![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
wiesz co on mi nie wchodzi nigdzie, ale gin mowi ze jest duzy zawsze iles wiecej tam wazy i ze ma dlugie nozki i po prostu jak on sie wypycha to cala skore nad pepkiem naciaga tak ze bardzo mnie to boli
![]() |
#752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
hehehehe
![]() jejq juz bym chciala go przytulic wiecie, a tu kolejne noce nieprzespane, meczarnia okropna, pocieszam sie ze z kazdym dniem mlody silniejszy i moze w koncu zdecyduje sie wyjsc kiedys, tak bym chciala zeby to bylo w terminie a nie pozniej....
![]() |
#754 |
Zadomowienie
|
Hej!!! Ale sobie ucielam drzemke ze ho!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
ja juz chce ja w lozeczku a nie w brzuchu
![]() uciekam spac, buziaki
![]() |
#756 |
Rozeznanie
|
Witam, mam na imię Sandra mam 24lata i jestem z Warszawy...
Co do moich objawów, na szczęście mi nic za bardzo nie doskwierało, nudności miałam, ale to głównie po zjedzeniu czegoś średniozdrowego - TZ śmiał się że maluch w ten sposób o sobie przypomina i mam uważać co jem. A wyprawkę zaczniemy kompletować po ślubie - już 10.04.2010 ![]() Ale już łóżeczko wybrane - łóżeczko turystyczne w sklepie z Warszawy... 2 poziomy, rozpinane ścianka na ekspres, odczepiany przebijak przy łóżeczku, pałąk z zabawkami, kolorowe i ogólnie mi się podoba ![]() Wózek - jeszcze myślimy, ale musi być z dużymi kołami, najlepiej w kolorze zielonym, zielono-szarym ![]() Najlepiej wielofunkcyjny - gondola ze spacerówką, dobrze by było gdyby w zestawie był fotelik... Ubranka - najmniejszy problem - dostaniemy w spadku, kuzynka niedawno rodziła i ma śliczne ubranka, niektóre pasują zarówno na chłopczyka jak i dziewczynkę ![]() Mamy nadzieję na chłopca, ale z dziewczynki też będziemy się cieszyć - najważniejsze żeby było zdrowe ![]()
Nasze Przeboje i Przygody http://nhn-naturalnewychowanie.blogspot.com/ Album Naszego Skarba http://magdalenap.aguagu.pl Magdalenka jest już z nami ![]() Edytowane przez mlmFM Czas edycji: 2010-02-28 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
witaj
![]() a w ktorym tygodniu jestes?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() Darusia twój poród zbliża sie wielgasnymi krokami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane!!
![]() Jak mija dzionek?? ![]() ![]() Witam Sandrę u nas, widze, ze sie przeniosłaś ze staraczek ![]() ![]() Kochane pewnie też borykacie sie z zaparciami - mnie dopadły i wczoraj z bólu sie zwijałam a tu nic i mężuś wynalazł lek i jechał o 22 do apteki, polecam Wam go szczerze, jest dla nas bezpieczny, bo to błonnik, wziełam 2 tabletki i już mi ulżyło ![]() Dicoman skuteczny w zaparciach ciężarnych Zaparcia w ciąży to bardzo powszechny problem. Wynika on z m.in. ze zmienionej gospodarki hormonalnej, która ma bezpośredni wpływ na zwolnienie perystaltyki jelit. Wraz z upływem czasu dochodzi kolejny czynnik – powiększająca się macica, która uciska na jelita powodując gorsze przemieszczanie się treści pokarmowej. Jak wiadomo, przyszłe mamy mają ograniczoną możliwość korzystania z farmaceutyków. Dotyczy to szczególnie leków przeczyszczających, które działają objawowo i nie są wskazane w ciąży. Dlatego zalecenia lekarzy dotyczą głównie wprowadzania diety bogatej w błonnik, spożywanie dużej ilości płynów i wzmożenie aktywności fizycznej. Takie zalecenia mogą być jednak trudne do realizacji, np. z powodu odmiennego apetytu ciężarnej oraz zmniejszonej aktywności fizycznej wynikającej z zaleceń lekarskich. Jak dowodzą badania kliniczne, skutecznym sposobem na zaparcia w ciąży i alternatywą dla przyszłych mam jest Błonnik GNN (glukomannan) zawarty w preparacie DICOMAN. W naturalny sposób przywraca on równowagę fizjologiczną wypróżnień. Dodatkowo, dzięki zwiększaniu objętości aż o 200 razy, wypełnia żołądek zmniejszając uczucie głodu i - co za tym idzie - pozwala na kontrolę masy ciała w ciąży. Badanie kliniczne zastosowania połączenia glukomannanu i laktulozy w zaparciach ciężarnych - opis W badaniu wzielo udział 50 kobiet w ciąży. Leczenie trwało średnio 87 dni i polegało na stosowaniu preparatu zawierającego glukomannan (1,45 g) i laktulozę (4,2 g) w saszetkach. Początkowa dawka - 2 razy na dobę, przed trzema głównymi posiłkami. Jeśli wynik leczenia uznano za zadowalający, dawkę redukowano do 1 saszetki bądź leczenie odstawiano. Po 2 tygodniach leczenia 6/50 kobiet zwiększyło dawkę do 3 lub 4 saszetek na dobę, 15/50 zaś zmniejszyło do 1 szaszetki. Liczba wypróżnień zwiększyła się z 2,9/tydzień do 5,8/tydzień. Łączna liczba objawów towarzyszących została zredukowana ze 144 zgłaszanych przez 32/50 kobiet w tygodniu przed leczeniem do 42, zgłaszanych przez 12/50 kobiet przy zakończeniu leczenia. Przyrost masy ciała w żadnym przypadku nie przekroczył 20% wagi zarejestrowanej na początku ciąży. Parametry biochemiczne pozostawały na odpowiednich poziomach, a nawet w sytuacjach gdy początkowo przekraczały normy, tak jak w przypadku poziomu cholesterolu i glukozy, przy końcu leczenia wykazywały korzystny trend w kierunku wartości prawidłowych. Wniosek Wyniki badania wykazują jednoznacznie bardzo korzystny efekt połączenia glukomannanu i laktulozy w redukcji zaparć u kobiet ciężarnych i objawów im towarzyszących, redukcji apetytu i tym samym kontroli masy ciała, a także dobrą tolerancję preparatu. Dicoman to jedyny preparat w Polsce zawierający błonnik glukomannan: Dicoman (dla dorosłych) 10 saszetek = 24.90 Pln Dicoman (dla dorosłych) 45 kapsułek = 21.60 Pln A tu link do tego artykułu: http://www.baby-shower.pl/CIAZA/Prod...iezarnych.html
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-02-28 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
dajcie mi numer tel do jednej z was( najlepiej tej w PL) to w razie czego napisze
![]() bylam w aptece kupilam wielkie podpaski z belli ( te takie podklady) i podklady na lozko szpitalne i masc sobie bo odczuwam tam swedzenie ![]() Wiecie co, ja wcale tego nie czuje na prawde. Do mnie po prostu nie dociera ze pierwszy termin porodu mam za 19 dni , jakas to jest paranoja i w ogole nie zdaje sobie z tego sprawy!! az glupio po prostu, tak dziwnie, wiecie o co chodzi? Ciagle mi sie wydaje ze mam jeszcze tylllllllllllleeeeee czasuuuuu i ze w ogole zdaze ze wszystkim i tak dalej.... ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Mnie zaparcia ominely tzn zdarzalo sie ze np nie bylam jeden dzien czy dwa w kibelkq ale pozniej nadrabialam, a zauwazylam ze od paru dni- dokladnie chyba 4 budzi mnie ( jak juz mi sie uda usnac) bol brzucha i lece na kibelek.....
![]() |
#761 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!!
Jestem tak niewyspana ze szok. W domku obok mieszka taka starsza para z nastoletnim wnukiem i chyba gdzies pojechali bo ich kochany wnuczek zorganizowal imprezke ktora zaczela sie o 8 wieczorem a skonczyla jakies 2h temu... ![]() ![]() ![]() ![]() Witam kolezanke z poprzedniego watku ![]() Darusia faktycznie to juz taaak niedlugo!!!! Ja sie stresuje tak jakbym to miala byc ja kiedy o tym pomysle ![]() ![]() Edytowane przez Kasia_Dublin Czas edycji: 2010-02-28 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj jak zwykle zaczelam dzien od malego plamienia nie wiem czym bo krew to to na pewno nie jest. Wczoraj zaklul mnie lewy jajnik, dzisiaj prawy, a poznym wieczorem myslalam,ze wyrwe sobie piersi tak mnie "ciagnely", teraz sa tylko bolace przy dotyku. No i 37 dc. Jutro ide na ta bete rano i po 15 bede miala wyniki. Trzymac mi tu kciuki - bo jesli to nie ciaza to cos pierwszy raz bardzo sie popsulo w moim organizmie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
ładna kluseczka
![]() kurde mnie sie wszyscy pytaja czy ja sie stresuje a ja nie wiem czym, nie dociera nic do mnie, a moze ja sama jakos podswiadomie te mysli wypieram? nie mam pojecia, ale kompletnie nie czuje tego ze za miesiac juz bede mamusią nie bierną a czynną ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- kochana bedziemy trzymac kciuki i pomysl ile tcyh kciukow bedzie jak kazda bedzie trzymala po 4 ![]() ![]()
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() darusiaaa bedziesz najlepsza mama pod sloncem wiec niczym sie nie stresuj. A o kladzeniu sie nie masz co myslec bo i tak kazda chwile bedziesz z maluszkiem spedzac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
wlasnie kochana wiesz o co chodzi?
ja sie nie stresuje i to kompletnie !!! wrecz przeciwnie, twierdze ze dam sobie rade ze wszystkim i tak dalej, w razie problemow bede dzwonila do lekarza i radzila sie na forum, ze nie bede miala problemow z 1 kapiela( mimo ze tesciowa mowi ze przyjdzie to ja do niej mowie no moze mama przyjsc-popatrzec) to sie tak zdziwila, ja chyba tego nie czuje wszystkiego ....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie o to chodzi, ze ja nie mam takich obaw ze bede bala sie go wziasc na reke, ze mu zrobie krzywde, wrecz przeciwnie, nie wiem skad ta pewnosc ale moge sie na tym nie raz przejechac, chyba ze w przeciagu dni zmieni sie wszystko w big niewiadomą:P
Diabli wiedza jak to bedzie, kobieta zmienna jest - a w ciazy to juz w ogole ![]() tylko np. inne mamusie to juz spakowane i tak dalej a ja siedze na tylku kupuje po woli nie spieszy mi sie i tak dalej ![]() Ale wiecie co? moze to i dobrze bo nie czuje takiej presji a nikt jej na mnie nie wywiera ![]()
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Darusia i dobrze, ze nie czujesz zadnej presji i się nie denerwujesz! I tak powinno być, będziesz cudowną mamusią!!! I to już tak niedługo!!!!!!!
Ja te pieluchy belli miałam przy Oli i powiem Wam, że sa fatalne!!!!!!! No chyba, że coś poprawili i teraz są znośne, tamte były mokre cały czas, nic nie wsiąkało bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee dlategoja wybrałam inne podkłady jak pisałam w postach wcześniej. Kasiu współczuje , co za idiota!! Ja bym anonimowo na policje zadzwoniła zeby z gównairstwem zrobili porządek!!
#769 |
Zakorzenienie
|
to są pieluchy z belli?
ja kupilam dla siebie podpaski te duze takie poporodowe wlasnie z belli bo podobno one calkiem niezle dzialaja po porodzie... mam wrazenie ze troche mi sie brzuch opuscil, nie mialam mozliwosci inaczej zdjec zrobienia;/ a moze mi sie wydaje?;/ ![]() ![]()
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
carol dam znac na pewno
![]()
![]() |
#771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie ma za co kochana ![]() A brzuś masz śliczny!!!!!!!!! Wg mnie jeszcze stoi ![]() ![]()
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
mozliwe
![]() ![]() nie wiem kupilam jedna paczke musze jeszcze dokupic wiec najwyzej wezme z innej firmy jeszcze jakies ![]()
![]() |
#773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak najlepiej zrób, w razie jak będą fatalne, to weźmiesz inną założysz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#774 |
Raczkowanie
|
dzień dobry dziewczynki
![]() niedawno wstałam.jestem taka rozregulowana po tych nockach,a od jutra na popołudnia i muszę się jakoś przestawić... wczoraj na tych urodzinach każdy chciał brzuszek zobaczyć.w sumie nie jest jeszcze mocno widoczny,ale jak wciągnę brzuch to tylko dzidziuś "wystaje" i to z prawej strony.śmiesznie to wygląda,bo z prawej strony taka mała piłeczka,a z lewej nic.ale mój TZ tak się cieszy,że przynajmniej wie gdzie ma głaskać ![]() oczywiście co do brzucha to nie mam się nawet co równać z Darusią. ![]() ![]() ![]() Carol fajnie,że jesteś ![]() ![]() Irsin trzymam kciuki za jutro ![]() A Tobie Kasiu współczuję takiej nocki,ach ta dzisiejsza młodzież... ![]() ja też w poprzednim mieszkaniu miałam takie sąsiedztwo.i najgorsze jest to,że jak my zrobiliśmy imprezkę (i to wcale nie taką huczną) to od razu były telefony na policję i do naszej agencji mieszkaniowej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie pracujesz jeśli mogę spytać ![]() I dziękuję Ci bardzo za miłe słowa ![]() ![]() ![]() Ja wiem co to uciazliwi sąsiedzi, mialam w Katowicach takich nad soba i koło siebie ![]() ![]() ![]() Mój brzus wczoraj tak się wydął z prawej strony ![]() ![]() ![]()
![]() |
#776 |
Zadomowienie
|
Witam was kochane
![]() Kasiu współczuje nocki, my mieliśmy tydzień temu taką imprezkę pod nami też nie dali pospać. A wczoraj byli u nas znajomi i siedzieli do 2 w nocy więc też nie pospałam za bardzo, ale w dzień sobie drzemką odbiłam. Witaj Sanderko u nas, cieszymy się że dołączyłaś! Daruś uważam że to świetne podejście że czujesz się taka pewna siebie! Ja jak na razie mam zupełnie odwrotnie, ale w kwietniu idziemy do szkoły rodzenia to mam nadzieje że trochę pewności siebie nabiorę. Ogólnie to właśnie przeraża mnie co przed kąpielą co w trakcie co po kąpieli,l z przewijaniem to wszystko związane kiedy kremy kiedy puder kiedy oliwki wogóle nie wiem co jak i kiedy. Co do brania na ręce to wogóle nie mam obaw bo miałam kontakt z dzieciątkami. Ja w weekend wyjątkowo odpoczywam bo przyszły tydzień będzie szalony 3 dni szkoleń z czego jedno w innym miescie około 150km ehh Teraz wybieram się na spacerek trochę się powietrzyć. Dzidzia dziś bardzo spokojna cały dzień śpi, wczoraj zresztą też był bardzo grzeczny. W środę już usg ale nie mogę się doczekać. |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Raczkowanie
|
ale tu dzisiaj cichutko...
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- jesteśmy z moim tz na obczyźnie i pracujemy razem w takiej małej fabryce i stąd te dziwne zmiany.jedynym plusem jest to,że co 3 tyg mamy wolny tydzień (całkowicie płatny) ![]() chyba pójdziemy na spacerek.pogoda dzisiaj - o dziwo - bezdeszczowa,więc trzeba korzystać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny. ja właśnie wróciłam z zabrza (teść tam w klinice lezy) i mam zamiar się obyczyć. Teściówka mi upiekła rogaliki z dżemem. w ogóle ostatnio sielanka z teściową straszna, co niestety oznacza, że odwali niedługo jakiegoś zonka, wiem to z doświadczenia, że za długo dobrze być nie może
![]() jutro do roboty....... po ponad miesiącu nieróbstwa.... ale mi się nie chce.... no nic trzeba się zmobilizować i jakoś chyba przeżyję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Raczkowanie
|
metropolitan korzystaj póki teściówka ma lepszą fazę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie i gratuluję zafasolkowania
![]() wpadam z pewna propozycją: Oddam za koszt przesyłki Poradniki dla kobiet w ciąży M Jak Mama mam ich 16 sztuk. od lipca 2008 - grudnia 2009 Te gazetki są uniwersalne. artykuły się powtarzają więc nie ma sensu kupować nowych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.