|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios
To masz szczęście. Jak to mówią: do tanga trzeba dwojga. U mojej mamy brakło dobrej woli do zmiany układu, który znała ze stosunków ze swoją surową i despotyczną matką. Po prostu przerzuciła znany sobie schemat ze swojego życia na nasze stosunki, ja dorastając chciałam coś zmienić ale się nie dało. Obecnie kiedy nie mieszkamy razem jest dużo lepiej ale chyba nie tak jak mogłoby być gdyby moja mama wykazała trochę dobrej woli i chęci zmiany. Moja przyjaciółka ma inne stosunki z matką i wiem ,że ja i moja mama to zupełnie inna bajka.
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios
A dziewczyny nie pochwaliłam się moim prezentem urodzinowym od tej babci o której wam opowiadałam.
Dostałam......... kubek z napisem Polska, czyli jeszcze lepiej jak w zeszym roku, kiedy dostałam trochę pieniędzy.....zapewne dlatego że mój brat był u niej teraz na tydzień a 2 zbiera na gitarę.
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
ja z moja mama moze mam teraz lepszy kontakt niz kiedys i to ja decyduje co chce nosic i ew. mama moze mi doradzic jesli tego potrezbuje, ogolnie nawet jest lepiej niz kiedy gdyz nawet od taty troche wyciagnie grosza dla mnie ale niestety od miesiaca troche krucho z kasa jest a wydatki nie maleją
kurcze ja nawet nie moge mocniej odetchnac tak cale miesnie mnie bola i brzuch tez ale zeby nie bylo ze jest kolorowo, tez czasami sie kłócimy najczescij o sprzatanie lub inne czynnosci domowe po zesci i mama ma racje i ja wiec nie ma tutaj kmpromisu Edytowane przez malina19 Czas edycji: 2010-02-28 o 18:37 |
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
All_that_jazz dziękuję za link, potem zajrzę tam.
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Co mam na siebie włożyć to ja decyduje i mama wie o tym, więc tu jest okej. Denerwują mnie jej humorki i wyrzuty.
|
|
#1445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W każdym bądź razie wolę takie podnoszenie głosu i małe kłotnie, które oczyszczają atmosferę, niż system jaki uskutecznia mój ojciec: "ja Ci nawrzucam, a Ty tylko spróbuj się odezwać albo spojrzec nie tak jak trzeba, to nawrzucam Ci tak, że nie bedziesz wiedziała, jak sie nazywasz" I własnie najgorsze jest to, że ja nie moge nic powiedziec, bo to i tak sie obroci przeciwko mnie, nawet jesli mam racje. Potem mi zostaje juz tylko czysta frustracja, a to czyste zabójstwo człowieka, przysięgam. Takie tłumione przez wiele wiele lat uczucia i wynikająca z tego frustracja potrafią zrobić wielką krzywdę potem...Chociaż ostatnio nawet mi się "układa" z ojcem. Tzn. jestem w stanie z nim czasem porozmawiać bez dziwnych tekstów. Staram sie wiele rzeczy puszczac mimo uszu też, ale nie zawsze sie udaje i wtedy znowu jestem tym niewdziecznym okropnym dzieciakiem
Edytowane przez ChihPyh Czas edycji: 2010-02-28 o 18:39 |
|
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, Tobie chodzi o to,ze babcia obdarza podarkami niesprawiedliwie, jednemu dużo, drugiemu mało?
|
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
All_that_jazz stosunki z moją babcią są bardziej skomplikowane niż po moim poście się wydaje.Po prostu jestem gorszą wnuczką niż pozostali, przynajmniej z jej zachowania tak wychodzi.
P.S To z powodu mojego kibicowania dostałam kubek. ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Po prostu mój brat starszy to świętość, a naprawdę jego zachowanie... a no trudno tak już jest i nic tego nie zmieni.---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Jest moja jedyną babcią więc i tak kocham ją z całego serducha
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wolałam walczyć o swoje z otwartą przyłbicą niż buntować się po kątach kiedy rodzice nie patrzą. Zresztą mam tak do dziś. Może dzięki temu nigdy nie ciągnęły mnie narkotyki, alkohol ani papierosy bo nie tłumiłam swojej osobowości ani własnego zdania po to by zadowolić rodziców. Edytowane przez All_that_jazz Czas edycji: 2010-02-28 o 18:48 |
|
|
|
|
#1450 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ach, ach
![]() Cytat:
![]() Tylko kurcze, przepraszam jesli ktoras teraz uraze, troche mi sie widzi mieszkanie z miesojadami, mam nadzieje, ze zdecyduje sie kolezanka weganka ![]() Cytat:
![]() Tez sie strasznie ciesze. A Ty sie nie smuc, ja w twoim wieku tez nie mieszkalam z TZtem Cytat:
Moj krolik juz ma tutaj swoich fanow, teraz ma ich moj idiolekt, no..., jak tak dalej pojdzie to sie zdemotywuje zupelnie i bede juz tylko unosic sie na fali swojej za***istosci Nie jestem rodowita Slazaczka, tzn. jestem, bo sie tam urodzilam, ale moi rodzice juz nie. Mimo wszystko nierozroznianie Slaska od Zaglebia jakos we mnie godzi. Nie chodzi o jakis lokalny patriotyzm, raczej, no nie wiem, brak podstawowej wiedzy? ![]() W sumie lubie swoja "rodzinna" okolice, teraz jeszcze bardziej i nawet tesknie za Katowicami Moj TZ jest zakochany w Krakowie, od wakacji ![]() Jedno ALE - jak to, ku "Twojemu zaskoczeniu"? Trzamaj te kciuki, bo dopiero zaczelismy przenosic rzeczy, a okna dalej nieumyte ![]() Pozdrawiam Cie rowniez, z daleka, tez mi jest bardzo milo ![]() Pewnie - na osiedlu Tysiaclecia (kolo Biedronki, miedzy kukurydzami) - na al. Korfantego (taki duzy obok Superjednostki nie daleko ronda, tam gdzie kiedys byl Dom Dziecka) - na przeciwko tego wyzej wymienionego Retro - maja nieco drozsze ciuchy, ale mozna znalesc prawdziwe perelki, poza tym maja tam tez piekna i nie droga bizuterie, ktora wlascicielki "sklepiku" same robia, ksiazki, ktore mozna albo b. tanio kupic albo wymienic na jakies swoje, no i ejdna pani szyje przesliczne (i wcale niedrogie) torebki - na przeciwko kosciola na Zalezu, na ul. Gliwickiej - Szwajcar i w tym samym budynku ale na dole drugi z ciuchami z Anglii (w poblizu Placu Wolnosci na ul. Gliwickiej) - na ul.3maja tez jest jeden calkiem fajny A poza tym jezcze tez na ciuchy do Sosnowca i do Chorzowa
|
|||
|
|
|
#1451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ach, ach
![]() Cytat:
![]() Tylko kurcze, przepraszam jesli ktoras teraz uraze, troche mi sie widzi mieszkanie z miesojadami, mam nadzieje, ze zdecyduje sie kolezanka weganka ![]() Cytat:
![]() Tez sie strasznie ciesze. A Ty sie nie smuc, ja w twoim wieku tez nie mieszkalam z TZtem Cytat:
Moj krolik juz ma tutaj swoich fanow, teraz ma ich moj idiolekt, no..., jak tak dalej pojdzie to sie zdemotywuje zupelnie i bede juz tylko unosic sie na fali swojej za***istosci Nie jestem rodowita Slazaczka, tzn. jestem, bo sie tam urodzilam, ale moi rodzice juz nie. Mimo wszystko nierozroznianie Slaska od Zaglebia jakos we mnie godzi. Nie chodzi o jakis lokalny patriotyzm, raczej, no nie wiem, brak podstawowej wiedzy? ![]() W sumie lubie swoja "rodzinna" okolice, teraz jeszcze bardziej i nawet tesknie za Katowicami Moj TZ jest zakochany w Krakowie, od wakacji ![]() Jedno ALE - jak to, ku "Twojemu zaskoczeniu"? Trzamaj te kciuki, bo dopiero zaczelismy przenosic rzeczy, a okna dalej nieumyte ![]() Pozdrawiam Cie rowniez, z daleka, tez mi jest bardzo milo ![]() Pewnie - na osiedlu Tysiaclecia (kolo Biedronki, miedzy kukurydzami) - na al. Korfantego (taki duzy obok Superjednostki nie daleko ronda, tam gdzie kiedys byl Dom Dziecka) - na przeciwko tego wyzej wymienionego Retro - maja nieco drozsze ciuchy, ale mozna znalesc prawdziwe perelki, poza tym maja tam tez piekna i nie droga bizuterie, ktora wlascicielki "sklepiku" same robia, ksiazki, ktore mozna albo b. tanio kupic albo wymienic na jakies swoje, no i ejdna pani szyje przesliczne (i wcale niedrogie) torebki - na przeciwko kosciola na Zalezu, na ul. Gliwickiej - Szwajcar i w tym samym budynku ale na dole drugi z ciuchami z Anglii (w poblizu Placu Wolnosci na ul. Gliwickiej) - na ul.3maja tez jest jeden calkiem fajny A poza tym jezdze tez na ciuchy do Sosnowca i do Chorzowa
|
|||
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
rozbraja mnie moja siostra... no nie mogę
pokazałam jej tę torebkę co i tu pokazywałam, a ona tylko narzeka, a że za duża, a że nie jest ze skóry ![]() a czy torebka musi być ze skóry??!! buty ze skóry ok, to jeszcze zrozumiem, choc teraz jak jest tyle różnych nowoczesnych tworzyw to można inny materiał wybrać,ale torebka?? przecież kosmetyki w torebce nie musza jej oddychać czy cos
|
#1453 |
|
Zadomowienie
|
All_that_jazzz, z tym, że to u mnie w domu to było totalne wrzucanie, żadne dyskusje, co najwyżej monolog przekazujący Ci mniej więcej tyle, że jesteś nic niewarta. A ze ja zawsze wrazliwym dzieckiem byłam, to mnie to bardzo bolało, ale tatuś, to tatuś, tatusia trzeba słuchać, szanowac i kochać, bo to tatuś. Nieważne, co tatuś mówi, tatuś się nie myli. W ciągu całego życia RAZ miałam szczerą rozmowę z ojcem na ten temat, własnie w okresie dorastania, po tym kiedy w końcu do nich dotarło, że coś jest nie tak, bo robiłam dosyć niefajne rzeczy. Potem było przez jakiś czas Ok, potem powrót do "normalności". Dopiero teraz mniej wiecej sie zdystansowałam do tego wszystkiego. Teraz własnie miedzy nami jest niby ok, ale nie do końca, bo do tej pory mam poczucie ogromnego żalu do niego właśnie.
Ech, idę sobie herbatę zrobić, bo mi ciśnienie skoczyło...
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nigdy nie miałam skórzanych butów, czy torebki. I żyję.
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Szmyrk, ku mojemu zaskoczeniu bo pamiętam marazm na Śląsku po okresie masowych bankructw przemysłu ciężkiego i kopalni i nie sądziłam,że tak szybko Śląsk złapie drugi oddech i nabierze takiej dynamiki rozwoju. Po młodym pokoleniu zaczynało być widać syndrom wyuczonej bezradności. Co ambitniejsi wyjeżdżali na saksy do Niemiec albo do Francji. Brak też było sensownych planów inwestycyjnych, początek moich studiów w Krakowie to okres ujawniania afer korupcyjnych władz samorządowych na Śląsku. Nikt o tym głośno nie mówił ale wiadomo było, że są układy i że one paraliżują normalny rozwój regionu. Nie sądziłam,że Śląsk tak szybko przezwycięży te trudności.
A co do okien-rozumiem twój ból. Sama nie cierpię brudnych okien. Właśnie dziś myłam własne zapaskudzone przez wszechobecne krakowskie gołębie. |
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też....
A moja mama, jak coś zamawiam na allegro to zawsze marudzi. Że nie takie, że materiał niewiadomy, że za długie, za krótkie, zły kolor, nie będzie do czego nosić itd. A jak już przyjdzie to zaczyna jej się podobać i nawet kilka rzeczy pożycza. I tak zawsze
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
A propos torebek... mam 'trochę' kasy i postanowiłam moje gluty (które są stare, bądź pożyczone od siostry) wymienić na nowe...
I mam ochotę na 3 zwykłe torebki + 1 szmaciak ;]Na razie podobają mi się te : http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=941561641 http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=941523271 Co myślicie?
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Szukam jakiejś ładnej sukienki,ale nic mi sie już nie podoba
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ładnie się prezentuje
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję szmyrku za rozpiskę
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1464 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też
choć rozumiem dlaczego niektóre osoby wolą skórzane butyCytat:
Cytat:
ta 1 moze być fajna, choc nie w moim guście, ale do odpowiedniega stroju - super!! druga też nie w moim typie, bo nie lubię przez ramię, ale do jeansów na pewno by pasowała, w przeciwieństwie do 1 eleganckiej jest bardzo "luzacka" ![]() a na jaką okazję?
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
All_that_jazz, to podziwiam
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
na żadną
![]() Taka z krótkim rękawkiem lub 3/4 , jakaś ładna zwiewna, dziewczęca, przed kolanka, do 60 zł. Na wiosnę i lato
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Ja torebek skórzanych nie kupuję. Za drogie a niszczą się tak samo jak te ze skóry sztucznej. Ja kupuję na allegro David Jones i noszą się świetnie. I wykończnie wewnątrz jest bardzo praktyczne- dobrze uszyta i rozplanowane kieszenie. A buty kupuję skórzane bo dziadek- żołnierz wpoił mi,że w życiu ważne są dwie rzeczy: dobre, porządne buty i wygodne, solidne łóżko. A reszta jakoś obleci. I tego się trzymam i po latach stwierdzam,że miał dużo racji. A skórzane buty jednak są na lata. I najdroższa sztuczna skóra nie zapewni takiej trwałości buta jak skóra naturalna.
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiosna idzie w końcu;pno musze sie juz pakować
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 3 torebki. jedna do skzoły i dwie mneijsze.
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Ja na rodzicó nie narzekam, chociaz może mnie trochę "skrzydzili" tzrymajac pod kloszem. Ale czuję, że czas sie wyrwać z domu, daj Panie Boze, zebym dostała sie na te studia i mogłą zamieszkać w mieszkanku gdzie będzie TŻ,a do domu wracać na weekendy.
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale teraz chodze w kozaczkach za 45 zł, targowe, kupione w przecenie w marcu zeszłego roku ![]() ale jakbym miała coś kasy to kupiłabym inne, nie czarne ale moze brązowe
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

I własnie najgorsze jest to, że ja nie moge nic powiedziec, bo to i tak sie obroci przeciwko mnie, nawet jesli mam racje. Potem mi zostaje juz tylko czysta frustracja, a to czyste zabójstwo człowieka, przysięgam. Takie tłumione przez wiele wiele lat uczucia i wynikająca z tego frustracja potrafią zrobić wielką krzywdę potem...