Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość... - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 09:50   #4501
daga101
Raczkowanie

Dot.: Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość...

TERESO--- przywołuje CIĘ do porządku,sk arbie przypomnij sobie ile TRZEBA WYSIŁKU ,żeby odpracowąć te 2 kilosy.zalecam szybki spacer wieczorową porą(to w trosce o Twoje samopoczucie) naprawde warto zajżeć do ''przepisowni dziewczyny podają super przepisy i do tego bardzo przejżyście opisane.
daga101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:37   #4502
pluszowa misia
Zadomowienie

czesc kochane ja jestem u tescio w barlinku przyjechalismy naprawiac samochod bo mamy tu swojego zaufanego mechanika mam nadzieje ze dzisiajw rocimy juz do domku.Tersko nie ma co na ciebie krzyczec bo ty doskonale wiesz ile tzreba wlozyc wysilku w zgubienie 2kg ale czasem przychodza chwile slabosci i sie imm poddajemy jestesmy tylko ludzmi ja na wage nie wchodze do wiosny napewno nie przytyje bo nie jem zadnych niedozwolonych rzeczy ale ciagle waga mi stoi w miejscu i nie chce sie denerwowac to wejde na nia za jakis czas oczywiscie jak wytrzymam
Stary 2010-02-25, 11:05   #4503
daga101
Raczkowanie

MISIU-widzę że nie zrozumialaś moich dobrych intencji .sama doskonale wiem że przychodzą chwile śłabości ale wydaje mi się że portal jest po to aby się wzajemnie mobilizować a nie głaskać jak ktoraś sobie pofolguje .przez to że pobłazałysmy sobie do tej pory to wyglądamy jak wygłądamy
..DZIEWCZYNYgłowa do gory idzie wiosna ,ptaszki śpiewają uśmiechajcie się
http://www.youtube.com/watch?v=y3L9t1xob1Q

Edytowane przez daga101
Czas edycji: 2010-02-25 o 11:12
Stary 2010-02-25, 11:44   #4504
mandragona
Marudziara

Witajcie
U mnie też kiepsko z dietką, to pewnie wiosenne przesilenie wczoraj się dosłownie objadłam zjadłam dwa obiadki no bo jak odmówić "teściowej" jak podaje obiad echh nawet nie chcę wchodzić na wagę

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 12:47   #4505
pluszowa misia
Zadomowienie

daga ja nie mialam zamiaru krytykowac twojego zdania jednak nie jestem przyzwyczajona na tym forum wlasnie do tego ze ktos kogos goni za jego wystepki wlasnie to odroznia ten post od innych staramy sie tu zrozumiec siebie i pozwalamy na to by kazda z nas decydowala o soim sposobie odzywiania ale oczywiscie nie jest to zadny wywod w twoja strone kochana poporstu dla mnie wlasnie wazne jest w tym forum to ze piszemy o soich grzeszkach przyznajemy sie ale nie krytykujemy sie za nie
Stary 2010-02-25, 13:18   #4506
daga101
Raczkowanie

MISIU -aby dojśc do porozumienia wystarczy być odmiennego zdania.
Widzę ,że jesteś zwolenniczką bezstresowego wychowania.ja natomiast uważam ,że mały klapsik nie zaszkodzi.(lepiej bite zak zdechle)co nie znaczy ze nie mam szacunku do Twoich poglądow.

OPTYMISTKA-to moje drugie imię
Stary 2010-02-25, 14:02   #4507
Sylwoocha
Raczkowanie

Nie raz z dziewczynami dawałyśmy sobie tutaj baty i co najlepsze zazwyczaj na własną prośbę . Ja tez nie jestem za bezstresowym wychowywaniem. Wystarczy spojrzeć na to jaka jest dzisiejsza młodzież, a jaka była chociażby 10 lat temu .

U mnie z dietą niby ok, ale waga stoi. Muszę podkręcić metabolizm, bo nie oszukując przez zimę zwolnił i to sporo . Nie mogę się doczekać kiedy będzie w końcu cieplej .
Sylwoocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 18:57   #4508
agsienka
Raczkowanie

A u mnie z waga nic się nie dzieje... cóż taki los... . Oczywiście mam świadomość popełnianych błędów, ale nie mam zamiaru o nich opowiadać. Niestety smutną prawdą jest to, że to my właśnie odpowiadamy za stan do jakiego doprowadziłyśmy swój wygląd i przez to psychikę - mowię o swojej psychice ( to wzmianka dla osób nadwrażliwych ). Chcę się natomiast pochwalić się że ćwiczę 3 razy w tygodniu - 2 razy basen + raz aerobik. Jestem dumna, bo tyle to nie ćwiczyłam nawet w szkole na WF . Pozdrawiam gorąco.
Stary 2010-02-25, 21:45   #4509
pluszowa misia
Zadomowienie

agsienko przepraszam ale przemilcze twoja wzmianke o osobach przewrazliwionych .a co do wychowywnia bezstresowego to rowniez nie jestem za nim daga ja twoje poglady rowniez szanuje dlatego napisalam to w taki sposob zeby cie nie urazic jezeli wyszlo inaczej bardzo przepraszam poprostu jak dla mnie dobrze jest na tym forum bo wlasnie sie wpieramy a nie wytykamy sobie co kto kiedy zdjadl niedozwolonego ale przepraszam jezeli mylnie wyrazilam swoja opinie
Stary 2010-02-25, 21:45   #4510
daga101
Raczkowanie

AGASIENKO -masz rację lepiej o nich nie opowiadaj bo baciki CIĘ nie ominą,jak zauważylasdziś to ja jestem nastawiona na lańsko
nawet TZ to nie ominie zaraz biorę pejczyk i fruu do sypialni będziemy zrzucać zbędne calorie(mam na myśli siebie)

MIŚKA daj spokuj ,baw sie razem z nami uśmiech dodaje skrzydeł,młoda jesteś szalej,ja kozystam z życia ile wlezie całuski

Edytowane przez daga101
Czas edycji: 2010-02-25 o 21:50 Powód: bo chce
Stary 2010-02-25, 22:46   #4511
pluszowa misia
Zadomowienie

daga ty to jestes dzaga a nie daga moze moje humory sa prze ostatnie problemy zyciowe a raczej finansowe i wogole na kim musze sie wyzyc dlatego mam takie humory i samopoczucie wszytskich za to przepraszam nie wiem jak moj maz to wytrzymuje na szczescie bardzo mnie wspiera i kocha a to najwaznijesze
Stary 2010-02-26, 08:28   #4512
daga101
Raczkowanie

MISIA-ale mie rozwaliłaś tą DZAGĄ
Pieniądze dziś są a jutro nie ma.powiem CI co ja robię gdy dopada mnie straszna chandra ;;wchodzę na youtuba na str ''ku pamięci''i ryczę ile wlezie wtedy wyłaczam kompa i cieszę się z tego co mam(a wierz mi problemow mi nie brakuje iinnym dziewczynom z forum też) masz ochotę o tym pogadać to wal śmiało
ALE dziś jest piękny dzień słonko świeci.śnieg topnieje i odsłania psie KUPYYYY-blee.trzeba coś z tym zrobić,ide powalczyć z kupami
może pare calorii spalę
DIETKI przestrzegam zweże się w niedziele
Stary 2010-02-26, 10:02   #4513
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cześć laski!

Ja też mam doła jak lej po bombie. Weszłam na wagę zupełnie niepotrzebnie, ale co zrobić jak człowiek taki głupi i musi się katować. Ważę prawie 95 kg. Cholera!!!
A już jakiś czas temu było 91.
Idę zaraz na steppera i nawalam brzuchy.
Muszę się wziąć za dietę, bo nic z tego nie wyjdzie. Tyle razy w tygodniu ćwiczę i nic, ale folguję sobie z jedzeniem i są tego efekty.
Czasami patrzę na siebie w lustrze i niedobrze mi się robi. Ale może przyjdą jeszcze lepsze dni...

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 10:41   #4514
pluszowa misia
Zadomowienie

daga ja wem cos o tych kupach u mnie juz tez wychodza na wierzch hehehhe ale my mamy temat co do pogody to u nas tez jest tak cieplo fajnie ze juz wiosne poczulam nareszcie
Stary 2010-02-26, 14:27   #4515
daga101
Raczkowanie

IWONOMYSZKO-GŁOWA DO GORYjutro też jest dzień(tym razem już bez psich kup-teren rozminowany.)POMYŚL,ze taka daga ta to ma do zrzucenia114,5-gdzie jej do 95 i zaraz sloneczko Ci zaświeci i na serduszku lepiej się zrobi,
Moim skromnym zdaniem najważniejsze przy diecie DUKANAjest to aby się dobrze do niej przygotować i zrobić najwiękrze zapasy jakie się da.(wtedy nie b edie wymowki ze się skusiłam bo w domu dla mnie nic nie było),ja dielę sobie wszystko na male kawałeczki np biały ser kroje na kosteczki najmniejsze jakie się da ,jajko tak samo itp.gebą ruszam na okrągło.Dzieci się smieja że jem raz dziennie (rano zaczynam a wieczorem kończe)a jednak waga po mału bo po mału ałe leci w doł
Stary 2010-02-26, 15:15   #4516
pluszowa misia
Zadomowienie

ja juz na diecie dukana jestem 8 misiecy i mam juz wtsret do serkow i tym podobnych jednak staram sie je jesc ale z wielkim bolem glownie to piers z kurczaka i kefiry albo wedzona ryba to mnie jeszcze trzyma ale zaczynam zauwazac ze organizm zaczyna se do tego przyzwyczajac i jak tylko stopnieje snieg ruszam na rower codziennie bo tak to bede do nieskonczonysci trwac w tej diecie
Stary 2010-02-26, 16:00   #4517
daga101
Raczkowanie

MISIA -a pichcisz czasem coś z przepisowni? np placuszki ,kanapeczki otrębowe?
IWONOMYSZAi inne mieszkanki łodzi i okolic CZYTALAŚ DZISIEJSZY EXPRES ILUSRTOWANY-zdięcie tej dziewczyny z pierwszej str motywuje

Edytowane przez daga101
Czas edycji: 2010-02-26 o 16:07
Stary 2010-02-26, 16:19   #4518
pluszowa misia
Zadomowienie

nie raczej nie pichce nic z tamtad mam ksiazke z przepisami ale te produkty juz mnie dobijaja poprostu ale staram sie trzymac a jak nie to jeszcze bede probowac samym wysilkiem bo odkad schudlam 16kg to jestem nie do zajezdzenia takze do sportu mnie ciagnie niesamowicie tymbardziej ze zawsze grama w koszykowke i siatke
Stary 2010-02-26, 17:25   #4519
Katja80
Raczkowanie

A może zaczyna się u Was ten sam problem co był u mnie... odchudzałam się od połowy grudnia, z przerwą świąteczną, własnie na zasadzie diety Dukana, dużo białka, warzywa, nabiał... do pewnego momentu chudłam super, potem stanełam.... Co się okazało - "przebiałczyłam" się i teraz musiałam zupełnie nabiał odstawić !!! I jakie efekty - 1,5 kg tygodniowo gubię.
Katja80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 17:51   #4520
pluszowa misia
Zadomowienie

a wiesz katja ze ja wogole o tym nie pomyslalam a stwierdzil ci to lekarz czy jak bo w sumie u mnie nawet jak zjem cos niedozwolonego i nawet przez swieta jak jadlam normalnie tzn nie dietowo to i tak chudlam a teraz dodatkowo zaczelo mnie strasznie wysypywac na twarzy a co do chudneicia to zapomnialam napisac ze czqsem jest to przez miesiac 100 albo 200g tazke bbaaaaardzo malo
Stary 2010-02-26, 17:59   #4521
daga101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katja80 Pokaż wiadomość
A może zaczyna się u Was ten sam problem co był u mnie... odchudzałam się od połowy grudnia, z przerwą świąteczną, własnie na zasadzie diety Dukana, dużo białka, warzywa, nabiał... do pewnego momentu chudłam super, potem stanełam.... Co się okazało - "przebiałczyłam" się i teraz musiałam zupełnie nabiał odstawić !!! I jakie efekty - 1,5 kg tygodniowo gubię.
Nie chcesz chyba powiedzieć że ten ''męski'' nabiał też odstawiłaś:hahaha :

Edytowane przez daga101
Czas edycji: 2010-02-26 o 18:01
Stary 2010-02-26, 19:08   #4522
fiolusiek
Zakorzenienie

hello wpadlam sie przywitac jestem u TŻta na weekendzie i juz zaczyna sie calkowicie nie dietowo wino, piwo i pamelo ale coz

do tego mam podly nastroj chyba musze pomyslec o jakis pigułkach uspokajajacych bo strasznym nerwusem jestem
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 19:25   #4523
cAnalia
Raczkowanie

Daga, w przypadku takiego nabiału to chyba nie da się przesadzić .

U mnie po styczniowym dołku odchudzaniowym zaczęło znowy spadać. Teraz jest 81,5. Jeszcze troszkę i wrócę do wagi sylwestrowej (79). I chyba tylko taki plus moich ostatnich stresów. Ale co tam, co cię nie zabije, to cię odchudzi. Prawda?

Edytowane przez cAnalia
Czas edycji: 2010-02-26 o 19:34
cAnalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 19:40   #4524
Katja80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daga101 Pokaż wiadomość
Nie chcesz chyba powiedzieć że ten ''męski'' nabiał też odstawiłaś:hahaha :

buahahahaha nie, tylko krowiego nie moge

A generalnie to po odstawieniu prodkutków mlecznych - a ja je uwielbiałam i zajadałam się - jogurtów nat, mleko, serki, sery - białe i żółte... baaaardzo poprawił mi się stan skóry.
Misia wysypke też dostałam w styczniu właśnie... to był jeden z objawów u mnie. Tak stwierdziła mi to doktor - normalny lekarz medycyny + dietetyk!!!

Edytowane przez Katja80
Czas edycji: 2010-02-26 o 19:42
Katja80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 20:18   #4525
Zanetka1990
Raczkowanie

Witajcie dzieczyny!
Dawno się nie odzywałam bo miałam doła, byłam pewna, że czeka mnie warunek... No ale dziś ten upragniony dzień wyników i.... WSZYSTKO W KOŃCU ZDAŁAM!! Nawet te trudne egzaminy z których po 30 osób ma warunki:/ Masakra. Ciesze się jak małe dziecko na nową zabawkę a nawet bardziej!! Popłakalam się ze szczęścia, skaczę, tańczę i w ogóle .Od poniedziałku zaczynam dietę od dietetyczki, dostałam takiego kopa dziś jak zobaczyłam te wyniki, że musi być dobrze! Dlatego wpadłam w końcu coś napisać i wprowadzić Wam troszkę mojego dobrego humoru Pierwszy raz od miesiąca. Po prostu jest super!!! Masakra jak się cieszę...
Zanetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 20:18   #4526
daga101
Raczkowanie

KATIA -UFFFkamień spadł mi z serca bo już się obawiałam że jak nie daj boże mnie to spotka to ja bez JAJ NIE WYTRZYMAM

dziewczyny -czy wiecie po co plemnik ma wić?..........żeby go można było łatwo z międzyzębow wyjąć:hah aha:
Stary 2010-02-26, 21:15   #4527
Sylwoocha
Raczkowanie

No tak, jak ja się odzywam, to nikt nie pisze, ale jak zniknę na 2 dni, to od razu pogaduchy się robią Aż taka straszna jestem?

A co do tego nabiału, to ja chyba właśnie tez muszę odstawić. Na Dukanie nie jestem, ale moje posiłki w większości właśnie na białku i gębę mam masakryczną. Takich problemów, to chyba nigdy nie miałam. Normalnie jedna wielka skorupa mi się zrobiła i żadne peelingi nie działają
Sylwoocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 21:33   #4528
WrednaZ
Raczkowanie

Kurrrrrrrrrrrrrrrrrdeeeee eeeeeeee
DZIEWCZYNY, to ja Katja80, kurde, zapomniałam hasła do wizażu, a co gorsza do meila ktory podałam ( i stworzyłam) w celu rejestracji Więć czym prędzej załozyłam nowe konto... jak sobie poodnajduje tamte dane to wróce jako ja :d

Cytat:
Napisane przez Sylwoocha Pokaż wiadomość

A co do tego nabiału, to ja chyba właśnie tez muszę odstawić. Na Dukanie nie jestem, ale moje posiłki w większości właśnie na białku i gębę mam masakryczną. Takich problemów, to chyba nigdy nie miałam. Normalnie jedna wielka skorupa mi się zrobiła i żadne peelingi nie działają
Spróbuj... Ja miałam tak: nadmierne zatrzymywanie wody w organizmie, zmiany skórne na twarzy - co chwilę jakieś syfki, a używam naprawdę dobrych kosmetyków, antyalergicznych-aptecznych itd, które zawsze mi świetnie słuzyły... Do tego zrobiła mi się taka "kaszka" na przedramionach, i tu na ramionach w sumie, tak na tyle jakby. Co ciekawe równiez przestałam mieć problemy z łupieżem, i cała reszta teraz mi też wszystko mija.
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 21:47   #4529
pluszowa misia
Zadomowienie

kurde etraz to mam problem z tym przebialkowaniem moze i mnei to dotyczy?muysialabym isc do lekarza zeby byc pewna.
Stary 2010-02-26, 21:56   #4530
daga101
Raczkowanie

sylwoocha-ja tu jestem codziennie nawet się nie wylogowuje.odziedziczyłam laptopika po dzieciorach i teraz ciągle hakeruje i popycham ten wątek tylko gdzie nam sie TERESKApodziała mam nadzieje że si etych moich bacikow nie zlękła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości