![]() |
#1 |
Organizatorka
|
kosmetyki mineralne Lucy MineralsWątek poświęcony firmie LUCY MINERALS Strona internetowa Lucy Minerals Wspolne zakupy z Lucy Minerals na podforum zakupowym. Właścicielka Annie Langguth - z pierwszych opinii wynika, że to następna przyjazna rodzinna firma ![]() Sklady: - kryjąca formuła oryginal Ingredients: zinc oxide, titanium dioxide, mica, magnesium stearate, iron oxides, allantoin, coffeeberry extract, vitamin C (L-absorbic acid) - light formuła Ingredients ~ zinc oxide, titanium dioxide, mica, magnesium stearate, iron oxides - oil control formuła Ingredients~ zinc oxide, titanium dioxide, mica, magnesium stearate, calcium carbonate, iron oxides, coffeeberry extract, vitamin C Dość mocne krycie, sugerują użycie odrobinki podkładu, gdyż w przeciwnym razie można sobie zrobić maskę. Poziomy jasności: FAIR LIGHT PALE OLIVE CREAM BISQUE LIGHT MEDIUM CREMY BISQUE SHEL BISQUE MEDIUM SOFT BEIGE GOLDEN MEDIUM MEDIUM CARAMEL CARAMEL TOFFE COCOA SNOW WHITE Roze: wygladają na naturalne kolory... w pudeleczkach 10ml Ingredients~ Mica, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Magnesium Stearate, Iron Oxides. Net Weight 3 grams Ceny: - 10 gram podkładu w 30 ml opakowaniu - 14$ formuła oryginalna i oil control, formuła light 12$ - 3 gramy różu w 10 ml pojemniczku 10 dolarów - próbki pojedyncze po 1,5 $ 3/4 lyzeczki do herbaty mniej więcej ![]() Wysyłka do USA pakowane w pojemniczki, poza USA pakowane w woreczki. Zestawy: Warm "Daytime Look" Kit 39$ Foundation Sweet Cheeks Blush Finishing Powder Bronze Shadow, Sunkissed Shadow, and Espresso Liner "Face It" Kit 27$ podkład puder wykończeniowy róż Express Kit #1 20$ podkład róż do wyboru cień lub Liner Express Kit #2 20$ podkład puder wykończeniowy Express Kit + Brush 34$ podkład puder wykończeniowy Ultimate Flat Top Long Handled Buffer Brush Wysylka na caly swiat jest bezplatna! Płatność: karta kredytowa, Paypal Post w trakcie tworzenia. Edytowane przez vril Czas edycji: 2010-03-10 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Organizatorka
|
Dot.: kosmetyki mineralne LUCY MINERALS
Jako iż już przetestowałam podkłady Lucy Minerals, to podzielę się wrażeniami.
Zamówienie złożyłam 16 lutego. 22 lutego próbki miałam w domu. Czyli bardzo szybko. Płatność poprzez paypala. Co prawda nie dostałam żadnego potwierdzenia wysyłki, ale paczuszka została wysłana chyba od razu po złozeniu zamówienia. Próbki przychodzą w śmiesznej, kolorowej kopercie utrzymanej w stylu LM. W środku próbki opakowane w bibułkę (mimo iż zamówiłam tylko dwie), a do tego kolorowa ulotka z informacjami odnośnie produktów Lucy Minerals oraz odręcznie podpisana przez Annie z "Hi Katarzyna" na początku... W woreczkach jest całkiem sporo proszku,a biorąc pod uwagę fakt, iż jest to kompletnie inny rodzaj minerałów od wszystkich, jakie do tej pory testowałam, to wystarczą na solidne, długie testy. I naprawdę, nakłada się je zupełnie inaczej niż inne mineralne podkłady. Przede wszystkim, mają bardzo miękką konsystencję (ale oczywiście wciąż proszkową), są bardzo gładkie. Drobinki widoczne w sztucznym świetle w ciągu dnia nie rzucają się ani trochę w oczy. Mało tego, ja dzięki LM mam mat cały dzień (ale tez nie mam specjalnie przetłuszczającej się cery). Pokazywałam kiedyś, ile podkładu mineralnego używam na jedną warstwę. Cóż... W przypadku Lucy to zdecydowanie za dużo jak dla mnie ![]() Za drugim razem - bajka. Użyłam znacznie mniej podkładu (ledwo cokolwiek na pędzlu widać było, miałam wrażenie, ze kompletnie nic nie ma na nim) i nanosiłam go LHK długo rozcierając. No nie wypada się chwalić za bardzo, ale naprawdę dobrze wyglądam w tych minerałach ![]() Krycie bardzo dobre, skóra ujednolicona, matowa, ale nie tępym matem, tylko takim... ładnym (ot, elokwencja ...) Zero wysuszenia, podkreślania suchych skórek, efektu obsypania mąką, pory w miarę przyzwoicie wyglądające (ale ostatnio mam z nimi problem spory) Makijaż nałożony raniutko koło wieczora trzymał się jeszcze całkiem dobrze (a że się przeprowadzam to ganiam w tą i z powrotem, więc test wytrzymałościowy zdał celująco) Jak odnajdę aparat po przeprowadzce, wstawię zdjęcia jakieś. Póki co - dawno nie czułam się tak dobrze w mineralnym podkładzie (zwłaszcza, gdy moja cera zaczeła kaprysić i wszystko - od EDM, Aromaleigh poprzez Blushe, LaurEssa i Lumiere aż do EGM) leżało na mnie kiepsko. A najlepszym potwierdzeniem jest chyba fakt, że usłyszałam dziś komplement od swojego TZ... Stwierdził, ze wyglądam bardzo ładnie i ... młodziutko (za to akurat mu się oberwało ![]() Czytając jedno z for o Lucy Minerals zauważyłam jedno - albo się te podkłady uwielbia, albo nie cierpi ![]() ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2010-02-26 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Hm, ciekawe.. Kasiu, a na tych wspomnianych przez Ciebie forach byly wzmianki o działaniu zastosowanej w podkladzie wit.C? nie widziałam jeszcze takiego minerałka..
Edit: Chyba się skuszę. Nie mogę znalezc tylko próbek podkladów??? Edytowane przez pranie Czas edycji: 2010-02-26 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja też jestem już po dłuższym testowaniu podkładów Lucy.
Podpisuję się pod ochami i achami Cathy. Dodam jeszcze, że najbardziej lubię te podkłady za to, że im dłużej mam je na twarzy tym lepiej wyglądają (może to zasługa witC ![]() ![]() Mat cały dzień, nic się nie ściera, nie waży, cera promienna, młodsza. Mam nadzieję, że tak zostanie i będę wielbiła Lucy już zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Organizatorka
|
Cytat:
A informacje o tej firmie przed zakupem zbierałam głównie TUTAJ (z tym, że chyba trzeba się zarejestrować, żeby móc czytać) i takich minerałów ja też nie widzialam w ogóle (nie tylko w odniesieniu do witaminy C). Miękkie, ale jednoczesnie dość ciężkie, które nie robią maski. Nie są pyliste, nie fruwają w powietrzu. Zdecydowanie bardziej kremowe niż pyłkowe. tylko "obsługi" się trzeba uczyć od nowa niemalże ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Organizatorka
|
troche po angiesku i troszke zdjec: http://www.beautyheaven.com.au/forum...cs/6378?page=1
moze ktos poczyta, popisze, potlumaczy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Po tym opisie Cathy to coś czuję, że skuszę się na próbki
![]() Właśnie jak z tą wit.C bo troszkę mnie ta informacja zaskoczyła ![]() Hmmm skoro ja jestem bladzioch i do tego z różowymi tonami to chyba tylko Fair się sprawdzi u mnie ![]() Im niżej tym coraz ciemniejsze? ![]() Nie umiem chyba edytować postów ![]() ![]() Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2010-02-26 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Aniuska, chyba umiesz
![]() Gdzie są próbki podkładów?? wskakują mi tylko full sajzy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Pranie na stronie głównej
![]() ![]() Nie umiem edytować bo mój post był przed drugą wypowiedzią Cathy a potem chciałam coś dodać i już spadł w dół ;P .. dobra mniejsza po prostu już zmęczona jestem i majaczę chyba ![]() A ja nie wiem .. chyba wezmę Fair i może Cream. Nie wiem sama bo z EGM nie mam idealnego podkładu ale skoro mam rózowe tony to chyba Fair powinnam mieć. Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2010-02-26 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
kurcze, Wasze opisy brzmia rewelacyjnie
![]() wiem, ze moze troche wczesnie na takie pytanie, ale ciekawa jestem wrazen dziewczyn z sucha skora ![]() chociaz sklad niezle brzmi ![]() tylko ta witamina C ktora zaskakuje (domyslam sie ze w domysle pozytywnie), mnie troche zszokowala... z dawnych czasow zaczytywania sie w BU cos mi swita, ze witamina C w postaci kwasu askorbinowego jest bardzo podatna na utlenianie i nie jest polecane laczenie jej w kosmetykach z metalami a nawet z ekstraktami roslinnymi , bo te moga zawierac sladowe ilosci metali... a w podkladach sa Iron Oxides ![]() moze cos zle rozumiem i/lub pamietam, ale ta witamina C bardziej mnie niepokoi niz cieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
A ja nie mogę wejść na ich stronkę, co jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
pewnie dlatego, że Annie nowości pakowała na stronę
![]() Oil Control Lucy Light i jeszcze jeden kolor w podkładach się pojawił - Pale Olive czekam, aż się przejaśni i pędzę testować ![]() Kasia, jeszcze raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Przed chwilą klikłam tak kusicie ...
![]() Zdecydowałam się na orginalną formułę Skusiłam się na podkłady light, cream, bisque i róż hyacinth To teraz czekamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz zamowilam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
odszukalam watki o nielaczeniu skladnikow (nie bylo trudno
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...rbinowy+metali http://www.laboratoriumurody.pl/foru...zymy,t658.html jest w nich mowa o tym, ze kwasu askorbinowego nie nalezy laczyc z metalami ciezkimi, a zelazo metalem ciezkim z tego co wiem nie jest. inna sprawa ze definicja metali ciezkich (wg wikipedii ![]() ![]() wiec wyglada na to, ze chyba te podklady sa bezpieczne, ale tak naprawde nie wiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Oj niedobre kusicielki
![]() Przed chwilą kliknęłam 3 sample podkładów (cream, pale olive i ten biały - żeby ewentualnie rozjaśnić). ![]() .
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Cathy, Ty kliknęłaś Bisque, czy Creamy Bisque ? Dobrze mi świta, jetseś raczej żółtek, niż neutral ?
![]() Dla EDM-owych Winged Butterów raczej nie ma za dużego wyboru - Cream, albo Creamy Bisque ? Nie sposób się nie skusić po takich opiniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
A ja się zastanawiam jaki wypada kolor najjaśniejszy, czyli Fair względem kolorów z EDM. Używam Linena i boję się czy Fair z Lucy nie będzie dla mnie za ciemny. No cóż.. ale będzie trzeba spróbować
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Niiieeee, nic nie będę już klikać
![]() Mam w domu 12 próbek podkładów do wypróbowania. Codziennie mi się wydaje, że już już, a potem znowu coś mi nie pasuje ![]() Pula zamiast się zmniejszać, to się zwiększa ![]() Ja się nie skuszam ![]() ![]()
![]() |
#23 | |
Organizatorka
|
Cytat:
agunia podążaj za Cathy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Kliknęłam Cream i C. Bisque
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Organizatorka
|
Cytat:
po co mi ten wizaz! krzyczy moja karta platnicza |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
ależ tu ruch dzisiaj
![]() bisque za jasny i za różowy; creamy bisque - tonacja ok ale za jasny, czegoś ciemniejszego potrzebuję - czyli co następne z żółtawych? Golden Medium? nie ma chyba nic pośredniego ![]() ale krycie boskie, teraz wierzę Cathy że taką ilością minimalną jak najbardziej da się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
nie kuście
![]() zaraz zerknę na odcienie. Tylko zerknę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
hmm... a ja co powinnam kliknac? M.B 2.3 C Lumiere to najlepszy dla mnie odcien.
sama obstawiam bisque i light medium, z tym, ze mozliwe ze drugi bedzie za ciemny. co myslicie? bo wiekszego wyboru nie widze. Edytowane przez 86Paula Czas edycji: 2010-02-27 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
A ja się ogromnie ucieszyłam z nowego koloru Pale Olive, tego mi właśnie brakowało. Nowe formuły też przetestuję, aczkolwiek oryginalna leży na mnie świetnie. Może tamte będą lepsze w lecie.
Jeżeli chodzi o kolorki najjaśniejsze (Fair, Cream, Light) to wydają się ciemniejsze od najjaśniejszych w EDM, aczkolwiek polecam wypróbować, bo kolor jednak ma własciwości dopasowywania się do skóry. Na pewno na skórze kolory są jaśniejsze niż w torebce. W razie czego jest też biała baza. Kwestia witaminy C też mnie zastanawia, tym bardziej, że jest połączona z allantoiną, która lubi zupełnie inne pH. Faktem jest, że nakładamy na twarz proszek, a nie roztwór wodny i właściwie przy zmywaniu dopiero wszystko się rozpuszcza w wodzie - przez tak krótką chwilę może nic się nie dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Lieselotte, umiałabyś porównać cream do fawn edm?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.