|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5071 |
Raczkowanie
|
Dot.: Retinoidy doustnie: Roaccutane, Acnenormin, Isotrex i inne...
aaa no - To Encortonu tez nie mozna popijac wódka i dziekuje za komplement : F
|
![]() ![]() |
![]() |
#5072 | |
Raczkowanie
|
Dzięki aktogimka, chyba rzeczywiście zakupię sobie tę maść
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale dzieki Silewna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5073 |
Raczkowanie
|
Edzik, a znasz jeszcze inne produkty poza frytkami i oliwa majace tluszcze ? ; p
|
![]() ![]() |
![]() |
#5074 |
Raczkowanie
|
Znam
![]() ![]() ![]() ![]() No i mamy offtop ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5075 |
Zakorzenienie
|
powodzenia
[...] Może jutro znów odkryjesz, że życie jest wciąż szalone, jeśli po prostu się uśmiechniesz." Edytowane przez Kamma1507 Czas edycji: 2010-02-20 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#5076 |
Konto usunięte
|
Kamma1507 chyba Cię kojarzę z tego wątku i życzę Ci szczerze, żeby to była ostatnia kuracja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5077 |
Raczkowanie
|
EdzikK - to dowaliłaś z tą oliwą
![]() ![]() ![]() Kamma - trzymam kciuki, żeby już teraz było bez nawrotów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5078 |
Konto usunięte
|
chyba czas zamknąć ten wątek prawda?
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Zapraszam do kolejnej części https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=17334313 |
![]() ![]() |
![]() |
#5079 |
Przyczajenie
|
Witam, niedługo zaczynam kurację Izotekiem i w ulotce wyczytałem, że nie można łączyć go z alkoholem. Czy macie jakieś doświadczenia, co się dzieje podczas przyjmowaniu leku po połączeniu z napojami wyskokowymi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5080 |
Przyczajenie
|
Witam..
![]() Edytowane przez merlin93 Czas edycji: 2010-02-21 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#5081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Alko? Przyznam się, że w czasie kuracji zdarzyło mi się wypić coś 2 razy, w niewielkich ilościach, bo rozchodzi się tu o lampkę szampana czy dwie lampki wina. Więcej nie chciałam ![]() ![]() Jeśli zależy Ci na efektach kuracji i na własnym zdrowiu, to rezygnacja z dotychczasowych ilości alko nie powinna być problemem ![]()
![]() |
#5082 |
Rozeznanie
|
Ja piję sporadycznie.W czasie kuracji ze 2 razy wypiłam więcej.Czasami umawiam się ze znajmomymi na piwko i wypicie 1 piwa od czasu do czasu nie wpłynęło na moje leczenie.Z częstego i obfitego picia nie musiałam rezygnować bo nigdy tego nie robiłam,poza tym czy podczas brania izo czy nie,wiadomo,że alkohol szkodzi cerze.
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- To zależy od stanu Twojej buzi,od tego jak zadziała na Ciebie lek,od wielu wielu czynników.U mnei poprawa nastąpiła po miesiącu.Pryszcze zaczęły się dopiero goić,a nowe przestały wychodzić(czasami wyjdzie jakiś mały,nieproblemowy) i tak jest do dziś.A izo zaczęłam brać 2giego września.
#5083 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- 1 orzech brazylijski (przy okazji dostrczy Ci selenu) - 7 orzechow wloskich - lyzke zmielonego siemienia lnianego (ja miele na swiezo w mlynku do kawy, trzymam w torebce z aluminiowej folii w lodowce, dodaje do jogurtu, salatek, siemie zmielone szybko jelczeje, dlatego trzeba je mielic w lamych ilosciach i szybko zjadac) - 1g oleju rybiego najlepiej z dodatkiem witaminy E" * zaspokaja to dzienne zapotrzebowanie - na każdy z kwasów Omega - zauważ jak niewiele jest w tym orzechów ![]() wykaz zawartości poszczególnych kwasów tłuszczowych omega-3: tłuste ryby, olej rzepakowy i lniany, soja, orzechy włoskie, tran omega-6: pestki słonecznika, dyni, orzechy, olej z wiesiołka, ogórecznika, kukurydzy, słonecznika, soi, czarna porzeczka omega-9: oliwa z oliwek, awokado, ziarno sezamu, pestki słonecznika to tak kilka przykładów dla tych, którzy nie moga dbać o prawidłowe odzywianie najlepszym sposobem jest łykanie z tabletką izoteku tabletek z ogórecznikiem albo wiesiołkiem albo olejem rybim (np tabsy NaturKaps - Omega3 ok 12zł za 60tabs) polecam każdemu krótko o działaniu dwóch najpopularniejszych: "Olej z ogórecznika lekarskiego: zalecany do pielęgnacji cer suchych i odwodnionych, także łuszczących się i wrażliwych. Jeśli chodzi o wpływna organizm to olej ten ma działanie uspokajajace,dlatego stosuje sie go wpomagająco w leczeniu nerwic, zaburzen emocjonalnych; dziala detoksykujaco na caly organizm (jest moczopędny); łągodzi objawy menopauzy. Olej z wiesiołka: ten ma baardzo szerokie zastosowaniew kosmetyce i medycynie. Pomaga m.in. przy leczeniu trądziku, łuszczycy, alergii, nadcisnieniu tetniczym, miażdżycy, chorobach ukłądu krążenia, wspomagajaco przy leczeniu stwardnienia rozsianego, artretyzmu."* "Oleje wplywaja takze na samopoczucie, na stany przygnebienia, depresje, czesto ich brak objawia sie w ten sposob. Aby kwasy omega-3 dobrze dzialaly trzeba uwazac, by w diecie nie dostarczac zbyt duzej ilosci tluszczow nasyconych czyli miesa, nabialu oraz kwasow omega-6 czyli z olejow roslinnych uzywac glownie oliwy z oliwek zas unikac oleju slonecznikowego, rzepakowego i ukrytych olejow w gotowych pozywieniu."* wpływ Omega3 na nasze zdrowie ![]() kto ciekawy, polecam poczytać i sie dowiedzieć coś na temat zdrowego/prawidłowego odzywiania Omega3, Omega6 jest niezwykle pomocnymi składnikami diety w czasie brania Izoteku! snafu zgłoś moderatorom niech zamkną temat podaj w PW linka do nowoutworzonego wtedy będziemy pisać w Twoim temacie a ten się odsubskrybuje ![]() tylko w tytule tego nowego wyedytuj ISOTREX - bo to żel i nie stosuje sie go doustnie ![]() * cytaty pochodzą głownie ze starego forum BiochemiiUrody
Edytowane przez Silwena Czas edycji: 2010-02-21 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5084 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A Silwena daje same dobre rady ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Dzisiaj kupię olej z ogórecznika.Mogę te kapsułki z olejem połknąć w czasie jedzenia a potem na koniec izotek,żeby miał w czym się rozpuścić?
zmieniać.. Edytowane przez LauraS. Czas edycji: 2010-02-21 o 11:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5085 | |
BAN stały
|
Cytat:
a |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5086 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() później biorę izo i połykam go wraz z tabsami z ogórecznikiem popijam woda i voila wydaje mi się to odpowiednie co do tabs Omega3, wiecie, ze jak się nie spożywa ryb (jak nie macie ich w jadłospisie) to wystarczy brać tabsy z olejem rybim? jest to niekiedy zdrowsze niż zjedzenie ryby (ze względu na to, że ryby obecnie nie odzywiaja sie tym co pierwotnie, tylko karmione sa sztucznie - np pange karmią paszami i nastrzykują je hormonami wyselekcjowanymi z moczu kobiet w ciąży - MNIAAAM) Mnie tabsy z olejami wyleczyły z alergii, a obecnie z wysypek przy izoteku (miałam dwa rodzaje), z tym, że ja ogólnie spozywam dużo ryb, pestek, zdrowych olei, itd itp ale nikogo nie namawiam, zalezy mi tylko na swoim zdrowiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5087 |
Przyczajenie
|
ale wiecie co dziewczyny nie chodzi mi o wypicie jednego piwka czy lampki szampana.. bo ja jestem ogolnie niepijąca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5088 |
Raczkowanie
|
merlin93 sam alkohol, wydaje mi się, nie ma większego wpływu na kurację. Czasami słyszałam o jakimś wysypie, ale też nie możemy potwierdzić czy chodzi o skutek picia dużej ilości alko czy o samo działanie leku. Lek może ale nie musi powodować wysypów, każdy ma inaczej
![]() A ja mam inne pytanie. Dermatolodzy do których chodzicie to raczej kobiety, czy mężczyźni? Mój pierwszy dermatolog był facetem i nie wspominam go dobrze. Teraz leczyłam się długo u kobiety i jak stwierdziła, że powinnam być leczona akne-zmieniła gabinet na prywatny. Biorąc pod uwagę koszty leku i jeszcze płacenie za wizytę co miesiąc, muszę iść do kogoś innego. Na jej miejsce w przychodni dali właśnie faceta. W ten piątek mam iść już z wynikami na samo przepisanie retinoidów. Z drugiej strony wydaje mi się, że kobieta zawsze lepiej doradzi też kosmetyki nawilżające itd. Z kolejnej strony Wy tutaj dobrze radzicie. Iść do Niego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5089 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5090 |
Zakorzenienie
|
Watek zamykam i zapraszam do II czesci
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=407292
#5091 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam prawie cały wątek i jeśli dobrze zrozumiałam to nawilżać można tylko natłuszczać nie wolno , tak ?? bo ja od początku kuracji używam serii Ziaja Nuno i tam jest nawilżający tonik i nawilżający krem i tak sie zastanawiam..
#5092 |
BAN stały
|
Wątek ten już ma II część. Zapraszam do dyskusji do linku nieco wyżej nad tobą. Bo tutaj może już nikt nie odpowiedzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.