|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios
Cytat:
Szampon dziegciowy to masakra, pachnie wędzonką ,TŻ jakoś się przemógł i używał, butelka skończyła się 2 tygodnie temu, a jego włosy nadal śmierdzą dziegciem
|
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios
Mam ten sam problem, tylko, że ja noszę 34, w porywach 36. Spodnie bardzo rzadko się zdarzają, a 36 jest 3 cm za duże w pasie na mnie. Koszulki to szybciej, bo jak jest luźniejsza to nie przeszkadza...
|
|
|
|
#1293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojemu tżetowi pasują wszystkie o owocowym zapachu najbardziej lubi zielone jabłuszko z joanny ![]() Cytat:
ale mama mieszka w małym mieście i tak aż tak lumpy nie zawyżają cen
|
||
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
no kasiamajo, 2 soki, faktycznie poszalałaś
![]() Ja za jednym zamachem zaopatrzyłam się w 5 produktów Inter Fragrances ale to ma mi starczyć na miesiąc. I stwierdziłam,że wydam więcej ale raz bo płacić 2 razy koszty przesyłki za wszystko co planowałam nabyć mi się nie opłaca. Może to głupie ale odkąd prowadzę zapiski wydatków stwierdziłam,że czasem da się oszczędzić długoterminowo więcej wydając w krótkim terminie więcej. No i odkąd liczę wydatki nie lubię pewnych kosmetyków w małych pojemnościach. A czemu zaczęłam liczyć? Dla sportu, wciągnął mnie na gazeta.pl wątek i forum o oszczędzaniu |
|
|
|
#1295 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Kupiłam sok z aloesu, który kosztuje ponad 30 zł i 5 soków z brzozy, każdy za 6.50zł , więc razem niezła sumka.
Edytowane przez 201607180946 Czas edycji: 2010-02-28 o 01:10 |
|
|
|
|
#1296 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mojemu naprawde niewiele rzeczy przeszkadza. W sumie, jak sie zastanowie, to nic mu nie przeszkadza... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze kupuję kosmetyki do demakijażu, balsamy, do kąpieli w największych dostępnych opakowaniach muszę nauczyć się bardzej oszczędzać, bo nam z tżetem tak kasa przez palce przecieka nawet nie wiemy kiedy a już na koncie robi nam się debet
|
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez wolę nowsze i porządne jakościowo rzeczy bo takie dłużej pożyją.
Np. buty nie wiem żeby co muszą być ze skóry bo jak je lubię to nosze do zdarcia. A ciuchów zara, h&m i tp. nie trawię. Jakieś mdłe kolory, workowate fasony a ja lubię mocno nasycone kolory, kobiece fasony, klasykę albo sportową elegancję. A poza tym nie lubię łazić po sklepach, przymierzać- bo w przymierzalniach mi duszno i gorąco i trwałe rzeczy to dla mnie rzadsze zakupy. I w głębi duszy dziękuję Bogu za internet bo dzięki niemu za ciuchami i butami nie muszę łazić po marketach. Maraton marketowy to ulubiony sport mojego TŻ'ta ale ja tego szczerze nienawidzę. Kocham kino ale nawet jak mam iśc do mutipleksu i przejść przez market,żeby dojść do sali kinowej to jestem po tym od razu chora i zniechęcona. |
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to lece spać, jeszcze wszamałam końcówkę sałatki. Będę gruba xP
Dobranoc
|
|
|
|
#1300 |
|
Konto usunięte
|
Ja tam wolę nie mieć za dużych zapasów, promocje będą zawsze
, oczywiście też kupuje jak największe opakowania albo wymienne wkłady, ale wyleczyłam się z zakupoholizmu, nawet włosowe cudeńka mnie nie kuszą, nie umieram za tydzień, kiedyś zdążę wszystko wypróbować
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Tak odnośnie kina. Chciałam się pochwalić, że na weekendzie idę na alicję w 3d
![]() I spadam :P
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do jedzenia to je mógłby kupować wszędzie i non stop więc muszę myśleć jak działać i żeby lodówka była pełna i budżet nie ucierpiał i kiedy lodówka jest pełna ,żeby nie wyjadł wszystkiego za jednym posiedzeniem. I to chyba najtrudniejsze. No ale faceci to wogóle mają w głowach taki skrypt ,że oni są od przyjemności a my od obowiązków. Mamusie ich tak programują. |
|
|
|
|
#1303 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, a robić zakupów też nie lubię, głośna muzyka w sklepie doprowadza mnie do szału![]() Ja z kin najbardziej lubię Avangardę, bo znajduje się w kamienicy na starówce pod restauracją, dawno nie byłam
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, ja też już mykam powoli spać, bo już ledwo siedzę
![]() Dobranoc, dziewczyny
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ już dzwonił potwierdzić ale jeszcze nie wiem na co tym razem. Ja też będę już zmykać bo jutro rano muszę umyć okna i powyrzucać śmieci segregowane a trochę się nazbierało i kilka rundek muszę zrobić. I muszę się wyrobić z paroma innymi rzeczami do 15.00 bo wtedy przyjeżdża TŻ i już pewnie sobie wykombinował,że w domu czeka na niego zaległy seks i inne rozrywki. |
|
|
|
|
#1306 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i często spełniamy nasze zachcianki a potem te rzeczy okazują się zbędne![]() Kasiu, jeszcze nie wyleczyłam się z zakupoholizmu kosmetycznego wciąż robię zapasy, choć dużo mniejsze niż kiedyś |
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo optymistyczne podejście. Ja dwa lata temu usłyszałam,że nie dożyję końca roku więc mam inne podejście- chcę tego co mogę mieć tu i teraz. I najlepiej intensywnie. No ale każdy oszukuje siebie samego jak umie i jak mu wygodnie. A z włosomanii i innych wizażowych manii z cyklu "kupmy tą samą bokserkę h&m" już się wyleczyłam. Kupuję w miarę rozsądnie, zakupoholizm to to nie jest ale przesadna oszczędność i asceza też nie.
|
|
|
|
#1309 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba nie pójdziemy do kina, to jednak za duży wydatek ![]() ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Cytat:
, oczywiście jakbym miała kasę to bym nią szastała![]() ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Grunt to tak rozporządzać tym co się ma,żeby móc wydać na to na co się naprawdę chce. Przynajmniej ja mam takie podejście do naszego budżetu.
Dobranoc dziewczyny, ja zmykam. Ocieranie się o śmierć to co innego, to też mi się zdarza. Ale jednoznaczny i raczej nieodwołalny wyrok to coś innego. Mam porównanie. jedno jest pewne- nie warto odkładać wszystkich przyjemności w życiu na zaś i nie myślę tylko o zakupach. Idę się wyspać bo zamierzam mieć jutro produktywny dzień i udany seks. Dobrej nocy i miłego dnia dziewczyny! |
|
|
|
#1311 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Choruję przewlekle więc wiem o czym mówię . Szczerze mówiąc to po podliczeniu wydatków nie zostaje prawie nic, więc nie ma czym rozporządzać , czasem nawet przesadzam. Żyjmy chwiląKurczę, wcale nie chce mi się spać , jest tu ktoś?
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Ale rozkręciłyśmy się na noc
Tż właśnie poszedł do domu, ale jestem zmęczona lecę spać. Dobranoc |
|
|
|
#1313 |
|
Konto usunięte
|
Zostałam sama
, w takim razie tez sobie idę, Dobranoc |
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
dzin dobry
![]() jakie pustki |
|
|
|
#1315 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dobre soczki
|
|
#1316 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pewnie po patrzeniu na śpiącego TŻta ?![]() Jakoś super lepiej się nie czuję ![]() Z tuniczki nici, chyba, że babcia moze coś da, może trochę TŻ i się tak uzbiera Mama mói, ze nie da rady, za dużo wydatków. Ale nadziei nie trace, bo mama często panikuje jeśli chodzi o kasę.Wkurza mnie w niej to, że, hmm, nie wiem jak to opisać. Np. kończy mi się szampon do włosów, a mama do mnie "nie możesz kupić za tydzień?" to przez tydzień mam włosów nie myć? i bez przesady babydream kosztuje 4 zł. Ogólnie, nie lubię z mama chodzić na zakupy, dla niej zawsze wszystko jest za drogie, zawsze przy tym marudzi tyle, ze jak coś kupię, to mam potem wyrzuty sumienia, ze to kupiłam. Dla mnie logiczne jest, ze jak coś trzeba kupić, to się to kupuje, skoro jest potrzebne. I nie mówię tu o ustawianiu np 4 szamponów w kolekcji i dokupowaniu kolejnych, czy kupowaniu codziennie 5 tabliczek czekolady.Trzeba kupić, to trzeba wydać te pieniądze i nie przeżywać.
|||||
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wyspałam się, ojciec od 7.00 TV oglądał jestem nie do życia a niedługo siostra ze szwagrem i małą przychodzą Spaaććć
|
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo się cieszę,że nie spał
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiam właśnie z Tżtem na gadu, w ramach przekomarzania sie ustwiłam opis "Prosiaczku
" ale sie zgorszył
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

Mysle, że moje włosomaniactwo może tylko rozkwitać na takim gruncie 

,TŻ jakoś się przemógł i używał, butelka skończyła się 2 tygodnie temu, a jego włosy nadal śmierdzą dziegciem

nawet nie wiemy kiedy a już na koncie robi nam się debet

, 

Spaaććć