|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Aniu, Kubasku - rośnijcie zdrowo
|
|
#4232 |
|
Ola-Unhola
|
Cass, dodałam fotkę - 7 miesięcy
I nowy album z dzisiejszej sesji
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Cass, najfajniejsze IMO sa tytuly nr 7 i 8. Tematyczne
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide podejrzeć ![]() hehe podejrzałam fajniutki, cos mu ze spodenek wystaje ![]() moja Oliwka jeszcze tak nie potrafi, ja to sie śmieje, ze jej w zęby poszło, bo wychodzi nam już siódmy ząb!
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-28 o 13:49 |
|
|
|
|
#4235 |
|
Ola-Unhola
|
Mariolu, dziękuję
Wojtusiu Bartek mu włożył rolkę po folii jako jego miecz, wygląda jak ninja ![]() A tak na marginesie to ostatnio jego ulubiona zabawka ![]() Tytuły.... nie mogę się zdecydować... ![]() Ugotowałam pomidorówke dla Antosia. Była pyszna (tak sądzę), bo Mały zjadł 200 ml i otwierał pięknie buźkę Jest jeszcze porcja na jutro i jedna zamrożona
|
#4236 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ciocie z wizazu przypomnialy ![]() Maz juz wrocil, caly steskniony. gdy sie ze mna wital to doslownie mial lzy w oczach- powiedzial, ze juz nie potrafi byc bez nas ![]() Cytat:
![]() Zosia coraz ladniej spi! ![]() Cytat:
Kochane, serdecznie dziekuje za Wasze piekne zyczenia dla Ani. To bardzo, bardzo mile! O 16 idziemy na impreze urodzinowa do sasiadow, a jeszcze przedtem wpadna tesciowie. Mowilam Im, ze o 16 wychodzimy, mieli byc juz 2 godziny temu, ale zasiedzieli sie u siostry meza. A ja tu juz czekam...teraz tylko wpadna i juz trzeba bedzie sie zbierac, troche bez sensu ![]() Dobra, ide troche poczytac. Cmok!
|
|
#4237 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
glosuje na 4 i 8
Pnad godzine spacerowalam, ale fajnie dzis mmmm Mala tak sie dotlenila ze spi przed obiadem Wyskoczylam z mala siostra kupic jej prezent.Dzis ma 11 urodziny.Wybrala sobie ksiazke"pamietnik nastolatki i co nastolatka wiedziec powinna" Jestem w szoku...interesiki męski, i takie zagadnienia ze ja bym sie wstydzila maja 11lat, ale coz swiat biegnie do przodu a ja widocznie stoje w miejscu ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() gotuje codzien swierze, max przez noc w lodowce stoi, jak wieczorem gotuje u mnie nie wiem co, mix.Ryz,indyki,marchew i maslo Aaaa malej kupilam ksiazeczke, warzywa i owoce.Mamy kilka takich "chory kotek" "stefek burczymucha" "kwoka"czytam jej, albo pokazuje palcem i mowie "oko", "ogon" "kotek" a ona jak czasem wezmie to gada do ksiązki I puzle na podloge, ale jeszcze nie przetestowane Czekam na szwagra.Ma opuscic lozko malej.U meza nie nabrala jeszcze mocy urzedowej, a malej glowka zbyt droga... Sama chcialam to zrobic ale nie mam imbusika
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4239 | |||
|
Zakorzenienie
|
DZIEŃ DOBRY
Z powodu Bartoszka kataru wizyta u teściów odwołana ... małz pojechał sam, zawieźć tylko Pita a ja ... siedze i jednym okiem zerkam na mojego rozrabiakę a drugiem staram sie Was nadrobić ![]() Moc całusków dla Ani ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- no nieeeee .... nadrobiłam, w między czasie poradziłam sobie z 3 koopą ... nakarmiłam Bartoszka, uspiłam ... a tu dalej mój post dziekujemy wszystkim ciociom za życzenia zdrówka dla Bartusia Cytat:
![]() Cytat:
narazie mnie nie ugryzł tak porządnie ... kiedys jak juz sobie pojadł to chyba tak dla zabawy mnie ugryzł ale przezyłam ![]() ![]() Cytat:
cieszę sie, ze tylko taką lekką stłuczke miałaś My do spacerówki też się juz przesiedlismy i Bartkowi bardzo się w niej podoba |
|||
|
|
|
#4240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla gimnastyczki ... no i gratulujemy pierwszego ząbka Cytat:
Cytat:
Cytat:
,,,,,,,,,,,, o i małż wrócił ... koniec wizazu |
||||
|
|
|
#4241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym waga nam wskazala juz 10.10 kilograma i 75 cm wzrostu. I od tygodnia jezdzimy w spacerowce, Moc buziakow dla dzisiejszych solenizantow.
Kubuś (11.08.2009) Piotruś (14.10.2011) 108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72 Edytowane przez Ulcia2512 Czas edycji: 2010-02-28 o 17:22 |
|
|
|
|
#4242 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Dla dzisiejszych solenizantów - Ani samych zdrowych i radosnych dni! Cytat:
I niespodziewany brąz panczenistek ![]() Cytat:
Oby więcej takich nocek nie było - tylko lepsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko nie ma przeprowadzonych żadnych testów ![]() Ale on się montuje wyłącznie tyłem? To chyba nieciekawie, bo za chwilę trzeba byłoby nowy. Cytat:
Z tym, że wg mnie powinno być "pięknie się", a nie odwrotnie.
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-02-28 o 17:59 |
|||||||
|
|
|
#4243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tylko na chwilkę. Trzymajcie za mnie kciuki jutro proszę żeby ten dzień był znośny
|
|
#4244 | ||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
![]() jestem dopiero teraz bo pol dnia umieralam a potem bylam z Erykiem na urodzinach i w macdonaldzie i jeszcze tescie nas odwiedzili ![]() no wiec bawilam sie swietnie, usmialam sie znowu z dziewczyn - ah uwielbiam te wariatki TZ moj kochany cala noc zajmowal sie malym (ja poszlam spac do Eryka) i dzis caly dzien tez sie nim zajmowal - nawet ani razu nie musialam go przewinac, nakarmic itp...wszystko robi TZ, kochany jest Cytat:
![]() ![]() ![]() kochana mamusia ![]() trzeba bylo wczesniej pisac to bym cyknela przed wyjsciem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() bawilam sie swietnie wspolczuje niesnaskow z mezem Cytat:
![]() ja tez nie mam potrzeby jako takiej, i gdyby nie dziewczyny to bym nigdzie nie wychodzila, a ze przyjechala nasza kolezanka z Anglii, ktorej nie widzialysmy prawie rok to trzeba bylo razem sie spotkac ![]() osobiscie tez bym wolala wyjsc gdzies z TZ ogolnie jak wychodze tak jak np wczoraj to tesknie za nim bardzo ![]() Cytat:
szare no nie bede sie znow ubierac Cytat:
![]() co do "pieknie sie" to sie zgadzam - jak dzis przeczytalam to tez o tym pomyslalam Wszystkiego najlepszego dla Anusi i Kubusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wojtusiu...7 ząb Jestem już po kąpieli ![]() Znów posmarowalam dzióbek małej gencjana,bo pod górną wargą miała kilka białych plamek (afta) i co namierzyłam...pęknięte dziąsełko, górnej lewej jedynki.Pięknie fiolet w to wszedł i obnażyl powód humorzastego nastroju Svi ale sie regeneruje ![]() nie ma jej i nie ma p4w, czy jest okreslona kolejnosc wyżynania sie ząbków?mała 3lub 4 ma opuchnięta, taką kulkę jakby
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4246 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
|
|
#4247 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziekuje za wszystkie komplementy normalnie uroslam hehe. Slub mamy 28 sierpnia jeszcze troche czasu zostalo, ale juz nie moge sie doczekac
. Suknia tez mi sie bardzo podoba , nie mialam ochoty jej sciagac .
|
#4248 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo pisałam w sensie "Jeśli już trzeba nowy tytuł.." ![]() Czekam na sorry
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze nim skonczylam pisac i wysłałam,to ty już swojego posta zdążyłas puścić przede mną
mogło tak być ? czy po odczytaniu twojego posta zastanawialabym sie jeszcze co porabisz?
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4252 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() bo pisalam w sensie "moze Ty cos wymyslisz, to nie bedzie trzeba juz wybierac: ![]() Cytat:
|
|
|
#4253 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z wrodzonego lenistwa wolę tylko wybierać :P _________________________ _______ P4w - wiem, że masz mnie już dość, ale potrzebuję Cię ![]() Czy ten zagłówek w Römerze można ściągnąć? Bo wyczytałam tylko, że reguluje się jego wysokość. Jak myślisz, czy kiedyś (za rok, dwa) nie będzie zbyt ciasno na głowę? Pomóż Aha - i czy Twoją tapicerkę można prać w pralce? Bo natknęłam się na to, że każdą można zdjąć i wyczyścić, a tylko Classic można w pralce Zaraz oszaleję z tymi zakupami
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-02-28 o 20:13 |
|||
|
|
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
Morska niestety mobi jest montowany tylko tyłem i nie ma innej możliwości z to iZi jest montowany w dwóch kierunkach tyle, że ta cena. Ja się jeszcze zastanawiam
ale im dłużej tym gorzej
|
#4255 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, bo kto to wie, czy nie będzie potrzeby mieć fotelika zamontowanego przodem? Ale z drugiej strony w Skandynawii jakoś jeżdżą tyłem i się mieszczą Ile czasu dziecko może chcieć jeździć tyłem i oglądać głównie tapicerkę tylnego siedzenia? Nie mam pojęcia jak to wygląda w praktyce. No i przodem jest bardziej "na oku". A tamten iZi miał zdaje się złe oceny pod względem bezpieczeństwa w testach, chyba, że źle spojrzałam. Z kolei Mobi w ogóle ich nie miał ![]() ![]() Gdyby był taki fotelik, który montuje się i przodem, i tyłem, a do tego ma dobry wynik w testach - to wzięłabym bez wahania I bądź tu mądry
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-02-28 o 20:26 |
|||
|
|
|
#4256 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#4257 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Nie, nie aluzja. Po prostu stwierdziłam, że jakoś nie mam ochoty na balety ![]() Ale ja juz stara jestem, to mam prawo ![]() Była u mnie Mama umyć głowę, bo u nich się piec popsuł i musza reklamować. A jutro do pracy, więc bez kąpania to nie bardzo. Rano tylko sobie nagrzeje i już, a głowa to już poważniejsza sprawa Zrobiłam naleśniki z moim ulubionym serkiem i się nażarłam ![]() Małż jutro wyjeżdża i będę się stresowała, bo ten jego Dyr jeździ jak wariat, a wiadomo, że trasa do Zakopanego długa i "rewelacyjna"
|
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Nie było mnie długo bo nam dysk w lapciu się spalił i trzeba było oddać go do informatyka. U nas leci mała zdrowa wyniki które jej robiłam ma bardzo dobre Jej urodą jest to słabe przybieranie na wadze.Jutro powinnam wrócić do pracy jednak przedłużyłam sobie urlop do środy. Dopiero jutro wracają teściowie (oni mają zajmować się małą), muszę troszkę z nimi i małą posiedzieć żeby się przyzwyczaiła. Widzę to wszystko w czarnych barwach, gdyż Maja bardzo boi się obcych ludzi. A oni niestety są dla niej obcy Wyjechali do Włoch jak miała dwa miesiące. Dzisiaj byliśmy tam zawieść jej graty, złożyć łóżeczko. Majeczka przez cały czas płakała, była niespokojna Serce mi się kroi na samą myśl o tym, że muszę ja zostawić na tyle godzin. Pocieszam się tylko tym że nie ja pierwsza i nie ostatnia. Mam nadzieję że szybko przyzwyczai się do nowej sytuacji, pokocha dziadków i będzie szczęśliwa tak jak w domu.
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Podliczam wszystkie głosy.
Ciekawa jestem waszej reakcji na wstęp Svinecki A to bedzie niespodzianka Przypominam tez o uzupełnianiu galerii i dodawaniu aktualnych zdjęć maluszków Wojtusia, 7 zębów? Wow, to Oliwka może juz jeść schabowego
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem co czujesz Ja wracam w następny wtorek Zuzia też boi się obcych.Przytulam Kubusiu i Aneczko! Szczęścia i radości moc, ciepłego słoneczka co dzień i kolorowych snów co noc
I specjalny całusek od Zuzi dla Kubusia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

Ale ciocie z wizazu przypomnialy 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a drugiem staram sie Was nadrobić 
i jakoś nie jestem zachwycona tym faktem bo trochę jeszcze zimno i myślałam, że dłużej pobujamy się w gondoli, mam wrażenie że jest jeszcze za mały do spacerówki. U mnie 7 stopni i śnieg jeszcze leży ech kiedy wiosna?

Szkoda, bo kto to wie, czy nie będzie potrzeby mieć fotelika zamontowanego przodem? Ale z drugiej strony w Skandynawii jakoś jeżdżą tyłem i się mieszczą
Serce mi się kroi na samą myśl o tym, że muszę ja zostawić na tyle godzin. Pocieszam się tylko tym że nie ja pierwsza i nie ostatnia. Mam nadzieję że szybko przyzwyczai się do nowej sytuacji, pokocha dziadków i będzie szczęśliwa tak jak w domu.