|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapach podobny do CK Euphoria
Kiedy pierwszy raz powąchałam Liberte Cacharela, wydawało mi się, że jest to klon euphorii. Teraz mam ten zapach na nadgarstku i wyczuwam różnice. Jednak, jak dla mnie, mają ze sobą sporo wspólnego.
Edytowane przez free123 Czas edycji: 2009-08-17 o 10:24 |
|
|
|
|
#212 |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Dot.: Zapach podobny do CK Euphoria
Dla mojego nosa bardzo podobny jest Avonowski Treselle Seduction.
|
|
#213 |
|
Przyczajenie
|
Poeme Lancome do czego podobne
Witajcie
Klientka mnie zapytała , które perfumy z Avonu przypominają Poeme Lancome... niestety nie znam tej wody i trudno mi cokolwiek doradzić...czy ma któraś jakiś pomysł ? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poeme Lancome do czego podobne
obawiam sie, ze nic
|
|
|
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ZAPACH PODOBNY DO IMPULSE ZEN
Odkopuje temat,wiem,ze juz tych perfum nie mozna kupic
Ale moze pamietacie ten zapach i wiecie,ktore z dostepnych perfum,dezodorantow sa do nich podobne?Ahh to byl zapach
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Nie pomogę, ale dodam - zielony był boski
|
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Tak zielony był boski
![]() Jeszcze rok temu trzymałam puste opkoawnie by przypomnieć sobie zapach swojej młodości
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem niestety, ale podepnę się, bo pachnący świeżymi ogórkami Impulse Zen strasznie mi się podobał
Zielony też uwielbiałam, choć nie przypomnę sobie, czym pachniał... może faktycznie ktoś zna podobne, dostępne zapachy?
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
Impulse Zen - te ogorki
![]() Do tej pory mam stozkowaty flakonik po nich i co nie co jeszcze czuc,ale do tej pory nie spotkalam odpowiednika.... Ah moze ktos jeszcze pomoze
|
|
#220 |
|
Rozeznanie
|
znalazłam foto
(prawda ze ogorek, ale bardzo ladny ogorek, hihi )
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
na allegro widziałam impulse ale to jest niemiecki niestety i nie było górkowego... były jakieś inne
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
Szukam zapachu podobnego do Wild Musk by Coty
Dawno temu podobał mi się zapach Wild Musk by Coty, miał w sobie jakąś dziwną nutę zapachową, której dotychczas nie znalazłam w żadnym innym zapachu. Mam nadzieję, że nie tylko ja kojarzę ten zapach jako nietypowy. Może któraś z Was zna jakieś perfumy, które w swoim składzie mają tą dziwną nutę zapachową bardzo dla Wild Musk charakterystyczną?
|
|
#223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam zapachu podobnego do Wild Musk by Coty
Cytat:
|
|
|
#224 |
|
Przyczajenie
|
hmm... bo Wild Musk ma w sobie tylko to coś dziwnego, a ja oczekiwałabym pomieszania tego specyficznego zapachu z jakąś inną kompozycją. Zresztą to stary zapach i oczekiwałabym czegoś nowszego, raczej z wyższej półki. Od dawna nie mogę trafić na swój zapach i tak sobie myślę, że może jest gdzieś na świecie coś, co pachnie w taki sposób jaki sobie wymyśliłam - no i szukam
|
|
#225 |
|
BAN stały
|
też bardzo lubiłam ten zapach
na all niby się pojawia, ale albo exlamation albo flaszka inna...jak znam życie to zapach będzie zmieniony(chyba, że kupował to ktoś kto zna starą wersję i mnie wyprowadzi z błędu) |
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem wielbicielką starej wersji WM. Niestety wszystkie dostępne wersje mają z pierwowzorem niewiele wspólnego. Najbliższa jest wersja Exclamation Wild Musk ale i tak to nie to. Piżmo w podobnym wydaniu wyczuwam w bazie Narciso Rodriguez edt.
|
|
#227 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dzięki. Jeśli komuś coś jeszcze się kojarzy z Wild Musk to proszę o propozycje.
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Może zapachy Jovan - piżmo w różnych wydniach...
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
zapach podobny do Oriflame Miss O Club Prive
Chciałabym kupić prawdziwe perfumy, a ten zapach bardzo mi się podoba i moze znacie jakieś podobne?
|
|
|
#230 |
|
Przyczajenie
|
Zapach podobny do Intuition Estee Lauder?
Witam Wszystkich,
Jestem tu całkowicie nowa, więc proszę o wyrozumiałość jeśli napiszę coś w złym miejscu forum, etc :P Muszę przyznać, że nie znam się zbytnio na perfumach, ale po prostu KOCHAM Intuition Estee Lauder. Żadne inne perfumy, których próbowałam nie przypadły mi zbytnio do gustu (ale nie jestem też jakąś częstą bywalczynią perfumerii...) i byłabym ciekawa czy ktoś mógłby mi polecić jakieś inne zapachy, które wreszcie spodobają się mojemu nosowi ?Pozdrawiam ^^ - Amarine |
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapach podobny do Intuition Estee Lauder?
Amarine, wypróbuj Sensations Jil Sander
|
|
|
|
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
Nie znam Intuition, ale ponieważ nikt tu nic nie pisze
, poszukałam w wyszukiwarce fragrantici po nutach i wyszło mi:- Shiseido Zen i Zen Concentrated - Clinique Happy - Sheer Stella by Stella McCartney Jeszcze jakieś użytkowniczki napisały, że Intuition są takie same jak GMV Donna GianMarco Venturi (ale nie wiem, czy będziesz miała okazję wytestować ) i podobne do Jil Sander Sensations.---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- O, homyk mnie uprzedziła
|
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
Też lubię Intuition EL.
I lubię Clinique Happy. Oba te zapachy są jednak zupełnie, zupełnie różne. W sumie nieco podobne do Intuition są Due Donna Laury Biagiotti. Też lubię, choć nie są zbyt cenione na Wizażu. Na marginesie, podobnie jak Clinique Happy i Intuition... Intuition i Due Donna nie są ostre w odbiorze i w obu ujawnia się jakaś taka piórnikowa nutka. Warto porównać.
|
|
#234 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Poeme Lancome do czego podobne
Moja droga, żadne perfumy nie są podobne do POEMe, a już na pewno nie te z AVONU
Ale jeśli Twojej klientce podoba się POEME, to znaczy że lubi zapachy słodkie, kwiatowe. Jedynym zapach, jaki mi osobiście przypadł do gustu w Avonie, to RARE GOLD, wycofany w Polsce kilka lat temu <szok>. Na szczęście perfumy dostępne są na allegro i kilka tygodni temu kupiłam je za niecałe 30zł :=)W moim przypadku miłością do POEME zapałałam po polubieniu GOLD, więc może i Twojej klientce przypadną do gustu ![]() Poeme używam lat 12 ![]() Pozdrawiam! Edytowane przez domini2 Czas edycji: 2010-01-15 o 11:59 |
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
w UK jest Zen
http://www.ciao.co.uk/Impulse_Zen__5095186 ma nowsza szate graficzną tyle wyszperałam w necie jednak nie wiem czy kompozycja zapachowa została taka sama
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Gosh ma w swojej ofercie Musk bardzo trwaly i calkiem podobny zapach do perfumetek z kulka jakie kiedys tez byly sprzedwane z Coty
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy podobne do Chocolovers
Ponawiam zapytanie. dodam że mam Capricieuse Sephory i to nie to co szukam, mam także Dark Extacy - La Perla i też to nie to , tu czuć jakby kukułki
. Czy sa jakieś inne zapachy czekoladowe z nutka pomarańczy
|
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy podobne do Chocolovers
|
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
szukam zapachu podobnego do Eternal magic Avonu
dostałam od konsultantki próbkę perfum Avon- Eternal Magic. trafiłam w swój typ zapachu
tyle tylko, że ta woda toaletowa nie grzeszy trwałością, wylałam na siebie całą próbkę a po godzinie nie czuć już nic. czy znacie jakieś inne zapachy, które mają podobny skład, a są trwalsze? oto opis: "Najnowsze (2010) perfumy firmy Avon. Aksamitne róże i irysy połączone z ciepłym akordem wanilli i kremowo - drzewną nutą. Eternal Magic promuje Zoë Saldana, jedna z gwiazd filmu "Avatar". Nuty zapachowe: róże, irysy, wanilia, nuty drzewne." byłabym wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: szukam zapachu podobnego do Eternal magic Avonu
Cytat:
fragrantica.com podaje, ze podobny sklad maja: Bvlgari Pour Femme - Bvlgari for women L`Or de Torrente - Torrente for women Just Me - Paris Hilton for women Lucky Charms - Givenchy for women i jeszcze pare nnych, mniej znanych... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.

Klientka mnie zapytała , które perfumy z Avonu przypominają Poeme Lancome... niestety nie znam tej wody i trudno mi cokolwiek doradzić...czy ma któraś jakiś pomysł ? Pozdrawiam

Ale moze pamietacie ten zapach i wiecie,ktore z dostepnych perfum,dezodorantow sa do nich podobne?
(prawda ze ogorek, ale bardzo ladny ogorek, hihi
)