|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Sweet, gratuluję ząbków
A ja się właśnie czosnku najadłam. bierze mnie jakieś choróbsko. ledwo na spacerze chodziłam i zimno mi strasznie. Jeszcze ten katar...kinol mam już cały czerwony od smarkania
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sweet gratulujemy z Kubaskiem zęboli
|
|
|
#4053 |
|
Ola-Unhola
|
Walcze, walcze Jeszcze Małż jedzie do Zakopca w poniedziałek na 3 dni. Mam nadzieję, ze nie będę wtedy chora...
|
#4054 |
|
Raczkowanie
|
co do karmienia to ja karmie gabrysia łyżeczką robie pół na pół kleik i zupka jarzynowa ( ziemniak marchewa pietrucha koperek dzis był brokuł)
przewaznie karmie w lezaczku ale marzy mi sie krzesełko dla swojej i malego wygody dzis dałam mu łyzke bo gdzies wyczytałam ze jak dziecko chce ja łapac i probowac nia jesc to niech je Ja mialam zapasna wiec smiesznie to wygladalo on pakowal jedna a jak od ust odciagał to ja bach mu jedzonko i tak nam brokuł i kleik znikł z talerzyka. Na brokula troszke sie krzywił i robil co jakis czas odruch wymiotny ale zjadl. Zrobiłam sobie tabele co bede wprowadzac co tydzien tylko mam do was pytanie bo chetnie bym wprowadzanie nowosci przyspieszyla ale czytałam w jakiejs ksiazce ze minimalny czas od jednej nowosci do drugiej to 7 dni. Jak to jest naprawde i jak w wprowadzacie niusy do diety maluszkow???????????????? ? co do parowara ja mam taki tani z biedronki i od wielkiego dzwonu uruchamiam ale polecam bo warzywka na parze nie dosc ze zdrowe to i pycha - miesko mi nie wychodzi ryz w miare ok ale i tak wole gotowacrowniez pozdrowienia dla gochy fajnie ze wkoncu macie dziewczyny swoje male szczescia ![]() ![]() niech wam zdrowo sie chowaja i przynosza Wam wiele radosci i jak najmniej zmartwien ![]() ![]() co do kolejnego watku to mi sie podobaja te "gdy widzimy co rano ten usmiech radosny, to od razu wiadomo, ze juz blisko do wiosny" "ah ten czas tak szybko leci, coraz wieksze te nasze dzieci" "nasze dzieci pieknie juz siedza, jak je kochamy nawet nie wiedza" no i mamy filmiki na stronce http://gabriels.pl/ z okazji ze mały wstaje obnizylismy na max łóżeczko ehhhh laif
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2010-02-26 o 15:34 |
|
|
|
#4055 |
|
BAN stały
|
viki, myślę ze max 2-3 dni możesz poczekać na wprowadzenie kolejnej nowości a nawet krócej. jak Amelka dostała banana to wysypkę miała już po pół godz. krzesełko polecam super sprawa, ja gbyby nie kaska od teściowej to bym nie kupiła.
sweet gratulację zęboli u Ameli też 2 naraz szłyunholy zdrówka Amelka w miejscu usiedzieć nie może, jak już doszła jak sie raczkuje to non stop kursuje po kanapie. już jak dojdzie do mnie to wspina się na mnie i podbija mąż ma dziś szkolenie bhp w pracy za ścianą dobrze mieszkać w miejscu pracyja już dobrze sie czuję. a śliwa Amelki prawie niewidoczna na szczeście. wyczytałam ostatnio że tacie w tym roku przysługuje tydzien urlopu - wiecie coś na ten temat?? bo tak w ogóle to ma 2 dni na opieke nad dzieckiem , tak?? kończę bo Amelka atakuje wspina się na mnie i pisać nie daje
|
|
|
|
#4056 |
|
Ola-Unhola
|
Do ukończenia 12 miesięcy przez dziecko tata moze wziąc dodatkowy urlop(tydzień)
Dzięki ![]() Kiedy ja będę taka jak 8 lat temu...nigdy... Viki, nie musisz czekać 7 dni na nowości, ja wprowadzałam szybciej.
|
#4057 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
eee nie bo ja tak troche indywidualnie podeszlam do tematu i zaraz mnie ktos zjedzie, ze zle o nim napisalam czy cos
ej powiedz mi jakim cudem, karmiac dwa lata jedno dziecko i teraz karmiac drugie masz takie sterczace cycki?!?!?!?!?! ja mam tak obwisle, ze Tz sie ze mnie smieje no i gdzie Ty masz brzuch po dwojce dzieci??!! jestem zazdrosna ![]() Cytat:
Cytat:
nam tez ida dwa na raz
|
|
|
#4058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozwolilam sobie podejrzec cie na nk ![]() tak wiec trickiem optycznym jest nalozenie smugi (o ton, dwa) ciemniejszego pudru na czole-od lini włosów.W twoim przypadku powyzej skroni Uwazam ze masz wysokie czoło (ale nie jest to przytyk zaden) Kości rzuchwy tez omiotłabym duzym pędzlem, ale raczej tak niedbale Jak juz jestesmy przy modelazu, to do perfekcyjnego make upu poswiecilabym chwile na nos. Wzdłuż nosa jasny puder, a na skrzydelka ciemniejszy.Mozna tylko jasny nalozyc a skrzydelka rowniez "omieść", to optycznie go wysmukli Oczywiscie miedzy 1 a 2 puderem powinno byc łagodne przejscie(dobrze roztarte), zeby nie bylo widac manipulacji tonami. Ja np mieszam na rece 2 podklady/pudry Policzki masz cudne do różu Najprotsza metoda to uśmiechnac sie szczerze i to co wystaje pociągnąc sćietym pędzlem, a nastepnie wciagnac policzki i ładnie rozetrzec do dołu pod kątem w kierunku ucha (pędzlem) Kolor najlepiej jaknajsubtelniejszy,żeby podkreslic , a nie zeby wyszly smugi czy krechy, to wszystko polega na zludzeniu optycznym Oczyska masz duuuuze, piękne, tylko brwi mi sie nie widza...dorobilabym je kredką lub ciemnym cieniem Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
![]() ja tez mam sterczace bo male brzuchem ze 2 moglabym obdarowac heh
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4059 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam tez taki malutki kubeczek Medeli do pojenia i chcę wypróbować ![]() Cytat:
Unholy - fryzurka boska _________________________ ______________________ Zaczynam 121 stronę. Już nigdy nie narobię sobie takich zaległości
|
|
#4060 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() przeprowadz sie do mnie i maluj mnie codziennie ![]() pozniej Ci wysle wolalabym tyci tyci aby nie wisialy
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u nas kropka i cisza ![]() skierko czemu Amelka raczkuje po kanapie? Nie łatwiej i bezpieczniej byłoby na podłodze?
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Bartuś dziękuje za gratki
![]() Smaruje mu żelem, ale mam wrażenie, że nic a nic nie daje. Jest marudny, popłakuje częściej, ale przezyjemy.Musimy ![]() Cytat:
Z brwiami mam odwieczny problem, muszę koniecznie wybrać się do kosmetyczki.Sama nie umiem się nimi oporządzać ![]() a propos- podobno - wysokie czoło = inteligencja
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki dziewczyny, ze nic nie pisze ale dalej boli mnie głowa, wziełam tabletke, na chwilke tylko przestała i dalej boli.
![]() Svi, wyslij mi wstep na pv. No i komputer mi całkiem pada. Nie wiem co sie dzieje ale strony otwieraja sie 2 minuty a jak chciałam wejsc na NK do otworzyła mi sie 20 razy strona głowna i jak je zamykałam to otwierały sie od nowa. ![]() TŻ musi zrobic porzadek z tym kompem bo nic nie mozna na nim zrobic.
|
|
#4064 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie chwaliłam sie bo dopiero wczoraj po poludniu sie dowiedziałam. tak jest w mojej przychodni, ze dzwonia z dnia na dzien i niestety nie znam wczesniej terminu wizyty.... a szkoda, ale cóż to nie prywatna przychodnia tylko panstwowa, wiec cudów sie nie spodziewam
![]() Cytat:
Cytat:
słodka ta Twoja niunia ![]() ten mi sie podoba najbardziej, tylko "te" bym wycieła ![]() Cytat:
oo dzieki slicznie, stwierdziłam, ze tobie pasuje Cytat:
![]() a w albumie wstawiłam dwie fotki mojej ciemnej głowy, znaczy włosów przyjmę każdą krytykę, byle konstruktywną a i jeszcze o tym szczepieniu na szybko bo ide pierogi lepić ![]() wiec to była ostatnia porcja żółtaczki, zeszło w przychodni półtorej godziny, a i dobrze ze zdążyłam do pediatry, bo pod koniec wizyty wpadła pielęgniarka ze do chorego trzeba jechac, ( bo moja pediatra jest lekarzem rodzinnym w przychodni), bo karetka pojechała w teren i ona musi jechac szybko. nic mi nie zdążyła wpisac w ksiażeczke, tylko powiedziała ze można szczepic. na szczescie zbadać zdążyła dokładnie. Oliwka waży 7500. Przy szczepieniu Oliwka troche płakała, ale szybko się uspokoiła, po wyjściu z przychodni szybciutko zasnęła w wózku. Oki tyle w skrócie, lece do tych pierogów ![]() a i te szpilki czułenka co któras wstawiła, Unholy chyba, to bardzo fajne, ale wg mnie mają źle wyprofilowaną podeszwę i zaraz by nogi bolały w nich, przynajmniej mnie. a no i dzieki za wszystkie kciuki! Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-26 o 16:43 |
||||
|
|
|
#4065 | |||
|
Rozeznanie
|
Tunika jak tunika, ale jaka Ty sexi
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A filmiki zaraz poogladam My juz po spacerze. Teraz czekam na meza, bo obiecal, ze bedzie dzisiaj wczesniej. Ladne mi "wczesniej" Lece robic Aneczce zupe. Alez przezywam, pierwsza zupa dla mojego kurczatka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozważę propozycję ![]() ![]() tyci tyci...nieeee nie wiesz co mówisz...z tyci tyci nic nie idzie zrobic.Począwszy od dobrania stanika a kończąć na ubraniu Taki krój nie, nie taki dekolt, nie tak przejrzyste, nad woda problem, wszedzie kurka wstyd ![]() Kiedys mowilam ze se operacje walne, ale chyba nie mam tyle odwagi ![]() Cytat:
Na brwi mozesz nalozyc henne farbując równiez skóre.Najlepiej nakladac sobie wykalaczka, bo ma sie panowanie i w razie co cienką kreske szybko mozna zmyc i poprawiac do skutku.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewuchy.
nie popisze bo mam jeszcze chyba 14 stron do nadrobienia. wpadłam tylko poinformować ze załozyłam Młodemu album miesiac po miesiącu, wiec zapraszam do oglądania!!! |
|
|
|
#4068 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ty mnie bedziesz malowac a ja Ci bede robic pazurki
|
|
#4069 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zawsze miałam na niego ochotę, ale jakoś tak nie wyszło![]() Cytat:
Super!!
|
|
#4070 | |||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Skórę mam po Mamie. Piersi w wieku 55 lat nie ma obwisłych jeszcze, moze ze dwa rozstepy, a skóra b. jędrna jak na ten wiek Cytat:
Cytat:
Hehe, i wszystko przez teściówkę ![]() Cytat:
![]() U nas dwie kreski i cisza... Też miałam to napisać. Lepiej i bezp.po podłodze Cytat:
Już to pisałam, ale ładna z Ciebie Mamusia, a ładnemu we wszystkim ładnie Małż wybierał getry , bo też uznał, ze sexiJeju, źle się czuuuję
|
|
#4071 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uśmiałam się ![]() Cytat:
I nie wyobrażam sobie wstawać co chwilę na karmienie, chyba w ogóle bym nie spała - a tak mogę karmić w półśnie na leżąco i tych pobudek tak nie odczuwam. I oboje z Mężem lubimy, gdy Tymek z nami śpi, bo tak słodko jest się przy Nim budzić A Tymek jest niemowlakiem i ma niemowlęce potrzeby, do których należy m.in. bliskość z rodzicami i nie będę Mu jej odmawiać, bo może kiedyś trudno będzie odzwyczaić - gdy nadejdzie taki czas, to wtedy będę się martwić Teraz nie chce spać w łóżeczku i póki jest niemowlakiem karmionym piersią będzie spał z Nami I mimo to do kryzysu małżeńskiego nam daleko, bardzo daleko Może dlatego, że rozumiemy, iż nie tylko łóżko sypialniane i to w nocy nadaje się do okazywania bliskości ![]() Ja nie opowiadam się ani za spaniem razem z dzieckiem, ani w łóżeczku - po prostu każdy robi tak, jak Mu wygodnie, jak dla mnie oba sposoby są w porządku Nie popieram tylko spania z dzieckiem i odsyłania męża na przysłowiową "polówkę" na wiele miesięcy - chyba, że z jakiegoś powodu tak ludziom pasuje ![]() Córeczka świetna ![]() Syla, a mi nie wychodzi takie wstawianie zdjęć w środku tekstu , jak to robisz?
|
|
#4072 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
morska w oknie odpowiedzi masz taki znaczek spinacza i jak masz zdjecie dodane jako zalacznik to klikasz w ten spinacz i tam jest nazwa tego zdjecia, klikasz ja i zdjecie wstawia sie tam gdzie wczesniej postawilas kursor
|
|
#4073 |
|
BAN stały
|
no Amelka zasuwa po kanapie bo tu mam nad nią kontrolę
![]() jak na ziemi ją zostawię to zaraz przejdzie na panele a tam się rozjeżdża i główką w podłogę stuka. bo ona raczkuje ale nie tak że non stop tylko jak się zmęczy to głowę kładzie i to w mało delikatny sposób i wolę zeby tak robiła na kanapie bo tu ma miękko. ale na podłoge tez daje
|
|
|
|
#4074 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Załącznik 2902743 Ciekawe czy wyszło ![]() Edit: Huraaaaa, udało się A jakie to proste
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-02-26 o 18:01 |
|||
|
|
|
#4075 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weroniczka boską ma grzywę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się, że Zosia polubiła ciocię no i zazdroszczę ![]() Ja jestem na etapie szukania niani za lepsze nocki ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie króliczek mały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ładnie Oliwka waży i dzielna z niej dziewczynka Cytat:
Miramejku ucięło mi Twój post. Współczuję nocki. Może to na ząbki. Zuzia też była niespokojna w nocy jak się wyżynał. Jakie krzesełko kupiliście? My mamy gryzaczek Nuby i chwalimy sobie A synowej zdjęcia wkleję jutro bo już dziś mi czasu zabrakło. Niedługo będą goście. Miłego wieczorku
|
||||
|
|
|
#4077 |
|
Raczkowanie
|
hmm to przerobie sobie to wpraowadzanie na co 3 dni mysle ze to bedzie rozsądne, tak wogole to ja jestem niezła wprowadzam i niewiem jak wyglada negatywna reakcja piszecie o wysypkach- ja sprawdzałam po kupkach jak zielona bardzo no to nie halo z nowym daniem ale to tez niezabardzo miarodajne bo kupa i tak po pewnym czasie zlezenia w pieluszce sie utlenia i zielenieje. A mozecie mi cos wiecej napisac jak taka wysypka wyglada i gdzie najczesciej sie pojawia i czy sa jeszcze jakies inne objawy nietolerancji na nowy pokarm? Z góry dziekuje
![]() a z tym wspinankiem to uwaga Gabrys najpierw od kolanek zaczal a teraz przy łózku probuje wstawac tzn jego nogi bo reszta od pasa w gore lezy na łóżku ![]() albo mi sie wydaje albo idzie nam trzonowiec (siekacz)- Boże ratuj ....
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2010-02-26 o 18:06 |
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
gorgulek myslałam ze my dawno zaprzyjaznione
juz dodalam cie do kontaktów---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, uważam, że podłoga jest bezpieczniejsza, bo dziecko nie spadnie, a nie potrafię sobie wyobrazić, jak uderza bardzo mocno kładąc główkę , bo Kuba spokojnie kładzie.Cytat:
![]() Kupiliśmy Bebe Confort Omega. A ten Nuby nie jest od 10 miesięcy? Czy to ma jakieś ogromne znaczenie? Wstaw koniecznie ![]() Cytat:
)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

ryz w miare ok ale i tak wole gotowac
u Ameli też 2 naraz szły

powiedz mi jakim cudem, karmiac dwa lata jedno dziecko i teraz karmiac drugie masz takie sterczace cycki?!?!?!?!?! ja mam tak obwisle, ze Tz sie ze mnie smieje
byłabym wdzięczna

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, głowa mnie boli, buuu...

uśmiałam się
, uważam, że podłoga jest bezpieczniejsza, bo dziecko nie spadnie, a nie potrafię sobie wyobrazić, jak uderza bardzo mocno kładąc główkę