|
|
#31 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Seks przedmałżeński
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Człowiek czuje tą niesamowitą bliskość z partnerem, uczy się swojej cielesności, odczuwania przyjemności, nie cierpi frustracji seksualnej, tworzy pełny związek(zarówno duchowy jak i cielesny).A w noc poślubną będę się bzykać z moim mężem w najlepsze a nie przeżywać stresy, ewentualny ból i możliwe rozczarowanie (bo niektórzy tak idealizują ten 1 raz, że jak nie ma trzęsienia ziemi i orgazmu to się małżeństwo od żalu i pretensji zaczyna )
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2010-02-28 o 17:07 |
|||
|
|
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ehhh, żeby ten tekst miał popacie musiałby być skierowany do RM. Ja tam moherowego beretu nie nosiłam i nie noszę. Więc żebyś tylko wiedziała co ja z moim obecnym mężem wyczyniałam przed ślubem.... W każdym bądź razie jesteśmy już kilka lat w związku małżeńskim i nasze więzi są chyba coraz mocniejsze. Aaaaa, no i z psychiką też raczej jest w porządku, chyba Jeśli nie, to napewno nie jest przyczyną seksu przedmałżeńskiego.
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
szkoda,że moje przemyślenia to dla wielu z was brednie. Nie wierzę, że nigdy sie nie zastanawialiście nad konsekwencjami takiego zachowania...ale to nie moja sprawa.
Jeśli chodzi o stwierdzenie"często się słyszy" to miałam na myśli moje środowisko, w którym takie tematy są podejmowane. Takie opinie miałam również okazję usłyszeć w reportażu dotyczącym psychologicznych przyczyn rozwodów. |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
jakie mogą być konsekwencje?
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Owszem zgadza się,że nie jestem już dziewicą. Ale to chyba nie wyklucza faktu,że zastanawiam się, czy to może się jakoś odbić na człowieku w przyszłości?
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
będzie szczęśliwszy ;p
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
czemu mialyby sie odbic? przy niedopasowaniu rowniez w sprawach seksu mozna sie rozstać duzo łatwiej przed niż po ślubie.
Ale nie rozumiem, co zmienia papierek? przeciez ślub to legalizacja związku, a nie coś zupelnie nowego i innego zeby para miala zmieniac podejscie. Owszem naiwnym i romantykom wydaje sie, ze to takie cudowne i wspaniale, ze udowadniaja sobie milosc celibatem i dopiero po slubie konsumują związek.Ok, ich wybór. Ale ja wole zjeść z moim lubym przyslowiową beczke soli i znac go z każdej strony, zanim mu obiecam, ze nie opuszcze go aż do śmierci. A związek bez seksu jest... niepełny. Moim zdaniem rozsądniej sie wiazac z czlowiekiem, którego sie dobrze zna, z którym sie wie, ze sie chce być bo zna sie z kazdej strony, równiez w łózku - a to jest bardzo ważne. Nieporozumienia w seksie zdarzaja sie bardzo czesto, co widac po tym forum - i jesli partnerzy o tym nie potrafią rozmawiać, to coto za zwiazek, co to za małżenstwo? związek, miłość, to proces który trwa cale zycie, buduje sie go cale zycie. Uwazam ze para, która zna siebie na wylot i chce dalej ze sobą być będzie duzo lepszym młązenstwem niz para, która ma romantyczne podejscie i chce najpierw slubu, potem dopiero poznawania sie. a zycie to nie jest bajka, uprawiać seks trzeba sie nauczyc, dowiedziec co sie lubi a co nie, czesto rodzi frustracje - i jesli para z tego wychodzi, przez rozmowy, zrozumienie - to jest to dobra para. niewazne, czy zalegalizowana czy nie.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
To,że facet będzie szczęśliwszy nie ulega wątpliwościom
a co poza tym? bo przecież życie nie składa się z samej satysfakcji seksualnej...
|
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo.. Taaa
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym to dopasujecie się seksualnie i nie będziecie sfrustrowani. frustracja seksualna odbija się na związku z często tragicznym dla niego skutkiem. ludzie myślą że ich dziewictwo jest niezwykłe i wyjątkowe, mają się za bóg wie kogo bo czekają. ale co z tego? kogo to tak na prawdę obchodzi?
|
|
|
|
#43 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie mój mąż zaskakuje po 10 latach. Ja sama nie wiem na co będę mieć ochotę w lipcu. A moje oczekiwania w styczniu były całkiem inne niż w sierpniu-pazdzierniku. |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:poza tym to jest ZA***IŚCIE. tyle mam do powiedzenia w tym temacie. jeszcze jak przeczytałam facetowi Twojego posta to tylko sarknął, że kobiety to niby nie czerpią przyjemności z seksu tylko zamykają oczy i myślą o Anglii?
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy skończą się takie głuuupie wąąątki??
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
jak głuuuupie?! dla dziewczyny to sprawa poważna i nie gługiaaa a tu takie rzeczy.
Autorko... może i ten watek nie był by głupi gdyby nie fakt iż sama bzykasz się przed ślubem. Nie bój się nic ci nie będzie! Cały świat tak rządzi. |
|
|
|
|
#48 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Równie dobrze mogliby zacząć współżyć po ślubie i też dojść do wniosku, że ich tż ma inne zalety i nie chcą rozstania..A w innych kwestiach, można się tak samo dobrze poznać jak pary, które uprawiają seks przed ślubem (no chyba, że kogoś chcica ciśnie i ślub jest bardzo szybko Jednak wszystkie osoby, które znam i które zdecydowały się czekać z konsumpcją związku do ślubu (najczęściej wyznawcy kk) - raczej nie przywiązują dużej wagi do seksu. Nawet gdyby nie zasady kk pewnie i tak by im się z tym zbytnio nie spieszyło.. ![]() Podsumowując, wg. mnie - seks przed ślubem nic nie zmienia. Jeśli komuś się do seksu nie spieszy to zawsze znajdzie sobie jakiś powód.
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a) nie czerpiesz radości z seksu/wykorzystano Cię kiedyś? b) czerpiesz garściami nauki KK ( na spowiedzi z pewnością usłyszałaś, że seks przedmałżeński to inicjowany przez mężczyznę sposób na wykorzystanie kobiety, którą tenże ma zamiar niechybnie porzucić...) bez żadnych przemyśleń i konfrontacji z życiem/własnymi doświadczeniami? c) jesteś taka ... mało mądra?
|
|
|
#50 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Bzdury... ;]
Jak się ludzie kochają, szanuja i są chociaż troszkę poważni i odpowiedzialni... to seks wg mnie ZAWSZE jest dobry i jedynie będzie miał dobre konsekwencje... Kolejny wątek. Masakra. Gdzie HighKick? ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Umieram dziewięć razy Umieram stojąc w oknie Na korytarzu 26.05.2010 - Babciu... Edytowane przez Claire Fisher Czas edycji: 2010-02-28 o 23:16 |
|
|
|
|
|
#52 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy był sex czy nie było go przed ślubem nie ma żadnego znaczenia. Kwestia leży w dogadywaniu się partnerów, ich charakterów. Jeśli pożycie seksualne nie zadowala obojga, a może to być dla którejś ze stron (lub dla obu) bardzo ważne no to może być różnie.
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
O rany nie myślałam że jeszcze w tych czasach można mieć takie dylematy
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy posiedzieć na podforum Seks żeby co nieco o tych dylematach słyszeć ;p
|
|
|
|
#57 | |
|
Buc
|
Cytat:
nie?
|
|
|
#58 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W seksie nie chodzi tylko o zaspokajanie jednej ze stron. Jeśli ktoś ma takie podejście-to dla jego psychiki lepiej będzie jak się z zeksem wstrzyma (nawet i po ślubie). ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- :d
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Rany nie wierz w takie brednie. Moim zdaniem powinno się spróbować przed ślubem, żeby sprawdzić czy do siebie pasujecie pod tym względem, oczywiście jak Wam za pierwszym razem nie wyjdzie to nie panikujcie.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mysle, ze HighKick na stale wyniosl sie z Wizazu, bo faktycznie sie obrazil.
![]() ![]() Autorko, a jak niby seks przedmalzenski moze wplywac zle na ludzka psychike? w jaki sposob? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.

ostatnio zastanawiam się, jakie skutki może wywrzeć na człowieku seks przedmałżeński, czy może mieć wpływ na nasze przyszłe życie i stosunki w małżeństwie?
)

Jeśli nie, to napewno nie jest przyczyną seksu przedmałżeńskiego.

Równie dobrze mogliby zacząć współżyć po ślubie i też dojść do wniosku, że ich tż ma inne zalety i nie chcą rozstania..

.