|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
NASZE P [ piszemy rzadko, ale jemy wciąż tak samo
] ; przedsniadanie; jablko + banan podpraz. na patelnii z cynamonem + suszone sliwki[6-7 sztuk?] kawa na mleku 3,2 % [jakies pół szklanki mleka]. sniadanie; -kostka czeko gorzkiej z karmelem. -manna [miseczka manny] na mleku z łyżeczką masła śmietankowego z syropem żurawinowym + 1/2 szklanki zdrowego blonnika [skonczyl sie!;[ A nie chce nam sie dzis nigdzie wychodzic ] + parę garści muesli + 1/2 banana wkrojonego + pufki żurawinowe [ parę garści] + maaaaaaaaaaaaasa bakali [ sporo orzechów, migdałów, rodzynek, daktyli [pół paki;p], wiórek kokosowych, pestek slonecznika , gorzkiego kakao + pół kubka jogurtu naturalnego dużego zmiksowanego z bananem i miodem.kromka pumpernika zapieczonego z maselkiem i serem. [ tak wielkiej michy manny jeszcze ngidy nie jadlysmy i umarlysmy z przeżarcia;p] II śniadanie; omlet z 3 jaj ze startą marchewką, papryką, pieczarkami, szpinakiem, polany sosem pomidorowym [ pomidory z puszki z czosnkiem + maaaaaaasa przypraw typu oreago, bazylia, tymianek, pietrucha, itp. PYCHA!] + kromka chleba z maslem i camembertem. Obiad; woreczek kaszy gryczanej polany sosem grzybowym + kotlety z orzechów włoskich [ 3 sztuki] + sporo sałatki z marchwii i grosku [ amrchewka, groszek, trochę mąki, masło, cytryna, itp] . po; 3 ryżowe z masłem orzechowym i miodem + szklanka syropu z aronii. + spooooro daktyli. podwieczorek; baton proteinowy cocoa ;p [znośne ] kolacja; 1/2 paczki szpinaku + serek wiejski z probiotykiem + trochę pomidorów z puchy + buła sojowa ; 1/2 z maslem, salata, pomidorem i camembertem, oraz 1/2 z szynką sojową, kremem do smarowania chleba czosnkowym oraz kiszonym ogórkiem. po; sok jednodniowy marchewkowy + jabłko podprazone na patelni z cynamonem + mięta;p.
|
|
#4382 |
|
Raczkowanie
|
ok, wielkie dzieki
|
|
|
|
#4383 |
|
Raczkowanie
|
Moje U/P
przed śniadaniem(6.30) Kawałek babki, bułeczka maślana, szklanka maślanki, banan. ŚNIADANIE(8.30) Bułka z ziarnami, 3 połowki z pasztetem i zielonym ogorkiem. Wafelek princessa. Herebata. IIŚNIADANIE(10.00) Miseczka musli (1/3 fitelli jogurtowej z żurawiną, 2 garści musli nestle-jablko cynamon, 1/3 fitelli malinowej z żelkami, kilka jaśków czekoladowych, garść rodzynek), szklanka mleka. OBIAD (14.00) 2 łychy sałatki (brakuł, ziemniaki, jajko, majonez), roladka (ze schabu) z serem w środku, 2 łychy surowki z pomidora, ogorka i cebulki. PODWIECZOREK (około 18.00) kawałek tortu czekoladowego (mama ma urodziny dzisiaj) KOLACJA (około 20.30) Serek wiejski z rzodkiewką wkrojoną, kromka chleba pełnoziarnistego. Moze byc? BARDZO PROSZE O OCENE! |
|
|
|
#4384 |
|
Raczkowanie
|
Z wielką prośbą o ocenę:
U I.śniadanie Grahamka (100g.) z masłem, podzielona na dwa: 1) twaróg, masło orzechowe, plasterki kiwi 2) wędlina, plaster sera żółtego, trochę ogórka i papryki - wszystko zapieczone pomiędzi: jabłko II. śniadanie kasza jaglana na słodko (coś ok. 4-5łyżek kaszy, ugotowanej na mleku z cynamonem + 2łyżeczki domowej żurawiny na wierzch Obiad Zraz, kasza gryczana (3łyżki ugotowanej), surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewek Pomiędzy; (u babci) zawiajniec drożdżowy a'la jagodzianka ale z czarną poczeczką Podwieczorek Wieśniak (200g.) z garścią orzechów włoskich i pestkami słonecznika + cynamon Kolacja 2 kromki chleba słonecznikowego, posmarowanego masłem z: 1) wędliną, plasterem sera pleśniowego, pomidorem 2) z plasterm łososia, pomidorem I niesmiało uśmiecham się o ocenę
Edytowane przez Tula0 Czas edycji: 2010-02-28 o 13:52 |
|
|
|
#4385 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko nie wiem, czy przytyjesz na tym
|
|
#4387 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
A jak z wagą??!
|
|
|
#4388 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy mnie nie zamordujecie za to pytanie, bo nie do końca pasuje do wątku, ale zależy mi na odpowiedzi, więc zaryzykuję
. Otóż przez 3 dni w tygodniu mam zajęcia prawie od rana do wieczora. II śniadanie i podwieczorek będę brać ze sobą, ale obiadu nie da rady. Mogłabym zamawiać coś na uczelnianej stołówce, ale wybór jest jak wiadomo ograniczony. Chyba jedynie zupy wchodzą w grę (nie są smażone ). I tutaj pojawia się moje pytanie: jakie zupy byłyby najlepsze na redukcji? Podejrzewam, że te oparte na warzywach, a nie np. żurki.
|
|
#4390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nam skacze miedzy 43-44.3 [ najcz. utrzymuje sie przy 43.5-43.9 ] i chyba tez w zaleznosci od cyklu U jednej z nas okres przyszedl dzis, wiadomoz e po lekach, ale w maju mamyt kontrolna wizyte, juz dzwonilysmy ze z tabletek rezygnujemy, bo chcemy powalczyc o naturalny okres Mamy nadzieje ze u ciebie sie pojawi! Zyczymy Ci z calego serca;]
|
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
utrzymanie
ocenicie to? |
|
|
|
#4392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jecie smacznie i naprawde sporo a mimo to tyjecie w dosc wolnym tempie...ja niesttey nie moge sie pochwalic takim jedzeniem bo i tak na tym co jadam tyje...takze widocznie mój metabolizm jest baaardzo słabiutki...a Wam zazdroszcze że Wy macie tak sprawnie działający
|
|
|
|
|
#4393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym opychanie sie nie sprawia nam przyjemnosci;p![]() Twoj tez niedlugo bedzie sprawnie dzialal, potrzebujesz tylko trochę czasu by go rozruszac.
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
słodkie P
śniadanie: 2 kromki razowca; jedna z masełkiem czosnkowym, polędwicą wędzoną i pomidorkiem, druga z serkiem topionym Hochland Cheddar, żółtym serem, papryką i rzodkiewką, serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem; herbata z sokiem malinowym 2śniadanie: kawaał tarty serowej z kruszonką i lukrem; gorąca czekolada z bitą smietaną; banan; jabłko obiad: zapiekanka z ryżem, kawałkami kurczaka w sosie serowym, brokułami, kukurydzą i serem + sałatka z ogórka (zielonego i kiszonego), pomidorka, papryki i sałaty z sosem czosnkowym; 2 szklanki soku pomarańczowego deser: 2 paski Milki budyniowej; garść migdałów podwieczorek: kawał placka z jabłkiem i bezą; kakao (na mleku 2%); gruszka kolacja: bułka z ziarnami; pół z masłem i pastą z łososia, drugie pół z masełkiem czosnkowym, polędwicą wędzoną i pomidorem; 2 parówki z ketchupem; herbata z sokiem malinowo- żurawinowym; trochę rodzynek w czekoladzie po: jabłko; garść nerkowców |
|
|
|
#4395 |
|
BAN stały
|
ejej mała! mało nnkt!!!
![]() / a poza tym ślicznie jak zawsze
|
|
|
|
#4396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4397 |
|
Raczkowanie
|
wydaje nam sie ze jestes na dobrej drodze do rozruszania;] Jedz tak jak jesz, sam sie rozhula;] Tylko nie ejdz non stop tak samo,zacznij jesc tez inne owoce niz tylko i kiwi, no i podstawa; wieksze sniadanie!.
|
|
#4398 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe![]() Do Kitty... zmniejszylas swoje procje prawda?? I nawet nie mowimy ze teraz, ale keidy tu nie pisalas?? Bo pewnie ymslalas,z e jak orkes sie pojawil to mzoesz jesc juz mniej?? I ''dziwnym' trafem waga znow Ci zleciala z 42 do 39.5?? Musisz wziasc sie w garsc, nie mysl ze przy 40 bedziesz miesiączkowac.
|
|
|
#4400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
( )
|
|
|
#4401 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
proszę o komentarze
|
|
|
|
#4402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() otóż to
|
|
|
#4403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem..wiem...tycie... ale jesli jedząc wiecej rozruszam metabolizm to chyba ok????da sie tak???![]() powiem tak...jem wiecej...od tygodnia...i psychicznie nie jest mi z tym najgorzej... od jutra znowu cos wprowadzam nowego do menu... chce Wam powiedziec że duzo mi dało wsparcie Rodzinki...( Mamusia i Siostra)...szczera rozmowa potrafi zdziałąc cuuuda moje świrowanie z dieta trwa tak naprawde od wrzesnia...takze mysle że nie siedze w tym ,, bagnie " aż tak długo...i sama dam rade....BO JESTEM SILNA BABKA! zniosłam juz wiele gorszych rzeczy w życiu niz obsesja jedzenia i z tym tez sobie poradze a dzieki temu forum NAPRAWDE WIELE ZROZUMIAŁAM!!! pomagacie bardzo Dziewczynki...sorki za ottt.....ale tak mnie naszło
|
|
|
|
|
#4404 |
|
Raczkowanie
|
U :
Sn: 2 podwojne tosty : z szyneczka serem zoltym pieczarkami , posmarowane ketchupem , pomaranczka , herbatka malinowa 2sn: grahamka z almette szczypiorkowym , szczypiorkiem pomidorkiem i ogorkiem , jabłuszko O: pol talerza ziemniaczkow , 300g buraczkow z papryka , kotlet schabowy P: kawałek szarlotki K: jajecznica z 3 jajek , grahamka z szyneczka i pomidorkiem , pomaranczka Jabłuszko i jak ?
|
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
utrzymanie
ocenicie to? |
|
|
|
#4406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4408 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko, Co proponujecie do jedzenia do szkoły, jeśli idę na 8 godzin. Jestem na u/p. Chcę żeby było to zdrowe i bez słodyczy>
Odp. Pliss!!!
|
|
|
|
#4409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
+ banan / jablko i jeszcze jakies owoce bys mogla sobie podjadac + sok jednodniowy marchewkowy lub inny A czemu bez slodyczy??. Np. gorzką czekoladę bierz ze sobą [zdrowa jest!;] ] i przekąski wosiane z eloveny To takie zdrowsze slodycze;p
|
|
|
#4410 |
|
Rozeznanie
|
U:
I: 2 kromki pszennego chleba z masłem, szynką: "pszysmak puchatka" , papryką i sałatą; jogurt jogobella musli-winogrono&figa + herbata zielonaII: grahamka z margaryną, serem śmietankowym i sałatą; jabłko III: ziemniaczki, pieczony udzik (?) z kurczaka, duuzooo marchewki z groszkiem + herbata zielona IV: 2 gałki sorbetu: 1x truskawka, 1x cytrynka V: przed chwilą skończyłam właśnie- 2 kromki pszennego chleba z margaryną, jajem na twardo, obficie posypane szczypiorkiem; i zaraz wpadnie jeszcze zielona herbatka proszę o ocenę
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

] ;
+ kromka chleba z maslem i camembertem.
[znośne
"

wrr.

Waga ok, 45-47 kg. Wahania w zależności od dnia cyklu (aktualnie czekam na drugi okres ^^ )
). I tutaj pojawia się moje pytanie: jakie zupy byłyby najlepsze na redukcji? Podejrzewam, że te oparte na warzywach, a nie np. żurki.

)