![]() |
#601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
dziekujemy z Kacperkiem za ciuchowe komplementy
![]() U nas jak zwykle noc do bani ale idzie sie do tego przyzwyczic ![]() Nic mi sie nie chce,mam lenia i w ogole:P na 14 jade meza do pracy zawiesc, pozniej do kolezanki( dam jej jeden ochraniacz do lozeczka) bo mam 3 a ona zadnego a pozniej jeszcze na ploty, o 16 po mame i do krawcowej a o 19 do mnie na ploty przychodzi kolezanka wiec dzien zajety ![]()
![]() |
#602 |
Zadomowienie
|
Linka, a myślisz, że ja nie będę zielona, albo inne dziewczyny, które są pierwszy raz w ciąży?? jeszcze na domiar złego u mnie w rodzienie od lat nie ma żadnych małych dzieci, ja ledwie wiem jak niemowlę wygląda. Koleżanki jeszcze dzieci nie mają, na pewno jestem bardziej zielona od ciebie. Ale nie ma się co przejmować, co do wyprawki, to zajrzyj sobie na jakieś www sklepów internetowych dla rodziców albo wpisz w google wyprawka dla niemowlaka i wtedy takie sklepy podają całe listy co ci jest potrzebne. Myślę, że opieka nad dzieckiem nie jest trudna ale bardziej wyczerpująca , i będziemy wiedziały instynktownie jak opiekować się naszymi maluchami. technicznie to chyba nie jest jakieś skomplikowane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Ja wczoraj byłam na zakupkach i się nachodziłam po sklepie jak nigdy dotąd ![]() Kasiu super, ze bedziesz miała takie super zdjecia!!!! Kochana nie martw się, dasz sobie rade to samo przychodzi, zobaczysz! Anulko bardzo się cieszę, ze się odstresowałas wczoraj, byle tak dalej a wszystko będzie dobzre, zobaczysz ![]() Linuś i inne laseczki wklejam Wam moje listy z częściową wyceną, może się przyda ![]() Dzidziuś 1. Wałeczki do łóżeczka – 43 zł 2. Podgrzewacz pasujący do butelek Tommee Tippee – 40 zł 3. Zestaw startowy butelek Tomme Tippee- około 100 zł Skład zestawu: -dwie butelki 260 ml; - dwie butelki 150 ml; - kubek explora 260 ml 6m+; - dwa smoczki do butelek o średnim przepływie 3m+; - cztery smoczki do butelek o wolnym przepływie 0+; - smoczek uspokajacz transparentny 0-3m 4. Tommee Tippee POJEMNIK miarka (dozownik) NA MLEKO do butelki 3szt – 22 zł 5. Tommee Tippee przykrywka zakrętka do butelek 150 i 260 ml 3 sztuki – 20 zł 6. Tommee Tippee smoczki 2 szt wieloprzepływowy – 20 zł 6. Kosmetyki Penaten ( żel do kapieli, balsamy nawilżające do ciała- 2 różne, krem przeciw odparzeniom, krem do buzi) + proszek do prania– 150 zł 7. Ciuszki około 400 zł 8. Wózek (z fotelikiem)- 945 zł +pościel do wózka – 30 zł 9. Łóżeczko – 524 zł +kocyk polarowy – 30 zł +dodatkowe prześcieradełka- 2 szt- 30zł +dodatkowa poszewka na kolderkę i poduszkę około 40 zł + śpiworek 10. Pieluchy jednorazowe i chusteczki nawilżające – 150 zł 11. Gąbka antypoślizgowa do kąpieli, do brodzika – 15 zł 12. Pieluchy tetrowe – 8 sztuk – 10 zł 13. Mleko modyfikowane – 35 zł 14. Herbatka na kolkę – 15 zł 15. Chusta do noszenia dziecka – 70 zł 16. Gruszka do nosa 17. Szczoteczka do włosów Do porodu: MAJTKI POPORODOWE WIELORAZOWE SIATECZKOWE HARTMANN ROZMIAR 1 2 sztuki – 15 zł wkłady POPORODOWE ABENA Mini 2 opakowania - 30 zł wkłady POPORODOWE ABENA NORMAL – 2 opakowania - 30 zł TENA BED plus PODKŁADY na łóżko 5 sztuk– 20 zł Wielorazowe wkladki laktacyjne LilyPadz – 60 zł albo Tommee Tippee WKŁADKI LAKTACYJNE 50szt -28 zł Koszula-sukienka bawełniana na ramiączkach do szpitala- 2 sztuki – 70 zł Cena za wszystko w przybliżeniu ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-02-26 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Zakorzenienie
|
u mnie tez jedna kolezanka ma termin porodu na ten sam dzien co ja
![]() ![]() Nawet sie na ciuszki pisaly po Kacperku ale nic z tego- ciuszki idą do domu małego dziecka.
![]() |
#605 |
Raczkowanie
|
Wyprawka
hej kochane...
Dawno nie zaglądałam ...a dziś musze jeszcze lecieć do szkółki.. Co do wyprawki to ja zrobiłam tak: ponieważ jestem też debiutującą mamą... zaczęłam czytać rózne fora, i gazety i zrobiłam przedługaśną listę- którą szybko zredukowałam do połowy- ale nadal jest długa.... o laktatorze też myslałam że zbedny- po czym każda kobitka z którą rozmawiaam ostrzegała że jesli na prawde chcę karmic piersią to muszę go mieć, i to dobry... Wyprawka do szpitala to już co nnego...bo wiadomo że lepiej mieć to o co proszą, żeby potem sie nie tłumaczyc- poza tym zazwyczaj nie wymagają cudów tylko najpotrzebniejsze rzeczy... Ale tak licząc co i ile, i jak ... to bez wózka i bez łóżeczka z pościelką to mysle ze spokojnie 1500zl pójdzie na pierdoły- tu kosmetyki tu pieluchy, a to termometr ,a to szczoteczka do włosków.... i jescze tysiąc innych ... już nie mówiąc o kosmetykach dla siebie (te wszystkie specyfki na rozstępy tez najtansze nie są, awet ziajka za grosze u mnie starcza na dwa tygodnie- wiec miesiecznie tez 30 zlotych) także niestety ...trzeba bedzie wybulić troszkę.... mam tylko taka nadzieje że połowa tych rzeczy zaostanie na nastepne dziecko ![]() Buziaki i miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gest z ciuszkami super! Ja kupę rzeczy po Oli dałam do domu dziecka. She moja lista tez jest krótsza, bo np termometr już mam, wanienki nie bedekupować, w brodziku na gąbce będziemy malucha kapać, termometru nei potrzebuję do wody, bo mam tempkę ustawiana na baterii , więc parę rzeczy sie urwie, laktatora tez nei chcę ![]()
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
drogie łóżeczko , my z materacem zapłaciliśmy 268 zł
![]() ![]() Myslicie ze powinnam cos z tego kupic? ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- dziewczyny nie ma tez co przesadzac, ja jak zalogowalam sie na wizazu i zaczelam czytac te wyprawkowe listy niektore to mnie w krzeselko wbijało... myslalam ze 4000 to malo i ze to wszystko co niektorzy pisza to jest niezbedne i trzeba miec, ale oczywiscie to nie prawda, zalezy kto na co moze sobie pozwolic, trzeba sie rozejrzec poszukac dobrze wszystkiego ![]()
![]() |
#608 |
Zadomowienie
|
Carol, to się nazywa organizacja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyprawka
wyprawka zalezy od tego jakie my mamy wymagania
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- zdazycie ale nie zostawiajcie wszystkiego na ostatnia chwile, najfajniejsze sa ciuszkowe zakupy i mimo ze sie mowi ze nie bedzie sie duzo kupowalo( ja tak mowilam!!! i co?) to jest nie realne przy tych cudnych rzeczach ktore teraz robią.
![]() |
#610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np nie chcę fridy, Ola miała gruszke i było ok , teraz tez nie bede kombinować , ja ją od małego uczyłam smarkac , była malutka około 7 mies jak już umiała, patyczki do ucha, nosa, to nie był problem, krrople do nosa też nie, od noworodka powolutku ją orzyzwyczajałam do wszystkiego i potem nie było żadnych krzyków, ryków ito jak trzeba bylo nos opróznić ![]() ![]()
![]() |
#611 |
Wtajemniczenie
|
Carol!! dziękuję za listę ale ooo rany...widzę same najpotrzebniejsze rzeczy
![]() ![]() aha a co to są te wałeczki? hehe
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-02-26 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochana
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Kochanie tetrówki tylko będą służyc do położenia do łózeczka żeby wchłoneło ulany pokarm i na ramię, ja jednorazówki będe używac ![]() A Butelki, nie za dużo, do mleczka osobna i do hernaki etz musi byc, a ja lubię mieć zapas, poza tym 3 takie kupione osobno kosztują tyle co ten cały zestaw z dodatkowymi smokami i tym uspokajającym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#613 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, czy możecie mnie oświecić dlaczego trzeba mieć też tetrowe pieluszki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Zakorzenienie
|
Wałeczki kochana:
Prawidłowa pozycja niemowlęcia podczas snu zmniejsza ryzyko SIDS (śmierci łóżeczkowej) i zapobiega zakrztuszeniu w wyniku ulewania. Dzięki wałeczkom dziecko jest w stałej , wygodnej pozycji. Możliwa jest regulacja szerokości rozstawu wałeczków.
http://www.allegro.pl/item927221707_...eczny_sen.html ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() Kochanie tetrówki tylko będą służyc, mnie przynajmniej do położenia do łózeczka żeby wchłoneły ulany pokarm i na ramię - do odbijania i ochrony ubrania naszego i innych przed ubrudzeniem ![]()
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
pogratulowac coruni
![]() Ja kupilam fride bo wszyscy i lekarz mi mowili ze to lepsze, a z gruszka nie mialam stycznosci jakos... ciesze sie ze zyjemy w czasach calodobowych aptek i tak dalej to zawsze moze ktos do apteki skonczyc, a powiedz mi Carol co kupowalas dla dziecka zapobiegawczo, chodzi mi wlasnie o leki bo ja nie mam nic;/
![]() |
#616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
tetrowe pieluszki jeszcze do kapieli moga sie przydac
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- ja tez kupowalam TT ale na oczatku bylam super przekonana do dr.Brownsa z tym ze u mnie w miescie trudno dostepne smoki do butelek sa i kupilam na allegro ten zestaw, u mnie to nawet 3 butelki wychodza drozej niz ten zestaw z przesyłką ![]() ![]()
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
Mogą, pewnie, jeszcze w lato do przykrycia śpiącego bobasa ![]()
#619 |
Wtajemniczenie
|
Carolku dziękuję za oswiecenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
pomysle jeszcze nad tymi waleczkami
![]() a teraz uciekam bo malz niedlug do prayc a musi obiad zjesc i ja sie musze naszykowac
![]() |
#621 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() Do usłyszonka ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Nie ma za co skarbie!!! Możesz używać, ale musiałabyś kupić specjalne majtusie które mają taką folię w środku przed przeciekaniem, wkłada się pieluszke do środka, ja miałam cos takiego przy Oli, bo chciałam spróbowac z tetrowymi, ale to była porazka i stosowałam jednorazówki. A jeśli chodzi o wielorazowe pieluszki, to specjalistką jest jak się nie mylę SHE, ona Ci na pewno pomoże i powie jakie teraz sa na topie i jak to sie wszystko robi ![]()
![]() |
#622 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Zadomowienie
|
ja nie mam zamiaru pieluch prać. to chyba KUPA(
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie przyszłe i obecne mamusie
![]() Darusia - te ubranka są boskie.. dzisiaj jak byłam w mieście były fajne promocje, kusiło mnie, żeby coś kupić dla dzidziulki ale stwierdziłam, że jeszcze trochę poczekam... Kaśka, Anulka.. oszczędzajcie się trochę kobitki bo maluszki się zbuntują, że mamusie tak się przemęczają.. Dziewczyny jeśli chodzi o wyprawkę, to dacie radę.. tylko nie czekajcie z tym do ostatniego tyg., bo w życiu się różnie układa - nie strasząc nikogo ( a może akurat dzidzia będzie chciała szybciej zobaczyć swoich rodziców), tak było w moim przypadku- przy pierwszej ciąży.. miałam kupione różniste rzeczy, ale niektóre zostawiłam sobie na ostatni miesiąc. Miałam termin na 12.12 więc stwierdziłam, ze jeszcze w listopadzie ostatnie drobiazgi dokupię, a tu psikus.. Malutka pchała się na świat- urodziłam w 8 miesiącu.. a resztę wyprawki kompletowała mama z teściową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zadomowienie
|
skorpionek masz rację, zresztą ja to już się doczekać nie mogę, więc i tak pewnie wszystko kupię dużo wcześniej. Przecież zakupy są taaakie przyjemne, a TAKIE zakupy to już w ogóle....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Rozeznanie
|
Masz kochana racje, takie zakupy są szczególnie urocze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Taak metropolitan a potem nasza mina przy kasie? Bezcenna ![]() ![]() Ja też juz chyba niedlugo bede musiala sie skupić nad takimi zakupkami... |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przylaczam sie - moge?
![]() Czekam na potwierdzenie ciazy, jestem dzisiaj w 34 dc, nie mam okresu, piec testow wyszlo pozytywnie (rozowe jasne kreski), na usg nic nie wyszlo. Trzymajcie kciuki co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.