|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
http://www.allegro.pl/item934874960_...tis_bewis.html
http://www.allegro.pl/item929969114_...x60_bewis.html http://www.allegro.pl/item926060059_...ent_bewis.html http://www.allegro.pl/item929797053_...lergiczna.html http://www.allegro.pl/item926059994_...ory_bewis.html http://www.allegro.pl/item922188250_..._babycode.html Cytat:
Cytat:
kuzynka chodzila doniego i jest zadowolona Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wklejam wam tez moj brzusio ale jakises 2 tyg temu bo tz nie ma czasu mi zdjecia zrobic |
||||||
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
Sutki grubieją, twardnieją, tracą elastyczność i mają większe skłonności do pękania przy karmieniu. Kiedyś stosowano hartowanie ale ktoś to zbadał, zmierzył i wydedukował, że się nie powinno tego robić. Zanim zaczniecie majstrować cokolwiek przy swoich sutkach to lepiej poczytać nieco więcej na necie niż stosować się do rad koleżanki, której tak poradziła mama. (Bez urazy ale mama pewnie poleca stosowanie hartowania bo "za jej czasów" było to praktykowane)
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3843 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja też Wam pokażę mój bębenek 15 tydzień wg USG.Załącznik 2905028
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
kurde cos mi sie zawiesilo i wyslalam dwa razy a fotki tez nie weszly....
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
muminek
super brzusio, pieknie go juz widac lazurowa widac ze nic nie przytylas. sliczny brzuszek, malutki
|
#3846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3847 |
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY JA JESTEM CHYBA NAPRAWDE CHORA
Zwiastun zobaczyłam Przed świtem.. http://www.youtube.com/watch?v=HwbFH...eature=related i naprawde chce mi sie płakać mam tyle łez w sobie!!!!!!!!!! To straszne! Czuje sie chorym dziwolągiem! A najgorszy okazał się dla mnie ten urywek w wodzie.. gdy oni... ![]() Co ja mam ze sobą zrobic?! |
|
|
|
#3848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie przytyję tak jak moja mama jak była ze mną w ciąży 30kg. Tyle, że ona miała inaczej. Nie miała tylu zmartwień co ja a mi chyba te zmartwienia pomagają spalić zbędne tłuszcze.
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne brzuszki i pokoiki
![]() Gratuluję chłopców i dziewczynek ![]() Szkoda, że nie ma mnie kto w łeb walnąć.. coś dziś jestem cały czas głodna.. i jak tak się zastanawiam co bym zjadła to mam ochotę na wszystko ![]() A jeszcze reszta Strogonova na mnie tak patrzy.. i kisiel i kaszka i wszystko bym zjadła.. no może tylko psia karma mnie nie ciągnie xD WIEEEEEM!! Ogórki w zalewie musztardowej!!! Jeezu chyba ze słoikiem zeżrę
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe komentarze odnośnie mojego brzuszyska
Itakasia - gratuluję dziwczynki spodnie kupiłam w sklepie z odzieżą ciążową (CH"Fala" - szczecinianki będą wiedziały gdzie ), to jakiś "no name", ale są wygodne i nawet nieźle leżą zapłaciłam za nie tylko 120zł ![]() No i dziękuję za opinie i porady odnośnie moich "końcówek"
|
#3851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja mam najlepsza jest swiecie przekonana jak tz, ze to bedzie dziewczynka i kupila mi wczoraj bodziaki ja sie pytam jak wygladaja a ona, ze takie biale z misiem i.... rozowymi oblamowkami!!! a drugie w szare paseczki z...rozowymi na zmiane!!!! Myslalam, ze padne a jak bedzie chlopczyk to sama bedzie nosic ;PZa 9 dni mam to usg i ciesze sie z jednej strony a z drugiej boje sie, ze dzidzia znow mi nie pokaze i co wtedy? Idealne, Itakasia wstawcie zdjecia z usg dzidzi |
||
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze
bylismy na usg cala rodzinka i nie chcialam wydruku jedziemy na zakupy a pozniej do znajomych, do wieczora
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sliczne brzuszki ciazowe Itakasia, Muminek i sliczny pokoik A nasza pasztetowa Lazurowa to w ogole brzuszka nie masz taki troszeczke i pasztetowa wcale a wcale nie jestes!! Jeszcze raz cos takiego uslysze a to bedzie ;p
|
|
|
|
|
#3854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że nie sfotografowałam mojej pryszczycy
|
|
#3855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jestes zgrabniocha, a brzuszek dopiero sie zaokragla
|
|
|
|
|
#3856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem niska, bo mam tylko 157cm
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
eeee pryszczyce to i ja mam, w podstawowce mialam taka ostatni raz a o plecach juz nie wspomne. Po ciazy przejdzie mam nadzieje.
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mam tego dość... jak do ślubu iść z takim dżinksem na ryjku?! Nie wiem jak to zastopować. Wogóle mam cerę jakąś do du..y. Niby sucha skóra a się tłuści i wysyfia :[
|
|
|
|
#3859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wazne, zeby bylo zdrowe, maz tez chcialby dziewczynke, ale bedzie chlopczyk ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie lody i własnie zajadam oskar jagodowy w bialej czekoladzie mam jeszcze oskar waniliowy w mlecznej i w kubku waniliowo ajerkoniakowo kukułkowo krówkowe ![]() Tyle sie wczoraj naczytalam o lodach ze nie moglam sie oprzec ![]() no a teraz poczytam co napisalyscie .... |
|
|
|
#3861 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się zabieram za robienie pierwszego sweterka dla maluszka na szydełku
![]() Trzymajcie kciuki żeby mi się udało go skończyć
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny artykuł szczególnie to na dole : nie wierz przesądom
http://ciazaporod.pl/polog_karmienie...8.html?print=1 |
|
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Wtajemniczenie
|
Od początku ciąży ważę 60kg i waga ani drgnie.
|
#3865 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz też nic znimi nie mam zamiaru robić![]() Cytat:
Ale maż ma harem heh 4 baby ![]() Cytat:
[QUOTE=muminek88;17495455 wklejam wam tez moj brzusio ale jakises 2 tyg temu bo tz nie ma czasu mi zdjecia zrobic[/QUOTE] duży już sliczny ja mam troszke mniejszy jestem w tym samym tyg i dniu co ty![]() Cytat:
Widać ładnie ,ty szczuplutka jesteś Cytat:
zawsze marzyłam o pokoju na strychu w sumie dalej marze mieszkamy w bloku i raczej to się nie zmieni![]() Cytat:
Też nie wiem co z sobą zrobić , w senie chciała bym ładnie wyglądac ale ta cera i te włosy mnie wkurzają że nie mam poysłu juz ![]() Włosy tragedia tez, strasznie się przetłuszczaja i elektryzują.. chyba mam dzień juz drugi z rzędu na narzekanie staje się nieznośna![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Wsumie to 15 btydzień ja bym się nie martwiła gdzieś czytałam jak się powinno przybierać na wadze i zaczyna się podziałka na 13 tyg dopiero. Ja wczoraj sie wazyłam i 60 znowu ale zauważyłam że mi znowu apetyt wraca:/---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Wsumie to 15 btydzień ja bym się nie martwiła gdzieś czytałam jak się powinno przybierać na wadze i zaczyna się podziałka na 13 tyg dopiero. Ja zaczynałam po miesiączce ostatniej z 55, w dniu 1 wizyty( około 6/7 tyg) miałam już 57, wczoraj sie wazyłam i 60 znowu ale zauważyłam że mi znowu apetyt wraca:/Znalazłam cos takiego i powiem wam ża jak na razie się sprawdza mniejwięcej przyrost http://zdrowie.onet.pl/1219200,2413,...alkulator.html
Czekamy ![]() https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqtqywd83r0zcb.png Już z nami ![]() Sebastian 2007 Sara 2010 Sylwia 2017 Kruszynka[*]29.11.2012 Maleństwo[*]18.12.2013 Edytowane przez eleonoremio Czas edycji: 2010-02-27 o 16:17 |
||||||
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Idealnecialo fajnie to sobie wymyslilas z tym pudelkiem
itakasia no pięknie ![]() muminek super zakupki pokoik i brzusio lazurowa śliczniutki malutki sweterek na szydelku jak słodko ja z zawodu wyuczonego krawcowa ale na szydelku nigdy nie robilam fajnie ze z waga masz w miejscu ![]() siala nie jadłam nigdy takich ogórów dobre to to? robiłaś kupiłaś? ja nie przepadam za musztartda ale w tym zestawieniu kto wie ![]() jaszczka eleonormio ja tez mialam 55 a teraz 60 ![]() Jas tez mam wysypany dekold,plecy nawet szyja a na twarzy na szczescie tylko skronie i tez tak nie mialam wczesniej. Ale od jakiegos czasu stosuje glinki i mydla z glinka i widze ze troche lepiej jest. A moja cera tez kaprysna jak od siali. Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-02-27 o 16:22 |
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogórki w musztardzie to najlepsze jakie znam ![]() Uwielbiam korniszony ale jak widzę musztardowe to kręćka dostaję ![]() Najpierw mi koleżanka z pracy przyniosła robione a potem moja mamcia zrobiła i wszyscy je lubią. Nie wiem jak się robi ale wydaje mi się że jak korniszonki tylko że dodaje się do zalewy musztarde. No i pokroić ogórki na ćwiartki albo połówki jak są chude. Niektórzy obierają ze skórki nawet ale jak dla mnie to zbędne i za dużo paprania. Na cerę glinka mówisz... mam maseczkę z glinką ale chyba z tego co pamiętam to jeszcze bardziej mi wysusza skórę :/ Już nie mam pomysłu co z tą moją gębą zrobić.. chyba sobie twarz oskalpuję xD
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
itakasia gratuluje dziewczynki!!
Będę miała stawiane dziś bańki. Już myślałam, że mi przechodzi a dzis znowu kaszel. Brzuch mnie boli z tego wszystkiego, bo ciągle szarpie mną i szarpie. Mam nadzieję, że coś mi pomoże, bo juz od tygodnia nie przechodzi. |
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostaje mam miec nadzieje, ze to tylko na czas ciazy ![]() Co do ogórków musze kiedys zrobic tez bym wolala ze skorka. A ja jutro na obiadek ide do karczmy na golonke na piwie ![]() Mój synek chyba uwielbia mieso a golonke z rok temu jadłam ![]() marta zeby przeszlo
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-02-27 o 16:37 |
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
siala mysle ze oskalpowanie w niczym nie pomoze hmmm wrecz moze wygladac w dniu slubu jeszcze gorzej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

nie wyobrażam sobie nie karmić dzidzi piersią, ale zarazem strasznie się boję, że nie wytrzymam... nawet mój TŻ ma szlaban na jakiekolwiek mocniejsze pieszczoty w tym miejscu, bo wie, że sprawia mi to ból...

"

to sama bedzie nosic ;P
to bedzie ;p

zeby przeszlo