Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 21:03   #3421
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
Dziewczyny sliczne macie dzieciaczki! jak to cieszy widok takich malenkich buzek.
Juz sie nie moge swojej niunki doczekac, jejkus zostaly 4 tygodnie!! no chyba ze zdecyduje sie wyjsc wczesniej :P

powiedzcie mi dziewczyny ktore sa w podobnych tygodniach, czy wy tez czujecie juz tak niziutko dziecko, bo ja ostatnio to czuje jak sie rusza na wysokosci a raczej niskosci-tam gdzie juz sa wloski no normalnie jakby byla juz na wyjsciu

mala chyba wie ze ja obgaduje bo czkawki dostala z tego wszystkiego
ja tez tak czuje ale u mnie jeszcze troche do terminu czasem czuje takie uklucia jakby z piesci mnie po wyjsci walila i sprawdzala czy pecherz plodowy wytrzyma

Darusia to co Ty w koncu studiiujesz?? bo kiedys o uszy mi sie obilo ze studiujesz cos zwiazanego z kryminalistyka teraz piszesz ze pedagogike kurcze ja juz sie pogubilam ta ciaza chyba szkodzi mi na rozum bo nie rozumiem wielu rzeczy

kurcze umieram z powodu zgagi to moje dziecie to chyba jak malpka bedzie obrosniete szkoda ze w drodze ze szpitala do domu nie ma podrodze zadnego zoo bo bym jej jakas posade moze zalatwila tak od malego

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 21:08   #3422
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

pedagogika nie z kryminalistyką tylko z resocjalizacja nie nie padlo, kur*a mam dosc!!!
zadne masci nie pomagaja, poszlam po radzie mojej gin posmarowalam sie tam jogurtem danona, mam tak jakby tam na dole ja opuchniet ai boli i juz sie tyle czasu mecze kazda noc to koszmar a ja nie wiem przez co, przez odrastajace wlosy czy cos jest nie tak.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 21:09   #3423
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nie aniu nie o to chodzi ale nie musisz negowac kogos za to ze ma inne zdanie niz ty prawda? albo pisanie ze bede dziecku wcierac syf bo uzyje kremu do buzki nivea to jest przesada, taki sam syf jest w innych rzeczach, ale tego nie opisali jeszcze.. poczekamy az opisza i tez nie bedziemy kupowac? no sorry, ten temat lepiej zakonczyc, ty masz kolezanki tak samo jak kazdy, w tych samych miejsach tez mialysmy praktyki i tez jestem na pedagogice a nie wszystko co nie sprawdzilo sie u Ciebie nie sprawdzi sie przeciez u kogos...
Na jednym przykladzie sie nie mozemy wiecznie opierac, nie chce zebys to zle odebrala bron boze, ale takie negowanie bo ktos ma inne zdanie jest dosc irytujace....
Nie neguje Twojego zdania napisałam tylko co wiem na temat tych kosmetyków i tyle . a zrobisz napisałam jak uważASZ BO to twój wybór . Sama czesto negujesz zdanie innych szczególnie własnie dotyczace tego co ktoś kupuje bądz za ile kupuje . Nie jednokrotnie pojawiały się zdania że coś jest bez sensu , albo jest stratą kasy , nie jest potrzebne itp. Ale jak Tobie się coś napisze to Ciebie to irytuje
A ja nic źle nie odbieram to tylko forum i nie przyprawia mnie o zadne ciśnienie .

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
faktycznie Ania P szacunek sąsiadki córka ma 4 latka i lata w pieluszce jaja jakieś no ale to ich sprawa
Mojej kuzynki synek tak ganiał , 3.5 roku a on pampek:confused : wkońcu kuznka mu założyła gacie i okazało się że dało się go nauczyć w kilka dni mam nadzieję że w te wakacje powiemy pieluszce pa pa bynajmniej w dzień Pominę już nawet koszty , dwoje dzieci w pieluchach

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ania fajne te pieluszki wielorazowe, już je kiedyś widziałam tylko dlaczego takie drogie, ja to bym musiała kupić co najmniej 20 szt, a to troche drogo, chociaż w przeliczeniu na pampersy to i tak by w rezultacie wyszło pewnie taniej.
No skubane troszkę kosztują , teraz tyle używasz ale niby ( z tego co czytałam ) z dyszką takich pieluch mozna dać rade , potem się mniej używa . ja najpierw miałam dwie na testy a potem dokupiłam trzy .. teraz mam 5 szt i uzywam na zmiane z pampkami . na noc np. sobie nie wyobrazam bo bym musiała małego budzić i przewijac , bo on kima po 12 h. tak samo na wyjścia kurde co niby robić z taką mokrą pieluchą . No ale sa mamy co używają i sobie radza więc pewnie mozna
Stary 2010-02-27, 21:09   #3424
Darusiaaaa
Zakorzenienie

usnac przez to nie mooge, swedzi, czuje jakbym miala taka mala kuleczke gdzies tak, ja pierd***** !!!!
Cieszcie sie ze tak nie macie, bo ja juz wysiadam
A.Camus
Stary 2010-02-27, 21:12   #3425
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
pedagogika nie z kryminalistyką tylko z resocjalizacja .
To chyba z małymi dziećmie niewiele ma to wspólnego .
A tak z ciekawości masz jakiś pomysł na prace na koniec ?
Kolezanka z pracy była na takich studiach i skubana o samobójcach pisała potem jej się śniło to po nocach
Stary 2010-02-27, 21:16   #3426
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to sie ciesze, nie bez sensu ale nie chce czytac wszystkich artykułów , w jednych jest to w drugich tamto oszalec mozna, podobnie jak nie chce pewnych rzeczy kupowac i chcialabym uczyc malucha szacunku a nie zeby mial wszystko podane, od malego chcialabym zeby wiedzial ze zeby cos miec trzeba na to pracowac, a nie "zeby moje dziecko mialo wszystko" na poczatku oczywiscie nie bedzie nic kumał ale z biegiem czasu mam nadzieje ze nam sie to uda.

Kurde znowu nocy nie przespie, bede siedziec na krzesle nie wiem do ktorej, jak sie tego pozbyc, wyniki mam dobre, zadnych infekcji nie mam, od czego to;/

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

ja bym chciala tam gdzie mialam praktyki w domu dziecka( malego dziecka) nie koniecznie musi to byc praca, jestem w stanie sie dla tych maluszkow poswiecic w ramach wolontariatu, bo prace mam super generalnie tez z dziecmi bo szkola podstawowa i zerowka , szefowa jest genialnym czlowiekiem-aniol nie kobieta!.
Jezdze tam czasami do tych dzieciaczkow i mysle ze nie bedzie problemu, a jesli sie trafi to moze byc jakis osrodek zamkniety dla mlodziezy, lub polotwarty.
Ciezko jest z praca, nie chcialabym w wiezieniu pracowac.
Licencjata robie wlasnie z pedagogiki resocjalizacyjnej ale magisterke chce z psychopedagogiki.
A.Camus
Stary 2010-02-27, 21:23   #3427
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
pedagogika nie z kryminalistyką tylko z resocjalizacja nie nie padlo, kur*a mam dosc!!!
zadne masci nie pomagaja, poszlam po radzie mojej gin posmarowalam sie tam jogurtem danona, mam tak jakby tam na dole ja opuchniet ai boli i juz sie tyle czasu mecze kazda noc to koszmar a ja nie wiem przez co, przez odrastajace wlosy czy cos jest nie tak.
moze masz uczulenie na plyn jakim sie podmywasz albo na proszek czy plyn do plukania moze to tez byc od bielizny ktora nie przepuszcza powietrza albo zapachowych wkladek ja poponuje bys zaparzyla sobie kory debu i sie nia podmywala taka lekko ciepla powinno pomoc albo rumiankiem dziala sciagajaco a do smarowania uzywaj pimafucin < czy jakos tak to sie pisze > mi ona zawsze pomaga i jakies globulki z kwasem mlekowym co by flore odbudowaly no i daruj sobie golenie zobaczysz czy to cos zmienilo czy nie tak kazal zrobic moj gin i teraz chodze jak z puszcza amazonska na dole ale na swedzenie nie narzekam od ponad 3 tygodni wiec to cos ma wspolnego

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

ale AniP chyba chodzilo o prace koncowa licencjat albo mgr albo ja zle cos zrozumialam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 21:27   #3428
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no wlasnie darowalam i te wloski mnie tak wkurzaja bo jest podrazniona to wiecie jak to jest ? czuje sie kazdy z osobna. Ta kore debu to w aptece sie kupuje?
Ja kurcze mysle ze moze podraznilam sobie tym goleniem maszynkami ale zeby az tyle czasu to nie mozliwe chyba.
Joba mozna dostac, z tym kwasem tez mi wlasnie gin mowila i proponowala rowniez posmarowanie sie tam jogurtem koniecznie danone.
Koszmarne to jest, spalabym sobie bez problemu ale jak ciagle cos swedzi boli to nie ma szans na spokojny sen, o ile w ogole o jakims jest mowa.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

praca jest na temat zaburzen dzieci bitych w rodzinie i ich zachowan wsrod rowiesnikow.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

tzn. nie jest( bo jeszcze nie powstala) ale bedzie na taki temat.
A.Camus
Stary 2010-02-27, 21:27   #3429
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
to sie ciesze, nie bez sensu ale nie chce czytac wszystkich artykułów , w jednych jest to w drugich tamto oszalec mozna, podobnie jak nie chce pewnych rzeczy kupowac i chcialabym uczyc malucha szacunku a nie zeby mial wszystko podane, od malego chcialabym zeby wiedzial ze zeby cos miec trzeba na to pracowac, a nie "zeby moje dziecko mialo wszystko" na poczatku oczywiscie nie bedzie nic kumał ale z biegiem czasu mam nadzieje ze nam sie to uda.
.
tego chyba bardziej da się na rzeczach codziennych nawet nie na zabawkach w przypadku nawet mojego synka . niby ma zabawki i drogie i tanie ale przecież on nie wie że coś jest z fisher prica a coś z marketu za 20 zeta . bardziej ucze go w codziennych sytuacjach że coś nie teraz , ze trzeba poczekać że nie ma " daj " i już ma itp. to samo ze sprzataniem zabawek od zawsze przed kąpielą wrzucałam jego zabawki do pudełek ( ma takie na zabawki specjalne ) i od jakigoś juz czasu robi to ze mną . Chyba najlepszym przykładem jest poprostu rodzic i tyle . jak coś będziesz robiła to i dla Twojego dziecka będzie to naturalne własnie takie sprzatanie , mycie zębów czy wiele innych rzeczy . na te materialne rzeczy to jeszcze dośc długo nie zwróci uwagi.
pewnie bardziej w przedszkolu gdzie dzieci przynosza rózne rzeczy , gadają a moja mam ma to , a mój tata tamto he he .

Ja ze studiów się przeniosłam na PR. O ile dzieci kocham to w przedszkolu myslałam ze zgłupieje i ogólnie taka praca nie jest dla mnie . jak się ogarnę z drugim chce coś otworzyć swojego nawet mam kilka pomysłów .
Stary 2010-02-27, 21:29   #3430
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Nie neguje Twojego zdania napisałam tylko co wiem na temat tych kosmetyków i tyle . a zrobisz napisałam jak uważASZ BO to twój wybór . Sama czesto negujesz zdanie innych szczególnie własnie dotyczace tego co ktoś kupuje bądz za ile kupuje . Nie jednokrotnie pojawiały się zdania że coś jest bez sensu , albo jest stratą kasy , nie jest potrzebne itp. Ale jak Tobie się coś napisze to Ciebie to irytuje
A ja nic źle nie odbieram to tylko forum i nie przyprawia mnie o zadne ciśnienie .

Mojej kuzynki synek tak ganiał , 3.5 roku a on pampek:confused : wkońcu kuznka mu założyła gacie i okazało się że dało się go nauczyć w kilka dni mam nadzieję że w te wakacje powiemy pieluszce pa pa bynajmniej w dzień Pominę już nawet koszty , dwoje dzieci w pieluchach

No skubane troszkę kosztują , teraz tyle używasz ale niby ( z tego co czytałam ) z dyszką takich pieluch mozna dać rade , potem się mniej używa . ja najpierw miałam dwie na testy a potem dokupiłam trzy .. teraz mam 5 szt i uzywam na zmiane z pampkami . na noc np. sobie nie wyobrazam bo bym musiała małego budzić i przewijac , bo on kima po 12 h. tak samo na wyjścia kurde co niby robić z taką mokrą pieluchą . No ale sa mamy co używają i sobie radza więc pewnie mozna
Jak mały będzie miał parę miesięcy to napewno kupię na próbę , a przypuszczam ,że później na nocnik się szybciej nauczy niż jakby w pampersie chodził
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 21:30   #3431
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no o takie cos mi chodzilo.
Ja w przedszkolu tez nie, zerowka owszem ale przedszkole nie jest dla mnie, czasami siedzialam i pilnowalam tez maluszkow, to jak obiad na stolowce byl o 12:30 to my sie ubieralismy od 11 A NA STOLOWCE jaja jak berety, ale mimo wszystko kocham ta prace
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 21:31   #3432
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie darowalam i te wloski mnie tak wkurzaja bo jest podrazniona to wiecie jak to jest ? czuje sie kazdy z osobna. Ta kore debu to w aptece sie kupuje?
Ja kurcze mysle ze moze podraznilam sobie tym goleniem maszynkami ale zeby az tyle czasu to nie mozliwe chyba.
Joba mozna dostac, z tym kwasem tez mi wlasnie gin mowila i proponowala rowniez posmarowanie sie tam jogurtem koniecznie danone.
Koszmarne to jest, spalabym sobie bez problemu ale jak ciagle cos swedzi boli to nie ma szans na spokojny sen, o ile w ogole o jakims jest mowa.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

praca jest na temat zaburzen dzieci bitych w rodzinie i ich zachowan wsrod rowiesnikow.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

tzn. nie jest( bo jeszcze nie powstala) ale bedzie na taki temat.
Z kwasem mlekowym sa glubulki bez recepty lactovarginal czy jakos tak i jest też z tych płynów lactacyd płyb ginekologiczny można nabyć w ptece i używac jak zwykły do higieny i on tez ma właśnie ten kwas mlekowy płyn kosztuje 15 zeta bo kupiłam ostatnio bo poprzedni go sobie po CC uzywałam a te glubulki to nie wiem
Stary 2010-02-27, 21:35   #3433
drcron
Zakorzenienie

tak kore mozesz kupic w aptece ja jak mi cos dokucza to odrazu parze cala torebke na jeden raz w niewielkiej ilosci wody wtedy jest silniejsza i lepiej dziala a kosztuje grosze jak masz rumianek to podmyj sie rumiankiem powinno tez pomoc

Stary 2010-02-27, 21:37   #3434
Darusiaaaa
Zakorzenienie

musze kombinowac bo dostane czegos, zawsze pamietam zeby gin popytac dokladnie a jak zobacze Kacpra na usg to juz nic innego nie jest wazne... i zapominam ciagle!!
Najgorsze ze mnie nie boli tam przy wejsciu tylko generalnie lechtaczka jest opuchnieta i jakas chrostke chyba wyczulam i w ogole, ja zawsze mialam delikatne okolice intymne ale zeby tyle czasu sie meczyc to przeciez ja nie wiem.... a moze pojde do ginki w poniedzialek, juz nie wiem co mam robic;/

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
tak kore mozesz kupic w aptece ja jak mi cos dokucza to odrazu parze cala torebke na jeden raz w niewielkiej ilosci wody wtedy jest silniejsza i lepiej dziala a kosztuje grosze jak masz rumianek to podmyj sie rumiankiem powinno tez pomoc
i ta kora sie podmywac czy to sie nasiadowki jakies robi? nigdy tego nie stosowalam...
A.Camus
Stary 2010-02-27, 21:41   #3435
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
musze kombinowac bo dostane czegos, zawsze pamietam zeby gin popytac dokladnie a jak zobacze Kacpra na usg to juz nic innego nie jest wazne... i zapominam ciagle!!
Najgorsze ze mnie nie boli tam przy wejsciu tylko generalnie lechtaczka jest opuchnieta i jakas chrostke chyba wyczulam i w ogole, ja zawsze mialam delikatne okolice intymne ale zeby tyle czasu sie meczyc to przeciez ja nie wiem.... a moze pojde do ginki w poniedzialek, juz nie wiem co mam robic;/
...
To tylko żart ......................... ......... wyjdz na dwór i dupskiem gołym w śnieg myślę że ulga natychmiastowa:ha haha:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 21:44   #3436
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie pisz tego bo jestem sklonna w tym sniegu siedziec jak tylko ma ulzyc;D a sniegi brudneeee teraz;/

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

jutro ide do apteki i wykupuje 3/4 lekow i z kwasem i bez i nie wiem co jeszcze ..............!!!! chyba ze ten jogurt cos da bo posmarowalam sie i przy siedzeniu na razie nie swedzi, ciekawe jak bedzie jak sie poloze... jak byloby ok to lece po masc z tym kwasem czy po te globulki wlasnie.
A.Camus
Stary 2010-02-27, 21:52   #3437
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
nie pisz tego bo jestem sklonna w tym sniegu siedziec jak tylko ma ulzyc;D a sniegi brudneeee teraz;/

.
he he zawsze mozesz do zamrażalnika tyłek wsadzić
i może zwróć uwagę na gacie wkładki może jak pisała Drcron coś Ci tam podrazniło jakies majty z dodatkiem sztucznego czy wkładka czy jeszcze coś tam innego. ja w ciązy np. nie mogę nosić żadnych gaci co mają jakiekolwiek koronki czy inne ozdobne dodatki bo zaraz się chodze i drapie tylko takie zwykłe bawełniane

Ide kimać .
Kowalczykowa na złoty medal:j upi:
Stary 2010-02-27, 22:01   #3438
Darusiaaaa
Zakorzenienie

musze, ale tyle czasu to jest tragedia;/
moze cos wymysle.....zobaczymy. Ja tez uciekam spac (haha spac=polezec do rana)[COLOR="Silver"]

nie wiem czy ide spac czy nie ide, ale chyba ide = MILYCH SNOW !!!
A.Camus

Edytowane przez Darusiaaaa
Czas edycji: 2010-02-27 o 22:02
Stary 2010-02-27, 22:03   #3439
roza26
Raczkowanie

czesc dziewczyny!pewnie zadna z Was mnie nie kojarzy-(no może Agnieszka bo razem przeszlyśmy z innego forum tutaj)rzadko sie odzywam ale czytam prawie codziennie Was i jestem z Wami Super że coraz więcej dzidzi jest na forum-ja też czekam na swoją z utęsknieniem-a mianowicie został mi tylko tydzień bo termin na 8 marca!Dziś rano sie wystraszyłam bo moja dzidzka zawsze bardzo ruchliwa a wlasnie dziś rano nic-cisza totalna przez 3 godziny-i pukałam do niej i klepałam brzuszek i nic-maz juz sie wystraszył i chciał mnie zawiesc do szpitala ale na szczescie po jakis 4 godz odezwala sie i kopie do teraz za to znów wieczorem miałam przeboje-przez 2 godzinki nie opuszczałam kibelka-mega rozwolnienie czytalam ze niby przed porodem moze tak byc bo organizm sie oczyszcza i zastanawiam sie wlasnie czy to bylo z tego powodu....
czy ktoras z Was,która już urodziła miała tak przed porodem?czy to tylko fikcja??
PS.Aguś pisałaś że byłas w szpitalu-co się stało?Miłej nocki kochane i spijcie dobrze-ja ostatnio niestety mam noce nieprzespane

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 03:15   #3440
NaTaLaLa
BAN stały

Hej dziewczynki, jakos ostatnimi dniami nie mam energii...ale czytam, nadrabiam Was calutki czas...jestem na biezaco

U nas bez zmian..ciagle oczekujemy...czas sie strasznie dluuuuzy w takiej niepewnosci...
Odebralam dzis mamusiowa paczuche z pieluchami, sudocremami i innymi aptecznymi rzeczami....jestesmy zabezpieczeni na wszystko chyba :P

A tymczasem uciekam dalej spac, najlepszy przyspieszacz czasu....
Dobranoc mamuski
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 05:11   #3441
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Cieszę się,że już jesteście w domku i że wszystko u was dobrze jest
Mnie też straszą cc-mogłabyś napisac jak się teraz czujesz?boli mocno rana?i ile czasu PO leżałaś?bo tydzień temu moja koleżanka miała cesarke i jej kazali na siłe chodzic już po 5 godzinach...
tzn to ja urodzilam o 20.05 a o 4.00 nad ranem połozna zapytala czy chce maluszka-balam sie ale powiedzialam ze tak i mi go przyniosła,ale to nie jest tak,ze zostawiaja Cie samą sobie,daja Ci zebys sie nacieszyla i poprzytulala,bo na wszelkie czynnosci typu karmienie,przewijanie kapanie itd zabierają dziecko w pierwszy dzien.Na drugi rzeczywiscie karzą juz wstac i co raz wiecej robisz wszystko sama przy maluszku,ale to bardzo motywuje do chodzenia,im szybciej sie wyprostujesz tym lepiej.Ja teraz jak juz chodze to chodze ale nadal boli rana,najgorzej sie podnosic z pozycji leżącej lub siedzącej.(a juz te szpitalne łożka to wogole jest tragedia zeby na nie wejsc i zejsc to sie poplakac idzie,sa takie drabinki do podnoszenia sie ale ja jej nie dostalam ) Wlasnie nie chcieli mnie za bardzo puscic do domu bo im sie rana nie podobala,ale narazie nie jest źle kupilam taki plyn dezynfekujacy i duzo to wietrze,podobno później jest jakas masc na to.

Aniap-Ty wlasnie pisalas cos o cieciu zeby cos sobie zakupic-co to bylo?

W sumie to nie az tak szybko bo w szpitalu bylam o 12 a urodzilam o 20,a moze 8 godzin to i szybko.

mam narazie takie troche kiepskie zdjecia z telefonu jeszcze,nie mialam czasu pocykac,ale nadrobie to wrzucę

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-02-28 o 05:12
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 07:27   #3442
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Heh, zgadza się, ja z tych dzieciowatych Więc jest milusio
Jeśli chodzi o opiekę to narzekać nie mogę. Tzn siostry były naprawdę świetne. Tylko jedna była taka jak "za karę" ale na szczęście tylko raz na nią trafilam. A jedna była taka świetna, że zawsze bylo wiadomo w ktorym pokoju jest bo tam zawsze były wielkie śmiechy Ją własnie nakręciłysmy, żeby nas zabrała na porodówkę i pokazał co i jak. sale po prostu piękne. Takie nowoczesne, jakies nowe łóżko do porodu bardzo drogie, co się rusza razem z kobietą która tam siedzi Dziwne.. takie kosmiczne
Tylko stwierdzilyśmy, że jak bedziemy rodzić, to bedziemy miały gdzies jaki kolor ma nasza sala Ale tak... calkiem sympatycznie

Jeśli chodzi o lekarzy to bardzo mili itd tylko dowiedzieć się czegoś... to cud. O wszystko trzeba się pytac, latac, dopominac... ale ogolnie ok, nie narzekam. Nie mam traumatycznych przeżyć. Teraz najwazniejsze żeby z mała bylo wsio ok bo na razie jest za malutka Ale pocieszylam się bo mama mi powioedziała ze ja rodzilam sie 2600, moja mama 2500 a mój tata... 1700 więc to chyba mam w genach
Czytając Twoje wrażenia czułam się jakby to były moje-u mnie tez w szpitalu bylo fajniepołożne cud,miód i orzeszki.Hmm czyli do końca mamy tak samo"oszczedzający tryb życia"z tym tylko,że mnie nosi wszędzie eh
Asiulek,a możesz napisac ile Twoja malutka waży?bo moja waga z przed 10 dni to 1570.Najważniejsze,żeby dobic do wagi 2500 i nie martw się moja w ciągu 3 tygodni urosła aż o 600g-teraz nasze córcie najwięcej rośna i pójdziesz na kontrole i zobaczysz jaka będzie już duża-jedz codziennie jabłko(rada moich wioskowych starych jak świat sąsiadek)ponoc według ich opini na jabłkach dzieci rośna jak na drożdzach hihi

A jakaś tam znajoma teściowej urodziła córke w 38 tyg z waga tylko 2200.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 07:31   #3443
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
tzn to ja urodzilam o 20.05 a o 4.00 nad ranem połozna zapytala czy chce maluszka-balam sie ale powiedzialam ze tak i mi go przyniosła,ale to nie jest tak,ze zostawiaja Cie samą sobie,daja Ci zebys sie nacieszyla i poprzytulala,bo na wszelkie czynnosci typu karmienie,przewijanie kapanie itd zabierają dziecko w pierwszy dzien.Na drugi rzeczywiscie karzą juz wstac i co raz wiecej robisz wszystko sama przy maluszku,ale to bardzo motywuje do chodzenia,im szybciej sie wyprostujesz tym lepiej.Ja teraz jak juz chodze to chodze ale nadal boli rana,najgorzej sie podnosic z pozycji leżącej lub siedzącej.(a juz te szpitalne łożka to wogole jest tragedia zeby na nie wejsc i zejsc to sie poplakac idzie,sa takie drabinki do podnoszenia sie ale ja jej nie dostalam ) Wlasnie nie chcieli mnie za bardzo puscic do domu bo im sie rana nie podobala,ale narazie nie jest źle kupilam taki plyn dezynfekujacy i duzo to wietrze,podobno później jest jakas masc na to.

W sumie to nie az tak szybko bo w szpitalu bylam o 12 a urodzilam o 20,a moze 8 godzin to i szybko.

mam narazie takie troche kiepskie zdjecia z telefonu jeszcze,nie mialam czasu pocykac,ale nadrobie to wrzucę
Przeslodki

a nie powinnas zmienic podpisu ?? bo tam nadal widieje u Ciebie ze jeszcze niiunius nie jest z wami

dzien dobry
moje dziecie dzisiaj w nocy znalazlo sobie zabawe hehe wypychanie czesci ciala w brzuszku tak aby mamusia nie mogla sie polozyc ani na jednym ani na drugim boku no pieknie nie bylo tatusia w poblizu to niunia nasza mogla warjowac i tak wieksza czesc nocy spedzilismy na tuptaniu po domku i ogladaniu ulicy przez okno moze w ciagu dnia uda nam sie odespac

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 07:36   #3444
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Sa takie specjalne maści do smarowania żeby się bliznowiec nie zrobił i ładnie wszystko zrosło ale musisz spytac a aptece albo jakiegoś hirurga bo nie znam nazwy i nie wiem czy to na recepte czy można tak normalnie kupić . Pop czymś piskała tez tą rane . Jak boli bierz sobie paracetamol troszkę pomaga a mozna

ankazar - moja ginka się zawsze śmieje że na witaminach się dziecie teraz nieźle pasą no i lezenie na lewym boku bo lepsze są przepływy z łożyska do malucha
Stary 2010-02-28, 07:42   #3445
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Przeslodki

a nie powinnas zmienic podpisu ?? bo tam nadal widieje u Ciebie ze jeszcze niiunius nie jest z wami

dzien dobry
moje dziecie dzisiaj w nocy znalazlo sobie zabawe hehe wypychanie czesci ciala w brzuszku tak aby mamusia nie mogla sie polozyc ani na jednym ani na drugim boku no pieknie nie bylo tatusia w poblizu to niunia nasza mogla warjowac i tak wieksza czesc nocy spedzilismy na tuptaniu po domku i ogladaniu ulicy przez okno moze w ciagu dnia uda nam sie odespac
Heh to samo chciałam oliwce napisac z tym podpisem.
U mnie też nocka kiepska,tż smacznie śpi,a ja od 7 chodzę po domu;/
tylkooliwka śliczny ten Twój chłopak,tak słodko sobie śpi

Ja to się napatrze na wasze dzieci wszystkie pokolei zanim się swojej doczekam,a tak mi się dłuży,eh że to nie można zasnąc na jakies 4 tygodnie chociaż,dziś liczyłam i kurcze zostało mi AŻ 61 dni!!

ania p ja leże ciągle na lewym boku na zmiane z prawym,bo w szpitalu powiedzieli mi,że leżac na prawym mam najwiekszą szanse na przekręcenie się bobaska;d i zawsze małej mówie"a teraz idziemy na prawy,żebyś się przekręciła...";d

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-02-28 o 07:45
Stary 2010-02-28, 07:50   #3446
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dokladnie wiem co piszesz, moj tak robi od tygodnia co noc!! Nie da sie usnąć w dzien nie moge nie wiem czemu.Noc koszmarna, dzisiaj ide do apteki i wykupuje wszystko co jest na swedzenia.;/

Na marginesie powiedzcie mi czy wy uzywacie kremow do depilacji intymnej? bo ja juz nie wiem czy to od maszynki czy nie ...

udalo mi sie po 5 usnac i juz od godziny nie spie, co rano budzi mnie potrzeba fizjologiczna strasznym bolem brzucha i nie jest to siusiu....

oliwka sliczne to malenstwo wasze .
Anakazar zleci, zobaczysz!!
A.Camus
Stary 2010-02-28, 07:54   #3447
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie wiem co piszesz, moj tak robi od tygodnia co noc!! Nie da sie usnąć w dzien nie moge nie wiem czemu.Noc koszmarna, dzisiaj ide do apteki i wykupuje wszystko co jest na swedzenia.;/

Na marginesie powiedzcie mi czy wy uzywacie kremow do depilacji intymnej? bo ja juz nie wiem czy to od maszynki czy nie ...

udalo mi sie po 5 usnac i juz od godziny nie spie, co rano budzi mnie potrzeba fizjologiczna strasznym bolem brzucha i nie jest to siusiu....

oliwka sliczne to malenstwo wasze .
Anakazar zleci, zobaczysz!!
Ja używam do depilacji zwykłego mydła jakie mam do mycia rąk-próbowałam stosowac jakieś kremy do depilacji itp,ale tylko po mydle nic mi nie wyskakuje-a tak zawsze jakieś czerowne plamki były,więc może spróbuj?

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 07:54   #3448
NaTaLaLa
BAN stały

Tylkooliwka... przegonilas mnie a tak sie zastanawialm ktora bedzie pierwsza bo terminami bylysmy najblizej siebie
Maly jest przeslodki taki moj typ dzidzi
GRATULACJE raz jeszcze!!!

Nawet nie wiecie jak juz bym chciala miec to za soba jak widze takiego slodziaka....no ale moze i w koncu na mnie przyjdzie czas

Milego dnia a ja lece spac bo juz mam 3 ranoooo

PS. Ten specyfik na blizne to chyba sie zwal OSCENISEPT...
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 07:58   #3449
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja używam do depilacji zwykłego mydła jakie mam do mycia rąk-próbowałam stosowac jakieś kremy do depilacji itp,ale tylko po mydle nic mi nie wyskakuje-a tak zawsze jakieś czerowne plamki były,więc może spróbuj?
u mnie mydlo odpada, nawet jak jest szare- nie ten jeleń bo to mimo wszystko nie jest oryginalne szare mydlo, a mamie przywozi jakis Pan ale nie wiem skad;/ to nawet to mnie szczypie, dove rowniez, masakra jest
A.Camus
Stary 2010-02-28, 08:04   #3450
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Nic nie używam. Grzyba dostałam raz, kilka tygodni temu, właśnie po depilacji veetem i trzech profilaktycznych laktovaginalach, a całą ciąże był spokój. Do mycia woda, a ostatnio męski żel AA, chodzę sobie szczęśliwa i zarośnięta. Na basen też chodzę, odkryłam ze zdziwieniem, że jeszcze się w kostium mieszczę.

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-02-28 o 08:05
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości