|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
Pokaż wyniki sondy: Czy dostałeś/aś rozgrzeszenie na spowiedzi z nieczystości przedmałżeńskiej? | |||
Tak, dostałem/am rozgrzeszenie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
268 | 81,21% |
NIe, nie dostałem/am rozgrzeszenia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
62 | 18,79% |
Głosujący: 330. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dot.: seks przedmałżeński - grzech?
Cytat:
Ale tu nigdzie jest napisane że ktoś idzie do ślubu w białej sukni. a nawet jeśli, biała suknia to tradycja, a nie czystość. Facet jak idzie w ciemnym garniaku to juz czysty nie jest? :/ Co do powodów dla jakich ludzie biorą sluby kościelne NIE TWOJA SPRAWA. Masakra. Normalnie trollujesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie słucham radia, nie oglądam telewizji, oglądając youtube zauważyłem jednak, że najważniejsze nagrania dotyczące historii mojego kraju są pokazywane na antenie telewizji TRWAM, czy to się komuś podoba, czy nie. Przykładowo, to właśnie TRWAM przypomina o historii zniszczenia rządu Olszewskiego: http://www.youtube.com/watch?v=foAhC...layer_embedded Jest to niezwykle niewygodne dla wielu ludzi w naszym państwie, toteż usiłuje się to medium szkalować. Na pewno większość z was słyszała o Maybachu Rydzyka, albo o jego helikopterze, ale czy którakolwiek z Was drogie panie widziała zdjęcie Rydzyka w tym samochodzie albo przy swoim helikopterze? Nie? A wiecie dlaczego nie widziałyście? Dlatego, że są to faktoidy: http://pl.wikipedia.org/wiki/Faktoid Jak to naprawdę jest z tą rozgłośnią: http://w138.wrzuta.pl/audio/5iD51a50...o_radiu_maryja PS Kim są moherowe berety? http://www.wykop.pl/link/282814/kim-sa-moherowe-berety Edytowane przez HighKick Czas edycji: 2010-02-27 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
1) Bezczelna ja... Ostatnio śmiałam wypowiedzieć się w sprawie głodu w Afryce, a przecież to mnie nie dotyczy :nakrywam-się-nogami-ze-wstydu
![]() 2) Seks przed ślubem jest brudem i zezwierzęceniem? A po tej godzinie spędzonej w kościele, w białej sukience i po wypowiedzeniu sakramentalnego "tak", seks będzie dla mnie dopełnieniem miłości? Bóg chyba i bez tego cyrku wie, że dwoje ludzi się kocha, czyż nie? ![]() 3) Czy to nie fascynujące, że martwy człowiek się rusza? ( ![]() 5) Nie będę wypowiadać się na temat tego pana, bo z pewnością dostałabym bana. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() Nie "lezę" do żadnego ołtarza, nie "lezę" na żadne nauki przedmałżeńskie, nie będę matką chrzestną, nie ochrzczę własnych dzieci, a w kościele pokazuję się tylko, gdy znajomy bądź członek rodziny bierze ślub. Wybacz, ale nie dostrzegam tej rzekomej hipokryzji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ja też stwierdziłam, że dalsza dyskusja z tym panem to ban murowany (i potem błagaj admina na kolanach
![]() A czy ja pisałam o Maybachu czy helikopterze? Ja tu mówię o tym co robi zupełnie publicznie i jeszcze zasłania się Bogiem... Oby sprawiedliwośc na tamtym świecie była... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
BAN stały
|
Ja troluję? Ja rzekomo jestem fanatykiem? A na jakiej podstawie usiłuje się mnie obrzucać takimi wyzwiskami? To największym fanatykiem był chyba Jan Paweł II, tutaj też ostatnio jest sporo "fanatyków": http://www.ewangelia.com/index.php/f...y/Odlegly-kraj A jaki jest temat tego wątku? Dlaczego udzielają się na nim osoby, którch w ogóle on nie dotyczy? No i dlaczego odbiegacie od przytoczonych przeze mnie argumentów merytorycznych, tylko piszecie o wszystkim, byle tylko nie na temat? Prawda w oczy kole.
Edytowane przez HighKick Czas edycji: 2010-02-27 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Wybacz, ale w Twoich wypowiedziach nie znalazłam ANI JEDNEGO argumentu merytorycznego. A wątek na pewno nie dotyczy Rydzyka i Żydów...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy dowiem się w czym przejawia się moja hipokryzja... ![]() Edytowane przez Anethka Czas edycji: 2010-02-27 o 12:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
BAN stały
|
![]()
A może weźcie pod uwagę, że możecie się mylić. Temat tego wątku brzmi: "seks przedmałżeński - grzech?" . Nie brzmi" co sądzicie o seksie przedmałżeńskim? Albo: co sądzicie o Nauce Kościoła? Temat brzmi: "seks przedmałżeński - grzech?" . Słowo grzech precyzyjnie określa o co chodzi autorce, bo tylko Nauka Kościoła przestrzega przed grzechem. Tak więc proszę wypowiadać się na temat i nie trolić.
Moje posty są naszpikowane argumentami merytorycznymi, tylko macie problem, bo was prawda w oczy kole. Zostawcie Rydzyka jako osobę, ja po prostu skupiłem się na tym, co on mówi, proszę trzymać się tego wątku. A mówił o Żydach i to mówił bardzo mądrze. Proszę nie próbować zmieniać tematu. Co do wspomnianych argumentów merytorycznych, tak pokrótce: Dzieci a seks w telewizji- badania pokazują dokładnie jak to wpływa na ich zachowanie i czym się to kończy. http://www.wykop.pl/link/207925/ciaza-z-telewizji "Fakt, że ona poznała zapach Twoich skarpetek, nie sprawi, że dalsza wspólna podróż upłynie bez żadnych niemiłych niespodzianek. Naukowcy z Yale University odkryli, że małżeństwa, które poprzedzało wspólne mieszkanie, były dwa razy bardziej narażone na rozpad w ciągu pierwszych 10 lat, niż te, które załatwiły temat po bożemu. Dlaczego? Naukowcy się spierają. Być może chodzi o to, że pary, które żyły bez ślubu, w poczuciu względnej wolności, po ślubie cierpią na tzw. syndrom lisa w pułapce i zamiast pracować nad związkiem, kombinują, jak tu się wyrwać. A może chodzi o naturalne zużycie materiału i pary, które żyły razem wcześniej, mają po prostu dłuższy staż. Do końca nie wiadomo." Men's Health 1-2/2009 No i co wy na to? Faktem jest, że małżeństwa się rozlatują, o tym też wspomiunałe, ale o tym też "jakoś nie pamiętacie"... http://www.wykop.pl/ramka/166466/pap...s-w-harvardzie Jak już napisałem prawda was kole w oczy, łatwiej jest temu spróbować zaprzeczyć używając inwektyw, wyzywając mnie od jakiś fanatyków, bo to pozwala wam uwolnić się od świadomości bycia w błędzie, ale piszę na temat i pisze z sensem, podaję fakty i badania niezależnych instytucji. No chyba nie oskarżycie Men's Health o stronniczość w tym względzie... hehe A jednak nawet w tej hedonistycznej gazecie potwierdzają rację Nauki Kościoła. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- "Królowa jest tylko jedna"? http://img444.imageshack.us/img444/4...arek123250.jpg Edytowane przez HighKick Czas edycji: 2010-02-27 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka jest ta prawda? Fakt, że nie poznała zapachu Twoich skarpetek też niczego nie gwarantuje. Nie sądziłam, że małżeństwo i wspólne mieszkanie to "załatwianie sprawy". Nie mniej jednak nie wyobrażam sobie sytuacji, w której "kupuję kota w worku" i dopiero po ślubie okaże się czy dobrze jest nam razem w łóżku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
BAN stały
|
W tym wypadku Prawdą jest Nauka Kościoła o czystości przedmałżeńskiej. Jest takie coś jak Spowiedź, możecie zacząć Żyć, zamiast wegetowania. Zbliża się Wielkanoc, ludzie się spowiadają: http://www.google.com/trends?q=spowied%C5%BA
Mam do Ciebie takie pytanie, jeżeli nie uważasz łajdaczenia się za coś złego, to proszę zechciej mi wyjaśnić, kiedy wg Ciebie jest najlepsza pora do rozpoczęcia współżycia, jeżeli nie w czasie kiedy poczęte dziecko będzie miało kochających rodziców, a małżeństwo będzie pewne swojej stabilności? Przypuśćmy, że przychodzi do Ciebie Twoja 9 letnia córeczka i pyta się: -Mamusiu, kiedy ja w końcu będę mogła iść do klubu dać dupy? Ja będę miała 16 lat? 17 lat? Kiedy jest odpowiednia pora? Co jej odpowiesz? Ustawowo, w wieku 16 czy 15 lat, po tygodniu znajomości? Po dwóch tygodniach? Pół roku? Kiedy? Jak już to ustalicie, to przygotuj swojej córeczce sypialnię, przywitaj się z nastoletnim chłopakiem Twojej córki i zwolnij im mieszkanie. Albo zresztą mogą to robić przy Tobie, w końcu nie ma się czego WSTYDZIĆ. A może jednak jest? Wstyd to jest taka niewidzialna bariera chroniąca człowieka przed, to słowo wielu ludziom nie przypadnie do gustu, grzechem. Wstyd odróżnia nas od zwierząt. Widziałyście kiedyś, żeby psy wstydziły się publicznie kopulować? Wstyd, rumienie się, intymność, prywatność, odwracanie wzroku, to są ludzkie cechy. Jak rozumiesz słowo zaczynające się na k? Jaki wg Ciebie ma wydźwięk? Pozytywny czy negatywny? Na podstawie moich własnych obserwacji mogę napisać, że jak na ironię, ci którzy próbują drwić z czystości, sami najszczęśniejszej wyzywają takie naiwne kobiety od najgorszych. PS Co do skarpetek: http://img521.imageshack.us/img521/3...ookofski50.jpg Jest wyraźnie napisane, że pary które nie mieszkały ze sobą przed ślubem = nie współżyły przed ślubem mają dwa razy większe szanse na udane małżeństwo. Współżyjąc przed ślubem zaniżacie swoje szanse na szczęście dwukrotnie, macie dwa razy trudniej. PPS Co chcesz sprawdzać? [Spokojnie, jak ktoś zatai, że jest impotentem, to małżeństwo jest nieważne]. Większość zakończeń nerwowych jest na początku kobiecych narządów płciowych. Naukowcy twierdzą, że wystarczy już -7 czy 8 czy nawet 5 cm dla pobudzenia, bo seks jest w mózgu, a reszta tylko przewodzi impulsy nerwowe, to wszystko są tkanki które się do siebie dopasowują. To są doznania przede wszystkim duchowe, ciało służy tylko jako dopełnienie. Jeżeli dwie osoby się kochają, to czy to robi jakąś różnice, że jedno z nich lubi we wtorek po południu, a drugie w czwartek wieczorem? Zostawię cię, bo wolisz we wtorek po popołudniu, a ja wolę w sobotę rano i to stoi na przeszkodzie naszej miłości, tak? Edytowane przez HighKick Czas edycji: 2010-02-27 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 | ||
Zakorzenienie
|
Ja już nie mogę czytać tego bełkotu, oczy bolą ;p Tak więc odpowiadam prawie nie wiedząc co ten koleś pisze.
Od kiedy słowo "fanatyk" jest słowem obraźliwym? Łajdaczenie sie a seks z ukochaną osobą to zupełnie coś innego. Zaraz chyba kliknę ZP albo jakiegoś priva do moda napisze bo mnie szlag trafi ;p ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
I chyba pominę to, że OMIJASZ TEMAT DO KTÓREGO PODOBNO SPROWADZAŁEŚ!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Zgłosiłam HighKick jako trolla, osobę która obraża inne forumowiczki i wyraża się wulgarnie ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
BAN stały
|
Pisz do admina, tylko zechciej się pochwalić co dokładnie napisałaś- dokładnie jakie masz argumenty? Tylko pisz konkretnie, a nie o wszystkim i niczym z dodatkiem epitetów i inwektyw. Chyba tylko to, że nie napisałem tego, co "wygodniej" byłoby Ci przeczytać i po po prostu prawda w oczy kole.
Proszę o udzielenie mi odpowiedzi na pytanie związane z tematem: Jeżeli nie uważasz łajdaczenia się za coś złego, to proszę zechciej mi wyjaśnić, kiedy wg Ciebie jest najlepsza pora do rozpoczęcia współżycia, jeżeli nie w czasie kiedy poczęte dziecko będzie miało kochających rodziców, a małżeństwo będzie pewne swojej stabilności? Przypuśćmy, że przychodzi do Ciebie Twoja 9 letnia córeczka i pyta się: -Mamusiu, kiedy ja w końcu będę mogła iść do klubu dać dupy? Ja będę miała 16 lat? 17 lat? Kiedy jest odpowiednia pora? Co jej odpowiesz? Ustawowo, w wieku 16 czy 15 lat, po tygodniu znajomości? Po dwóch tygodniach? Pół roku? Kiedy? Jak już to ustalicie, to przygotuj swojej córeczce sypialnię, przywitaj się z nastoletnim chłopakiem Twojej córki i zwolnij im mieszkanie. Albo zresztą mogą to robić przy Tobie, w końcu nie ma się czego WSTYDZIĆ. No i co wg Was drogie użytkowniczki tego forum oznacza słowo na k? Możecie sprecyzować od kiedy się zaczyna określenie na k, a kiedy tylko puszczalska? Jaki to ma wydźwięk- pozytywny czy negatywny? Osobiście wolę się spotykać z tymi katolickimi "frajerkami" ![]() PS W tym kontekście słowo fanatyk ma wydźwięk pejoratywny i czuję się obrażany. Edytowane przez HighKick Czas edycji: 2010-02-27 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
To pytanie jest skierowane do mnie?
![]() Nauka kościoła jest prawdą tylko dla katolików. Wbrew pozorom miliardy ludzi nimi nie są i (może to Ci się wydawać dziwne) nie są też osobami skrajnie zdegenerowanymi. Czym dla Ciebie jest łajdaczenie? Uprawianie seksu z osobą, którą się kocha? ![]() Uważam, że najlepsza pora na rozpoczęcie współżycia przychodzi wtedy, gdy mamy obok siebie kogoś, kogo naprawdę kochamy, komu ufamy, wtedy, kiedy jesteśmy dojrzali nie tylko fizycznie, ale i psychicznie oraz wtedy, gdy potrafimy zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą. Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy seksem z ukochaną osobą, a "dawaniu dupy w klubie"? Moja córka nigdy nie zapyta, kiedy będzie mogła to zrobić, bo będę ją wychowywać, jak najlepiej będę potrafić. Temat: "seks" nie będzie tematem tabu i od najmłodszych lat będę jej wpajać to, o czym powinna pamiętać "przed". Jeśli będzie spełniać te "warunki" to będzie sobie mogła sypiać ze swoim chłopakiem pod moim dachem. Lepsze to niż szlajanie się "po krzakach" czy seks w samochodzie, bo przecież "nie ma gdzie", a "gdyby się rodzice dowiedzieli, to by mnie wyrzucili z domu". Mało tego - będę się starała wypracować takie zaufanie, żeby moja siedemnastoletnia czy osiemnastoletnia córka nie bała się rozmawiać ze mną na ten temat i jeśli tylko będzie chciała mogę iść z nią do ginekologa po jakieś tabletki antykoncepcyjne. Straszne, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
O moje dzieci sie nie martw. Ja sobie poradziłam z seksem i jestem szczęśliwa, to one też będą. Heh, wygrana potyczka z kolejnym fanatykiem. Jak ja to lubię, oł jeah! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
BAN stały
|
Drogie panie, odpowiedzcie mi konkretnie, zamiast pisać o wszystkim i niczym: co odpowiedziałyście swojej córeczce na pytanie kiedy? Weźcie pod uwagę, że dziewczyny co miesiąc mogą odnajdywać swoją "jedyną i prawdziwą, nieskończoną miłość" i każdy pajac może im powiedzieć, że je kocha, zwłaszcza jak się upiją na imprezie... No weźcie zejdźcie na Ziemię, ile związków w liceum kończy się małżeństwem? 5%? 1%? 2%? A potem ten pajac, który rżnął Wasze kochane dzieci będzie się chwalił tym w szkole (tak zazwyczaj jest) i koledzy będą się patrzyli na Wasza córkę... http://www.youtube.com/watch?v=Gst9htxIXEE
VII Nie cudzołóż. Inaczej nabierzecie się na kłamstwa: http://www.youtube.com/watch?v=zq4Kr...ex=11#t=07m46s Dlaczego nie potraficie zaufać i zbudować swojego życia na solidnych podstawach? Czekajcie, uderzą w was problemy, depresje, nerwice, ostatnio popularne określenie: kryzys wieku średniego... PS Mamo, muszę ci coś powiedzieć, bo ja jestem..... Edytowane przez HighKick Czas edycji: 2010-02-27 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie każda dziewczyna w liceum zakochuje się 10 razy w ciągu tygodnia i sypia z pierwszym lepszym. To jakie będzie moje dziecko zależy w dużej mierze od tego, jak je wychowam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Co miałabym zgłosić? Trollowanie, pisanie o wszystkim i o niczym, mimo, że nam to narzucasz. Chcesz przykładów? Zaraz mogę ci zacytować wszystkie wypowiedzi w ktorych napisałeś nie na temat.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Gdzie jest admin?!?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |||
Zakorzenienie
|
o ja pierdziele, rece mi opadly do samej ziemi...........
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zgadzam sie calkowicie Cytat:
to Twoje zdanie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
BAN stały
|
Prawda w oczy kole... Pisanie nie na temat? Przypominam jaki jest temat: seks przedmałżeński - grzech?
Ty sobie wychowasz dziecko? A o problemach wychowawczych słyszałaś? Skąd pewność co do Twojego dziecka? Wiesz, że dzieci tylko w 20% wzorują się na tym, co ich rodzice mówią, a w 80% wzorują się na zachowaniu swoich rodziców? A seks pobudza ośrodki mózgowe znajdujące się poza świadomością, takie wspomnienia pozostają tam na bardzo długo. Rozbudza to ciało. Ciało raz puszczone w ruch puszcza się ciągle... Ja jestem wulgarny? http://www.youtube.com/watch?v=Gst9htxIXEE#t=02m34s Edytowane przez HighKick Czas edycji: 2010-02-27 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Klik<-- nasz fanatyk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Jak moje dzieci będą się wzorować na moim zachowaniu to będę bardzo z tego dumna i jestem pewna że zapewni im to szczęście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc moje dziecko w 100% będzie wiedziało, kiedy rozpocząć współżycie i z pewnością nie będzie się łajdaczyć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem ze swoim chlopakiem 4 lata, wspolzyjemy i jakos do tej pory moje "puszczone w ruch cialo" nie puszcza sie na prawo i lewo, ale siedzi spokojnie przy jednym wacku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Proszę bardzo - posty nie na temat, trollu. Wybaczcie dziewczyny za długość
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
No ten JEDEN i JEDYNY wacek... ehh... już niedługo dwa lata stuknie jak się puszczam....
A w lipcu ślub... W bieluśkiej sukience ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
wybaczamy of kors, Neciaku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.