Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 10:40   #3811
eleonoremio
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Witajcie mamusie w ten piękny dzionek dzisiaj znowu słoneczko obudziło
Dużo mam do nadrobienia ostatnio nie miałam czasu na siedzenie przy laptopie a co dziwne bo miałam wolne jescze do poniedziałku mam
na stażu pewnie będę częściej siedzieć heh
idalneciało gratuluję chłopczyka
i że zdrowe maleństwo ja usg dopiero będę miała 16 marcaa ostatnie miałam 15 stycznia , to chyba najgorsze uczucie nie wiedzieć co się z maleństwem dzieje :/ jescze nie czuje ruchów.
Miłego dnia
i słonecznych spacerków
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 10:42   #3812
vette
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Witam Was dziewczynki u mnie taki cichy, pochmurny dzien...po burzy uhmmmm jak ja nie znosze sie klocic z mezem.
Ale najwazniejsze jest to, ze chyba sie wykurowalam z przeziebienia domowymi sposobami.... konkretnie syropem z czosnku czuje sie juz o wiele lepiej.
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Na razie wstaję tylko raz w , ale niekiedy przez sen mi się zdaje, że jestem już w ubikacji i jak się nie obudzę to może się to źle skończyć.
To ja jestem jakas dziwna?! nie wstaje w ogole w nocy do toalety...
Na poczatku, fakt chodzilam jakby czesciej ale nigdy w nocy...

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
jeszcze sie pochwale jakiego mam zdolnego mezusia. kupilismy juz lozeczko w Ikea bo mielismy sponsora a moj maz pomalowal sypialnie i zrobil kacik dla dziecka bo bedzie spalo z nami. jak wam sie podoba?
Sliczny kacik! a jakie lozeczko ladne ide na strone ikei pobuszowac...

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
I wszystko z dzidzia ok. WAzy ok 370g (nie pamietam teraz dokladnie )
Bardzo sie ciesze, ze wszystko ok.
No i oczywiscie gratuluje chlopczyka!

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
a oto moje brzuszysko (21 tygodni i 2 dni, czyli 22 tydzień jak tu liczycie ):
ladniutki podobaja mi sie tez Twoje spodnie kupilas w jakiejs sieciowce?

aaaaa przypomnialo mi sie,ze ania wklejala ostatnio swietna sukienke i spodnie dresowe bardzo mi sie obie rzeczy podobaly. Mam ochote sobie kupic takie wygodne spodnie

Cytat:
Hmm ja mierzylam ale teraz nie pamietam.. Wiem ze to co zeszlo mi na poczatku z bioder z 106 na 102 to tydz temu jeszcze nadal bylo 102.. ale przez ten tydzien przytylo mi sie 2 kg z obzrstwa wiec nie wiem czy cos sie nie zmienilo :/. talia i brzus tez poszly, ale kurcze nie mam tu moich "notatek" . Jak bede w domku to sie "pochwale"
wrzuc pomiary wychodzi na to, ze tylka kilka dziewczyn sie mierzy

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-02-27 o 11:01
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 10:51   #3813
niezawsze
Zakorzenienie

tragedia ta pogoda szarowa i chlapa ja nie wiem jak podwozie mojego psa bedzie wygladalo :/ Zaraz jedziemy na zakupy woda sie skonczyla

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 11:28   #3814
aniaa22
Zakorzenienie

a u nas dla odmiany dzisiaj sloneczko zaraz jedziemy nad morze no i jeszcze na zakupy bo maz obiecal mi tunike i moze jakies buty wydebie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 11:36   #3815
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dzień dobry.

U mnie raz słonko a raz chmurki ale jest ciepło bo mam okna pootwierane w mieszkaniu i nie czuć zimna.

Ślązaczki tak dla przypomnienia: Pamiętacie o poniedziałku???
Bo ja już się nie umiem doczekać
Stary 2010-02-27, 12:02   #3816
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

lazurow tak, tak ja pamiętam, jak tu zapomnieć o takim spotkaniu!

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 12:04   #3817
Siala_Bala
Zakorzenienie

O spotkaniu pamietam, postaram się być
Ktoś pisał o drganiu oka, to brak magnezu - tak samo jak skurcze mięśni - drganie powieki oka to taki skurcz jak w łydce tyle, że nie boli
Idealnecialo - GRATULACJE!!

Wiecie co.. ja mam niby dziewczynkę, jak lekarz mówił (coś około 18tygodnia) ale się boję, że mi numer wywinie i sie każe, że to chłopiec.. a ja już różowości kilka kupiłam
No i tż to chyba pękłby w pół w dumy ;]

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 12:09   #3818
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
jeszcze sie pochwale jakiego mam zdolnego mezusia. kupilismy juz lozeczko w Ikea bo mielismy sponsora a moj maz pomalowal sypialnie i zrobil kacik dla dziecka bo bedzie spalo z nami. jak wam sie podoba?
faktycznie slicznie no i trzeba przyznac zdolny ten twoj maz zdolny ja dopiero bede mogla kombinowac po 1 kwietnia jak przeprowadzimy sie na swoje

Cytat:
Dziewczyny mam takie pytanie, w sumie chyba bardziej do tych, które już mają dzieci i karmiły piersią. Czy można jakoś zahartować sobie sutki? Obiło mi się o uszy, że można, ale jak i co to nie bardzo wiem. Moje sutki są takie wrażliwe i delikatne, że jak trochę pochodzę bez biustonosza, to potem mam całe poobcierane (np. od zwykłej bawełnianej koszulki!) i bolące nie wyobrażam sobie nie karmić dzidzi piersią, ale zarazem strasznie się boję, że nie wytrzymam... nawet mój TŻ ma szlaban na jakiekolwiek mocniejsze pieszczoty w tym miejscu, bo wie, że sprawia mi to ból...
pomocy
ja kochana syszalam o tym zeby po kapieli pocierac sutki recznikiem frotte i tak tez robie boli niesamowicie ale dla malenstwa warto

idealnecialo GRATULUJE CHLOPCZYKA a ta sytuacja z usg faktycznie chora!!! ja bylam na 4d w 16tc lub w 17tc i bylo ladnie widac a dzidzia sie tez krecila wklejaj zdjecia zakupow dla malenstwa!!

a my mielismy jutro jechac na urodziny do siostrzenicy bo konczy jutro dwa latka ale przez moje przeziebienie nie wiem czy pojedziemy bo nie chce jej zarazic ani siebie doprawic

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

siala wklej zdjecia ubranek
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 12:15   #3819
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziewczyny.. co do hartowania sutków.. poczytałam szybko teraz trochę i więcej osób jest na NIE. Ponoć sutki wtedy grubieją, stają się twardsze, mniej elastyczne co jest przyczyną pęknięć podczas karmienia.
Dawniej stosowało się coś takiego, teraz odkryli, że to bardziej szkodzi niż pomaga.

Stary 2010-02-27, 12:19   #3820
bassienkaw
Zakorzenienie

Hej kobiety... ja pamiętam o poniedziałku, też się nie mogę doczekać. Ja wczoraj miałam dzień na NIE dla siebie. Mimo, że cały z Marysią, że super i wogóle, to w lustro wolałam nie patrzeć. Dzisiaj od rana mam dzień dla siebie, mimo że mąż jest, że dziecko w domu się kręci... zafarbowałam włosy, bo farbowałam już od 1,5 miesiąca i zafarbować nie mogłam. Wkońcu doprowadziłam brwi do ładu i składu... wymalowałam paznokcie u nóg i rąk na czerwień i jakoś tak od razu lepiej...
Dzisiaj wybieramy się na imieniny do dziadka...

Jedynie gęba jeszcze pełna syfków wrrrr. Jakieś zmiany... ale spoko.

Teraz piorę drugie pranie, rano pogoda za oknem była tragiczna, teraz o wiele lepiej, nawet słoneczko jest. Łucja pójdzie spać to jedziemy na zakupy. Wczoraj kupiłam sobie też nowy cień do powiek, rozświetlający, dwie pary majtek, takich dużych i wygodnych... wiec się cieszę. A i jeszcze buty balerinki na wiosne! Jupi

Siala_Bala i co z poniedziałkiem? Dasz radę też przyjechać?

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 12:25   #3821
anoxa
Zakorzenienie

siala tez wlasnie czytalam o tym i fakt wiekszosc jest na NIE

basienka tez mam czasem takie dni dzisiaj mi sie nic nie chce i nie zamierzam za wiele robic obiadu nie musze bo mam mnustwo golabkow i sos pomidorowy dla tz'ta bo babcia wczoraj zrobila ale przydalo by sie chociaz poodkurzac...
Stary 2010-02-27, 12:26   #3822
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość

Ja to będę wiedziała w poniedziałek :/

Chyba czas bym i ja zrobiła wiosenną renowację siebie.. ale jakoś mi się nie chce i pomysłu brak.

Stary 2010-02-27, 12:45   #3823
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Dziewczyny mam takie pytanie, w sumie chyba bardziej do tych, które już mają dzieci i karmiły piersią. Czy można jakoś zahartować sobie sutki? Obiło mi się o uszy, że można, ale jak i co to nie bardzo wiem. Moje sutki są takie wrażliwe i delikatne, że jak trochę pochodzę bez biustonosza, to potem mam całe poobcierane (np. od zwykłej bawełnianej koszulki!) i bolące nie wyobrażam sobie nie karmić dzidzi piersią, ale zarazem strasznie się boję, że nie wytrzymam... nawet mój TŻ ma szlaban na jakiekolwiek mocniejsze pieszczoty w tym miejscu, bo wie, że sprawia mi to ból...
pomocy
nie wiem czy pomocne, ale mi mama radziła drażnić sutki szczoteczką do zębów [oczywiście nową - inną specjalnie na ten cel przeznaczyć]
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 13:09   #3824
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
nie wiem czy pomocne, ale mi mama radziła drażnić sutki szczoteczką do zębów [oczywiście nową - inną specjalnie na ten cel przeznaczyć]
Ała.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej kobiety... ja pamiętam o poniedziałku, też się nie mogę doczekać. Ja wczoraj miałam dzień na NIE dla siebie. Mimo, że cały z Marysią, że super i wogóle, to w lustro wolałam nie patrzeć. Dzisiaj od rana mam dzień dla siebie, mimo że mąż jest, że dziecko w domu się kręci... zafarbowałam włosy, bo farbowałam już od 1,5 miesiąca i zafarbować nie mogłam. Wkońcu doprowadziłam brwi do ładu i składu... wymalowałam paznokcie u nóg i rąk na czerwień i jakoś tak od razu lepiej...
Dzisiaj wybieramy się na imieniny do dziadka...

Jedynie gęba jeszcze pełna syfków wrrrr. Jakieś zmiany... ale spoko.

Teraz piorę drugie pranie, rano pogoda za oknem była tragiczna, teraz o wiele lepiej, nawet słoneczko jest. Łucja pójdzie spać to jedziemy na zakupy. Wczoraj kupiłam sobie też nowy cień do powiek, rozświetlający, dwie pary majtek, takich dużych i wygodnych... wiec się cieszę. A i jeszcze buty balerinki na wiosne! Jupi

Mi też przydałoby się wiosenne odpicowanie
Włosy mam ok, bo niedawno byłam u fryzjera.
Dobrze, że mi przypomniałaś żeby brwi ogarnąć.
A paznokcie... tak szybko mi rosną, że nie nadążam obcinać i strasznie pękają mi skórki wokół paznokci a ja je potem z nerwów skubię. Żadne kremy nie pomagają
Stary 2010-02-27, 13:23   #3825
itakasia
Zakorzenienie

witajcie
dzieki za pocieszenie odnosnie wynikow. bylam u lekarza i kazal sie martwic hgb bo u mnie nigdy nie przekracza 12, mam jesc witaminy i buraczki itp i sprawdzic za 2-3 tyg czy nie spada. a dzidzia byla cudna, fikala caly czas. wszystkie pomiary ok, serduszko bilo ladnie. na usg byly moje corcie i widzialy i slyszaly jak siostrzyczka kopala. jestem taka szczesliwa. nasza Zosia. przezywam to po raz trzeci i za kazdym razem ten cud wydaje mi sie wiekszy i niesamowity
Stary 2010-02-27, 13:23   #3826
bassienkaw
Zakorzenienie

a ja mimo, że się pomalowałam to jakoś nadal tak do bani... no trudno się mówi, taki dzień, minie na pewno
Co do obiadu, to ja tylko odmroziłam, miałam mielone i kapuche z ziemniakami... dla Łucji tylko zupkę zrobiłam. Damian poodkurzał, posprzątał papudze. Ja sobie poprałam, za kurze się wzięłam, ale łazienki już nie umyłam, nie chce mi się

Teraz czekam aż młoda zaśnie i jedziemy na zakupy

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 13:26   #3827
papeteria
Zakorzenienie

Martucha na watku ślaskich mamusiek podała fajny link
bardzo fajnie widać jak narządy się wchłaniają, kształtują i udowodniona teoria, że wszyscy na początku wyglądają jak chłopcy.

http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 13:27   #3828
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Martucha na watku ślaskich mamusiek podała fajny link
bardzo fajnie widać jak narządy się wchłaniają, kształtują i udowodniona teoria, że wszyscy na początku wyglądają jak chłopcy.

http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

Właśnie miałam wklejać tego linka

Stary 2010-02-27, 13:30   #3829
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. co do hartowania sutków.. poczytałam szybko teraz trochę i więcej osób jest na NIE. Ponoć sutki wtedy grubieją, stają się twardsze, mniej elastyczne co jest przyczyną pęknięć podczas karmienia.
Dawniej stosowało się coś takiego, teraz odkryli, że to bardziej szkodzi niż pomaga.
Ja tez jestem na nie.
Nic nie robie w tym kierunku i nie mam jak narazie zadnych problemow. Owszem troche pobolewaja...ale rozmiar rekompensuje wszystko

A co do wiosennych przygotowan
paznokcie wczoraj zrobilam, wloski koncem marca, cera calkiem niezle sie ma, choc troche gorzej niz przy tabletkach
Jedyne co w stanie blogoslawionym mnie drazni to hustawki nastrojow i zachcianki ...Pod tym wzgledem sie nie poznaje.

dzis doszla mustellka na rozstepy i krem do biustu zaczynam smarowanie i mam nadzieje, ze zaden pasek sie nie pojawi

a wlasnie zuziunia zdecydowalas jaki kolor?

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
a dzidzia byla cudna, fikala caly czas. wszystkie pomiary ok, serduszko bilo ladnie. na usg byly moje corcie i widzialy i slyszaly jak siostrzyczka kopala. jestem taka szczesliwa. nasza Zosia. przezywam to po raz trzeci i za kazdym razem ten cud wydaje mi sie wiekszy i niesamowity
Jak ja lubie czytac takie posty
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 13:36   #3830
papeteria
Zakorzenienie

magdzia, siala ( z tym linkiem dobre ) przed ciaza juz tak mialam łykałam dłuuugo magnez i nic no chyba ze to potas bo mam nadzieje, ze nie jakies neurologiczne sprawy
itakasia to już wiesz ze dziewczynka? gratulacje
Super ze wszystko dobrze

niezawsze podwozie psa

Stary 2010-02-27, 13:39   #3831
anoxa
Zakorzenienie

itakasia no to gratuluje i ciesze sie ze wszystko dobrze

dziewczyny pamietam ze ktoras wspominala o tym ze chciala by kupic uzywany wozek przesylam link do wozka mojej siostrzenicy chca go teraz sprzedac bo mala ma juz dwa lata i naprawde jest w bardzo dobrym stanie http://allegro.pl/show_item.php?item=940400296
Stary 2010-02-27, 13:41   #3832
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
itakasia no to gratuluje i ciesze sie ze wszystko dobrze

dziewczyny pamietam ze ktoras wspominala o tym ze chciala by kupic uzywany wozek przesylam link do wozka mojej siostrzenicy chca go teraz sprzedac bo mala ma juz dwa lata i naprawde jest w bardzo dobrym stanie http://allegro.pl/show_item.php?item=940400296
Ja chce używany(moze ktos jeszcze) ale u mnie z okolic i jeszcze nie teraz , ale dziekuje ci kochana

Stary 2010-02-27, 13:54   #3833
anoxa
Zakorzenienie

vette bardzo czesto tak mam ze skorkami i zawsze pomagala mi witamina A nawet przebic kapsulke i wsmarowac ja w pekniete skorki albo polecam sie zaopatrzyc w taka oliwke ktorej uzywaja stylistki paznokci tez mocno odzywia skorki cos w tym stylu http://allepaznokcie.pl/kategorie/Ol...kami_16ml/114/

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

papateria nie ma za co poprostu jakos mi sie wlasnie skojarzylo ze ktos wspominal cos o uzywanym

kurcze a mnie glowa boli...
Stary 2010-02-27, 14:01   #3834
itakasia
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny, tak, to juz pewne ze to dziewczynka jestem dzisiaj bardzo szczesliwa. jemy zaraz obiadek, tz zrobil parowki w ciescie drozdzowym, a pozniej jedziemy do znajomych i wrocimy pozno
vette
dzieki kochana
Stary 2010-02-27, 14:10   #3835
ola_k11
Zadomowienie

właśnie zjadłam granata i dalej staram się nadrabiać...

same laski na tym wizażu... popadam w kompleksy

Cytat:
Napisane przez hd2005
Jeśli chcesz mogę Ci przesłać moje zestawienie Podaj maila na pw
ja tez ja tez!!! ola_k11@wp.pl

a mi hormony buzuja i placze o byle co

Cytat:
Napisane przez papeteria
ola ja miałam czesto w nocy skurcze łydek , ale przed ciaza.
To był niedobór magnezu czy coś.
Teraz czasem mi oko skoko a raczej tak powieka drga denerwujace to.
no ja tez a w ciazy to dziwne bo przeciez wit. biore moze po prostu zle spalam i mi zdretwiala... ale bolalo jak holera...

Cytat:
Napisane przez anuszka
ha ha to powiedz koleżance, że na metkach z pepco jest napisane PRODUKT POLSKI, tak samo w textil market. A najdroższe kosztowały 7,99 A h&m widziałam śpiochy za 39,90 z Chin
Więc nie zawsze cena gra rolę... No ale jak ją stać
masz racje hehe nastepnym razem jej powiem ale mnie wkurzyla wtedy...

idealnecialo gratuluje chlopca!!!!

ja na pierwszy taniec miałam "Zabiorę Cię własnie tam" - jakos slowa mnie uderzaja...

odnosnie sutkow to moja mama kaze mi drapac je gabka przy kapieli ale mnie boli i tego nie robie...

Cytat:
Napisane przez lazurowa
A paznokcie... tak szybko mi rosną, że nie nadążam obcinać i strasznie pękają mi skórki wokół paznokci a ja je potem z nerwów skubię. Żadne kremy nie pomagają
mi tez szybko rozna... aja robie sobie zele i zawsze robilam nowe raz na msc a co 2 tyg tylko niewielkie uzupelnienie a teraz sa takie ze co dwa tyg musze nowe bo odrastaja na polowe plytki
ja musze o wlosy zadbac - na balejage isc w koncu...

no i w końcu mi sie udao nadrobic

kochane ja teraz odpoczywam a maz odkurza a potem namowie go na kupno dla mnie nowych butów oczywiscie wszystko dla dzidzi

zmykam jesc obiadek... nie piszcie duzo przez weekend bo my mamy umowe z mezem ze w weekend nie siedzimy na necie bo to czas dla rodziny wiec wiecej wchodzic nie bede
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 14:12   #3836
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

itakasia gratuluję dziewczynki

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 14:15   #3837
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
J
Przede wszystkim gratuluje chlopaka!!!!
Tak szybko bo to mialam za darmo takie standardowe polowkowe dla mojego gina badanie a to 8 marca robie 3/4d juz prywatnie za 250zl i chcialam jak najszybciej i aby jak najladniejsze zdjecia wyszly no i teraz jak plci nie znam to tym bardziej chce juz!!! Dzidzia wazy ok 340g
dziekuje!!!!

a te 3/4d za 250 to jest w nim tez narządowe czy same ladne obrazki dla naszego oka?
Ohh wiem jak nie umisz sie doczekac.. a teraz poczekam sobie na 30 tydzien mzoe wtedy jeszcze uda mi sie w Labędach zrobic 4d za 150zl.. Zobaczymy.. ale juz bym chciala
No to fajniusia dzidzia 340.. mi tak wyszlo na normalnym tydzien i 2 dni przed 4d. Teraz 30 wiecej.. nawet nie wiem czy dzidzi tak uroslo czy moj ginek ma tak slabe usg.

Cytat:
Napisane przez magdzia33 Pokaż wiadomość
gratuluje chlopczyka, ja tez mam jakies przczucie, ze u mnie bedzie chlopczyk... no zobaczymy, zaczelam 14 tc, moze dzisiaj zrobie zdjecie swojego brzuszka...
dziekuje A to rozumiem ze oprocz przeczucia to dodatkowo wyczekiwany chlopczyk?
Taaaaaaaaaaaak! zdjeeeeeeeeeeeeeeecia!!!! !!! scemy!

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
idealneciało gratulacje kupiłabym różowe skarpetki dla zmyły (wieksze co by córa mogła chodzić) a potem bym mu pokazala niebieskie buciki ale ja to zawsze kombinuje
Mamy te same mysli tzn podobne.. Chcialam jakies pudeleczko z wieczkiem, a ze nie bylo innego wiec wyszlo ze jest czarne w rozowe kropki . Papucki dzis kupilam.. mam jedne z dolem niebieskim a drugie kremowe z troche bezem.. Wiec chyba na gorze beda bezowe papucki.. potem chyba bedzie koperta albo cos podobnego w czym bedzie wlozone zdj z usg.. sadze ze jak to facet - nie dojdzie co jest na nim. Nawet moja mama nie wiedziala choc jak dla mnie to wiecej niz oczywiste! No ale jakby udalo sie z tym ze nie odczyta nic z usg, to bedzie drugie dno w pudelku i tam bedzie dopiero malusienka niebieska czapusia... sadze ze to rozwieje jego wątpliwosci.

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
idealne gratuluję chłopaka
dzieki
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
idealnecialo gratuluję synka, a ztym usg to niezłe jaja. Ja bym tam ich chyba udusiła! Aż się boję iść na swoje, ale z tego co mówiła alguien to jest ok, a idę tam gdzie ona...

co do spodni, ja zawsze muszę kilometr obcinać no bo jak L czy XL na 160 cm wzrostu to wiadomo... No, ale lepiej obciąć niż mieć za krótkie
Noooo bo ja prawie ich udusilam! Ale bardziej lzy mi wyciskalo.. Ale potem mama mi mowi "zdenerwowalas sie co?" myslalam ze mnie opieprzy ze nie mialam po co i ze dziecko bym nie stresowala.. Wiec unikiem powiedzialam ze bardziej plakac mi sie chcialo.. No ale mama nie skwitowala.. wiec chyba mnie rozumiala..

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
idealne ciało tez miałam ta piosenke jako pierwszy taniec
Cuuuudna jest Chyba ja uslyszalam na czyjejs plycie z wesela, ale nie na pierwszym tancu.. tylko jak panna mloda wyglada przez okno w wyczekiwaniu pana mlodego itp.. jak sie witaja..
No a ja mialam hopla na tle slubu, tak bardzo go chcialam i chcialam ze nie umialam sie niczego doczekac a wszystko mnie wzruszalo (no ale na moim nie plakalam bylam chyba zbyt przejeta i szczesliwa)

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
GRATULACJE!!!!!!!! ale jestem ciekawa reakcji twojego meza
........
ja tez wczesniej zamawialam i za krotkie a te w aukcji maja tylko rozmiary nie ma na wzrost a mam 172 jak ty
...........

i ja tez moze oklepana ale mamy z nia duzo milych wspomnien i dlatego musial byc Seweryn
Dziekuje
.........
Ale raczej sa na aukcjach za krotkie. czasem pojada ile w kroki do podlogi, ale i tak za krotkie z reguly:/ szczegolnie jakies dresy, getry,owerolki..
.........
Serio oklepana piosenka?
Ja nawet nie pamietam bym na jakichs plytach ja slyszala na pierwszy taniec, ale ile ja ich tam obejrzalam

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Gratulacje
Dziekuje!

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
idealneciało serdecznie gratuluję chłopca. Trochę Cie po chamsku potraktowali. Ta nasza służba zdrowia to jakaś pomyłka. Nie dość, że tyle im zapłaciłaś to jeszcze pretensję!
JA kupiłam takie malutki, niebieskie skarpeteczki jak zrobiłam test. Ale w końcu nie dałam ich
thanks...
Ta ta chamiki chamiki... :/
ja.. hmm.. teraz nie robilam po tescie zadnego prezentu chyba niespodzianki.. I tak byl w duzym szoku.. Wiec sobie nie przypominam zebym cos miala.. w pierwszej tak.. I tez bym zszokowany ze ciaza..
Ale teraz plec to sobie pozwolilam. Nie byl ze mna na usg, nie ma go w polsce, wiec jak wroci jak znalazl taaaaaadam!
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 14:17   #3838
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Ała.
żeby zmiękczyć włosie szczoteczki możesz mydlić włosie (np mydłem szarym lub innym w kostce)
i nie chodzi o to żeby się torturować - kilka minut delikatnego masażu sutków i okolic żeby bardziej zahartować te miejsca.
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 14:19   #3839
itakasia
Zakorzenienie

Misiulka
dzieki
to my dzisiaj
Załącznik 2904952
Stary 2010-02-27, 14:28   #3840
muminek88
Zadomowienie

Exclamation Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
muminek no to chwal sie zakupami
http://www.allegro.pl/item934874960_...tis_bewis.html
http://www.allegro.pl/item929969114_...x60_bewis.html
http://www.allegro.pl/item926060059_...ent_bewis.html
http://www.allegro.pl/item929797053_...lergiczna.html
http://www.allegro.pl/item926059994_...ory_bewis.html
http://www.allegro.pl/item922188250_..._babycode.html

Cytat:
takmi sie podobaja te wasze pokoiki wiec postanowilam sie tez pochwalic moim dzielem

Cytat:
Dzidzia jest zdrowiusienka!
I............. iiiii.................... ...iiiiiiiiiiiiiii....... ........... drogie Panie!!!!.....

[CENTER]To CHŁOPCZYK!

Nie wiem czy nie pojde w 30tyg do Łabąd do Księżarka na 4d.. Teraz robi za 150zl.. Czy ktora z was moze do niego chodzi?
od poczatku postu szukam tej info...az mi lezka poleciala tak sie ciesze bo wiem ajk moj czekal na swojego synusia:P

kuzynka chodzila doniego i jest zadowolona

Cytat:
pomocy
polecam krem purelan bo super lagodzi wszelki podraznienia,wiem jak mnie maly pogryzl....a jak bedziesz karmic to super leczy wlasne mleko i sa tez takie nakladki na piersi....dasz rade

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski
idealne ciało tez miałam ta piosenke jako pierwszy taniec
a ja mialam "serca dwa"

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
To ja jestem jakas dziwna?! nie wstaje w ogole w nocy do toalety...
Na poczatku, fakt chodzilam jakby czesciej ale nigdy w nocy...
moze malo pijesz??ja jak od wieczora duzo nie pije to tez tylko raz ide bo srednio na dzien pije 2litry

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość

Mi też przydałoby się wiosenne odpicowanie
Włosy mam ok, bo niedawno byłam u fryzjera.
ja juz za 3 tyg ide

wklejam wam tez moj brzusio ale jakises 2 tyg temu bo tz nie ma czasu mi zdjecia zrobic
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości