Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 18:23   #751
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)

wiesz co on mi nie wchodzi nigdzie, ale gin mowi ze jest duzy zawsze iles wiecej tam wazy i ze ma dlugie nozki i po prostu jak on sie wypycha to cala skore nad pepkiem naciaga tak ze bardzo mnie to boli
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 18:30   #752
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
wiesz co on mi nie wchodzi nigdzie, ale gin mowi ze jest duzy zawsze iles wiecej tam wazy i ze ma dlugie nozki i po prostu jak on sie wypycha to cala skore nad pepkiem naciaga tak ze bardzo mnie to boli
Moje tez zawsze wiecej wazy na usg niz jest to w normach ale znowu włazi mi gdzies i to tak boli, moze dlatego, że ja malutka jestem i mam wszystko malutkie

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 18:33   #753
Darusiaaaa
Zakorzenienie

hehehehe
jejq juz bym chciala go przytulic wiecie, a tu kolejne noce nieprzespane, meczarnia okropna, pocieszam sie ze z kazdym dniem mlody silniejszy i moze w koncu zdecyduje sie wyjsc kiedys, tak bym chciala zeby to bylo w terminie a nie pozniej....
A.Camus
Stary 2010-02-27, 20:29   #754
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Hej!!! Ale sobie ucielam drzemke ze ho!!! No i tz mnie obudzil bo wyszedl bez kluczy i zaczal walic w drzwi zeby go wpuscic. Ach te chlopy no . Kochane ja tez chce czuc swoja dzidzie!!!! A tu jeszcze ze 2-3 tyg

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 20:39   #755
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja juz chce ja w lozeczku a nie w brzuchu
uciekam spac, buziaki
A.Camus
Stary 2010-02-28, 09:24   #756
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Witam, mam na imię Sandra mam 24lata i jestem z Warszawy...
Co do moich objawów, na szczęście mi nic za bardzo nie doskwierało, nudności miałam, ale to głównie po zjedzeniu czegoś średniozdrowego - TZ śmiał się że maluch w ten sposób o sobie przypomina i mam uważać co jem.

A wyprawkę zaczniemy kompletować po ślubie - już 10.04.2010
Ale już łóżeczko wybrane - łóżeczko turystyczne w sklepie z Warszawy... 2 poziomy, rozpinane ścianka na ekspres, odczepiany przebijak przy łóżeczku, pałąk z zabawkami, kolorowe i ogólnie mi się podoba

Wózek - jeszcze myślimy, ale musi być z dużymi kołami, najlepiej w kolorze zielonym, zielono-szarym
Najlepiej wielofunkcyjny - gondola ze spacerówką, dobrze by było gdyby w zestawie był fotelik...

Ubranka - najmniejszy problem - dostaniemy w spadku, kuzynka niedawno rodziła i ma śliczne ubranka, niektóre pasują zarówno na chłopczyka jak i dziewczynkę

Mamy nadzieję na chłopca, ale z dziewczynki też będziemy się cieszyć - najważniejsze żeby było zdrowe

Edytowane przez mlmFM
Czas edycji: 2010-02-28 o 09:33
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 10:00   #757
Darusiaaaa
Zakorzenienie

witaj
a w ktorym tygodniu jestes?
A.Camus

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 10:20   #758
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry
Darusia twój poród zbliża sie wielgasnymi krokamijak kiedyś nie będzie cie tu przez chwile to bedziemy wiedziec że własnie dajesz zaiem nowego człowieczka
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 10:28   #759
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie kochane!!

Jak mija dzionek?? Ja dzisiaj się wyspałam nareszcie!!!!!

Witam Sandrę u nas, widze, ze sie przeniosłaś ze staraczekbardzo nam miło

Kochane pewnie też borykacie sie z zaparciami - mnie dopadły i wczoraj z bólu sie zwijałam a tu nic i mężuś wynalazł lek i jechał o 22 do apteki, polecam Wam go szczerze, jest dla nas bezpieczny, bo to błonnik, wziełam 2 tabletki i już mi ulżyło lek nazywa się DICOMAN i jest bez recepty. Wklejam Wam artykuł o nim:

Dicoman skuteczny w zaparciach ciężarnych

Zaparcia w ciąży to bardzo powszechny problem. Wynika on z m.in. ze zmienionej gospodarki hormonalnej, która ma bezpośredni wpływ na zwolnienie perystaltyki jelit. Wraz z upływem czasu dochodzi kolejny czynnik – powiększająca się macica, która uciska na jelita powodując gorsze przemieszczanie się treści pokarmowej. Jak wiadomo, przyszłe mamy mają ograniczoną możliwość korzystania z farmaceutyków. Dotyczy to szczególnie leków przeczyszczających, które działają objawowo i nie są wskazane w ciąży. Dlatego zalecenia lekarzy dotyczą głównie wprowadzania diety bogatej w błonnik, spożywanie dużej ilości płynów i wzmożenie aktywności fizycznej. Takie zalecenia mogą być jednak trudne do realizacji, np. z powodu odmiennego apetytu ciężarnej oraz zmniejszonej aktywności fizycznej wynikającej z zaleceń lekarskich.
Jak dowodzą badania kliniczne, skutecznym sposobem na zaparcia w ciąży i alternatywą dla przyszłych mam jest Błonnik GNN (glukomannan) zawarty w preparacie DICOMAN. W naturalny sposób przywraca on równowagę fizjologiczną wypróżnień. Dodatkowo, dzięki zwiększaniu objętości aż o 200 razy, wypełnia żołądek zmniejszając uczucie głodu i - co za tym idzie - pozwala na kontrolę masy ciała w ciąży.
Badanie kliniczne zastosowania połączenia glukomannanu i laktulozy w zaparciach ciężarnych - opis

W badaniu wzielo udział 50 kobiet w ciąży. Leczenie trwało średnio 87 dni i polegało na stosowaniu preparatu zawierającego glukomannan (1,45 g) i laktulozę (4,2 g) w saszetkach. Początkowa dawka - 2 razy na dobę, przed trzema głównymi posiłkami. Jeśli wynik leczenia uznano za zadowalający, dawkę redukowano do 1 saszetki bądź leczenie odstawiano. Po 2 tygodniach leczenia 6/50 kobiet zwiększyło dawkę do 3 lub 4 saszetek na dobę, 15/50 zaś zmniejszyło do 1 szaszetki.
Liczba wypróżnień zwiększyła się z 2,9/tydzień do 5,8/tydzień. Łączna liczba objawów towarzyszących została zredukowana ze 144 zgłaszanych przez 32/50 kobiet w tygodniu przed leczeniem do 42, zgłaszanych przez 12/50 kobiet przy zakończeniu leczenia. Przyrost masy ciała w żadnym przypadku nie przekroczył 20% wagi zarejestrowanej na początku ciąży.
Parametry biochemiczne pozostawały na odpowiednich poziomach, a nawet w sytuacjach gdy początkowo przekraczały normy, tak jak w przypadku poziomu cholesterolu i glukozy, przy końcu leczenia wykazywały korzystny trend w kierunku wartości prawidłowych.
Wniosek

Wyniki badania wykazują jednoznacznie bardzo korzystny efekt połączenia glukomannanu i laktulozy w redukcji zaparć u kobiet ciężarnych i objawów im towarzyszących, redukcji apetytu i tym samym kontroli masy ciała, a także dobrą tolerancję preparatu.
Dicoman to jedyny preparat w Polsce zawierający błonnik glukomannan:
Dicoman (dla dorosłych) 10 saszetek = 24.90 Pln
Dicoman (dla dorosłych) 45 kapsułek = 21.60 Pln

A tu link do tego artykułu:
http://www.baby-shower.pl/CIAZA/Prod...iezarnych.html

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-02-28 o 10:31
Stary 2010-02-28, 11:00   #760
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dajcie mi numer tel do jednej z was( najlepiej tej w PL) to w razie czego napisze

bylam w aptece kupilam wielkie podpaski z belli ( te takie podklady) i podklady na lozko szpitalne i masc sobie bo odczuwam tam swedzenie i jest koszmarne!
Wiecie co, ja wcale tego nie czuje na prawde. Do mnie po prostu nie dociera ze pierwszy termin porodu mam za 19 dni , jakas to jest paranoja i w ogole nie zdaje sobie z tego sprawy!! az glupio po prostu, tak dziwnie, wiecie o co chodzi?
Ciagle mi sie wydaje ze mam jeszcze tylllllllllllleeeeee czasuuuuu i ze w ogole zdaze ze wszystkim i tak dalej....

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Mnie zaparcia ominely tzn zdarzalo sie ze np nie bylam jeden dzien czy dwa w kibelkq ale pozniej nadrabialam, a zauwazylam ze od paru dni- dokladnie chyba 4 budzi mnie ( jak juz mi sie uda usnac) bol brzucha i lece na kibelek.....
A.Camus
Stary 2010-02-28, 11:09   #761
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Witajcie kochane!!

Jestem tak niewyspana ze szok. W domku obok mieszka taka starsza para z nastoletnim wnukiem i chyba gdzies pojechali bo ich kochany wnuczek zorganizowal imprezke ktora zaczela sie o 8 wieczorem a skonczyla jakies 2h temu... . Muzyka oczywiscie na full'a i to jakkis house i techno wiec walilo nam w sciany ze az sie balam ze tynk poleci. Tz nie chcial tam isc i nic mowic bo to sa dzieciaki i tak naprawde mogliby nam narobic przez to szkod w ogrodku czy nawet cos zrobic z autem (takie sa teraz dzieciaki, bez kija nie podchodz ). Tz wlasnie robi sniadanie a ja sie szykuje do wyjscia bo jedziemy sobie do miasta na chwilke (mozliwe ze damy zaliczke na ten wozek ).

Witam kolezanke z poprzedniego watku . Przypomnij nam w ktorym tygodniu jestes kochana?

Darusia faktycznie to juz taaak niedlugo!!!! Ja sie stresuje tak jakbym to miala byc ja kiedy o tym pomysle . Wczoraj siostra tz-a nam opowiadala ze jej kolezanka urodzila synka nieco ponad 5kg !!!!! Myslalam ze zemdleje jak to uslyszalam

Czy to jawa czy to sen...

Edytowane przez Kasia_Dublin
Czas edycji: 2010-02-28 o 11:11
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 11:34   #762
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!!

Jestem tak niewyspana ze szok. W domku obok mieszka taka starsza para z nastoletnim wnukiem i chyba gdzies pojechali bo ich kochany wnuczek zorganizowal imprezke ktora zaczela sie o 8 wieczorem a skonczyla jakies 2h temu... . Muzyka oczywiscie na full'a i to jakkis house i techno wiec walilo nam w sciany ze az sie balam ze tynk poleci. Tz nie chcial tam isc i nic mowic bo to sa dzieciaki i tak naprawde mogliby nam narobic przez to szkod w ogrodku czy nawet cos zrobic z autem (takie sa teraz dzieciaki, bez kija nie podchodz ). Tz wlasnie robi sniadanie a ja sie szykuje do wyjscia bo jedziemy sobie do miasta na chwilke (mozliwe ze damy zaliczke na ten wozek ).

Witam kolezanke z poprzedniego watku . Przypomnij nam w ktorym tygodniu jestes kochana?

Darusia faktycznie to juz taaak niedlugo!!!! Ja sie stresuje tak jakbym to miala byc ja kiedy o tym pomysle . Wczoraj siostra tz-a nam opowiadala ze jej kolezanka urodzila synka nieco ponad 5kg !!!!! Myslalam ze zemdleje jak to uslyszalam
ninawidze takich imprez, szczegolnie gdy odbywaly sie przed egzaminem jakims a w mieszkaniu w ktorym mieszkalam byly papierowe sciany

ja dzisiaj jak zwykle zaczelam dzien od malego plamienia nie wiem czym bo krew to to na pewno nie jest.

Wczoraj zaklul mnie lewy jajnik, dzisiaj prawy, a poznym wieczorem myslalam,ze wyrwe sobie piersi tak mnie "ciagnely", teraz sa tylko bolace przy dotyku.

No i 37 dc.

Jutro ide na ta bete rano i po 15 bede miala wyniki.

Trzymac mi tu kciuki - bo jesli to nie ciaza to cos pierwszy raz bardzo sie popsulo w moim organizmie
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 11:36   #763
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ładna kluseczka
kurde mnie sie wszyscy pytaja czy ja sie stresuje a ja nie wiem czym, nie dociera nic do mnie, a moze ja sama jakos podswiadomie te mysli wypieram? nie mam pojecia, ale kompletnie nie czuje tego ze za miesiac juz bede mamusią nie bierną a czynną Ciesze sie cholernie ale nie czuje tego, nie wyobrazam sobie nie czuc tego rozciagania w brzuchu i myslenia jak sie polozyc zeby mlodemu odpowiadalo Nie moge sie doczekac przytulenia go ale jednoczesnie wcale tego nie czuje...

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

kochana bedziemy trzymac kciuki i pomysl ile tcyh kciukow bedzie jak kazda bedzie trzymala po 4 a weronisia moze nawet 6
A.Camus
Stary 2010-02-28, 11:40   #764
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
ładna kluseczka
kurde mnie sie wszyscy pytaja czy ja sie stresuje a ja nie wiem czym, nie dociera nic do mnie, a moze ja sama jakos podswiadomie te mysli wypieram? nie mam pojecia, ale kompletnie nie czuje tego ze za miesiac juz bede mamusią nie bierną a czynną Ciesze sie cholernie ale nie czuje tego, nie wyobrazam sobie nie czuc tego rozciagania w brzuchu i myslenia jak sie polozyc zeby mlodemu odpowiadalo Nie moge sie doczekac przytulenia go ale jednoczesnie wcale tego nie czuje...

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

kochana bedziemy trzymac kciuki i pomysl ile tcyh kciukow bedzie jak kazda bedzie trzymala po 4 a weronisia moze nawet 6
hahaha, weronisia to chyba wolalaby jednak 4 trzymac

darusiaaa bedziesz najlepsza mama pod sloncem wiec niczym sie nie stresuj.
A o kladzeniu sie nie masz co myslec bo i tak kazda chwile bedziesz z maluszkiem spedzac
Stary 2010-02-28, 11:47   #765
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wlasnie kochana wiesz o co chodzi?
ja sie nie stresuje i to kompletnie !!!
wrecz przeciwnie, twierdze ze dam sobie rade ze wszystkim i tak dalej, w razie problemow bede dzwonila do lekarza i radzila sie na forum, ze nie bede miala problemow z 1 kapiela( mimo ze tesciowa mowi ze przyjdzie to ja do niej mowie no moze mama przyjsc-popatrzec) to sie tak zdziwila, ja chyba tego nie czuje wszystkiego ....
A.Camus

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 11:50   #766
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
wlasnie kochana wiesz o co chodzi?
ja sie nie stresuje i to kompletnie !!!
wrecz przeciwnie, twierdze ze dam sobie rade ze wszystkim i tak dalej, w razie problemow bede dzwonila do lekarza i radzila sie na forum, ze nie bede miala problemow z 1 kapiela( mimo ze tesciowa mowi ze przyjdzie to ja do niej mowie no moze mama przyjsc-popatrzec) to sie tak zdziwila, ja chyba tego nie czuje wszystkiego ....
dasz rade bo silna babka jestes! a co!
Stary 2010-02-28, 11:55   #767
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no wlasnie o to chodzi, ze ja nie mam takich obaw ze bede bala sie go wziasc na reke, ze mu zrobie krzywde, wrecz przeciwnie, nie wiem skad ta pewnosc ale moge sie na tym nie raz przejechac, chyba ze w przeciagu dni zmieni sie wszystko w big niewiadomą:P
Diabli wiedza jak to bedzie, kobieta zmienna jest - a w ciazy to juz w ogole
tylko np. inne mamusie to juz spakowane i tak dalej a ja siedze na tylku kupuje po woli nie spieszy mi sie i tak dalej
Ale wiecie co? moze to i dobrze bo nie czuje takiej presji a nikt jej na mnie nie wywiera
A.Camus
Stary 2010-02-28, 13:53   #768
Carol77
Zakorzenienie

Darusia i dobrze, ze nie czujesz zadnej presji i się nie denerwujesz! I tak powinno być, będziesz cudowną mamusią!!! I to już tak niedługo!!!!!!!

Ja te pieluchy belli miałam przy Oli i powiem Wam, że sa fatalne!!!!!!! No chyba, że coś poprawili i teraz są znośne, tamte były mokre cały czas, nic nie wsiąkało bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee dlategoja wybrałam inne podkłady jak pisałam w postach wcześniej.

Kasiu współczuje , co za idiota!! Ja bym anonimowo na policje zadzwoniła zeby z gównairstwem zrobili porządek!!

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-28, 14:03   #769
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to są pieluchy z belli?
ja kupilam dla siebie podpaski te duze takie poporodowe wlasnie z belli bo podobno one calkiem niezle dzialaja po porodzie...

mam wrazenie ze troche mi sie brzuch opuscil, nie mialam mozliwosci inaczej zdjec zrobienia;/ a moze mi sie wydaje?;/
A.Camus
Stary 2010-02-28, 14:03   #770
Darusiaaaa
Zakorzenienie

carol dam znac na pewno dzieki
A.Camus
Stary 2010-02-28, 14:12   #771
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
to są pieluchy z belli?
ja kupilam dla siebie podpaski te duze takie poporodowe wlasnie z belli bo podobno one calkiem niezle dzialaja po porodzie...

mam wrazenie ze troche mi sie brzuch opuscil, nie mialam mozliwosci inaczej zdjec zrobienia;/ a moze mi sie wydaje?;/
Ehh źle się wyraziłam, chodziło mi o te podkłady 12 lat temu byly wstrętne, bleeeeeeeeeeeee może ulepszyli-oby!! Bo będziesz wyzywac jak nie wiem

Nie ma za co kochana

A brzuś masz śliczny!!!!!!!!! Wg mnie jeszcze stoi ale nie widziałam wcześniej więc moge się mylić

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-28, 14:15   #772
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mozliwe dlatego wstawiam dla obiektywnego oka

nie wiem kupilam jedna paczke musze jeszcze dokupic wiec najwyzej wezme z innej firmy jeszcze jakies
A.Camus
Stary 2010-02-28, 14:26   #773
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
mozliwe dlatego wstawiam dla obiektywnego oka

nie wiem kupilam jedna paczke musze jeszcze dokupic wiec najwyzej wezme z innej firmy jeszcze jakies
Wg mnie jeszcze nie opadł, chyba do terminu sobie poczekasz słonko
Tak najlepiej zrób, w razie jak będą fatalne, to weźmiesz inną założysz i kup sobie te majtki siateczkowe wielorazowe, bo jak Ci przyjdzie chodzić z tą podpacha między nogami i będzie ciekło, to oszalejesz, znam to z autopsji dlatego teraz 2 pary tych majtusiów kupię i w razie pobrudzenia przepiore, a nic mi sie między nogami nie będzie pałętało

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-28, 14:57   #774
pandziolka
Raczkowanie

dzień dobry dziewczynki
niedawno wstałam.jestem taka rozregulowana po tych nockach,a od jutra na popołudnia i muszę się jakoś przestawić...
wczoraj na tych urodzinach każdy chciał brzuszek zobaczyć.w sumie nie jest jeszcze mocno widoczny,ale jak wciągnę brzuch to tylko dzidziuś "wystaje" i to z prawej strony.śmiesznie to wygląda,bo z prawej strony taka mała piłeczka,a z lewej nic.ale mój TZ tak się cieszy,że przynajmniej wie gdzie ma głaskać

oczywiście co do brzucha to nie mam się nawet co równać z Darusią. śliczny masz ten brzunio ale też mi się wydaje,że jeszcze nie opadł...chociaż nie za bardzo się przejmuj moją opinią,bo ja się na tym nie znam

Carol fajnie,że jesteś taka doświadczona mamusia zawsze może coś pomóc i podpowiedzieć.tym bardziej jeśli ktoś po raz pierwszy ma dwa serduszka
Irsin trzymam kciuki za jutro
A Tobie Kasiu współczuję takiej nocki,ach ta dzisiejsza młodzież...
ja też w poprzednim mieszkaniu miałam takie sąsiedztwo.i najgorsze jest to,że jak my zrobiliśmy imprezkę (i to wcale nie taką huczną) to od razu były telefony na policję i do naszej agencji mieszkaniowej dlatego szybko się wyprowadziliśmy,a teraz udało nam się znaleźć wolno stojący domek i na szczęście nie mamy sąsiadów za ścianą
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 15:10   #775
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczynki
niedawno wstałam.jestem taka rozregulowana po tych nockach,a od jutra na popołudnia i muszę się jakoś przestawić...
wczoraj na tych urodzinach każdy chciał brzuszek zobaczyć.w sumie nie jest jeszcze mocno widoczny,ale jak wciągnę brzuch to tylko dzidziuś "wystaje" i to z prawej strony.śmiesznie to wygląda,bo z prawej strony taka mała piłeczka,a z lewej nic.ale mój TZ tak się cieszy,że przynajmniej wie gdzie ma głaskać

oczywiście co do brzucha to nie mam się nawet co równać z Darusią. śliczny masz ten brzunio ale też mi się wydaje,że jeszcze nie opadł...chociaż nie za bardzo się przejmuj moją opinią,bo ja się na tym nie znam

Carol fajnie,że jesteś taka doświadczona mamusia zawsze może coś pomóc i podpowiedzieć.tym bardziej jeśli ktoś po raz pierwszy ma dwa serduszka
Irsin trzymam kciuki za jutro
A Tobie Kasiu współczuję takiej nocki,ach ta dzisiejsza młodzież...
ja też w poprzednim mieszkaniu miałam takie sąsiedztwo.i najgorsze jest to,że jak my zrobiliśmy imprezkę (i to wcale nie taką huczną) to od razu były telefony na policję i do naszej agencji mieszkaniowej dlatego szybko się wyprowadziliśmy,a teraz udało nam się znaleźć wolno stojący domek i na szczęście nie mamy sąsiadów za ścianą
Witaj kochana

A gdzie pracujesz jeśli mogę spytać?

I dziękuję Ci bardzo za miłe słowa zawsze chętnie pomogę i służę radą, w końcu 12 latek doświadczenia to sporo ale skromna jestem

Ja wiem co to uciazliwi sąsiedzi, mialam w Katowicach takich nad soba i koło siebie pili, balangowali i darli dziuby ile się dało jeszcze melina była i dziwka-corka sąsiadki także sobie wyobraźcie jakie atrakcje Nie ma jak wolno stojacy domek cisza i spokój.

Mój brzus wczoraj tak się wydął z prawej strony ja na prawym boku głownie śpię i się śmiałam, ze mały spłynął chcąc niechcąc na prawą stronę, ale chyba też spał, bo sie bie buntował, a dzisiaj w ogóle jakis grzeczny jest naszalał się wczoraj i odpoczywa

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-28, 15:32   #776
latko0
Zadomowienie

Witam was kochane
Kasiu współczuje nocki, my mieliśmy tydzień temu taką imprezkę pod nami też nie dali pospać. A wczoraj byli u nas znajomi i siedzieli do 2 w nocy więc też nie pospałam za bardzo, ale w dzień sobie drzemką odbiłam.

Witaj Sanderko u nas, cieszymy się że dołączyłaś!

Daruś uważam że to świetne podejście że czujesz się taka pewna siebie! Ja jak na razie mam zupełnie odwrotnie, ale w kwietniu idziemy do szkoły rodzenia to mam nadzieje że trochę pewności siebie nabiorę.
Ogólnie to właśnie przeraża mnie co przed kąpielą co w trakcie co po kąpieli,l z przewijaniem to wszystko związane kiedy kremy kiedy puder kiedy oliwki wogóle nie wiem co jak i kiedy. Co do brania na ręce to wogóle nie mam obaw bo miałam kontakt z dzieciątkami.

Ja w weekend wyjątkowo odpoczywam bo przyszły tydzień będzie szalony 3 dni szkoleń z czego jedno w innym miescie około 150km ehh
Teraz wybieram się na spacerek trochę się powietrzyć.
Dzidzia dziś bardzo spokojna cały dzień śpi, wczoraj zresztą też był bardzo grzeczny.
W środę już usg ale nie mogę się doczekać.
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 15:52   #777
pandziolka
Raczkowanie

ale tu dzisiaj cichutko... ja właśnie przyzwyczajam dzidziusia do mojej ulubionej muzyki.mój tz twierdzi żebym nie katowała bobasa,ale przecież kiedyś trzeba zacząć

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

jesteśmy z moim tz na obczyźnie i pracujemy razem w takiej małej fabryce i stąd te dziwne zmiany.jedynym plusem jest to,że co 3 tyg mamy wolny tydzień (całkowicie płatny)

chyba pójdziemy na spacerek.pogoda dzisiaj - o dziwo - bezdeszczowa,więc trzeba korzystać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 15:53   #778
metropolitan
Zadomowienie

cześć dziewczyny. ja właśnie wróciłam z zabrza (teść tam w klinice lezy) i mam zamiar się obyczyć. Teściówka mi upiekła rogaliki z dżemem. w ogóle ostatnio sielanka z teściową straszna, co niestety oznacza, że odwali niedługo jakiegoś zonka, wiem to z doświadczenia, że za długo dobrze być nie może

jutro do roboty....... po ponad miesiącu nieróbstwa.... ale mi się nie chce.... no nic trzeba się zmobilizować i jakoś chyba przeżyję
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 15:57   #779
pandziolka
Raczkowanie

metropolitan korzystaj póki teściówka ma lepszą fazę mi też ciężko było wrócić do pracy po ponad miesiącu laby...
Stary 2010-02-28, 16:16   #780
tarasia
Wtajemniczenie

witam wszystkie i gratuluję zafasolkowania
wpadam z pewna propozycją:

Oddam za koszt przesyłki Poradniki dla kobiet w ciąży M Jak Mama
mam ich 16 sztuk. od lipca 2008 - grudnia 2009

Te gazetki są uniwersalne. artykuły się powtarzają więc nie ma sensu kupować nowych...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości