|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pasy bezpieczeństwa, a ciąża?
Witajcie mamusie mam pytane dotyczące konieczności zapinania pasów bezpieczeństwa w samochodach przez kobiety w ciąży. Jestem zmotoryzowana mamusia, samochodem podróżuje codziennie, brzuszek juz dość mocno się zarysował i pasy są wyjątkowo niewygodne. Zapinam je z myślą o bezpieczeństwie moim i dzidziusia ale czasami mam juz dość tego uciskania. Jak wygląda w świetle prawa zapinanie (a raczej nie zapinanie) pasów przez kobiety w ciąży???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pasy bezpieczeństwa, a ciąża?
z tego co wiem to kobiety od ktoregos miesiaca ciazy moga nie zapinac pasow w samochodzie, ale moze sie myle, jesli tak to niech ktoras z wizazanek mnie poprawi.
ja do konca swojej ciazy zapinalam pasy bezpieczenstwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
W świetle prawa zapinanie pasów przez kobiety w ciązy:
http://www.grupaimage.com.pl/?s=news&id=17 Czyli zapinać pasów nie muszą kobiety w widocznej ciąży, dla bezpieczeństwa warto pasy zapinać, chociaż wiadomo, że przy dużym brzuszku jest to niewygodne, mozna wtedy próbować pas przełożyć nisko pod brzuch.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ja też do końca ciąży zapinałam pasy , to jest bezpieczniesze od niezapinania, choć w śweietle prawa, tak jak napisały dziewczyny- jesli ciąża jest już widoczna zapinać nie trzeba
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie ZAPINAĆ!
Wszystkie badania i testy (oczywiście na manekinach ![]() Tzn. pas jak najniżej, najlepiej pod brzuszkiem, a ten górny normalnie, między biustem. Tak jest o wiele bezpieczniej i dzidziusiowi w razie czego nic się nie stanie. Odsyłam do artykułu dla zainteresowanych: http://www.maluchy.pl/porada/255 oraz tu: http://www.motofakty.pl/artykul/manekin_w_ciazy.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie powinnas zapinać ! Nie chce nikogo straszyc ale niestety znam tragiczny przypadek - koleżanka mojej szwagierki zginęła w wypadku (ona prowadziła samochód), własnie z powodu niezapiętych pasów - była w 7 miesiącu ciąży, dzidzius tez zginął
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja też zapinam, gdy ich nie mam chuję się jakby mnie miało wywiać z auta. Ale wolę wiedzieć nak to wygląda "w świetle prawa". Nie ma co lepiej się troszkę pomęczyć ale być bezpiecznym. dzięki mamusie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.