|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios
Cytat:
a jeszcze jak jest duży i trzeba się grzebać to już zupełnie odpadam ciuchy to nie moja bajka za bardzo,a już wylawianie okazji odzieżowych to zupełnie![]() ale nic nie mam przeciwko, często dostaje rzeczy od mamy-lumpomaniaczki |
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios
Kurde nie moge znaleźć, ale jak sie udam do babci to cykne jeszcze raz fotke
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka, jakie ty masz lśniące kudły! Co ty z nimi robisz? Używasz jedwabiu?
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Kurcze przez tą wzmiankę o jedzeniu późno zgłodniałam i właśnie podgrzewam sobie resztę kaszy gryczanej z mięskiem z obiadu
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te na avku to po wyjściu od fryzjera, więc z odrobinką jedwabiu. Ostatnio zamówiłam u fryzjera, mam do odebrania w sobotę
|
|
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
No koniecznie. Może mnie jeszcze natchniesz i jak będę u rodziców to zeskanuję swoje zdjęcia w tym kompromitujących brylkach. Nie wiem dlaczego ale chyba każdy wygląda w lenonkach wyjątkowo idiotycznie.
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1267 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja tez. Ale nawet, jakbym nie miala to pewnie i tak by mi sie podobalo ![]() Cytat:
No ale kroliki tez sa genialne jak spia, pamietam, jak pierwszy raz widzialam spiacego krolika, myslalm, ze cos mu sie stalo - wygladal uroczo ale jakos tak "niekroliczo" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ się przerazi,że kolejne kosmetyki do włosów zagoszczą w łazience. No ale do włosów nie kupowałam już długo nic nowego. No ale rok temu miałam manię i facet ma do dziś traumę z tamtego okresu.Do tej pory nie używałam nafty. Podobnie z jedwabiem. Dopiero będę go testować. Narazie mam próbkę jedwabiu WAX. Myślę o nim albo CHI bo Biosilk ma ponoć alkohol a reszta taka sobie. A ty jaki zamówiłaś? A włosy mam trochę podobne do twoich ( tak mi się wydaje) ale na pewno się aż tak nie błyszczą a chciałabym,żeby błyszczały stąd moje wścibskie pytanie. I dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówiłam jakiś profesjonalny fryzjerki, nazwy już nie pamiętam, ale jak go dostanę w łapki to pokażę. Ja też pierwszy raz mam naftę i już pół buteleczki zużyłam, mam z firmy Anna z tatarakiem. Ja do włosów nie kupiłam nic od października, ostatnio TŻ sam mnie ciągnął na zakupy włosowe, ale nie chciało mi się iść |
|
|
|
|
#1270 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaz pewnie bede wygladac debilnie, ale i tak je uwielbiam i jak w koncu znajde niebieskie niebieskie to beda moje i bede w nich dumnie paradowac i straszyc ludzi ![]() Cytat:
A jedwab Wax jest bardzo fajny. CHI też niczego sobie, ale zapach ma okropny. Jak tanie meskie perfumy... Moja mama uzywa. W sumie u niej na włosach tego nie czuc, ale jak ja uzyje CHI, to potem ten zapach sie za mna cały dzien ciagnie... Koszmar.
|
|
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
a tym zapaszkiem CHI mnie nie strasz, ja jakoś nie chce paradować dumnie z dziwną wonią na ciele i straszyć ludzi.A co do nafty, ja też bałam się samej czystej więc kupiłam serię Seboradin z naftą kosmetyczną-szampon, lioton i balsam do włosów. Zobaczymy. Alergik jestem to czysta nafta mogłaby mnie podrażniać. Na pewno dam znać jak mi się te cuda stosuje. |
||
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
No to pokazuje, że mam świecące nez względu na to czy używam tylko szamponu, czy kładę coś jeszcze
Bonus. Tak miałam kiedyś blond |
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka, brąz masz chyba bardziej lśniący. Ale coś mi się wydaje ,że w blondzie musiałaś wyglądać słodko. Dobrze nie widać ale chyba było wrażenie,że masz takie duże sarnie oczy. Przynajmniej sądząc z fragmentu oka, którego nie zamazałaś.
No ale obecny brąz bardzo mi się podoba. No ale blond nigdy mnie jakoś nie pociągał. |
|
|
|
#1274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poczytam sobie jeszcze o nafcie, zobacze jak ludzie na nią reagują i może też kupię. A Seboradiny mają ładne zapachy. Wszystkie, z jakimi do tej pory miałam styczność pachniały bardzo przyjemnie jak dla mnie. Siankiem A też ludzie różnie na nie reagują
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1276 | |
|
Konto usunięte
|
Ja już do lumpów nie chodzę, za drogo się zrobiło
, w ogóle nie chodzę po sklepach, ostatnio w Tesco przypadkiem w sumie, kupiłam jakieś łachy ,teraz tylko allegro, ale na razie nie planuję zakupów ciuchowych, butki też mam, nic nie potrzebuję-tak sobie mówię .Cytat:
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czułam się w nim staro, ale jak chcesz to Ci pokaże całe na PW, sama ocenisz. Tylko zdjęcie robione jak miałam 15 lat Teraz wyglądam troszke inaczej
|
|
|
|
|
#1278 |
|
Konto usunięte
|
Zrobiłam zakupy na Doz, czemu wszystko jest takie drogie
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A że dostawa w tamtym lumpku 2 razy w tygodniu, to szaleje
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zapachów kosmetyków do włosów to faceci chyba najgorzej reagują na rzepę. Mój TŻ nie znosi. A ja mam zagwozdkę bo mam w zapasie odżywkę z rzepą i muszę ją zużyć jakoś tak,żeby mu nie drażnić nosa za bardzo. Chyba będę korzystać tylko pod jego nieobecność jak na weekend do rodziców pojedzie albo coś
Nafty troszkę w innej odżywce mam i ta woń go jakoś nie drażni. A po rzepie : Co zrobiłaś z włosami?A za to uwielbia Kallos cream al latte. Na początku pytał czy to jadalne, a potem kiedy znów umyję włosy bo uwielbia je po kallosie wąchać. A co do zakupów na allegro- niby sobie mówię,że nic mi nie potrzeba ale na coś tam zawsze się skuszę. Teraz rzadziej i rozsądniej ale jednak allegro jest jak bagno, wciąga. |
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lumeksy zaczeły strasznie zdzierać koleżanka wyciągneła mnie na poszukiwanie przebrania na sylwestra i szczena mi opadła jak zobaczylam ceny np sukienka vero mody za 50zł za pięć dych to mogę mieć nówkę sztukę |
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę to przemyśleć... TŻowi jutro pokażę, jak się zjawi na gadu, to może mi pomoże z decyzją. Ale coś mi się wydaje, że z góry powie, że nie, bo mu się takie okulary z emo dzieciakami kojarzą... Albo będę wszystkich znajomych napastować, żeby mi pomogli jutro. W sumie mam czas do poniedziałku, żeby się zdecydować. Ale u mnie decydowanie jest zwiazane ze zmienianiem zdania co 5 minut, co z reguły irytuje wszystkich
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż właśnie stwierdził, że bolą mnie jajniki, bo domagają się seksu... I on to tak na poważnie...
Zachowuje sie czasami jakby miał 15 lat i nic nie wiedział |
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupilam mu szampon, wydawał mi się idealny do jego przetłuszczających się włosów, ale umył raz i powiedział, że mam go sobie zabrać, bo on takiego śmierdziela nie będzie używał i podprowadził mi mój szampon z Apteczki Babuni![]()
|
|
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak to czemu? Bo jest kryzys.
Podobno Polacy już nic nie kupują a jak zbyt maleje to podnoszą ceny, błędne koło. Poza tym kryzys to dobra wymówka dla podnoszenia cen w ogóle.Ja oddolnie działam antykryzysowo bo drastycznie nie obniżam własnej konsumpcji a jedynie racjonalizuję i preferuję produkty polskie. No poza niektórymi spożywczymi tzw. luksusowymi i perfumami. Perfumy kupuje polując na okazję a spożywcze luksusowe w sklepach fair trade, z pobudek ideologicznych of course. Bo mam skrajnie ideologicznie umotywowane podejście do konsumpcji wszelkiej i lubię być twz. świadomym konsumentem. ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- A można wiedzieć , który konkretnie ci podprowadził? Pytam bo może mojemu by się spodobał. |
|
|
|
|
#1287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysle, że moje włosomaniactwo może tylko rozkwitać na takim gruncie ![]() Cytat:
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra myśl
|
|
|
|
|
#1289 | |
|
Konto usunięte
|
Sok a Aloesu i soki z brzozy
![]() Cytat:
, ja raczej na emo nie wyglądam, bardziej na nauczycielkę |
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
ChihPyh, w dobieraniu się do kobiet to zasadniczo facetom niewiele przeszkadza
Mój też by się dobierał ale jeśli czegoś nie lubi to bez uszczypliwych komentarzy się nie obejdzie.A co do lumpków, moda się zrobiła na cały ten vintage, porobiły się wyceny i stąd takie wysokie ceny w lumpkach ostatnimi czasy. Fakt małe osiedlowe są tańsze czy te w małych miasteczkach też. W ogóle odzież w małych miastach jest śmiesznie tania, czasem jeżdżę to widzę. TŻ jest z małego miasta to jak do niego jeżdżę albo jak on jeździ do domu to kupujemy na strasznych promocjach fajne ciuchy czy buty bo w Krakowie jest z definicji 2 razy drożej niż tam. Ja z lumpkami ma jeszcze inny problem, brak mojego rozmiaru. Bo noszę małe 36, mam idealne rozmiary z dolnego zakresu tabeli tego rozmiaru a takich rzeczy jest w lumpkach niewiele. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

a jeszcze jak jest duży i trzeba się grzebać to już zupełnie odpadam
ciuchy to nie moja bajka za bardzo,a już wylawianie okazji odzieżowych to zupełnie
A te na avku to po wyjściu od fryzjera, więc z odrobinką jedwabiu. Ostatnio zamówiłam u fryzjera, mam do odebrania w sobotę 

Chociaz pewnie bede wygladac debilnie, ale i tak je uwielbiam i jak w koncu znajde niebieskie niebieskie to beda moje i bede w nich dumnie paradowac i straszyc ludzi 
teraz ja też będę przepychała się łokciami i wydzierała Ci najlepsze łaszki
, w ogóle nie chodzę po sklepach, ostatnio w Tesco przypadkiem w sumie, kupiłam jakieś łachy
koleżanka wyciągneła mnie na poszukiwanie przebrania na sylwestra i szczena mi opadła jak zobaczylam ceny
np sukienka vero mody za 50zł
Mysle, że moje włosomaniactwo może tylko rozkwitać na takim gruncie
dobra myśl