Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-28, 12:57   #3061
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Martucha - mysle ze dziewczyny tu juz douzo poradzily, ja moge dorzucic jakies swoje propozycje:
-zapiekanka z makaronem (rozne rzeczy tu mozesz wrzucic bo i warzywa i jakies miesko) wymieszac skladniki, zrobic sos(albo uzyc pomyslu na... z knora) zapiec i masz danie na cieplo
-salatka z kurczakiem gyros
-salatka z feta ( u mnie to lodowa, pomidor, ogorek, papryka, oliwki, czerwona celulka, feta i sos)
-salatka z zupek chinskich (jest jej wiele rodzajow) - juz dziewczyny o niej mowiliy, ja tu daje np. pokrojone w kostke:szynke,ser zolty,papryke,ogorek(kons erwowy lub swiezy) i doprawiam sola, pieprzem i trpche musztardy i majonezu
-dla wegetarien - salatka z tunczykiem (makaron penne, kukurydza, ogorek, tunczyk i jogurt)
- salatka z tortelini i brokulami

Wszystko co napisalam jest raczej proste i szybkie w przygotowaniu...
mysle dalej moze cos mi sie przypomni...
dziekuje

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Nie ma znaczenia czy zwolnienie jest od prywatnego czy od państwowego. Ja często zmuszona byłam do korzystania z prywatnego i miałam zwolnienia od internisty, laryngologa czy chirurga. Prywatnie wszystko. Tyle że zniżek na leki nie miałam.

Sałatka z mozarelli i pomidorków (koktailowe są fajne) jest niezła. Ja daję jeszcze świeże listki bazyli (można kupić za parę zł krzaczek w markecie) i polewam oliwą plus sól i pieprz.
Ja bym zrobiła garnek sosu do spagetti z mięsem mielonym, zostanie Ci tylko makaron ugotować a to 10 min. i zapycha.

A ja się obijam
no tak mnie korca te pomidorki i mozzarella

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Calzone to prościzna, mnie się wczoraj otworzyły i tak były dobre, ale może ta jak dziewczyny mówią jakąś dobrą zapiekankę, wtedy sobie wszystko przygotujesz, a potem tylko do pieca. Ale ja nie podpowiem, bo nie przepadam za zapiekankami makaronowymi
to cho do mnie pomozesz mi;D

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
martucha ja też nie czuje się zbyt swobodnie w kuchni, zawsze mi sie wydaje, że coś mi sie nie uda. wczoraj robiłam sałatke gyros mniam...

męzuś przywiózl mi lekarstwa, wiec chyba dzis przeleze dzionek w łóżku choc troszkę szkoda mi czasu, tym bardziej, że wykonuję kolejny album- tym razem dla mojej mamci
no taka ze mnie "gospodyni"
aaaaa ty lez i odpoczywaj
Stary 2010-02-28, 13:02   #3062
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Martucha no problemo, ja lubię gotować

A ja mam problem. Czy któraś z pań wie co to za kwiat i jak o niego bać, dostalimy, a ja na kwiatkch się wcale nie znam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 13:09   #3063
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

scio to jest dracena

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 13:17   #3064
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Martucha no problemo, ja lubię gotować

A ja mam problem. Czy któraś z pań wie co to za kwiat i jak o niego bać, dostalimy, a ja na kwiatkch się wcale nie znam
nie znam sie ale moja mama ma taki i mowila ze to dracena
tu masz troszku
http://tak.webd.pl/articles.php?article_id=8

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-02-28 o 13:19
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 13:18   #3065
bzyczka1
Zakorzenienie

spóźniłam się ale też obstawiam na dracenę

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 13:38   #3066
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 14:24   #3067
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
scio to jest dracena
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
nie znam sie ale moja mama ma taki i mowila ze to dracena
tu masz troszku
http://tak.webd.pl/articles.php?article_id=8
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
spóźniłam się ale też obstawiam na dracenę

Już wszystko wiem.
Małż mi kazał w ncie szukać, a ja mu mówię, zrobię zdjęcie i zapytam na wizażu

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 14:36   #3068
kliwia
Zakorzenienie

Scio dracene podlewac normlanie, nie za duzo, co 3 dni, mozna tezspryskiwac b bo nie lubi suchego powietrza
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 15:41   #3069
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ja dzis sie urwalam z zajec bo tak mi sie nie chcialo tam siedziec.... takie nudy byly, wiec wzielam tylko materialy, podpisalam sie na liscie i 1 przerwa i mnie nie bylo
Dzieki temu zdazylam juz byc z moim mezulkiem na spacerku, zjesc obiadek, porozsylac cvki i nawet wystawic suknie slubna na all a teraz wlasnie moze bym wreszcie wychodzila z zajec... wiec jestem bardzo zadowolona z wagarow teraz ide sie wreszcie zdrzemnac, potem pakowac walize... i ide na nocke do pracy... a jutro rano srrruuu jade do bielska bo mam az 4 dni wolnego

kurcze ostatnio strasznie zle sie czuje... kluje mnie cos w klatce piersiowej...okolice mostka i serca... nie wiem od czego mi sie to stalo, nie mialam zadnych stresow... dzis np obudzilam sie rano i dupa kluje mnie... a przeciez spalam normalnie, szkola sie nie stresuje wiec nie wiem o co chodzi... jak tak dalej pojdzie to chyba bede musiala wybrac sie do kardiologa... moze to z przemeczenia? jesli tak to mam nadzieje ze przejdzie mi po tych 4 dniach wolnego...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 15:50   #3070
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

posprzatalismy z męzulem mieszkanko, zrobiłam mielone (moje pierwsze, ciekawe jak wyjdą) aha i pytanie. czy wy je po smazeniu dusici troszkę czy nie?? bo ja je własnie duszę pod przykryciem w małej ilosci wody.

samba a moze to nerwoból?? ból jak chcesz nabrac głębszego powietrza??

Stary 2010-02-28, 15:55   #3071
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

co do mielonych to ja je pieke jak schabowe... bez duszenia pod przykryciem...

a co do nerwobolu to raczej chyba nie to... nie boli mnie jak wdycham powietrze tylko caly czas mam takie uczucie jakby ktos mi trzymal piesc miedzy piersiami i naciskal..nie wiem co to i od czego... ehh sypac sie zaczynam
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 15:56   #3072
kliwia
Zakorzenienie

madzialenka to Ci wyjda pulpety a nie mielone.
Stary 2010-02-28, 16:26   #3073
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 17:14   #3074
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
madzialenka to Ci wyjda pulpety a nie mielone.
ale nie ja je normalnie smazyłam na patelni a dopiero na koniec podlałam troszkę wodą i poddusiłam .

w kazdym bądz razie wyszły bardzo smaczne.

Stary 2010-02-28, 17:31   #3075
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Stary 2010-02-28, 18:13   #3076
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ale nie ja je normalnie smazyłam na patelni a dopiero na koniec podlałam troszkę wodą i poddusiłam .

w kazdym bądz razie wyszły bardzo smaczne.
po prostu nie miały chrupiącej skórki moja mama tak robi z odgrzewanymi (żeby się nie przypaliły no i one odgrzewane już takie dobre nie są bo skóra się twarda robi od ponownego smażenia i w ogóle trudno je dobrze podgrzać bez przypalania).
Ja uwielbiam mielone z niespodzianką do środka ser żółty i ogóreczek kiszony, albo pieczarki albo w ogóle wymieszać pieczarki z mięsem.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 18:32   #3077
ktosia86
Zakorzenienie

Witam w niedzielny wieczór
Ale mi byle jak... Od wczoraj męczy mnie przeziębienie, a jeszcze wybraliśmy się do znajomych i dzisiaj ledwo żyję. Cały dzień leżę w łóżku, mężuś pomaga mi się wygrzać Muszę się jakoś wykurować, bo jutro do pracy... niestety
Stary 2010-02-28, 19:17   #3078
stokrotka24
Zakorzenienie

dobry wieczór
Ale ten weekend szybko minął, normalnie szok. Mieliśmy posiedzieć z mężem przy winku a tu 2 węże od wanny nam pękły i mężuś z teściem się gimnastykują aby coś zaradzić, bo sklepy z wężami u nas zamknięte o tej porze. Na weekend byliśmy oglądać 3 mieszkanka. 2 pierwsze tańsze ale do remontu a to ostatnie małe ale wyremontowane i własnie nam sie spodobało. Ma tylko 38 m ale 2 pokoje i to nie jakieś super klitki tylko w miarę rozkładowe do tego łazienka z toaletą i aneks kuchenny z ładnymi meblami. Jest całkowicie wyremontowane, wchodzi się i mieszka, do wprowadzenia się w lipcu-sierpniu. Powiedzieliśmy, że weźmiemy jak obniżą cenę o 20 tyś (bo dali zupełnie nierealną cenę) co będzie i tak drogo za metr, ale weźmiemy. Jutro mają nam dać znać więc trzymajcie kciuki. Szukaliśmy ogólnie większego- ok 50 m ale stwierdziliśmy, że spokojnie z 1 dzieckiem tam wyżyjemy a za kilka lat kupi się coś większego.
A wy dziewczyny jaki macie metraż, lub jak dużego mieszkania szukacie?

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 19:21   #3079
kliwia
Zakorzenienie

my mamy 54 ale rozklad do d*py. Jeszcze jeden pokoj by sie przydal albo dwa jeden dla ciecka drugi na garderobe
tak to niestety jest jak ma sie za duzo mebli, albo pomyslow, Potzreba nam mijesca do bracy, prawdziwa pracownia jest moim marzeniem. Ale gdy pojawi sie dziecko biurko powedruje do salonu, iw ogole dziwnie bedzie.

Ale z drugiej strony, jak w jadalni stanie szafa wnekowa, to z wieksza iloscia gratow wladuje sie do szafy więc powinno sie unormowac wszytsko, i starczyc

Bo ciezko by mi bylo zrezygnowac z sypialni, to jest super wynalazek.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-02-28 o 19:24
Stary 2010-02-28, 19:28   #3080
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy 54 ale rozklad do d*py. Jeszcze jeden pokoj by sie przydal albo dwa jeden dla ciecka drugi na garderobe
tak to niestety jest jak ma sie za duzo mebli, albo pomyslow, Potzreba nam mijesca do bracy, prawdziwa pracownia jest moim marzeniem. Ale gdy pojawi sie dziecko biurko powedruje do salonu, iw ogole dziwnie bedzie.

Ale z drugiej strony, jak w jadalni stanie szafa wnekowa, to z wieksza iloscia gratow wladuje sie do szafy więc powinno sie unormowac wszytsko, i starczyc

czyli macie tam 2 pokoje? ja właśnie mam wątpliwości czy nie za wysoką cenę zaproponowaliśmy:confused : normalnie na rynku jest ok 300-400 zł za metr niżej niż my powiedzieliśmy

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:01   #3081
kliwia
Zakorzenienie

na tych 54 metrach byly 4 pokoje, kuchnia, kibelek z lazienka (240x140 ) waski przedpokoj w L
Wywalilismy 2 sciany, i teraz mamy 2 pokoje prawdziwe, plus jeden przechodni, i kuchnie z jadalnia.

Czerwone linie oznaczaja sciany wywalone.
Stary 2010-02-28, 20:05   #3082
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dobry wieczór
Ale ten weekend szybko minął, normalnie szok. Mieliśmy posiedzieć z mężem przy winku a tu 2 węże od wanny nam pękły i mężuś z teściem się gimnastykują aby coś zaradzić, bo sklepy z wężami u nas zamknięte o tej porze. Na weekend byliśmy oglądać 3 mieszkanka. 2 pierwsze tańsze ale do remontu a to ostatnie małe ale wyremontowane i własnie nam sie spodobało. Ma tylko 38 m ale 2 pokoje i to nie jakieś super klitki tylko w miarę rozkładowe do tego łazienka z toaletą i aneks kuchenny z ładnymi meblami. Jest całkowicie wyremontowane, wchodzi się i mieszka, do wprowadzenia się w lipcu-sierpniu. Powiedzieliśmy, że weźmiemy jak obniżą cenę o 20 tyś (bo dali zupełnie nierealną cenę) co będzie i tak drogo za metr, ale weźmiemy. Jutro mają nam dać znać więc trzymajcie kciuki. Szukaliśmy ogólnie większego- ok 50 m ale stwierdziliśmy, że spokojnie z 1 dzieckiem tam wyżyjemy a za kilka lat kupi się coś większego.
A wy dziewczyny jaki macie metraż, lub jak dużego mieszkania szukacie?
Mieszkałam kiedys na takmi 38m i powiem szczerze, ze teraz nie chciałabym do tego wrocic. ale nie ma to jak wlanse m- ciasne, ale wlasne. zastanowcie sie czy za pare lat rzeczywiscie bedziecie w stanie kupic większe, bo jezeli na calosc bierzecie teraz kredyt to moze byc ciezko znmienic, no chyba, ze macie juz czesc kasy odłozonej a jaka cena za m2?
Stary 2010-02-28, 20:15   #3083
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
oto moje nowe nabytki:
buty z Sigmy
piękności gdzie te buty można kupić? z zwykłych sklepach obuwniczych czy jest sieć Sigma?

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
dzis mi mowi, ze mam tak rozległa i nieciekawa nadzerke, ze to sie skonczy zabiegiem. Narazie dal jakies tabletki, mam je brac i za dwa miesiace do kontroli. Ewentualnie mozna to troszke podleczyc i przesunac zabieg ale jak mi powiedzial, ze to sie moze w raka zamienic to mnei tym załamał
może warto skonsultować to jeszcze z innym lekarzem? ja nie miałam tego zabiegu, ale też słyszałam, że jest dość powszechny ważne żebyś z tym nie zwlekała, bo lekarz a rację

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Cześć Wczoraj wieczorem dzwoniła babka z banku i powiedziała, że uruchomili w końcu ten kredyt, no nareszcie .
gratuluję

u mnie po staremu, z jednym wyjątkiem. Chyba dostałam okres dzisiaj rano zobaczyłam krew w toalecie i myslałam, że to jakiś krwotok ale zadzwoniłam do szpitala i powiedzieli, że mam się tylko obserwować, bo to na pewno nie z jajnika (podobno nie ma takiej możliwości ) no i boli mnie wszystko, a wkrzyzu to chyba siekerę mam wbitą

widziałam wczoraj Avatara na kompie i sie popłakałam a do kina to nie chciałam iść bo to pewnie głupia histotyjka scinece fiction ale to może dlatego że było napięcie przedmiesiączkowe

po operacji wrócił mi już smak i apetyt i teraz bym konia z kopytami codziennie zjadła

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:19   #3084
atomufka
Zakorzenienie

stokrotka szczerze mowiac to nie kupilabym takiego mieszkania bo to straszna klitka.Wychowalam sie w takim mieszkaniu
My szukamy minimum 50 metrow i musza byc 3 pokoje ,bo nie wyobrazam sobie, potem jak bede dzieci w 2 pokojach sie kisic przy kredycie na 30 lat

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:09   #3085
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
dziekuje bardzo jutro bede robi menu

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja dzis sie urwalam z zajec bo tak mi sie nie chcialo tam siedziec.... takie nudy byly, wiec wzielam tylko materialy, podpisalam sie na liscie i 1 przerwa i mnie nie bylo
Dzieki temu zdazylam juz byc z moim mezulkiem na spacerku, zjesc obiadek, porozsylac cvki i nawet wystawic suknie slubna na all a teraz wlasnie moze bym wreszcie wychodzila z zajec... wiec jestem bardzo zadowolona z wagarow teraz ide sie wreszcie zdrzemnac, potem pakowac walize... i ide na nocke do pracy... a jutro rano srrruuu jade do bielska bo mam az 4 dni wolnego
a moja sie niesprzedala.. bu a miala ponad 300 odslon i 5 osob ja obserwowalo... no nic... jutro wystawiam ja jesczze raz...
trzymam kciuki zeby twoja poszla..

Cytat:

to moze napisz do m jak mieszkanie oni fajnie stare uklady przerabiajka na nowe
a noz widelec cos fajnego ci napisza
Stary 2010-02-28, 21:11   #3086
kliwia
Zakorzenienie

martucha z tym ukladem juz nic wiecej nie da sie zorbic
ja po prostu po mojej mamie odziedziczylam chec posiadania duzych przestrzeni
Fakt ze juz mam dosc zycia w tym w czym zyjemy teraz i dlatego narzekam.
Bo jak juz bedzie zrobione to tez bedzie inaczej, bo wszytskobedzie mialo swoje miejsce.
Stary 2010-02-28, 21:20   #3087
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
martucha z tym ukladem juz nic wiecej nie da sie zorbic
ja po prostu po mojej mamie odziedziczylam chec posiadania duzych przestrzeni
Fakt ze juz mam dosc zycia w tym w czym zyjemy teraz i dlatego narzekam.
Bo jak juz bedzie zrobione to tez bedzie inaczej, bo wszytskobedzie mialo swoje miejsce.
rozumiem wiec trzymam kciuki za szybkie urzadzenie wszystkiego do konca by zylo sie lepiej
Stary 2010-02-28, 21:36   #3088
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
piękności gdzie te buty można kupić? z zwykłych sklepach obuwniczych czy jest sieć Sigma?
:
to jest jakas hurtownia, zamowienia przez internet, zajmuja sie tym organizatorki, wiecej : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403015
Stary 2010-02-28, 22:04   #3089
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
po prostu nie miały chrupiącej skórki moja mama tak robi z odgrzewanymi (żeby się nie przypaliły no i one odgrzewane już takie dobre nie są bo skóra się twarda robi od ponownego smażenia i w ogóle trudno je dobrze podgrzać bez przypalania).
Ja uwielbiam mielone z niespodzianką do środka ser żółty i ogóreczek kiszony, albo pieczarki albo w ogóle wymieszać pieczarki z mięsem.
ja własnie z pieczarkami i cebulką robiłam
Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
stokrotka szczerze mowiac to nie kupilabym takiego mieszkania bo to straszna klitka.Wychowalam sie w takim mieszkaniu
My szukamy minimum 50 metrow i musza byc 3 pokoje ,bo nie wyobrazam sobie, potem jak bede dzieci w 2 pokojach sie kisic przy kredycie na 30 lat
zgadzam się. 38 metrów to bardzo malutko. Pojawią się dzieci i juz będzie problem.

ps. dziewczyny słyszałyscie o tej nawałnicy co sie zbliza do Polski?? We Francji zabiła 45 osób, teraz jest w niemczech

Stary 2010-02-28, 22:09   #3090
kliwia
Zakorzenienie

no jutro bedzie nad morzem a ja jade nad morze
ale w polsce zazwyczaj nie sa to tak silne wiatry.
Chociaz 100km/h przy sztormie to nie jest codziennosc.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości