|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14
Cytat:
"Aby uroczystość ową uświetnić trzeba by zaszczycili ją swą obecnością Sz.P..................... ......................... ..................... i wraz z młodymi i starymi na Zamku Krzyżackim przy blasku rycerskich pochodni ucztowal" To takie pierwsze z brzegu. Ale jest sporo takich formuł zaproszeń. Są też takie, w które nie wpisuje się nazwisk gości . Jakby ktoś miał jakieś kłopotliwe nazwiska w rodzinie to może się taki tekst zaproszenia przydać
|
|
|
|
|
#4442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby za normalne zatrudnienie osoby bezrobotnej pracodawcy dostawali takie ulgi jak przy zatrudnianiu na staż, to by chętniej zatrudniali na normalną umowę, a tak biorą stażystów, bo im się to bardziej opłaca i zamiast mieć sprawdzonego pracownika, to wciąż mają taką rotację i co chwilę kogoś nowego zatrudniają ![]() Cytat:
Tylko żeby całkiem nie odmieniać to by trzeba napisać "Jan Kowalski i Janina Kowalska", a nie "Jan i Janina Kowalscy". Problem się robi jak rodzina jest większa i na zaproszenie trzeba wcisnąć 5 osób ![]() A u mnie to właśnie z tą liczbą mnogą może być problem, bo w moje rodzince jedni odmieniają i dodają końcówkę "-owie", a inni nie odmieniają w liczbie mnogiej". I w sumie u TŻta podobna sytuacja jest. Może wiecie jak ktoś się na przykład nazywa Maliniak, to wtedy Sz.P. Jan i Janina Maliniak, czy Sz.P. Jan i Janina Maliniakowie? |
||
|
|
|
#4443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
cos sie pogoda schrzanila ![]() Cytat:
wlasciwie to tylko podczas gry w kosza jest troche niebezpiecznie, ale poza tym to w niczym mu nie przeszkadzaja, a nalezy do bardzo ruchliwych osob moze mialas kiepsko dopasowane te okulary oo a bylas w koncu ogladac te ksiegi gosci? ![]() Cytat:
![]() choc w sumie jak roznica w cenie jest znaczaca to pewnie przebolejecie jakos ![]() TZ wygral w jakims konkursie w pracy bon do Kruka na 1000zl zastanawiamy sie co z tym 'fantem' zrobic
|
||
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4445 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niedługo z moją florystką się spotkam i omówię to co trzeba. A wygrawowane mamy normalnie tzn. ja w swojej obrączce TŻ-ta imię i data ślubu, a w obrączce TŻ-ta moje imię i też data ślubu. Niby nic takiego, ale super to wygląda Jeszcze się zobaczy co z tą podróżą wyjdzie, ale mam nadzieję, że Majorka się uda ![]() Też się śmiejemy, że się taaak nie lubiliśmy, a teraz taaaak się kochamy Cytat:
![]() Moja kotka raczej na boku spała. Ja chcę znów kota w domu Normalnie jestem podekscytowana, ciekawe czy cuś z tego wyniknie...... ![]() Idę zrobić placuszki z jabłuszkiem ![]() Oczywiście się pochwalę
...od kilku miesięcy ----> Edytowane przez Remmi Czas edycji: 2010-02-26 o 14:32 |
||
|
|
|
#4446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że szkoda że wszyscy jej pacjenci nie są tak zdolni ![]() No ja już posprzątałam, obiadek zrobiony, zaraz ciasto wyjmuję z piekarnika Ale ze mnie będzie wzorowa żonka
|
|
#4449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Robiliśmy czasem trasy 2500 km w 3 dni (jak TŻ potrzebował mnie jako kierowcę) to do Wiednia damy radę ![]() Jeszcze się okaże co z tego wyjdzie, czekamy na oferty. A co do bonu, możecie mi dac, jak nie potrzebujecie hihiA co do nazwisk, które się nie kończą na -a, -i, to zostawiałam w pierwszej formie. na łatwiznę se poszłam, nikt się nie przyczepił
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej by TŻ daty ślubu nie zapomniał Myślałam nawet nad jakimś innym napisem np. "miłość, wierność, uczciwość" żeby tak przypieczętować przysięgę, ale to by chyba za dużo znaków wyszło Chyba muszę wykombinować coś innego ![]() Cytat:
No u mnie też pranko zrobione, zmywara załadowana, tylko teraz po pyrki muszę iść (bo i się zapasy skończyły), a strasznie mi się nie chce No ale idę i przy okazji kupię jabłuszka, bo i Remmi apetytu na placuszki narobiła
|
||
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak na serio to nie planowalismy w Kruku kupowac obraczek... mozna by kupic jakies kolczyki dla mnie i spinki dla TZa, ale to za malo chyba jeszcze raz podskoczymy do Kruka i przyjrzymy sie tamtejszym obraczkom Cytat:
![]() no ale jak pisalam - jesli rzeczywiscie na tym sporo zaoszczedzicie to czemu nie ![]() my mamy lot z Wawki i przez to niestety musimy dzien wczesniej wyjechac zeby zapobiec wszelkim wypadkom losowym (raz jak jechalismy do mojej sis to jakis samobojca rzucil sie pod nasz pociag i mielismy dosc spore opoznienie co gorsza ludzie jechali tym pociagiem na prom w Gdyni chyba nie zdarzyli....), no a autem nam sie jechac nie chce, bo pociagiem szybciej i wygodniej
|
||
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na mnie pranie czeka, ale teraz już nie zdążę niestetyDasz radę
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4457 |
|
Raczkowanie
|
Nam też sie udało wygrać na Targach Ślubnych bony na zaup obrączek i mi i TŻ, w sumie to były bardziej znizki po 100 zł każda, ale nie skorzystalismy z tego bo były do wykorzystania do końca stycznia
|
|
|
|
#4458 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Placuszki się robią pyyycha Cytat:
Do innych miast w Polsce to pewnie, że pociągiem, też tak jeździłam np. miałam lot do Wenecji z Krakowa nie z Wawy ![]() A od nas do siostry TŻ-ta do Austrii to jakieś 7-8 godzin autem, więc nie ma tragedii. ![]() Normalnie się napaliłam na tę Majorkę
|
|
#4459 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A poza tym na ślubie będzie mi zwyczajnie wygodniej bez... Lubię siebie w okularkach, więc to mi nie przeszkadza... A byłam dzisiaj... Generalnie bardzo ładnie wykonane są te księgi. Tyle, że w ręku to na takie strasznie cieniutkie wygląda :P A kartki (te do wypisywania) to takie zwyczajnie (ewentualnie o grubości 90, ale to mała różnica), ale ładne bielutkie... A bez sensu było dla mnie to, że u nich nie można zamówić, tylko i wyłącznie przez internet Bo tam to tylko ekspozycja jest...
|
|
|
|
|
#4460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te dodawanie końcówek kojarzy mi się bardzo głupio i wiejsko bez urazyLain gratulacje bonu super nagroda no to za 30 minutek mamy weekend a się zapowiada bardzo sympatycznie a dziś idziemy na kręgle z kuzynostwem którzy przyjechali zzagranicy a potem: I- impreza rodzinna w restauracji (SOBOTA) ![]() II- wygraliśmy w konkursie 4 bilety na Feel więc idziemy ze znajomymi (NIEDZIELA) także miłego weekendziku dziewczynki
|
|
#4461 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Juz z niej wyciagnelam co chcialam, wiedzialam, ze nie bedzie umiala przede mna miec sekretow Chciala zrobic jakies przebieranie, ale juz jej to skutecznie wybilam z glowy. Narazie plan jest taki, ze najpierw u niej w domu cos sobie wypijemy, a pozniej idziemy do Hybryd. Pasi czy mamy plan modyfikowac?
|
|||
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym na Feela nie poszla choby mnie wolami ciagneli Wy robicie spotkania rodzinne w restauracji? u mnie takie spotkania sa zawsze w domu - jakos tak luzniej i nie trzeba fasonu trzymac tez mi sie szykuje dosc intensywny weekend, bo przyjezdza sis z mezem, wiec cala sobote spedzimy z nimi na stoku a w niedziele idziemypewnie znow z sis i szwagrem na basen i saune w planach byly gorace zrodla, ale doszlismy do wniosku, ze koniec ferii=zapchana zakopianka... a stanie w 6-godzinnych korkach nam sie nie usmiecha
|
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to nie wiadomo co z tym fantem zrobić, bo poprawna jest chyba wersja odmieniona, ale jak dla mnie to dziwnie wygląda "Zapraszamy Sz.P. Maliniaków" ![]() No to Was ciekawy weekend czeka
|
|
|
|
|
#4465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- łącznie staż nie może przekroczyć roku - do 26 r. ż. - nie później niż rok po ukończeniu studiów |
|
|
|
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 83mika a nie do 27 roku życia?
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj zdjęcie soczewek zajęło mi 10 minut
Zaraz pójdę sobie pograć
|
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wszystkim
Lain- super że wygraliście ten bon! Nam by się przydał, bo przymierzamy się do obrączek z Kruka ![]() Chilanes- jak dzisiaj samopoczucie?Mam nadzieje że czary zadziałały..
|
#4470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Plan dla mnie oki, najwyżej się spotkamy w Hybrydzie.. No właśnie, to kiedy to miało być dokładnie? 13 marzec czy coś takiego?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Tylko żeby całkiem nie odmieniać to by trzeba napisać "Jan Kowalski i Janina Kowalska", a nie "Jan i Janina Kowalscy". Problem się robi jak rodzina jest większa i na zaproszenie trzeba wcisnąć 5 osób 
No ale przeszkadzałyby w tańcu...

że szkoda że wszyscy jej pacjenci nie są tak zdolni 
Na mnie pranie czeka, ale teraz już nie zdążę niestety
Bo tam to tylko ekspozycja jest...

co tam pomylki - bedzie co wspominac