|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
To ja się z herbatką dołączę
![]() dzień dobry, ja tylko na moment bo do kościółka się szykuję... Mariolu, cóż więcej powiedzieć...Anusia, ja też bardzo intensywnie myślę nad fotelikiem tyłem do kierunku jazdy mocowanym...mamy jeszcze trochę czasu ale już kombinuję...Czy w takim foteliku dziecko może jeździć na przednim siedzeniu?? Wiem że to miejsce nie jest super polecane ale ja mam mały, dwudrzwiowy samochód no i taki fotelik na tylnym siedzeniu to jak? Chyba się nie da?Texasiku fajnie że już z nami jesteś kiedy ten dzień?Katarzynko, jak tam Laurka i jej dziąsełka? Czekoladko, jak Weroniczka? śniła mi się w nocy ![]() a u nas drugi ząbek się pcha na całego ciekawe kiedy wyjdzie, pierwszy bardzo ostry jest, mała ugryzła już mnie i męża w nos Miłej niedzieli kochane, odpoczywajcie
|
#4202 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Hurraa!! Cytat:
Suknia piekna, mnie sie tez bardziej podoba bez strzepionego dolu.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej mamusie! Ja juz na nogach, w domu cicho, Aneczka jeszcze spi. Maz wczoraj wyslal mi o 21 smsa, ze sa z kolega w restauracji, pija wino, ze jest cudownie i ze za mna teskni. Potem juz nie odpowiadal na moje smsy, nie wiem, co sie stalo Ja bardzo zle spalam, bo troche sie o Niego martwie. A ze jestem zodiakalna rybka, moja wyobraznia potrafi niezle rzeczy wymyslec...Dolaczam z kubkiem kawy
|
|
#4203 | |||
|
Zakorzenienie
|
przyznajeCytat:
Cytat:
poprosze z mleczkiem ![]() Cytat:
wypila zaledwie polowe porocji i 40min piszczala w lozku opowiadajac sobi i klaszczac Pobudka o 5 i tyle co przysnela Bola mnie plecy ![]() Za to nadzieja jest we mnie ze zapakuje ją w wózek i pojade przed siebie i moze zasnie jak nie bedzie chciala spac w domu. Ide zeby umyc i sie uczesac bo potem moge nie miec szans
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4204 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wzielo mnie na slodkie bo mialam chandre ![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze szybko wszystko wroci do normy miedzy wami ![]() Cytat:
u nas nocka troche lepsza niz ostatnia , co prawda wstalawam do malej bo pojekiwala ale tylko 5 razy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------
|
|
#4205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() My z Kubaskiem też życzymy Aneczce wszystkiego najlepszego *** Nasza nocka ciężka , Kubuś obudził się o północy, troszkę pojadł i poszedł spać, potem wstał o 1.30 z okropnym płaczem, ciężko było Go uspokoić, w końcu dałam Mu Panadol w syropku, nakarmiłam i zasnął ok. 2.30. Spał do 6, potem obudził się już o 7.15 Biedny mój Krasnoludek, myślę, że dziąsełka Go bolą ![]() Miłej niedzieli kobiałki
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedne te nasze dzieciaczki teraz.....ale coz trzeba jakos przetrwac to zabkowanie najgorsze ze niewiadomo jak dziecku ulzyc
|
|
#4207 | |
|
Rozeznanie
|
O rany, Ania ma pol roczku, alez to zlecialo ![]() Kochanemu Kubusiowi wszystkiego co najpiekniejsze Cytat:
![]() Maz juz wyslal smsa, ze teskni, ze smutno tak beze mnie i Ani i ze juz chce do domu Ania wstala rzeska i radosna. W Hadze leje strasznie, ale chyba wyjde na spacer, bo jest dosc cieplo.
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Miramejku, szkoda mi twojego krasnalka
ciezsze dni nadchodza, ale damy im rade
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kiedy wraca malz? a u nas slonko za oknem...... a mnie przez wczorajszy spacer znowu w gardle drapie bubububb
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry!! Noc dzisiaj jednak z przerwą na jedzenie o 1, ale za to Zosia spała do 8.40 Ale śmiać mi się chce z nas, bo obudziła się jakoś tak strasznie głodna i płakała. A my oczywiście, że to na pewno ząbki. Żelem zaczęliśmy jej smarować, nosić... Aż w końcu wpadłam na to, żeby dziecku dać jeść. Zjadła butlę i w kimęSto lat dla Aneczki i Kubusia!!!
|
|
#4211 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wpadlam i wypadlam![]() Czyli czekamy na zeby razem Ja moge sobie jeszcze troche poczekac bo mi wyszly jak mialam 9miesiecy![]() Lena tez chce jesc to co my, nieraz patrzy takim wzrokiem ze az sie serce kroi Doslownie takim wzrokiem![]() Cytat:
Pisalas wczesniej ze kupilas ksiazke Cobena... Jaki tytul???? Uwielbiam go czytac a zwlaszcza przygody Myrona Bolitara i jego kumpla Wina ![]() Chyba juz wszystkie jego ksiazki przeczytalam ![]() Cytat:
. Milego spacerku w deszczu![]() Wszystkiego najlepszego dla Aneczki ![]() Cytat:
. Nie widze zeby sie cos z nimi dzialoWszystkiego najlepszego dla Kubusia
|
|
#4212 |
|
Ola-Unhola
|
Cześć
Kubusiu, Aniu przyjmijcie życzonka zdrówka od Cioci Oli i Antosia Ja już dzisiaj trochę lepiej. dalej cieknie z nosa i jestem osłabiona, ale dochodzę do siebie Dziękuję za zyczonka zdrówka Gorgulku, z raczkowaniem Antosia jest tak. Pełza jak oszalały, w trymiga jest w przedpokoju lub innym dość sporo oddalonym miejscu. A raczkuje tylko po dywanie i jeszcze wolno. Na panelach rozjeżdżają mu się nóżki ![]() Miramej, my tez bezzębni ![]() Współczuję ciężkiej nocki My tez dzisiaj po przejsciach, o 4 pobudka i zabawa do 6 ![]() Aniu, Bartoszek boski Mariolciu Tuli, dobrze, ze Mąż się odezwał. Wiem jak bogata wyobraźnia może namieszać w głowie ![]() Svi, jak się bawiłaś? Sylko, no to masz ob obowiązków w domu. Dobrze, ze Tesc do Sanatorium juz niedługo jedzie Anusiu, pierwsze koty za płoty Dobrze, ze to nic powaznego To jednak juz spacerówka?, my jeszcze w gondoli, ale juz ciaaasno ![]() Masz śpiworek do mury, czy inny? A moze owijasz tylko kocykiem? Ja jakoś nie mam potrzeby wyjścia na imprezę, no mozę z Małżem na jakąś kolację, ale z kumpelami na balety ...nieeee, w ogóle ![]() Dziwna jestem? ![]() ![]() Dzisiaj piękne słońce, więc jak się lepiej nie poczuję, to wygonię chociaż Małża z dziećmi na spacer. Jutro wyjeżdża na 3 dni, to niech się przysłuży dzisiaj chociaż ![]() No i drzwi zrobione Jak cicho w domku i w ogóle b. mi się podobają. Nie ma to jak moje załatwianie spraw ![]()
|
#4213 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wszystkiego najlepszego dla Ani i Kubusia U nas noc super bo Serek spał od 20 do prawie 7 rano nie pamiętam kiedy się tak wyspałam a u nas jeszcze do tego piękne słońceDziękuję za wszystkie ciepłe słowa a stłuczka nie była taka straszna poza tym wzbogaciłam się w doświadczenie i najważniejsze że skończyło się tylko na strachu i odrapanym zderzaku Texasik suknia boska i pięknie w niej wyglądasz aannuullaa niestety te foteliki montuje się tylko z tyłu, my mamy duże auto więc to nie będzie problem chociaz pewnie i tak zajmie nam dużo miejsca ale trudno. Po nocnych przemyśleniach chyba jestem zdecydowana na maxi cosi mobi Unholy nie miałam wyjścia skoro mam takiego klopsika to musiałam się przesiąąć. Serek jeździ w swoim kombinezonie i na to kocyk akrylowy nie kupowałam tego śpiworka bo podbno do bani i cienki to ja już wolę kombinezon, poza tym cały czas liczę na to że zrobi się ciepło i już nie będzie nawet kombinezon potrzebne. Dobrze, że spacerówka kładzie się prawie na płasko bo Serek praktycznie tylko w niej śpi w ogóle go nic nie interesuje a ile waży Antoś?aannuullaa sprostowanie oto jak montować mobi na przednim siedzeniu http://dino.sklep.pl/nowy/linki/fote...bi_funkcje.htm aczkolwiek czytałam, że najlepsze miejsce to środkowe na tylnej kanapie ale to jeszcze muszę sprawdzić tak czy siak myślę że możesz o tym pomyśleć, bo się da
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2010-02-28 o 10:23 |
|
|
|
#4214 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze poczekam kilka dni, bo zapowiadają powrót mrozów i jeżeli się to nie sprawdzi przesiadamy się do spacerówki. O tym śpiworku murowym też słyszałam złe opinie, wieć sobie darowałam. Mam kombinezonik puchowy http://www.allegro.pl/item890167003_890167003.html i myslę, ze on + kocyk wystarczy jak nie będzie mega mrozów Antoś tez tylko śpi, nie ma potrzeby oglądania świata. A masz pelerynkę przeciw deszcz. do spacer. czy zakładasz od gondoli ew.?
|
|
#4215 |
|
BAN stały
|
Hej mamusie
Texasik witaj Mariolu Wszystkiego dobrego dla Kubusia u nas dziś leniwy dzień, maż w domku jutro jedzie i wraca w środę... miłego dnia mamusie |
|
|
|
#4216 |
|
Ola-Unhola
|
A ja jeszcze po prosbie
![]() Które ładniejsze/lepiej wykonane itp? http://www.allegro.pl/item922617563_..._r_37_b05.html http://www.allegro.pl/item933514654_...czarne_37.html Bo szare chyba wezmę te: http://www.allegro.pl/item932618609_...najtaniej.html
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Dzieki dziewczyny, burza minela. Obydwoje jestesmy zmeczeni ![]() Najlepsze zyczenia dla Solenizantow Miramejku, trzymam kciuki za ciebie i Kubusia Antonio nie spi na spacerach, max 10-15 minut, rzadko dluzej, za to intensywnie oglada swiat . W ogole spi 2 razy po 30 minut w dzien, jesli jest zdrowy/---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Unholy, szare botki zgrabne, ale czarne nie widza mi sie. Zadne.
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
Unholy nie mam pelerynki ale zamówiłam dotąd nie była mi potrzebna bo Serek śpi na dworze jak pada to chowam go do garażu i się garażuje
u nas śnieg jeszcze leży ale jest koło 7 stopni w dzień i stawiam Serka w jakimś spokojnym miejscy na słonku i śpi a tam ma pewnie z 15 stopni więc nie marznie na razie daruje sobie spacery bo nie chcę żeby go przewiało tym bardziej że budka też za solidna nie jest Pakuje go tak jak pisałam i za każdym razem ma ciepły kark więc nie marznie sądzę, że przy takie temperaturze można sobie jakoś poradzić z tą spacerówką. Aczkolwiek bardzo emocjonalnie odebrałam rozstanie z gondolą bo tam był takim małym dzidziusiem a w spacerówce już nie jest taki malutki. A i nie wiem jak u Ciebie ale Serek nie ma za wiele miejsca nad główą jak go posadzę w spacerówce więc zastanawiam się na ile ona nam starczy Czy ja mam jakieś ponadwymiarowe dziecię? czy ta spacerówa jakaś mała? jak jest u Ciebie? przymierzałaś Antosia?Szare botki fajne ale reszta jakaś mało zgrabna
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2010-02-28 o 10:35 |
|
|
|
#4219 | ||
|
Zakorzenienie
|
solenizanci, badzcie dzis wyjatkowo grzeczni i dobrzy dla swych mamus ![]() Cytat:
nie mnie tez by nikt nie namowil A takich "zabaw"w srodku nocy obawiam sie z kazdym dniem bardziej ![]() Cytat:
http://www.allegro.pl/item933514654_...czarne_37.html Zasnela.Juz 2x na brzuchu, moze cwiczyla i zmeczyla sie i zasnela ![]() zjadlam sniadanie,pije kawe sliczna pogoda
||
|
|
|
#4220 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No włąśnie mam problem z czarnymi, jakieś takie nijakie sa na all... Zmęczeni powiadasz... ![]() ![]() To git Cytat:
Nie przymierzałam Antka. Czytałam, ze niektóre dzieci mają mało w niej miejsca. Ale jednak było dużo więcej głosów na tak (tzn, że dzieci 2 - letnie się mieszczą) A czy wysokości budki nie można regulować, jakoś tak mi coś świta z dnia kiedy ją kupiłam i przeglądałam pobieżnie, ale to tylko takie moje "wydaje się" Masz ten komfort stawiania np pod daszkiem.ja na spacerze musze mieć folię na wszelki wypadek
|
|
#4221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale sama budka wzbudza moje zastrzeżenia dlatego folia jest niezbędna bo nawet jak wieje to materiał nie jest tak mocny no ale jak już mam tą spacerówę to sę będziemy nią bujać. A na razie zainstalowałam siedziska tak jak gondole czyli Serek widzi mnie i to bardzo fajna sprawa
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2010-02-28 o 10:51 |
|
|
|
|
#4222 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Jezeli juz z tych dwóch modeli, to chyba ja tez jestem bardziej za tymi Antek tez ostatnio przekreca sie na brzuch podczas spania i czasami przez to sie budzi Cytat:
A który masz model (kolor) 2008, czy 2009? Z okienkami w budce czy bez? ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- A juz widze, ten poprzedni z okienkami. Ja mam ten nowszy bez i tu podobno budka lepsza - wg opinii. No nic, okaze sie w praniu
|
|
#4223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4224 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() A o regulacji, to miałam na myśli jak juz dziecko bedzie siedziało, zeby wyżej budke przesunac, tak zeby nie zawadzało główka. A taki dwulatek, to juz rzadko spi w spacer., wiec nie będzie takiego problemu. Dam znać jak popróbuje, bo teraz u rodziców spacer. jest w kartonie jeszcze.
|
|
#4225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a z czarnych patrząc po profilu podeszwy te będą wygodniejsze, http://www.allegro.pl/item933514654_...czarne_37.html nie wiem jakiej wysokosci maja obcas, ale na pewno są lepiej wyprofilowane. te pierwsze maja bardzo duzy spadek, i cieżar ciała bedzie opierał sie w wiekszości na palcach i przedniej częsci stopy, co przy dłuższym chodzeniu może byc uciążliwe wg mnie. |
|||
|
|
|
#4226 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam tez wrażenie że takiemu małemu dzieciaczkowi to jeszcze głową będzie szarpało przy hamowaniu itp jak będzie maił fotelik przodem ![]() Cytat:
ale ona w ogóle wszystkim bardzo się interesuje to i na spacerze oczy jak pięć złoty. Oparcie musi być do pionu bo inaczej płacz ![]() Anusia,rzeczywiscie Serek jakoś mało miejsca w tej spacerówce ma...ja mam inny wózek i Martynka jeszcze wkładkę specjalną ma założoną dla mniejszych dzieci a i na długość sporo zapasu... Syla, wypożyczyłam teraz "Jeden fałszywy ruch" a jestem świeżo po lekturze "Najczarniejszego strachu", na ale i tak "Nie mów nikomu" było hitem największym - w dwa dni przeczytałam A ty którą jego książkę polecasz? Bo przede mną jeszcze trochę
|
|
#4227 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już doczytałam, że miło było ![]() Cytat:
![]() Zuzia też tak się męczyła. Życzę, żeby takich nocek było jak najmniej a ząbek szybko się wybił Cytat:
A nie zjada jej? ![]() Cytat:
Witam się i zmykam dać Zuzi obiadek i na spacerek. Piękna pogodę mamy ![]() Miłej niedzieli |
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4228 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry kobitki
Jak dobrze miec chwilke czasu dla siebie. Mama zabrała Kube na dół, dzisiaj spędzi troche czasu z dziadkami. ![]() Ja doczytałam ksiażke, a teraz nadrbiam Wizażowe zaległosci. Cytat:
Współczuje stłuczki, najwazniejsze ze nic Ci sie nie stało. A takiemu poczatkującemu kierowcy sie wybacza ![]() My juz dawno jezdzimy w spacerowce. Ale mamy spiworek i Kubie nie jest zimno. Cytat:
Cytat:
dla Antosia.Cytat:
![]() Leginsy w panterke? Hmm nie widziałam takich. Pochwal sie zdjeciem ![]() Cytat:
Dobrze, ze juz jestes z nami Cytat:
W moim stulu ![]() Sylka, napewno bedziecie miło zaskoczone ![]() Svinecka to prawdziwa poetka Cytat:
Dziekuje za kawke, chetnie wypiję c.d.n. ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- A teraz musze dopełnic funkcji starościny ![]() Głosujemy na tytuł kolejnej czesci wątku. 1. "częsc bobasow juz raczkuje, wiekszosc mam wciaz plotkuje" 2. "naszym dzieciom zabki rosna, a my tu gadamy wiosna" 3. "dzieci lipcowo-sierpniowe rosna i rosna duze i zdrowe" 4. "zdobywamy nowe umiejetnosci, a mamy sie ciesza i skacza z radosci" 5. "u naszych dzieci tyle nowosci, wiec szczescie na watku naszym wciaz gosci" 6. "dzieci nam po domu pelzaja, a ich mamy juz calkiem dobrze sie znaja" 7. "gdy widzimy co rano ten usmiech radosny, to od razu wiadomo, ze juz blisko do wiosny" 8. "zima powoli mija, a kazde z naszych dzieci sie pieknie rozwija" 9. "wiosna idzie, a nasze dzieci to juz wcale nie takie male dzidzie" 10. "nasze dzieci wciaz nas zaskakuja, a mamy dalej siedza i plotkuja" 11. "ah ten czas tak szybko leci, coraz wieksze te nasze dzieci" 12. "nasze dzieci pieknie juz siedza, jak je kochamy nawet nie wiedza"
|
|
|
#4229 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reszty nie widać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To napewno ząbki Cytat:
"Syn arabskiego szejka, młody i piękny książe Ahmed, kocha kobietę której nie może poślubi. Obyczaj nakazuje aby zona księcia była dziewicą. Trwają intensywne poszukiwania dziewczyny, która odda Ahmedowi swe dziewictwo, ale także zawładnie jego sercem. Wybór pada na sliczną studentkę z Polski, która przyjechała do Londynu na wakacje saksy. Jednak próba zmuszenia jej do uległości kończy sie dramatycznie. Rozwikładnie intymnych perypetii bohaterów następuje dopiero na ostatnich stronach książki. Jest zupełnie nieoczekiwane i bardzo efektowne" (z okładki) Naprawdę fajna W kolejce czeka jeszcze 5 książek
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-02-28 o 13:23 |
||||
|
|
|
#4230 |
|
Ola-Unhola
|
Skleroza nie boli...
Texasik witaj Sukienka bardzo ładna, Ty również
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

cóż więcej powiedzieć...
no i taki fotelik na tylnym siedzeniu to jak? Chyba się nie da?

Ja bardzo zle spalam, bo troche sie o Niego martwie. A ze jestem zodiakalna rybka, moja wyobraznia potrafi niezle rzeczy wymyslec...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Doslownie takim wzrokiem
Dobrze, ze to nic powaznego
solenizanci, badzcie dzis wyjatkowo grzeczni i dobrzy dla swych mamus 

i juz mam sie w co ubrac
trzymać koleżanki w takiej niewiedzy