|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
![]() Ania juz chrapie, wiec ide sobie zobaczyc film. Dobranoc
|
|
#4172 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja jestem nienormalna
![]() pojechalam po ten prezent i przy okazji wstapilam do new yorkera i juz mam sie w co ubrac leginsy w pantere i czarna tunika na ramiaczkach ze zdobieniem z cekinow ![]() Cytat:
![]() i brawa dla Antosia ![]() ja oczywiscie gapa wszystkiego najlepszego dla Marysi i Antosia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ale problem juz rozwiazany ![]() dzieki
|
|
|
#4173 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny strasznie dlugo mnie tu nie bylo, dopiero co wrocilam z Polski. Duzo mnie ominelo nawet nie probuje nadrabiac bo to jakies 300 stron!!! Przeczytam tylko pare ostatnich , zeby chociaz troche byc w temacie.
|
#4174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj też Zosię sadzałam w foteliku, ale tylko na chwilkę, bo sama jeszcze nie siedzi i nie chcę jej przeciążać. Śmiesznie w nim wygląda, była trochę oszołomiona-tak wysoko... ![]() Gratuluję!! ![]() Cytat:
dla Antosia!! A chciałam powiedzieć, że Zosia dzisiaj próbowała podnosić dupkę i dotarło do niej, że może coś robić z nóżkami-podciągać je itd. Próbowała robić coś w stylu kociego grzbietu![]() Cytat:
Dziewczyny wiadomość dnia!! Znalazłam Zosi pierwszy ząbek dzisiaj Ale jestem z niej dumna, że przeszła to tak bezboleśnie![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------
|
|
#4175 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieje , ze u Was wszystko ok i dzieciaczki zdrowe. Daniel sie przeziebil chyba nie posluzyla mu zmiana klimatu. Ma katerek i kaszel
. A jak tam u Was z zabkami bo ja wypatruje i wypatruje i narazie nic.---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Angy my sie jeszcze nie " znamy" , witaj . No i gratuluje pierwszego zabka
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam się walnąc i nic nie robić , ale ja chyba nie umiem
Ugotowałam małej obiad, asekurując się że i jutro czeka mnie ciężki dzień. Mężowi już też ugotowałam, i szarpnęłam się na pierwszy deserek dla malej, a mianowicie gruszki z kaszka manna będą jutro serwowane.Wiem, że bólu jej tym nie uśmierze, ale się staram
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Antosia Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4178 |
|
Zadomowienie
|
Katarzynko gratuluję ząbka
Dziewczyny widzę, że jesteście już w temacie fotelików, wprawdzie Serek jeszcze mieści się w swoim ale czas pomyśleć o nowym. I tak na początku obstawiałam maxi cosi mobi http://www.ceneo.pl/4434028 montowany tyłęm do kierunku jazdy ale po 1 jeśli Serek będzie rósł jak jego tatuś to nie wiem co zrobię z nogami? po 2 nie ma możliwości montowania przodem a kosztuje prawie 900 zł więc jak mi dziecię rozwinie skrzydła to będę musiała kupić kolejny co mnie nie satysfakcjonuje. Jest też fotelik be safe izi http://www.90n.pl/sklep/product/p/14...izi,combi.html cena zatrważająca ale już jedną stłuczkę zaliczyłam więc wolę dmuchać na zimne i ten fotelik jest tylko do 18 kg!! za to można montować i tyłem i przodem tylko jak będę miała grubaska to co z tego bo wyrośnie szybko kasa obłędna! Ech już sama nie wiem co wybrać a może jakiś zwykły montowany przodem tylko podobno te montowane tyłem są bezpieczniejsze...już kompletnie zgłupiałam i im dłużej myślę tym mniej wiem
|
#4179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko próbuje usiąść z pozycji leżącej, jak dorosły, i nie może wygłówkować jak sobie pomóc Cytat:
dzieki Oooo jest i ząbek nie za dużo niespodzianek jak na raz ? ![]() Hej Texasik
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4180 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam nadzieję ![]() Cytat:
![]() A jak idzie Antosiowi raczkowanie? Cytat:
![]() Zuzia dość boleśnie zniosiła ząbkowanie. Przed wyjściem pierwszego ząbka mieliśmy sporo nocy niespokojnych, gdzie popłakiwała i marudziła. Dni też nie były najlepsze. Teraz przed nowym ząbkiem ze 2-3 noce gorsze i w dzień marudna. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Również gratulujemy ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#4182 |
|
Rozeznanie
|
A wiec poopowiadam troszke
. Bylismy w Polsce miesiac i troche, moja mama nie mogla sie nacieszyc Danielkiem. A ja wykorzystalam okazje i poodwiedzalam wszystkich znajomych, rodzine i troszke pozalatwialam do naszego wesela. Kupilam suknie slubna . Trafilam w Polsce na te najgorsze mrozy...odzwyczailam sie juz od takich pogod. Danielek juz sam siedzi i przyjmuje pozycje do raczkowania ale na razie kiwa sie tylko do tylu i do przodu . Strasznie ciezko mi bylo znowu zostawic rodzine i wrocic do Anglii spowrotem no ale coz zycie...
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda ze nie wiem ile to jeszcze potrwa i czy każdy tak bedzie przechodzic
|
|
|
|
#4184 |
|
Zadomowienie
|
A przepraszam nie doczytałam sądziłam,, że już się pokazał
![]() Ale w takim razie życzę szybkiego ząbkowania. Serek miał 4,5 wyszły dwa od razu teraz cisza i spokój a już nie długo kończy 7 miesiąc ale marudzi jak diabli i dziąsła spuchnięte. Dwa pierwsze zęby poszły 0d razu był tylko tydzień marudzenia a teraz już 2 tygodnie czekam i nic a on ślini się na potęgę więc chyba nie ma reguły.
|
#4185 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć pozory często mylą ![]() Kuruj się, kuruj ![]() Cytat:
![]() Też bym chciała wiedzieć ![]() Cytat:
To jesteś ochrzczona Na drugi raz nie prowadź tak bardzo zmęczona ![]() Cytat:
![]() Gratuluję ząbka ![]() Cytat:
Antoś zuch chłopak! ![]() A u Tymka na jakiś czas przed przebiciem się ząbka ślinotok ustał zupełnie. Nawet pomyślałam, że widocznie jeszcze nie czas na uzębienie A tu niespodzianka - widocznie nie potrzebował ząbek podlewania, by zakiełkować ![]() Po raz kolejny ![]() P4w - nie wiem, czy nie przesadzam, ale jeszcze chciałabym Cię pomęczyć - widziałaś na żywo też ClassicLine i Trendline? Highline pewnie najwygodniejszy? Akurat z High żaden kolor mi się do naszego samochodu nie widzi, ale wygoda najważniejsza I jeszcze Czy kupiliście fotelik w sklepie stacjonarnym czy przez internet? Bo jeśli to drugie, to może możesz polecić wiarygodnego sprzedawcę?
|
|
#4186 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4187 | ||||
|
Zakorzenienie
|
lece sie kapac poki mala spi-dopiero udalo mi sie ja uspic bo wielka meka byla
![]() wlasnie nie wiem jak bedzie.............musial am znowu ja utulic w ramionach bo zasnac nie mogla sama tylko poplakiwala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4188 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Już kolejna osoba tak ma z jęczmieniem ![]() Będzie dobrze, musi być Cytat:
![]() dla DanielkaTexasik Wy na stałe już zostaniecie w Anglii? Cytat:
|
|
|
#4189 |
|
Zadomowienie
|
Morska tu jest http://hts.no.spock.kontrollpanelen....ews.php?id=165
|
#4190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak narazie nie planujemy powrotu do Polski szczerze mowiac nie mamy za bardzo do czego. Ale po weselu planujemy kupno jakiegos mieszkanka w Polsce i wtedy sie zastanowimy, mamy jeszcze pare lat zanim Daniel nie pojdzie do szkoly.
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby wszystko ułożyło się po Waszej myśli ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Na mnie już czas, Kubuś pewnie nie raz w nocy wstanie ![]() Dobranoc
|
|
|
#4192 |
|
Rozeznanie
|
Znalazlam kabel
. To jest moja suknia, chociaz teraz troszke inaczej wyglada bo zamiast szarpanego tiulu na dole jest prosty.
|
#4193 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymać koleżanki w takiej niewiedzy![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie,że się odezwałaś Przykro mi z powodu kłopotów zdrowotnych niezła waga u Serafinka.Również pozdrawiamy Wpadaj częściej do nas ![]() Czekoladka zajada czekoladkę ![]() Cytat:
Taa,a szafa pewnie pełna szmatek ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
a tu filmiki o fotelikach tyłem do kierunku jazdy http://www.youtube.com/watch?v=Y2DVfqFhseo
http://www.youtube.com/watch?v=fKIeExpDLDA&NR=1 i jeszcze jeden http://www.youtube.com/watch?v=K62Ea...eature=related
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2010-02-27 o 22:59 |
|
|
|
#4195 |
|
Ola-Unhola
|
Mamy złoto
Klątwa Fortuny przełamana ![]() Ja mówię tylko dobranoc, bo z gorączką śmigam do łóżeczka Jeszcze raz dziękujemy za życzenia
|
#4196 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I dzisiaj naprawdę kumulacja Aż mnie jakoś nawet ten powrót do pracy przestał przerażać![]() gorgulek Cytat:
Doczekacie się na pewno Tuli zapomniałam wcześniej-ja bym Aneczce trochę przystopowała te nowości skoro tak reaguje, tzn. dzień z cysiem i dzień z nowością i tak na zmianę. Chociaż powiem Ci, że Zosia odkąd wprowadziłam jej nowości robi taką zbitą kupkę, "dorosłą" Zawsze sie przy tym nastęka, że ho ho. Nawet suszone śliwki średnio pomagają. Postanowiłam to przeczekać. Około 8 miesiąca chcę ją juz karmić "naszym" jedzeniem, więc mam nadzieję, że się to wyreguluje.Ps. Mamy złoto ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
Bardzo ładna
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-02-27 o 23:01 |
||||
|
|
|
#4197 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Najgorsze ze ten czas tak szybko leci i zanim sie obejrzymy nasze dzieci beda szly do szkoly. My zeby nie placic komus pieniedzy za wynajem kupilismy mieszkanie tutaj, najwyzej sie sprzeda ![]() Cytat:
|
|
#4198 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie,że pobyt u rodziny udany Dużo zdrówka dla Danielka aby choróbsko się nie rozwinęło.U nas też jeszcze nie ma ząbków Cytat:
Cytat:
za Twoje zdrówkoA widzisz dla Antosia,czekał z pokazaniem nowych umiejętności na właściwy dzieńCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wnioskuję,że ta śliczna dziewczyna w suknii,to Ty,czy mam rację? Miramej,Syla nie tylko Wy bezzębne,bo my też Jest nadzieja,że skoro u większości dzieciaczków są juz zęby,to może i nas wkrótce nawiedzą Cześć!!! Ale szybko sobota zleciała,jakoś ostatnio ciągle na coś dnia mi brakuje. Odkad teściu jest w domu to czuję się jakbym miała czworo dzieci(czyt.Damian,Bartos z,mąż i tesć) Ciągle coś,a to leki mu daj,a to plecy mu oklep,a to oko mu zakropBartoszek dzisiaj-wczoraj,był bardzo grzeczny A na dodatek złości się,jak widzi że wszyscy jedzą a jemu tego samego nie dadzą.Stwierdzam z premedytacją,że przy moim dziecku ciężko coś spokojnie zjeść.Jak tylko zobaczy talerz z jedzeniem,to się trzęsie,płacze i wyciąga ręce.To samo z piciem w szklance,czy kubku![]() Dobra spadam,bo widzę,że od dłuższej chwili prowadzę monolog.Ach,ta samotność w sieci ![]() Spokojnej nocki Mile spędzonej niedzieli )---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Syla jesteś? ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Szybka jest
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-02-28 o 00:50 |
||||||||
|
|
|
#4199 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Slodkie pozycje
Antonio rowniez spi w poprzek, z nogami opartymi o szczebelki ![]() Gratuluje zabka Cytat:
---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- Gorgulku trzymam kciuki, aby niania spodobala sie wam wszystkim Cytat:
![]() wielkie brawa dla Serka Gratulujemy ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze dzis bedziesz czuc sie lepiej Cytat:
![]() wycaluj biedulke ode mnie Cytat:
![]() Calusy rowniez dla Werci
|
|
#4200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluje postepow i niech Maluszek szybko sie wykuruje.Cytat:
![]() Unholy i gratulacje dla Zdolniachy ![]() ![]() ----- My rowniez bez zebow ![]() ---- Tak ogolnie to nie mam humoru, bo sie nie wyspalam po pracy/przed praca i nie sprostalam oczekiwaniom meza :[. Wiem, ze duzo robi dla nas, dla domu, ale mimo to oczekuje troche zrozumienia... Nie chce mi sie nawet rozpisywac na ten temat Cos czuje, ze jutro czeka nas cichy dzien, bo nie zamierzam sie do niego odzywac. Jak na razie. Odezwe sie w ciagu dnia... I stawiam kawe!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

i juz mam sie w co ubrac 

- 07.07.09
i jakoś nie jestem zachwycona tym faktem bo trochę jeszcze zimno i myślałam, że dłużej pobujamy się w gondoli, mam wrażenie że jest jeszcze za mały do spacerówki. U mnie 7 stopni i śnieg jeszcze leży ech kiedy wiosna? 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i czy każdy tak bedzie przechodzic

, ale wiesz, chciałabym, żeby był też mądry
Czy kupiliście fotelik w sklepie stacjonarnym czy przez internet? Bo jeśli to drugie, to może możesz polecić wiarygodnego sprzedawcę?

trzymać koleżanki w takiej niewiedzy