|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5
WITAM DZIEWCZYNY!
![]() Wróciłam z Zakopca, oczywiście z dietki nici No nie dało się Od dzisiaj znowu zaczynam uderzeniówkę razem z mężem tym razem, bo on przewidzial, że nie damy rady na wyjeździe więc nie zaczynał ![]() Dzięki foka za trzymanie kciuków, ale jak i Ty poległam L) Powodzenia dla wszystkich
|
|
|
|
#4292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny nie ma sie czego bac na III fazie. ja znowu schudlam 1kg po dniu proteinowym, a stosuje sie dokladnie do zalecen lekarza wiec nie wiem o co chodzi... |
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dobrze, ze jestescie, bo sama bym chyba nie miala tak silnej woli, a tak to boje sie batow na wizazu
![]() ![]() lece piec chlebek na kanapeczki do szkoly ![]() zrobilam sie leniwa nie chcialo mi sie zmielic otrebow do chlebka, wsypalam cale i tez wyszedl, po co sie trudzic hehe
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-03-01 o 08:09 |
|
|
|
#4294 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() mam podobnie ale powoli powoli zaczyna sie to zmieniac Cytat:
to tylko powiem (jakbys nie wiedziała) ze w tyn7 lecą codziennie o 19 Ja dzis zaczynam 5P i mam strasznie mały zapał do jedzenia jak sobie pomysle o serze, mięchu i jajach
|
|
|
|
|
#4296 |
|
404 Not Found
|
Oczywiście, że wiem i oglądam po raz milionowy.
![]() Miłego dnia Dukankom życzę. Nie che mi się pracować. Ale dziś o 12.30 muszę wyjść, także pobiegam troszkę po mieście. Do napisania! |
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez
a przed nimi Ostry Dyżur zeby nie było offtopu to pochwale sie, ze od wczoraj pije kawe bez słodzika, gorzką!! Polecam tym które nie mogą sie przemóc do gorzkiej kawy czy herbaty - wystarczy raz przesadzic ze słodzikiem ale tak porządnie, ze ma sie jego posmak w ustach przez pół dnia odechciewa sie kompletnie
|
|
|
|
#4298 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
Trochę mnie tu nie było ale staram się nadrabiać zaległości. Wczoraj waga pokazała mi całe - 5kgWprawdzie miałam załamanie (pracuję w hotelu i mam cały czas dostęp do kuchni - a jakie oni dobre rzeczy tam gotują
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
cześć laseczki. Ja dziś zakładam do pracy kieckę, która znalazłam podczas remanentu szafy. Jest trochę bez sensu do pracy i to na popołudniową zmianę, ale teraz leży idealnie a jak jej teraz nie założę to nigdy, bo zaraz będzie niedobra
![]() z wagą znowu stosunki poprawne. Spadeczek był standardowy cotygodniowy. Ale ja na imprezce wczoraj wode z limonką piłam, to musiałam mieć nagrodę ![]() Dziś zaczynam trzeci miesiąc na Dukanie ( zaczęłam 4.01, ale bilanse 1 są wygodniejsze) waga - 9,2 kg biust - 8 cm talia - 8 cm biodra - 11 cm brzuch pod pępkiem - 8 cm
|
#4300 |
|
Przyczajenie
|
Witam poniedziałkowo
![]() wczorajsza wściekłość na skrobiowe pytania minęła, i zaglądam do was z nową dawką energii. tym bardziej, ze zmierzylam się dziś(mimo stojącej wagi...) ubyly kolejne centymetry! Jest mnie mniej! w pasie o 9cm pod biustem o 9 cm w obwodzie uda o 4,5 cm ![]() ![]() ![]() niedługo okres.... waga znowu się zatrzyma, a raczej w dalszym ciągu nie spadnie ale po okresie... jeszcze tylko jakies trzy kilogramy. ale powiem Wam, ze bardzo się boję 3 fazy w sumie nie wiem dlaczego boję się, że moj organizm będzie na niej przyswajał kilogramy, zamiast utrwalać wagę....no ale od 3 fazy dzielą mnie 3 kg, więc mam jeszcze jakies 4-5 tyg spokoju. No i pytanie wolno skrobie?? żartuję, pytanie mam takie- czy jak są dni z warzywami, to TRZEBA je jeść? ja czasem nie mam ochoty....
|
#4301 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was po weekendzie
![]() Chcialam sie pochwalic, bo juz -2,1 kg... jeszcze drugie tyle i bede happy ![]() Dzis zaczynamy z mezem P+W.. nie mogl sie tego doczekac.. Zadowolony teraz jest bo mu bede szykowac satalki na sniadanko do pracy ![]() Widze ze naskrobalyscie tyle stron ze nie uda mi sie tego nadrobic... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4302 |
|
Przyczajenie
|
Witam drogie Panie,
1 marca ruszam z dietą Dukana. Za mną śniadanie- jajecznica z chudym mlekiem, szczypiorkiem i pietruszką wg zaleceń. Do pracy przygotowałam- jajka na twardo, chudy jogurt i kilka plasterków chudej szynki z indyka. Na obiad - kurczak w cytrynach I tak przed 4 dni... Trzymajcie za mnie kciuki! Przede mną do zrzucenia 15kg. Obecna waga : 74kg Cel: 59kg Wzrost: 172cm Diety: Pierwsza w życiu Brak dzieci Tendencja do tycia |
|
|
|
#4303 |
|
Rozeznanie
|
Hej zaczynam kolejne podejcie - dzisiaj 1 dzien I fazy jakos wczesniej nie mialam motywacji ale niestety ostatnio motywacja pojawila sie sama jak stanelam na wadze
zaczynam od 68,5 kg
|
#4304 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja dzis takż e zaczęłam dietke,za mną jogurt naturalny i dwa jaja+ herbatka zielona
ehh... trzymajmy za siebie wszystkie kciukiWzrost 165cm Biust 83 Talia 65 Biodra 97 ![]() ![]()
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tez spadlo juz 5 kilo (tzn mam nadzieje ze juz jest wiecej, ale waże sie co 10 dni wiec nie wiem). Niestety zaczynałam z wyższego pułapu wagowego
|
|
|
|
|
#4306 |
|
Wtajemniczenie
|
po 1 tyg
-2,2 kg (mimo drobnych grzeszków w postaci kawałka skórki kurczaka czy jogo zawierającego cukier ;>)jeszcze 2,5
|
|
|
|
#4307 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli tak zapraszamy do dzielenia się dietowymi przygodami, jesli nie wyganiam do czytania ![]() Ja dziś zaczynam P, więc papa ukochanym warzywkom. Na śniadanko serek homo z otrębami i kubas herbatki. Teraz poszła kawka ze słodzikiem i leci kolejny kubas zielonej. A miałam się dziś zważyć, zapomniałam - przypomnijcie mi jutro, plis
|
||
|
|
|
#4308 |
|
Wtajemniczenie
|
Cholera moj jogurt naturalmy ma 2,5% tł. i w składzie zelatyne wieprzową
,a ja juz zjadłam kubek...
|
|
#4309 |
|
Raczkowanie
|
Ale mnie tutaj dano nie byŁo ale nie miałam czasu nieststy
![]() ja nie mam sie czym chwalić bo mam zastój od 2 tygodni i juz mnie h.... strzela ,że się nic nie rusza no ale z drugiej strony 1,5 roku trwało zanim sie tak zapasłam to teraz w pó roku tego nie zrzucę ![]() U mnie zaraz bedzie 5 miesięcy jak jestem na diecie w szoku jestem,że to tak szybko zleciało i juz wiem,że nie odpuszcze dopóki nie zejdę do 68 ( tak mi doktorek wyliczył) bp lubie siebie szczupłą ![]() wam dziewczynki serdecznie gratuluję i trzymam kciuki za kolejne sopadki
|
#4310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzien dobry.
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w czym kłopot? Nabiał można do 5%, żelatyna jest bardzo zdrowa (i dozwolona), więc nie masz się o co martwić
|
|
#4312 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Również zaczynam dietę Dunkana. Przetrząsnęłam w tydzień internet, za 2 dni powinna przyjść do mnie książka "Nie potrafię schudnąć" i mam nadzieję, że się uda. Nie, to MUSI się udać! Ważę 80kg, chciałam ważyć 58, ale wd Dunkana powinnam minimalnie 62 i nastąpi to 20 czerwca ![]() Dzisiaj pierwszy dzień z 10 w fazie uderzeniowej. Wd niego powinnam schudnąć 3,2kg. Jestem po kawie z mlekiem 0,5% bez cukru. Zaraz będzie jajecznica z 2 jajek A wieczorkiem gotowana pierś z kurczaka - posypię ją jakimiś ziołami ![]() Plus oczywiście woda, woda, woda. 3 majcie kciuki! ![]() A! I mam pytanko takie... kawa zbożowa (np. Inka) czy jakaś Espresso? Jaką Wy pijecie? ;>
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaką? zrozumiałam jak? ja pije ricore
Edytowane przez ktsw Czas edycji: 2010-03-01 o 10:50 |
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na obiad co? Bo widzę tylko dwa jajka i pierś, to oczywiście nie wszystko, co będziesz jadła..? PD. DUKANA, nie Dunkana . Tak na marginesie
|
|
#4315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez czytam wlasnie zakupilam trzecia czesc ![]() Cytat:
mnie tez leci w cm mimo ze waga robi co chce![]() powodzenia Czesc ja wstalam zaledwie 20 minut temu, waga -0,2 ide sniadanie zrobic-placuszki serowo kukurydziane
"Nikt o tobie nie myśli. Wszyscy myślą wyłącznie o sobie, tak samo jak ty" Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc..... Edytowane przez mav Czas edycji: 2010-03-01 o 11:03 |
||
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dziewczyny mam straszny problem z męzem.... jest w pracy od 8 do 17-18.... ma wlasna firme, pelnoooo roboty... nie ma czasu nic zjesc.... wczesniej nic nie pil, teraz troche zaczal pic jak go zmusilam i postraszylam.... sniadania tez zadko je.... prze to sie tak roztyl... do tego maksymalny stres dochodzi, bardzo pozny obiad, jedzenie w nocy.... boje sie zeby mi w wieku 25 lat nie dostal zawalu jest razem ze mna na diecie..... u mnie wszystko ladnie idzie.... jemu nie za bardzo.... jue nie wiem jak mam go jakos naklonic do jedzenia...
|
#4317 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
zamiast zakladac workowate ubrania sprzed diety, szybko poleccie na jakis targ czy do jakiegos sklepu z koncowkami serii - takiego taniego - i kupcie sobie najbardziej sexy spodnie w jakich bedziecie dobrze wygladac.... takie za 50 zl, zeby nie bylo szkoda za miesiac wywalic.... od razu wam samoocena wzrosnie i kazdy zauwazy ze schudlyscie....
|
#4319 |
|
Raczkowanie
|
Emilia pakuj mu np. 5 małych pudeŁeczek z małymi posułakmi do pracy, takimi aby mógł je złapac w locie.np. małe kanapaczki jak ma dni warzywne to jakies warzywka pokrojone w kawałki tak na jeden kęs. To działa
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
musze mu cos wykombinowac..... teraz wyslalam go do chinczyka - zeby sobie cos kupil z grilla i jakas salatke..... mam nadzieje ze pojedzie i cos zje....
on juz za bardzo nie moze patrzec na bialko... na zakupach nic sobie nie kupuje do jedzenia....
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-03-01 o 11:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

No nie dało się 

Oj @ chyba blisko, wreszcie 

do 02.05 wg. Dukana
boję się, że moj organizm będzie na niej przyswajał kilogramy, zamiast utrwalać wagę....

ehh... trzymajmy za siebie wszystkie kciuki

mnie tez leci w cm mimo ze waga robi co chce