|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Witam dziewczynki
Ja już w domku... wreszcie... Dziś miałam Usg, ktg no i badanie na foteliku Niby wszystko ok choć mała nadal waży za mało. Przez tydzień przybrała troszkę ale nie za dużo. Powiedział, że mam się nie martwic tylko kontrolować co 2 tygodnie. Brzuch nadal twardnieje ale mam po prostu leżeć, bo tak już będzie...Jutro zdam więcej relacji bo teraz tylko jestem na moment, bo jestem zmęczona i kładę się do łóżeczka. A nadrobić was... nie ma szans
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia - ja też lubie nivea miałam żel dla małego i balsam i tez uważałam że firma jest dobra ale jeśli jest nawet cień podejrzenia że mają w sobie syf który może przenikac przez skóre i cos tam złego robić to jednak można wybrac co innego .
Zreszta poczytaj sama . http://www.pro-test.pl/article_artic...aln%C4%85.html a tu masz liste kosmetyków nivea chyba ma najdłuższą http://www.pro-test.pl/article_suple...osmetyków.html z jonsona jest też ten żel do mycia z pompką na liście ten top to toe ![]() też go miałam![]() Asiulek dobrze że juz jesteś
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-02-26 o 18:39 |
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
ale na dobra sprawe wszystko ma w sobie syf a ja tam uwazam ze bez przesady , tyle lat ludzie uzywali nivea do niemowlaczkow a tu nagle bum przez program tv
mysle ze nie bedzie tak zle a jak sie dopatrzymy to przeciez wszystko ma syf ;/ nie ma idealnych rzeczy bo zawsze cos nie tak .Dokladnie zamowilam ten z Johnsona. Jakbysmy chcialy to wszedzie znajdziemy jakies tam skaladniki ale nie bede w paranoje popadac, jesli sie okaze ze mlodemu nic nie jest to bede stosowala, a jak zobacze ze cos nie tak to kupie hippa albo cos innego. I zdecydwalam tez ze nie bede podpisywala papierka zeby nie szczepili mlodego w szpitalu.
|
|
#3304 |
|
Rozeznanie
|
DZIEWCZYNY !!!!!!!!!!
W poniedziałek 22 lutego na świat przyszła moja piękna córeczka Emilka ![]() Przychodząc na świat miała całe 54 cm i 2680 gram ![]() Wszystko z nią w porząku, jest zdrowa jak rybka... w sumie to jest zodiakalną rybą ![]() Dziś wróciłyśmy do domu. Miałam do szpitala zgłosić się dopiero 2 marca ale Emi się pośpieszyła i w niedzielę 21 lutego dostałam bóli z krzyża a do tego z brzucha... Pojechaliśmy szybko do szpitala gdzie zostałam przygotowana w tempie błyskawicznym do cersaki, z powodu ułożenia miednicowego małej. Mężuś był przy nas dzielnie cały czas, także podczas operacji ![]() No... musiałam się pochwalić... a teraz lecę powoli szykować kąpiel dla mojej córy Mężuś będzie kąpał ![]() Aaaaa powiem wam.... nawał pokarmu to coś strasznego... dziś odciągałam pokarm bo już nie mogłam, a mała nie nadążała z wysysaniem bo taki ma malutki żołądeczek na razie... chociaz i tak ssie dzielnie ![]() Łzy w oczach, piersi jak kamienie.... Ale każda to przeżyje ![]() no... to lece ![]() jutro wkleje jakieś zdjęcia Buziaki ![]()
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Asienkaaaa serdeczne gratulacje
Ciesze sie ze jestescie w domku, ze mala zdrowa i zazdroszcze ze juz mozecie sie poznawac
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak tak tak!!!
Asiulek, no witaj z powrotem Asienka, jak fajnie że już jesteście w domku i że mała to okaz zdrowia! SUPER!!! I zrób sobie zapas kapuchy do okładów na mleczarnię. Może coś to da.
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koniecznie czekam na focie cobym wkleiła do naszej galerii
|
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
asienka240 mega bardzo gratuluję!!
|
#3309 |
|
Rozeznanie
|
Asieńka gratuluję. Super że jesteście już w domku i wszystko jest ok. Widze ze energii Ci nie brakuje.
A co do pokarmu to kilka dni i wszystko wróci do normy i sie ustabilizuje, sudki przestaną boleć i bedą to najwspanialsze chwile w Twoim życiu kiedy bedziesz mogła karmic. |
|
|
|
#3310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
zgadza sie
ania a ty masz stycznosc z dzieciulkami czy wszystkie rady na przykladzie Szymka swojego?
|
|
#3312 |
|
Rozeznanie
|
Ja uwielbiałam to uczucie, chociaż na początku było cieżko bo też miałam nawał pokarmu i strasznie poranione sudki, ale wystarczyło je smarować własnym mlekiem i szybciutko sie zagoiło. A później to juz był tylko relaks i super wygoda, bo wszędzie o każdej porze dnia i nocy miałam ze sobą pokarm bez zbednych butelek podgrzewaczy i innych.
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Zeznaję, że paciorkowca nie wyhodowałam, ale jakieś drożdżaki to i owszem
Poczytałam trochę i teoretycznie panikować nie ma co raczej, a opisywane objawy pasują jak ulał niestety. Będę więc nadal stosować maść, którą już dostałam od lekarza.Trzymajcie kciuki, żebym nie zaczęła rodzić jutro, bo TZta caaaaały dzieńw domu nie ma, w dodatku w innym mieście i uzależniony od transportu innych, więc to nie jest dobry dzień. Najchętniej poproszę albo w nocy z wtorku na środę, albo w samą środę. ![]() Idę na filmek i potem spać- dobranoc zatem.
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czekam na zdjecia
|
|
#3316 |
|
Rozeznanie
|
Asienka GRATULACJE!!!!
Jakie to musi być ogromne szczęście mieć już przy sobie swoje dziecko. Co do kosmetyków to sie nie wypowiem, bo doświadczenia w tych rzeczach brak i nie kupiłam jeszcze nic oprócz chusteczek Hipp sensitive (bezzapachowe). i pampersów 2-5kg. Mam nadzieję, że wiedzę nabędę w szpitalu od położnych bądź doświadczonych mam i wtedy wyślę tżta do apteki z listą. A że apteka 100m od domu to luzik .
|
#3317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dwa w mojej firmie odkad urodził się Szymek urodziła się 13stka innych dzieci . Trzy byłam na studiach pedagogicznych które potem zmieniłam ale miałam praktyki w domach dziecka , przedszkolach itp. Bo Szymek ogólnie to mało problemowe dziecko . Nie choruje , nie miał kolek , nie płakał .. co mnie teraz czeka ? az strach pomyśleć . Cytat:
|
|
#3318 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja chciałam na chwile do tematu mat powrócić
Czy dziecie należy/można na tym kłaść od urodzenia?? Do kiedy one dziecku służą?? I co sądzicie o matach tiny love bo mi się szalenie podoba np małpia wyspa. Podobno do nich można dokupować zabawki i dzieci to lubią... jakie inne polecacie?? P.S. Czy któraś z mamuś zamierza używać chusty??
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz jak się czujesz po tej cesrace ?
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od rana zabiegana dopiero siadłam do komputera zaraz zmykam bo jestem padnięta moję dziecię chyba też bedactwo ...
Jutro będę się wiecej udzielać bo nie mam nic zapolanowanego w końcu odpocznę bo cały tydzień tylko latam ... Miałam dziś przeboje koleżanka jest w 7 tc i dzis zauważyła plamienia wiec jak najszybciej musialeiśmy ją wieść do lekarza oczywiście miałam duphaston kazałam jej wziąść i natychmiast pojechaliśmy do gina lekarz zrobił usg wszystko ok mam nadzieję że leki jej pomogą i wszytsko się dobrze zakończy też już raz poroniła więc cała spanikowana wsieram ją z całych sił musi być dobrej myśli nie moze się załamywać
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Asienka - mega gratulacje
My dzisaj mieliśmy bardzo ciężki dzień. Rano okulista, potem szczepionka (bolesna) w udo, na koniec wizyta u lekarza w poradni. I powiem Wam że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona opiką poszpitalną lekarską w poradni. Moja mała będzie pod opieką poradni do momentu gdy zacznie chodzić. Dostałam także skierowanie do specjakisy ds. szczepień dzieci. Nie wiedziała że jest taki specjalista. Na razie z małą OK. blizny na oczkach się goją ale musi być pod stałą kontrolą okulisty, nie można jej świecić w oczy (odpadają zdjęcia z lampą) i nie można nią trząść i podrzucać. Mała ładnie przybiera ok. 30-40 gr dziennie i waży już 2,800 kg. Rośnie więc mały zawodnik sumo ![]() .A ja pomimo że siedzę w domu to się przeziębiłam i teraz leżę a TZ zajmuje się małą. Ja tylko wstanę na 3 na karmienie.
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
ja i tak mam sklep w takiej odleglosci ze albo autem albo z wozkiem;/ wiec chusty nie zamierzam nabywac, ale generalnie dobre opinie mają takze w wiekszym miescie ( nie takim zadupiu jak moje) pewnie zdaja egzamin.
|
|
#3324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam właśnie tiny love mate ale inną ta wyspe ma moja koleżanka i też się Szymkowi podobała ta mata . Mi się też podoba ta z rainforest no ale przeciez drugiej nie kupie ![]() ja mam taką http://www.allegro.pl/item931104782_...2_stronna.html ogólnie służyła dopóki nie nauczył się pełzać i przemieszczać bo wtedy się wieszał na tych pałąkach . Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- madzia - ja raczej kupie , bo przy dwójce dzieciaków tym bardziej może mi się przydac . Przy małym nie miałam bo zaraz była zima więc cięzko by było go nosić . Bardzo się mojej jednej kolezance przydała przy kolkach nosiła małą w domu w takiej właśnie elastycznej . Ja u niej tylko próbowałam jak się wiąże taką chuste ale nie nosiłam jakoś długo jej . ogólnie to wiązanie jak się spróbowało nie było takie trudne wcale . Od kuzynki jedzie tez nosidełko . dają to biore ale jestem przeciwnikiem noszenia dziecka wiszacego na własnym kroku w tym nosidełku . No chyba że będę potrzebowała na chwilke włożyć to może się skuszę . Pop - fajnie że taka opieka jest kto by się spodziewał.
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Asia - gratuluję Emilki! Z całych sił!!!
|
#3326 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ASIENKA GRATULACJE
Super, że już masz Emilkę przy sobie Cytat:
![]() Cytat:
http://www.toys.ie/Simply-Good-Snugg...7812-prod.aspx tutaj za bardzo nie widać, ale ona nie jest do końca wiązana, ma tam jakąś klamrę, która niby sprawia, że jest łatwiejsza w obsłudze. Można w niej dziecko "kłaść" ja na zdjęciu i można też potem "sadzać". Zobaczę jak się jej to sprawdzi, a jak nie to kupię taką całkiem wiązaną
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszcze ze sobie smacznie spicie, ja nie usnelam jeszcze a juz prawie 3:30, martwie sie troche bo małż jeszcze z pracy nie wrocil, owszem zdarzaly sie nadgodziny ale tak po 2 byl przewaznie w domu 3 to juz max a dzisiaj....;/
---------- Dopisano o 03:26 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ---------- do pracy szedl na czternasta i jeszcze zapomnial kanapek a tam nie ma mozliwosci kupienia czego kolwiek do jedzenia wiec ja nie wiem....( praca fizyczna)
|
|
#3328 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja tam wole w dziecie moje nie pakowac zadnego syfu i jesli mam wybor dac cos co nie ma syfu < wcale tutaj nie dramatyzuje ani nie popadam w paranoje >to wole zaplacic i dac bez syfu tycy sie to samo szczepionek jak i kosmetykow czy jedzenia w pozniejszym czasie ja z okresu czarnobyla wiec i tak odemnie dziecie jakis syf wyciagnie wiec po co go narazac a ostatni rozmawialam z sasiadkami < one maja dzieciaczki > to one sa tego samego zdania ze po co narazac dziecko jak mozna zapobiec niektorym sytuacja od malenkiego
a tak apropo to dzien dobry ja dzisiaj w nocy mialam koszmary i zaczela mnie od wczoraj bolec nerka i nie mama pojecia od czego ![]() ---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ---------- Cytat:
ja mam dwie takie zwykle juz do raczkowania w sumie jak rozloze dwie to zajma prawie pol pokoju moja mamcia powiedziala zebym nie kupowala maty bo ona cos by chciala kupic tej znusi a ja juz wszystko mam chuste tak samo zwykla wiazana i kolkowaCytat:
dzidzia jeszcze w brzuszku u mnie siedzi wiec troszke chroniony jest a co jak by byl w chuscie ?? zero ochrony wiec ja ta chuste bede stosowala na jakies wycieczki < napewno nie gory bo to gtez niebezpieczne > albo do chodzenia po domu czy nawet wyjsc do nas na wioske do sklepu bo kawalek jest wiec spacer maly bedzie Cytat:
jak dojechalam to sie zdziwilam bo chlopacy sobie na obiad zrobili klopsy i spagetti a ja taka ciezka zapiekanke dzwigalam no ale bynajmniej na kolacje moj malz zjadl co do nadgodzin hehe to wasi mezowie maja fajnie ba maja za to placone a moj dupa blada jak musi zostac w pracy bo gdzies jest na wyjezdzie i zostaje kilka lub kilkanascie godzin dluzej to nikt mu za to nie placi najgorzej jest wiosna latem i jesienia < uwielbiam zime bo wtedy malo sie dzieje u niego w pracy > i jak zaczynaja podpalac trawy albo jest zagrozenie powodziowe wtedy sciagaj go z wolnego do pracy i chodzi co 24 godziny na 24 godziny jak wraca to tylko spi bo jest padniety i tyle mam z meza w tym czasie ![]() Darusia fajnie masz kladziesz sie spac po 3 ale pewnie dlugo spisz a ja ide spac o 3 -4 a o 5 juz oczy jak piec zlotych i nie moge spac ![]() ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- ja mam taka http://www.allegro.pl/item903129350_...s.html#gallery i taka http://www.allegro.pl/item926140398_...t.html#gallery ta druga dostalam od siostry chusta jest jeszcze fajna pod jednym wzgledem bo nosimy w niej dziecko na zabke jesli ma jakies problemy ze stawem biodrowym to ta chusta doskonale sie sprawdza no i tak jak Ania napisala dziecie w niej nie wisi
|
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też spać nie mogę, całą noc się przewierciłam
Do tego mój Hanek chory Ma 38,2 i mówi że Jej głowa pęka Jak ja niecierpie jak dziecie jest chore!! Ja też chyba się skuszę na matę i chustę choć fizjoterapeutka dziecięca na SR mówiła nam ostatnio że malucha to nie w pozycji pionowej wiązać i nie przesadzać z długością takiego noszenia, bo owszem dla dziecka to rewelacja bo jest w takim kokonie jak w łonie mamy, ale że my powinniśmy dziecie stymulować do "otwierania się", bo rodzi się takie pokurczone Nawet nam pokazywała zabawy rączkami. Że większość rodziców wkłada palce dzieciom w rękę a powinno się stymulować wierzch dłoni żeby zachęcać do otwierania rączek Można też dawać zabawki dość spore (oczywiście nie ciężkie) żeby od dziecka utrzymanie jej wymagało otwarcia rączek Ogólnie super rzeczy mówiła Aaaaa i żeby dziecie w tym co leży raz leżało w jedną stronę główką a raz w drugą np w łóżeczku kiedy my się po pokoju krzątamy Bo mówi że ma mase przypadków że dziecko kładzione na jedną stronę w ogóle nie chce główki w drugą obracać. A no i żeby nie popadać w paranoję, pilnować pewnych rzeczy i zwracać na nie uwagę ale też bez przesady Trenowaliśmy też podnoszenie, odkładanie itp takie jak Paweł Zawitkowski na filmie pokazuje
|
#3330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te chusty z klamrami czy kółkami może łatwiejsze ale taką elastyczna możesz na wiecej sposobów zawiązać . W wawie są różne warsztaty z chust czy pieluchowania naturalnego dzieci . I jeden sklep gdzie można podobno wypróbować sobie różne i tam wybrac taka co nam pasi . w sumie dobry pomysł bo chusty przecież nie kosztują 20 zł Cytat:
no i w łóżeczku kładłam mu zabawki gadałam z drugiej strony żeby się obracał itp. Teraz już nie ma dawno po tym sladu . Rączki od początku ładnie otwierał i nie lubi być opatulany w kokon jak niektóre dzieci lubią , musiał mieć miejsce i luz. W chuście można nosić tak boczkiem prawie na leżąco ale nie wiem jak się to wiąże he he . Ale widziałam babki tak z dziećmi. ja umim tylko wiązać tak na pion żeby było przodem lub tyłem do mnie i na tym koniec . Miłego dzionka ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() a wkońcu po to mamy TV , neta , gazety , ksiązki żeby się czegoś z tego uczyć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

Niby wszystko ok choć mała nadal waży za mało. Przez tydzień przybrała troszkę ale nie za dużo. Powiedział, że mam się nie martwic tylko kontrolować co 2 tygodnie. Brzuch nadal twardnieje ale mam po prostu leżeć, bo tak już będzie...

mysle ze nie bedzie tak zle a jak sie dopatrzymy to przeciez wszystko ma syf ;/ nie ma idealnych rzeczy bo zawsze cos nie tak .

i że mała to okaz zdrowia! SUPER!!! I zrób sobie zapas kapuchy do okładów na mleczarnię. Może coś to da.

i zaczela mnie od wczoraj bolec nerka