Przyszłe i obecne mamusie z USA - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 15:16   #931
kaolinait
Zadomowienie

Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA

schoolcraft, wiesz co ja uzywam tez tego duzego vicka z woda , wlaczam malej jak spi i jeden dzien i kataru nie ma

[/CENTER]
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 15:33   #932
schoolcraft
Wtajemniczenie

kaolinait, my uzywamy jakiegos zwyklego nawilzacza (chodzi tak glosno, ze szok, ale czego sie spodziewac jak kupilismy najtanszy).
A to cos co wczoraj kupilismy to to jest bez wody i tam sie wklada wlasnie wkladki spcecjalne. I chyba ten Vick zadzialal, bo mala obudzila sie tylko raz o 4:00 na jedzenie (a noc przed budzila sie ze 3 razy, bo tak ja katar meczyl).

Wiec spicegirl, dziekuje ogromnie za informacje, bo gdyby nie Ty, to pewnie dzisiaj znowu mala by sie meczyla.

Tak wogole, to witam dziewczyny w ten sobotni poranek. Co ciekawego porabiacie?
Ja ide robic gofry na sniadanie Milego dnia!
NURSING is my profession!
schoolcraft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 20:04   #933
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc wam

a u mnie nie ciekawie...tzn u mojego taty...dostal w nocy juz szostego zawalu serca jedyne ze przezyl to to ze ma wstawiony pacemaker inaczej to by nie przezyl
on wogole jest po 5 operacjach serca..i juz z 15 razy mial pchane zyly zeby rozepchac zapchane zyly ale z tym jest ryzyko bo jak jakas zyla peknie w czasie pchania to trzeba operowac by pacjent przezyl...jemu juz dwa razy pekla ta glowna od serca (aorta?) takze cud ze zyje
a juz od jakiegos czasu snily mi sie ruszajace zeby, a w nocy z czwartku na piatek snilo mi sie ze obcielam sobie wlosy...i to tez nie bylo pierwszy raz...w sumie to juz jakis rok te dwa sny powracaja..te ruszajace sie zeby oraz te wlosy

a co najlepsze ze mam telewior w sypialni rowzniez, i wczoraj TZ juz spal ja usypialam pilot byl daleko na polce a telewior sam sie wlaczyl, jak wstalam po pilota to sie sanm wylaczyl, to sie polozylam a on znowu sie wlaczyl, znow wstala,m po pilota i on sie wylaczyl, polozylam sie a on znow sie wlaczyl, zmienil sie kanal, ale wtedy to ja juz wylaczylam
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 21:59   #934
schoolcraft
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
czesc wam

a u mnie nie ciekawie...tzn u mojego taty...dostal w nocy juz szostego zawalu serca jedyne ze przezyl to to ze ma wstawiony pacemaker inaczej to by nie przezyl
on wogole jest po 5 operacjach serca..i juz z 15 razy mial pchane zyly zeby rozepchac zapchane zyly ale z tym jest ryzyko bo jak jakas zyla peknie w czasie pchania to trzeba operowac by pacjent przezyl...jemu juz dwa razy pekla ta glowna od serca (aorta?) takze cud ze zyje
a juz od jakiegos czasu snily mi sie ruszajace zeby, a w nocy z czwartku na piatek snilo mi sie ze obcielam sobie wlosy...i to tez nie bylo pierwszy raz...w sumie to juz jakis rok te dwa sny powracaja..te ruszajace sie zeby oraz te wlosy

a co najlepsze ze mam telewior w sypialni rowzniez, i wczoraj TZ juz spal ja usypialam pilot byl daleko na polce a telewior sam sie wlaczyl, jak wstalam po pilota to sie sanm wylaczyl, to sie polozylam a on znowu sie wlaczyl, znow wstala,m po pilota i on sie wylaczyl, polozylam sie a on znow sie wlaczyl, zmienil sie kanal, ale wtedy to ja juz wylaczylam
zuzanna12, bardzo mi wspolczuje z powodu choroby taty Musisz byc dobrej mysli, wszystko bedzie dobrze.

A co do znaczenia snow, to mi tez ostatnio snily sie wypadajace zeby i... dzisiaj wypadla mi plomba, wiec w poniedzialek znowu smigam do dentysty
Stary 2010-02-27, 22:12   #935
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

schoolcraft a to nowa plomba ci wypadla?

a jak wytlumaczyc ten samo wlaczajacy sie telewior? nie to ze ja sie boje ale ciekawa jestem
Stary 2010-02-28, 03:20   #936
leleth
Wtajemniczenie

Zuzanna przykro mi z powodu Twojego taty.... mieszka w Kanadzie..prawda? tzn mozesz przy nim byc teraz? .....
moja najlepsza kolezanka byla ostatnio w bardzo podobnej sytuacji ale jej ojciec byl w Polsce... poleciala do niego jej mama i on od razu poczul sie lepiej... to byl jego 4ty zawal..... teraz przygotowuje sie do przylotu tutaj w odwiedziny........
niestety nie mam tez zadnego logicznego wyjasnienia tych zmieniajacych sie kanalow.. moze jakies spiecie......we wszelkie paranolmalne wyjasnienia nie bede sie nawet zaglebiac

my dzis sciagnelismy sobie gre.... Machinarium.... tzn ja nigdy w nic nie gram i wrecz dzialaja mi takie rzeczy na nerwy..ale jak zobaczylam grafike wiedzialam, ze musie przynajmniej to zobaczyc... i wpadlismy razem z mezem...... zamiast sie uczyc rozwiazuje jakies zagadki ... naprawde goraco polecam... http://machinarium.net/demo/ tu mozna zagrac w demo....
Stary 2010-02-28, 03:58   #937
schoolcraft
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
Zuzanna przykro mi z powodu Twojego taty.... mieszka w Kanadzie..prawda? tzn mozesz przy nim byc teraz? .....
moja najlepsza kolezanka byla ostatnio w bardzo podobnej sytuacji ale jej ojciec byl w Polsce... poleciala do niego jej mama i on od razu poczul sie lepiej... to byl jego 4ty zawal..... teraz przygotowuje sie do przylotu tutaj w odwiedziny........
niestety nie mam tez zadnego logicznego wyjasnienia tych zmieniajacych sie kanalow.. moze jakies spiecie......we wszelkie paranolmalne wyjasnienia nie bede sie nawet zaglebiac

my dzis sciagnelismy sobie gre.... Machinarium.... tzn ja nigdy w nic nie gram i wrecz dzialaja mi takie rzeczy na nerwy..ale jak zobaczylam grafike wiedzialam, ze musie przynajmniej to zobaczyc... i wpadlismy razem z mezem...... zamiast sie uczyc rozwiazuje jakies zagadki ... naprawde goraco polecam... http://machinarium.net/demo/ tu mozna zagrac w demo....
No kurcze leleth zaintrygowalas mnie ta gra. Gram i gram i nic wygrac nie moge O co w tym wszystkim chodzi?
Stary 2010-02-28, 03:59   #938
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

tak w kanadzie....ja tez w zadne paranormalne zjawiska sie nie zaglebiam...uwazam ze to spiecie
Stary 2010-02-28, 12:15   #939
Ray
Zakorzenienie

hej dziewczyny

ja padam wczoraj byly malej urodziny zachwycona dostala tyle zabawek ze na pol roku mam spokoj hehe

ja jestem padnieta objadlam sie jak bak

a do ego zapeszlam znow ta 8 w nocy dala mi sie we znaki dziaslo mnie boli, zapisze sie juz teraz do dentysty nich zrobi kanalowke. zreszta musze i tak poleczyc ubytki przed tym wyjazdem.

kaolinat jak ty to zrobilas ze nic nie placilas??? tzn chodzi mi jak to sie robi od strony formalnej

u mnie tz ma teraz byc to mowi ze sie dowie tam ludz z pracy korzy mieszkaja a jak cos moze podjedzie do jakiegos szpitala i sie dowie mniej wiecej jakie to koszty. Pewnie wiedza oriantayjnie jakie rachunki wystawiaja wiec moze i prywatnie dalibysmy rade. Tym bardziej ze ja bede 3 trymestr wiec duzo badan nie bedzie i porod.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

zuzanna przykro mi z powodu taty, powiem ci ze i tak duzo wytrzymal... wiec jest bardzo silny i da rade , nie martw sie
Stary 2010-02-28, 14:09   #940
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez schoolcraft Pokaż wiadomość
No kurcze leleth zaintrygowalas mnie ta gra. Gram i gram i nic wygrac nie moge O co w tym wszystkim chodzi?
hmmm najpierw budujesz robocika z czesci na zlomowisku a potem a potem rozwiazujesz kolejne zagadki aby moc isc dalej... nie wiem jak jest w wersji demo bo ja mmam pelna ale niektore sa naprawde trudne... gdybysmy nie mieli sciagi (znalazlam na necie) gralibysmy rok aby dojsc do tego miejsca gdzie jestesmy.....
Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

ja padam wczoraj byly malej urodziny zachwycona dostala tyle zabawek ze na pol roku mam spokoj hehe

a do ego zapeszlam znow ta 8 w nocy dala mi sie we znaki dziaslo mnie boli, zapisze sie juz teraz do dentysty nich zrobi kanalowke. zreszta musze i tak poleczyc ubytki przed tym wyjazdem.
Przekaz malej usciski urodzinowe od nas

a co do zebow to chcesz robic kanalowe w ciazy? bez znieczulenia? ... moze jest jakies inne rozwiazanie.... tzn mniej bolesne....
Stary 2010-02-28, 16:25   #941
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

a czemu kanalowe bez znieczulenia? w ciazy sie znieczula jak najbardziej tylko znieczuleniem ktore jest bezpieczne dla kobiet w ciazy i ma inne skladniki i dziala okolo godziny..jedyne czego w ciazy nie wolno robic to wyrywac zabkow

tata ciut lepiej przepchaja mu we wtorek te zyly a w piatek powinnie byc juzn w domu

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

alugien kobieto gdzie jestes?
Stary 2010-02-28, 20:18   #942
schoolcraft
Wtajemniczenie

Witam

leleth, ja w tej grze przeszlam tylko przez 2 poziomy (czy jak to nazwac). Najpierw na tym smietniku zlozylam robota, potem przeszlam nim przez posterunek z policjantem. Aktualnie jestem na etapie gdzie ten robot spadl w jakas przepasc i nie moze dalej przejsc, bo drzwi sa zamkniete. Przez te drzwi moga wjezdzac tylko wozki z kamieniami czy z czym tam. I za chiny nie umiem sie domyslec jak mam dostac to "cos" co wisi u gory i co ma zablokowac droge temu wozkowi z kamieniami. Mam nadzieje, ze zrozumialas co napisalam, bo jak przeczytalam to wszystko to wyglada to jak jakis kod

Ray, wszystkiego najlepszego dla coreczki z okazji urodzin!

zuzanna12, zapomnialam Ci wczesniej odpisac, ze wypadla mi stara plomba. Normalnie jak nie urok to... urok

Dziewczyny, a mnie dzisiaj rozlozylo chorobsko. Juz wieczorem pobolewalo mnie gardlo i cala noc sie meczylam. Teraz juz kaszle, gardlo nadal boli, leci mi z nosa i tak napinkala glowa, ze chyba sie pochlastam
Na szczescie z Evcia chyba juz jest lepiej.

Wlasnie ulozylam dzieci na drzemke, wiec sama ide sie zdrzemnac, bo podobno sen to zdrowie

Milej niedzieli!

P.S. tez sie zastanawiam gdzie jest Alguien?
Stary 2010-02-28, 20:56   #943
Ray
Zakorzenienie

dziekiujemy za zyczenia

leleth nie no masochostka nie jestm znieczulenie zawsze biore

zuzanna ty sie znasz.. ale chyba ta kanalowka nic nie da? bo wiesz co mnie nie boli zab ze jest zepsuty tylko dziaslo mnie boli bo on sie wyrzyna wciaz i dziasla sie tak rozpulchniaja. makabraaaa jakas.

schoolcraft zdrowiej !! grunt ze z mala lepiej
Stary 2010-02-28, 21:28   #944
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

ray to w tym wypadku rzeczywiscie kanal nic nie da...kanal polega na wyjeciu nerwa z zeba zeby go zrobic martwym w momencie jak ta 8 dopiero sie wyrzyna to boli cie cala szczeka,,,wiec jedyne co to przeczekac albo jesli jest bardzo krzywo i naciska na inne zeby wyrwac chirurgicznie zanim sie zab wykluje ale w twoim wypadku wyrwac nie mozna bo jestes w ciazy...kurcze tabletek tez przeciwzapalnych nie mozesz brac...smarowac tymi masciami co zamrazaja tez nie polecam bo to zawsze lek...najlepiek by bylo zrobic zdjecie rentegnowskie bo cos mi smierdzi infekcja zeba ( wyrzynajac sie mogla wdac sie infekcja i moze byc po ropa) ale zeby zrobic zdjecie nie mozna byc w ciazy.....kurcze nie wiem co ci poradzic...moze isc do dentysty moze on cos wymysli...bo ja jako asystentka to wiem duzo mniej niz dentysci..

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

a mi mala dala dzisiaj popalic!!! od 10 rano plakala jak tylko chcialam ja polzyc...dopiero nie dawno usnela
Stary 2010-02-28, 21:46   #945
Ray
Zakorzenienie

zuzanna ropy raczej nie ma bo ja przed ciaza mc wczesniej robilam rtg. i juz wtedy mnie bolalo.
tu chodzi o to ze pol zebasie wyrznelo ( w przeciagu kilku lat) i reszta sie wyrzyna, ale nie ma miejsca. juz tak na granicy policzka ze szczeka sie wyrzyna i dlatego tak mnie boli to dziaslo. Jak bardzo boli to sobie kapkie zelu biore na zabkowanie malej ( uznalam ze skoro dzieciom mozna to mi sie ciut nic nie stanie) troche lzej wtedy.

Zapisze sie do dentysty moze faktycznie cos doradzi, nie znam wszysrkich sposobow to moze sa jakies cuda...

wiesz tak jeszcze mysle ze jak bym miala infekcje to chyba by mnie ciagle bolalo? a mnie boli kilka dni i przerwa na jakis czas i znow kilka dni i tak od 5 lat... czasem nakilka mc byla przerwa a ze ciaza to moze jakos sie to uaktywnilo bardziej..kurdeee na choolere mi tyle tych zebow
Stary 2010-03-01, 04:10   #946
leleth
Wtajemniczenie

zuzanna nie wiedzialam, ze sa znieczulenia dla kobiet w ciazy....
Cytat:
Witam

leleth, ja w tej grze przeszlam tylko przez 2 poziomy (czy jak to nazwac). Najpierw na tym smietniku zlozylam robota, potem przeszlam nim przez posterunek z policjantem. Aktualnie jestem na etapie gdzie ten robot spadl w jakas przepasc i nie moze dalej przejsc, bo drzwi sa zamkniete. Przez te drzwi moga wjezdzac tylko wozki z kamieniami czy z czym tam. I za chiny nie umiem sie domyslec jak mam dostac to "cos" co wisi u gory i co ma zablokowac droge temu wozkowi z kamieniami. Mam nadzieje, ze zrozumialas co napisalam, bo jak przeczytalam to wszystko to wyglada to jak jakis kod

Dziewczyny, a mnie dzisiaj rozlozylo chorobsko. Juz wieczorem pobolewalo mnie gardlo i cala noc sie meczylam. Teraz juz kaszle, gardlo nadal boli, leci mi z nosa i tak napinkala glowa, ze chyba sie pochlastam
z tego co pamietam to musisz wejsc pod ten pojemnik kolo drzwi (musisz sie skurczyc) i tam beda jakies przyciski czy cos... i trzeba ustawic taka kombinacje ( mam w pamieci 2A ale nie wiem czy to akurat na tym poziomie) zeby ta poprzeczka na gorze sie obnizyla ..wtedy mozesz wejsc na schody i sie podwyzyc a potem po tej poprzeczce dostac do tej zoltej rzeczy....
oprocz tego na schodach masz taki haczyk , montujesz go na barierce ... dzieki niemu mozesz wypuszczac wozki z dolu schodow (ciagniesz za porecz i jej gorna czesc ciagnie dwignie)...
no i aby przejsc poziom kladziesz to zolte na torze ktory jest blizej ciebie (jako osoby a nie robota) .. wagonik sie wykoleja i zabierasz kolka.....kladziesz je na torach ..ciagniesz za porecz i szybko wsiadasz do wagonika

koniec.....

mam nadzieje, ze drzemka pomogla i ze czujesz sie lepiej...

ja dzis rozwiazywalam caly dzien zadania z mechaniki i fizyki.. i wciaz mi 7 zostalo.........
Stary 2010-03-01, 06:36   #947
Ray
Zakorzenienie

zuzanna wiesz co poczytalam w necie troche na stronach klinik i nie tylko i pisza ze mozna usuwac zeby w ciazy.. tylko odpowiednie znieczulenie sie daje i najlepiej w drugim trymestrze...

wiec moze jest dla mnie nadzieja, bo on juz nie ma miejsca... poki co nie jest tak tragicznie z bolem... tzn wiesz nie boli mnie tak jak sie ma dziure itp ze nie da sie wytrzymac, tylko dziaslo mam rozpulchnione drazni mnie, i takie jak by spuchniete czuje i troszkie pobolewa..

poczekam do tego drugiego trymestru to za mc to moze dam rade....
chyba ze nie minie to za 2-3 dni to pojde na ostry duzyr bo mamy tu takie cos stomatologiczne.
Stary 2010-03-01, 13:22   #948
leleth
Wtajemniczenie

Schoolcraft.. moglabys napisac jakie cwiczenia stosujesz na codzien? bo sie wkurzylam i stwierdzilam, ze od dzisiaj cwicze... bez zadnych wymowek
Stary 2010-03-01, 14:49   #949
schoolcraft
Wtajemniczenie

Dzien dobry!

Ja sie czuje paskudnie. Nic nie ma lepiej, tyle ze glowa juz nie boli. Teraz juz Adas jest zasmarkany, bo chyba podlapal ode mnie. Juz sie wykoncze wkrotce - niech ta zima szybko mija, bo nie wytrzymam wiecej

Cytat:
Schoolcraft.. moglabys napisac jakie cwiczenia stosujesz na codzien? bo sie wkurzylam i stwierdzilam, ze od dzisiaj cwicze... bez zadnych wymowek
leleth, codziennie chodze na treadmill po 30 minut i robie tez po 45 brzuszkow
Co prawda wszystko sobie odpuscilam od dwoch dni, bo juz w sobote wieczorem czulam sie zle. Powodzenia z cwiczeniami!
Aaaa i sprobuj to a6w U spicegirl to podobno dziala, u mnie tez zaczynalo dzialac, ale odpuscilam sobie. Zreszta pisalam o tym.

Co do tej gry, to znalazlam sciage na internecie i przeszlam przez ten trzeci poziom. A potem niestety wersja demo sie skonczyla.

Uciekam do moich dzieciakow. Milego dnia!
Stary 2010-03-01, 16:17   #950
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

ray ja pisze z tego co uczyli mnie w szkole i na podstawie tego co nauczylam sie w pracy...a szkole konczylam tutaj w kanadzie...
Stary 2010-03-01, 17:52   #951
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Dzien dobry!

School jak sie czuje Evcia? Kupilas ten vaporizer? Za pozno ci odpisalam chyba, co?

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość

ojej mam nadzieje, ze Tato sie lepiej poczuje. Twarda sztuka z niego, nie slyszalam nigdy o 6 zawalach.
A ten telewizor - ale bym sie cykala

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

u mnie tz ma teraz byc to mowi ze sie dowie tam ludz z pracy korzy mieszkaja a jak cos moze podjedzie do jakiegos szpitala i sie dowie mniej wiecej jakie to koszty. Pewnie wiedza oriantayjnie jakie rachunki wystawiaja wiec moze i prywatnie dalibysmy rade. Tym bardziej ze ja bede 3 trymestr wiec duzo badan nie bedzie i porod.
Wklej zdjecia z urodzin !
Tutaj opieka medyczna kosztuje strasznie duzo niestety. Moj maz raz byl w szpitalu bez ubezpieczenia na kamienie w nerkach przez ok. 4 godziny, dostal rachunek na $4000. Kolezance mama zmarla, dostala zawal w domu, zawiezli ja do szpitala i po kilku godzinach zmarla - wreczono jej (corce) rachunek $60000. Co prawda Ania przyleciala z Polski po zwloki mamy, wiec rachunek olala, w Polsce jej nie beda scigac.

Jutro mam rozmowe o obywatelstwo, jeszcze sie nie uczylam... Dzisiaj klapne

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 18:30   #952
Ray
Zakorzenienie

spicegirl to i ja moglam tam urodzic i uciec hehee

zdjecia wkleje jak zgram duzo tego nie ma bo zapomnialam aparatu swojego tylko kuzynki byl

moj maz mowi ze juz w tym tyg bedzie najprawdopodbnie wiedzial co z ubezpieczeniem. Ja wlasnie musze jutro jechac wnioski o paszporty robic bo mowi ze moze wczesniej polecimy wiec sie teraz musze spieszyc.

zuzanna nie no ja nie podwazam twoich kompetencji tak tylko wyczytalam to sie ucieszylam ze moze to usune w koncu.... ale nie jest tak zle juz dzis, czuje dyskomfort ale nie bol na szczescie.. ja to sie mam z tymi zebami

dziewczyny nie wiecie gdzie ja kupie eucerin? tzn widzialam na cvs ze cos maja ale kurde jakos malo... a to co ja szukam to nie ma....
na drugstore odpada bo to tylko an wysylke hmmm

tz leci teraz w marcu to by mi kupil bo widze ze u was polowe taniej , zreszta jak wszystko

wiecie moze jaki rozmiar buta polskiego standardowe 37 odpowiada tamtejszej numeracji???
Stary 2010-03-01, 19:10   #953
kaolinait
Zadomowienie

schoolcraft, treadmill masz w domku czy na silke chodzisz? kurcze tez bym chciala ale w domu nie mam gdzie postawic a na silke nie chce mi sie chodzic

zuzanna12, o jejku biedny tata... moja mama jakis miesiac temu miala stan przedzawalowy i wiem jak to przezylam wiec wspolczuje ci kochana

spicegirl, z kad z usa jestes? w nyc jest mozliwosc wyrobienia sobie takiej karty ala ubezpieczenie i dzieki temu za wizyty,pobyty w szpitalu, leki itp placisz jakies 10-30 dolarow.

a w zalaczniku moje dziecko ktore za 4 dni swietuje pierwsza osiemnastke

[/CENTER]
Stary 2010-03-01, 19:34   #954
schoolcraft
Wtajemniczenie

spicegirl, dziekuje, Evcia czuje sie lepiej. Napisalam Ci wczesniej priv, ale nie wiem czy dostalas. Kupilam ten vaporizer i chyba to zadzialalo Wiec dziekuje bardzo.
Teraz jestem chora ja i Adas ma gile do pasa

kaolinait, po pierwsze to sliczna masz coreczke Jakie ona ma piekne niebieskie oczka Prawdziwa ksiezniczka z niej!!!

Ja mam treadmill w domu, ale tez chodze na silownie - chodze na personal training
Stary 2010-03-01, 20:08   #955
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Cytat:
Napisane przez kaolinait Pokaż wiadomość

spicegirl, z kad z usa jestes? w nyc jest mozliwosc wyrobienia sobie takiej karty ala ubezpieczenie i dzieki temu za wizyty,pobyty w szpitalu, leki itp placisz jakies 10-30 dolarow.

a w zalaczniku moje dziecko ktore za 4 dni swietuje pierwsza osiemnastke
Jestem z Bostonu. Tu chyba nie ma takiego czegos, choc ubezpieczenie jest obowiazkowe. Ja mam fantastyczne przez moja prace, ale zaczynam sie rozgladac, bo jak mojej mamie zalatwie residency to bedzie musiala placic ubezpieczenie, a z tego co widze najtansze ok $400 miesiecznie

Dziecko masz sliczne
A ja cie nie kojarze chyba... choc na poczatku watku mnie nie bylo, wiec moze cie przeoczylam. Napisz cos o sobie, ok?

Cytat:
spicegirl, dziekuje, Evcia czuje sie lepiej. Napisalam Ci wczesniej priv, ale nie wiem czy dostalas. Kupilam ten vaporizer i chyba to zadzialalo Wiec dziekuje bardzo.
Teraz jestem chora ja i Adas ma gile do pasa
Oj, ale super, bo sie martwilam.
Wiesz, jak Jula jest przeziebiona i zakatarzona to zawsze na noc smaruje jej klatke piersiowa, plecki i stopki (i dodatkowo skarpetki wkladam) mascia rozgrzewajaca Vick's Vaporub (ona pachnie tak samo jak ten vick's vaporizer) i do tego wlaczam vaporizer i rano jest o wiele lepiej.

Juleczka

Maleństwo

Stary 2010-03-01, 21:32   #956
kaolinait
Zadomowienie

spicegirl, siedzialam na wizazu jak jeszcze w ciazy bylam, pozniej nasz watek sie przeniosl i tak jakos nie wchodzilam na wizaz a niedawno znow zaczelam no wiem jestem Agnieszka, mam 21 lat i mieszkam w nowym jorku jak juz wiesz mam prawie 18 miesieczna coreczke - Julie a moja pasja to fotografia

schoolcraft, aj zazdroszcze ja w sumie mam miejsce w piwnicy teraz wiem z checia bym sobie bieznie kupila tylko kurcze drogie to jest

[/CENTER]
Stary 2010-03-01, 21:41   #957
schoolcraft
Wtajemniczenie

spicegirl, dziekuje raz jeszcze za wszelka informacje

kaolinait, moja bieznia tez w piwnicy stoi i bardzo duzo miejsca zajmuje. Ale sama chcialam, to mam
Mysmy kupili manualna bieznie za 129$. Roznie na ta cene mozna patrzec, ale dla nas byla ok. I najwazniejsze, ze sie splacila ta bieznia, bo zrzucilam 3 funty juz (jeszcze 1 funt mi zostalo do wagi sprzed ciazy), no i ogolnie brzuszek mam ladniejszy
Stary 2010-03-01, 22:36   #958
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Cytat:
Napisane przez kaolinait Pokaż wiadomość
spicegirl, siedzialam na wizazu jak jeszcze w ciazy bylam, pozniej nasz watek sie przeniosl i tak jakos nie wchodzilam na wizaz a niedawno znow zaczelam no wiem jestem Agnieszka, mam 21 lat i mieszkam w nowym jorku jak juz wiesz mam prawie 18 miesieczna coreczke - Julie a moja pasja to fotografia
O, to mlodziutka mama z ciebie. A dlugo tu juz jestes?

Oj, zaraz spadam do domku Wytarmosic Julinke !

Juleczka

Maleństwo

Stary 2010-03-01, 22:40   #959
leleth
Wtajemniczenie

a ja w formie treningu sie na spacer z mlodym wybralam ale:
- mlody na nozkach obok mnie, co spowalnialo tempo do slimaczego - maz zabral moje auto do pracy a wsrodku byl wozek
-jak przeszlismy spory kawal od domu mlody sie zmeczyl i zdecydowal, ze wchodzi do domu (tylko, ze to oczywiscie nie byl nasz dom ) wiec oczywiscie reszte drogi spedzil u mnie na rekach....
- kilka minut pozniej wyskoczyl na nas pies.... na szczescie chyba tylko chcial nas postraszyc... wtedy sie ucieszylam, ze maly juz byl na moich rekach a nie szedl sobie chodnikiem za raczke.....
- a po nastepnych kilku minutach jakis debil (nastolatek z dziewczyna na siedzeniu pasazera) wjechal z gracja w kaluze zaraz obok mnie hamujac z piskiem opon aby sie popisac towarzyszce.... zanim zdazyl sie zatrzymac uswiadoil sobie co zrobil i zaczal przepraszac.... ale nie chcialam mu robic wstydu przy dziewczynie i poszlam do domu....
dotargalam swoj dwunastokilogramowy ciezarek prawie pod drzwi i trening na dzisiaj uznaje za zakonczony....
mialam tez zamiar zrobic 60-70 brzuszkow ale ok 30-go wymacalam cos dziwnego w dole brzucha i zmiast cwiczyc umowilam sie do gina na kontrole
Stary 2010-03-01, 22:53   #960
schoolcraft
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja w formie treningu sie na spacer z mlodym wybralam ale:
- mlody na nozkach obok mnie, co spowalnialo tempo do slimaczego - maz zabral moje auto do pracy a wsrodku byl wozek
-jak przeszlismy spory kawal od domu mlody sie zmeczyl i zdecydowal, ze wchodzi do domu (tylko, ze to oczywiscie nie byl nasz dom ) wiec oczywiscie reszte drogi spedzil u mnie na rekach....
- kilka minut pozniej wyskoczyl na nas pies.... na szczescie chyba tylko chcial nas postraszyc... wtedy sie ucieszylam, ze maly juz byl na moich rekach a nie szedl sobie chodnikiem za raczke.....
- a po nastepnych kilku minutach jakis debil (nastolatek z dziewczyna na siedzeniu pasazera) wjechal z gracja w kaluze zaraz obok mnie hamujac z piskiem opon aby sie popisac towarzyszce.... zanim zdazyl sie zatrzymac uswiadoil sobie co zrobil i zaczal przepraszac.... ale nie chcialam mu robic wstydu przy dziewczynie i poszlam do domu....
dotargalam swoj dwunastokilogramowy ciezarek prawie pod drzwi i trening na dzisiaj uznaje za zakonczony....
mialam tez zamiar zrobic 60-70 brzuszkow ale ok 30-go wymacalam cos dziwnego w dole brzucha i zmiast cwiczyc umowilam sie do gina na kontrole
Co do tego podkreslonego, to ---> Moge sobie wyobrazic Nasz Adas tez kiedys nie raz mylil domy

No to naprawde nie zly mialas trening dzisiaj. A coz to takiego dziwnego wymacalas na dole brzucha? Moze to zaokraglony brzuszek z wiadomych powodow?

Dziewczyny, a ja sie dzisiaj troche zalamalam. Ma do nas wkrotce przyjsc ktos, kto przez 2,5 godziny bedzie zajmowal sie z Adasiem i kto mowi tylko po angielsku i sie okazuje, ze jestem zla matka bo nie ucze Adasia angielskiego On moze zrozumiec i jako tako dogadac sie tylko po polsku... Od wielu znajomych ktorzy sa Polakami i mieszkaja w USA oraz ktorzy maja dzieci, dostalismy taka rade, zeby gadac z dziecmi w domu tylko po polsku, bo angielskiego i tak sie naucza w szkole. I tak wlasnie robimy. Ale okazuje sie, ze robimy zle.
Ale jakos nie wyobrazam sobie, zebym miala mowic z Adasiem po angielsku (tymbardziej ze moj angielski taki "lamany" jest...).
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości