Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusie 2009 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-01, 12:44   #4501
gabriellao0
Zakorzenienie

Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

moja Kaja narazie nauczyła sie samodzielnego picia z butelki

tomme tippee niekapki czy butelki treningowe sie nie sprawdzają, leci tak mocno że Kaja się krztusi

ale skoro Wszystkie jesteście zadowolone z lovi 360 to chyba pora kupić i uczyć Kaję pić samej bo z kubka pije (dziurawie ) jak jej daje ja pić no i z łyżeczki a z niekapków nie chce bo za szybko leci

spadam do pracy

miłego dnia
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:48   #4502
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
moja Kaja narazie nauczyła sie samodzielnego picia z butelki

tomme tippee niekapki czy butelki treningowe sie nie sprawdzają, leci tak mocno że Kaja się krztusi

ale skoro Wszystkie jesteście zadowolone z lovi 360 to chyba pora kupić i uczyć Kaję pić samej bo z kubka pije (dziurawie ) jak jej daje ja pić no i z łyżeczki a z niekapków nie chce bo za szybko leci

spadam do pracy

miłego dnia
Gabi ten kubek na serio fajny, nie zakrztusi się dziecko bo leci w sam raz

wczoraj młody rosół jadł, ze swojskim makaronem, a tata za długie nitki zrobił, to tak młody fajnie wsysał ten makaron, ale się uśmiałam heh

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:49   #4503
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
ale cisza dobra ja spadam z młodym pospać...może choć troszkę odeśpię.

P.S mam niefajne cycki

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

buziak - no ale u nas bez sensu byłoby np. kupowanie łóżeczka czy fotelików nowych skoro są .... wystarczyło je wyjąć z piwnicy...a kilka niezłych stówek przez to zaoszczędziłam.....

No jesli bym miala taka sytuacje jak ty ze to po najblizszej rodzinie to moze bym tez brala jesli bylby stan bardzo dobry ale ja niestety nie mam od kogo brac takich sprzetow....jedynie moja ciocia chciala nam dac lozeczko po swoich 2 corkach ktore lezy juz w piwnicy 11 lat spakowane w kartony ale nie chcialam bo niedosc ze po 2 dzieci to jeszcze lezy 11 lat wiec wolalam nowe kupic, mieli tez fotelik samochodowy 0-11 kg ale zabral go wczesniej moj kuzyn ale fotelik byl w fatalnym stanie wiec nawet bym go nie chciala....no i tyle co moglam dostac a od reszty rodziny to przewaznie kazdy trzyma dla kogos tam...albo dla nastepnego dziecka..
A z drugiej strony to ja jestem osobą ktora musi miec wszystko nowe
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:51   #4504
zanka205
Zakorzenienie

jakbym miała kasę to bym wszystko miala nowe, ale niestety, Filip nawet buty miał używane, adidaski, ale nie chodził jeszcze, teraz chce mu jakieś adidaski kupić na wiosnę, kurteczkę wiosenną i czapeczkę jakąś lekką
czekam aż się cieplej zrobi

Stary 2010-03-01, 12:54   #4505
Tun1a
Wtajemniczenie

Witajcie! (Dzień Dobry mi przez usta nie przejdzie)
Ola jutro ma wizytę u gastrologa dziecięcego i pediatry. Noc krótka. Spanie skończyło sie i 1. Potem spała na mnie w pozycji siedzącej jeszcze do 2 i na tym koniec. Koło 6 zasnęła i spała do 8. W dzień padł po 11, ale kaszel ją obudził po pół h. Na oczy nie widze, wypiłam juz 3 kawy. Całe szczęście, ze Ola zjadła dzisiaj 100 mleka i pół skibki chlebka z szynką. Wypiła do tego 200 herbaty z lekarstwem i na razie nie rzyga.
Małż ma wrócić jak szybko sie da z pracy. Ma niby dostać zaliczkę kasy na podatek vat. Przynajmniej na vat sie nie będziemy musieli zadłużać. Ach żyć mi sie nie chce. Dobijcie mnie, albo zaśnijcie mi dziecko, to odeśpię
Stary 2010-03-01, 13:07   #4506
mati393
Rozeznanie

alkamor-deszcze pada ale przelotnie.Podmylo tory bo takie rozstopy u nas sa. Najgorsze jest to, ze oni nie wiedza kiedy to naprawia, moze o 17 a moze o 20. A ja prace koncze o 15
mati393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 13:29   #4507
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Tun1a trzymajcie się jakoś
Mati jakoś wrócisz do domku

Mam pytanie, bo ja nieoblatana w tych sprawach. Jak dostałam PITa z pracy to mogę się rozliczać?

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 13:33   #4508
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość

Mam pytanie, bo ja nieoblatana w tych sprawach. Jak dostałam PITa z pracy to mogę się rozliczać?

Stary 2010-03-01, 13:49   #4509
Sandra89
Raczkowanie

Cytat:
ale cisza dobra ja spadam z młodym pospać...może choć troszkę odeśpię.

P.S mam niefajne cycki

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

buziak - no ale u nas bez sensu byłoby np. kupowanie łóżeczka czy fotelików nowych skoro są .... wystarczyło je wyjąć z piwnicy...a kilka niezłych stówek przez to zaoszczędziłam.....
Alinko też mam niefajne cycki już po rocznym prawie karmieniu, ale staram się tym nie przejmować ważne że mąż mówi że są śliczne aaa i Nikosiowi też się jeszcze podobają

Ja nie mogę trafić z butelkami. Najpierw TT nie chciał nawet buźki otworzyć, później Lovi to trochę popił, kupiłam Avent to się nimi tylko bawi, mam jedną Canpol taką z dziurą na rączkę w środku to czasem pochlipie i jeszcze taki treningowy nie pamiętam firmy i też klapa... już nie wiem jak mu dogodzić...

Sandra89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 14:00   #4510
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:

a chyba jeszcze z zusu dostaniesz, nie? za macierzynski.
Stary 2010-03-01, 14:05   #4511
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Cytat:
Napisane przez anya_krk Pokaż wiadomość
No tak mi się właśnie wydawało. I już zgłupiałam

Stary 2010-03-01, 14:10   #4512
anya_krk
Zakorzenienie

tutaj jedziemy. Polecam Ci Buziak tę stronę.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
No tak mi się właśnie wydawało. I już zgłupiałam
no to dobrze Ci sie wydawało . U nas dopiero zaczęli rozsyłać, ja chyba byłam w pierwszym sorcie bo dostałam w zeszłym tygodniu
Stary 2010-03-01, 14:22   #4513
mati393
Rozeznanie

Cytat:
tutaj jedziemy. Polecam Ci Buziak tę stronę.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

no to dobrze Ci sie wydawało . U nas dopiero zaczęli rozsyłać, ja chyba byłam w pierwszym sorcie bo dostałam w zeszłym tygodniu
Nie kazdy dostaje PIta z ZUSu. Ja np nie dostane. To wszytsko zalezy ile pracodawca zatrudnia pracownikow. O ile pamietam to jesli jest powyzej 20 pracownikow to ZUSu nie daja
Stary 2010-03-01, 14:29   #4514
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

No moja firma zatrudnia powyżej 20. I jak byłam na macierzyńskim to odbierałam kwitki z pracy na których było napisane, że to zasiłek z ZUS-u. A ja praktycznie byłam na macierzyńskim przed urodzeniem Bartka już (bo mi gin wypisała urlop już w grudniu) i nie miałam innych dochodów. A PIT z pracy pusty nie jest. Czyli chyba nie dostanę nic z ZUS-U

Stary 2010-03-01, 14:32   #4515
mati393
Rozeznanie

Cytat:
No moja firma zatrudnia powyżej 20. I jak byłam na macierzyńskim to odbierałam kwitki z pracy na których było napisane, że to zasiłek z ZUS-u. A ja praktycznie byłam na macierzyńskim przed urodzeniem Bartka już (bo mi gin wypisała urlop już w grudniu) i nie miałam innych dochodów. A PIT z pracy pusty nie jest. Czyli chyba nie dostanę nic z ZUS-U
No to ja mialam podobnie. Kwitki odbieramlam z pracy. Kasa przelewana tez byla z zakladu pracy a nie z ZUSu.
Stary 2010-03-01, 14:35   #4516
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

No to się rozliczam. Jeżeli Bartek urodził się w styczniu to za styczeń ulga też się należy, nie? Zgarnę całą pulę I jeszcze groszaki za internet bo super promocję złapałam w UPC.

Stary 2010-03-01, 14:38   #4517
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

jesli chodzi o kupowanie tych wszystkoch nowych rzeczy dla Dawida to bylo do tej pory tak ze jak byly dwie wyplaty to moja wyplata w polowie szla na kupowanie wyprawki wiec ja juz od 3 m-ca ciazy zaczelam kupowac i co miesiac cos kupowalam, wozek i lozeczko z wyposazeniem kupione bylo z becikowego i z ubezpieczenia...no i potem na macierzynskim tez moja kasa szla na rzeczy dla Dawida wiec mozna byl osobie pozwolic na kupowanie nowych rzeczy a potem jak sie skonczyla moja kasa i zostalismy o jednej wyplacie to wtedy zaczelam kupowac ciuchy Dawidowi na allegro czy w lumpeksach a jesli chodzi o inne rzeczy to od tego czasu kupilismy tylko wozek i fotelik samochodowy to akurat na wozek kasa byla bo tz sprzedal nawigacje a na fotelik to pozyczalam kase od wujka do oddania w 3 ratach wiec mam tyle fajnie ze jak cos to moge uderzyc do niego i oddac w ratach a inne rzeczy z takich drozszych to w wiekszosci prezenty ...ewentualnie jak tz ma duzo nadgodzin w miesiacu i polowe wieksza wyplate wtedy to tez cos kupujemy i tak jakos zawsze wychodzilo ze ta kasa sie zawsze znalazla na ten nowy sprzet...a ten fotelik na rower to chce kupic z tej mojej pierwszej wyplaty w marcu, ewentualnie w kwietniu
Rachunkow domowych w tym m-cu placic nie musimy bo mama nam leci kase wiec ona placi ale za to ubezpieczenie za auto trzeba zaplacic na caly rok bo sie w marcu konczy do tego przeglad i 600 zl do wydania... ale tz na swieta dostanie 450 zl w bonach wiec jakos sie to wyrowna
No i po 10 marca na szczepienie trzeba isc kolejne wiec 140 zl juz pojdzie na to i nie wiem czy szczepic na ospe wietrzna Zanka a wy Filipa bedziecie szczepic na ta ospe? i czy wie ktoras ile to kosztuje? cos mi sie obilo o uszy tamtego roku ze 60 albo 90 zl bo nie wiem czy szczepic czy nie

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
No to się rozliczam. Jeżeli Bartek urodził się w styczniu to za styczeń ulga też się należy, nie? Zgarnę całą pulę I jeszcze groszaki za internet bo super promocję złapałam w UPC.

Tak nalezy sie za styczen tez
A podobno w przyszlym roku juz ma nie byc tej ulgi na dziecko tak sie dzis dowiedzialam

A to ja chyba tez nie dostane zadnego pitu z Zusu bo to chyba zaklad pracy placi macierzynski jak zatrudnia powyzej 20 osob a oni sie potem z zusem rozliczaja
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 14:45   #4518
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mati393 Pokaż wiadomość
Nie kazdy dostaje PIta z ZUSu. Ja np nie dostane. To wszytsko zalezy ile pracodawca zatrudnia pracownikow. O ile pamietam to jesli jest powyzej 20 pracownikow to ZUSu nie daja
faktycznie
Stary 2010-03-01, 14:52   #4519
mati393
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
jesli chodzi o kupowanie tych wszystkoch nowych rzeczy dla Dawida to bylo do tej pory tak ze jak byly dwie wyplaty to moja wyplata w polowie szla na kupowanie wyprawki wiec ja juz od 3 m-ca ciazy zaczelam kupowac i co miesiac cos kupowalam, wozek i lozeczko z wyposazeniem kupione bylo z becikowego i z ubezpieczenia...no i potem na macierzynskim tez moja kasa szla na rzeczy dla Dawida wiec mozna byl osobie pozwolic na kupowanie nowych rzeczy a potem jak sie skonczyla moja kasa i zostalismy o jednej wyplacie to wtedy zaczelam kupowac ciuchy Dawidowi na allegro czy w lumpeksach a jesli chodzi o inne rzeczy to od tego czasu kupilismy tylko wozek i fotelik samochodowy to akurat na wozek kasa byla bo tz sprzedal nawigacje a na fotelik to pozyczalam kase od wujka do oddania w 3 ratach wiec mam tyle fajnie ze jak cos to moge uderzyc do niego i oddac w ratach a inne rzeczy z takich drozszych to w wiekszosci prezenty ...ewentualnie jak tz ma duzo nadgodzin w miesiacu i polowe wieksza wyplate wtedy to tez cos kupujemy i tak jakos zawsze wychodzilo ze ta kasa sie zawsze znalazla na ten nowy sprzet...a ten fotelik na rower to chce kupic z tej mojej pierwszej wyplaty w marcu, ewentualnie w kwietniu
Rachunkow domowych w tym m-cu placic nie musimy bo mama nam leci kase wiec ona placi ale za to ubezpieczenie za auto trzeba zaplacic na caly rok bo sie w marcu konczy do tego przeglad i 600 zl do wydania... ale tz na swieta dostanie 450 zl w bonach wiec jakos sie to wyrowna
No i po 10 marca na szczepienie trzeba isc kolejne wiec 140 zl juz pojdzie na to i nie wiem czy szczepic na ospe wietrzna Zanka a wy Filipa bedziecie szczepic na ta ospe? i czy wie ktoras ile to kosztuje? cos mi sie obilo o uszy tamtego roku ze 60 albo 90 zl bo nie wiem czy szczepic czy nie

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Tak nalezy sie za styczen tez
A podobno w przyszlym roku juz ma nie byc tej ulgi na dziecko tak sie dzis dowiedzialam

A to ja chyba tez nie dostane zadnego pitu z Zusu bo to chyba zaklad pracy placi macierzynski jak zatrudnia powyzej 20 osob a oni sie potem z zusem rozliczaja
Jesli chodzi o ubranka to ja Mikolajowi kupuje tylko w lumpeksach. Nowe ubranka tez ma a le tylko jak ktos nam sprezentuje. Ja nie kupuje bo po pierwsze nas nie stac a po drugie dzieci tak szybko rosna, ze wydanie 20-30 zl na bluzeczke to przesada. Wozek, lozeczko itp rzeczy kupilismy nowe bo nie mielismy od kogo dostac. Wyprawke zaczelam kompletowac tak od 5 miesiaca.
Tez mi sie podoba ten fotelik na rower. Pomyslimy o tym blizej lata.
Stary 2010-03-01, 14:57   #4520
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
ja póki co nic nie dostałam a mąż np za rente juz dostał

no i nie wiem teraz ale ja miałam zasiłek macierzyński z ZUSu no ale to by mi już przysłałi bo do końca lutego był chyba czas na PITy

buziak - ja nie szczepię na ospę bo to nie jest jakaś groźna choroba a wiadomo jak to jest...to, że zaszczepisz nie znaczy, że nie będzie chorować.Ba! może nawet gorzej to znieść...albo jak zachoruje w późniejszym wieku też będzie gorzej przechodzić.

A wogóle pamiętacie jak się zastanawiałam czy iść do siostrzenicy na urodziny, bo ma ospę ?? poszliśmy w końcu przecież, młody się z nią bawił normalnie i nic nie złapał

wstałam właśnie gotuję dziecku makaron na pomidorówę

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 15:13   #4521
zanka205
Zakorzenienie

a to szczepienie teraz jest płatne?
my na ospę nie szczepimy

Stary 2010-03-01, 15:25   #4522
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
ja póki co nic nie dostałam a mąż np za rente juz dostał

no i nie wiem teraz ale ja miałam zasiłek macierzyński z ZUSu no ale to by mi już przysłałi bo do końca lutego był chyba czas na PITy

buziak - ja nie szczepię na ospę bo to nie jest jakaś groźna choroba a wiadomo jak to jest...to, że zaszczepisz nie znaczy, że nie będzie chorować.Ba! może nawet gorzej to znieść...albo jak zachoruje w późniejszym wieku też będzie gorzej przechodzić.

A wogóle pamiętacie jak się zastanawiałam czy iść do siostrzenicy na urodziny, bo ma ospę ?? poszliśmy w końcu przecież, młody się z nią bawił normalnie i nic nie złapał

wstałam właśnie gotuję dziecku makaron na pomidorówę
ospa może być "lajtową" chorobą, ale nie musi. Podobno. Ja tam miałam 15 lat lat jak chorowałam na ospę i lajtowo ją przechodziłam. A co do szczepienia to się zastanowię bo chyba 90 zł kosztuje szczepionka, ale dokładnie to nie wiem
A moje poszło spać po raz drugi a ja skończyłam sprzątać. U licha mam już dosyć tego piachu wszędzie kiedy to dziadostwo skończy się nanosić do domu?
W ogóle to nie wiem czy Klaudia spała ładnie w nocy bo:
1. bo tak,
2. Dobrze była przewietrzona,
3. Miała dwie dosyć krótkie (jak na nią) drzemki - 2x45minut

Dzisiaj sprawdzam opcję nr 3 jak nie zadziała to jutro jeżeli będzie pogoda wypróbuję opcję drugą. Natomiast jeżeli jest to opcja pierwsza to pójdę sie poćwiartować i wrzucić do Wisły
Stary 2010-03-01, 15:28   #4523
monix0
Zakorzenienie

a ja na ospe chce zaszczepic u nas kosztuje 200zł
ja ospy nie miałam i mieć bym nie chciała, więc pokładam nadzieję w tym, że Dawidek nie zachoruje

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2010-03-01 o 15:30
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 15:28   #4524
cassie24
Zadomowienie

Szczepienie na ospę kosztuje u Nas 250zł. Kevin ją przechodził 2 tygodnie przed roczkiem. Zaraził się od syna kolegi (wówczas 4 latka). Dlaczego do Ns przyszli z chorym dzieckiem? Bo "mądry" lekarz powiedział im że to krosty po uczuleniu na proszek Ospa wyszła mu 2 tygodnie po kontakcie z Arkiem. Więc roczek mieliśmy extra, możecie sobie wyobrazić...

Buziaczku mój Kevin jak i Xavier śpią w moim łóżeczku!!! Leżało na strychu u rodziców 24lata i nie zamieniłabym go na żadne inne jedynie materac nowy kupiliśmy. Łóżeczka które oglądaliśmy w sklepach wyglądają śmiesznie małe w porónaniu do mojego

Ja dużo ciuszków odkupiłam od koleżanek do Xaviera. Kevin miał i ma wszystko nowe. Młody tak szybko rośnie że niektórych nawet nie zdąży ubrać. Ja sama dla siebie nie kupuję nic w ciucholandach bo zwyczajnie ten sklep mnie odrzuca (nie obrażając nikogo!).

Co do moich "cycków"... dostałam dzisiaj paczkę z BonPrixa z bielizną. Bielizna super ale moje piersi w nich nie wyglądają "kusząco"
Ja postanowiłam że jak sięodkujemy z kasą to idę na zabieg choćby niewiem co
Stary 2010-03-01, 15:30   #4525
zanka205
Zakorzenienie

odpowiecie mi?
to szczepienie w 13. mc to płatne jest?

Stary 2010-03-01, 15:34   #4526
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez cassie24 Pokaż wiadomość
Co do moich "cycków"... dostałam dzisiaj paczkę z BonPrixa z bielizną. Bielizna super ale moje piersi w nich nie wyglądają "kusząco"
Ja postanowiłam że jak sięodkujemy z kasą to idę na zabieg choćby niewiem co
nie no ja raczej aż tak zdesperowana nie jestemgeneralnie mojemu TŻtowi chyba nie przeszkadza ale mnie tak

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
odpowiecie mi?
mnie nic o tym nie wiadomo skoro jest normalnie w kalendarzu szczepień to nie...tylko jak na ospę chcesz zaszczepić

monix
- lepiej jest tak naprawdę ospę przejść bo z wiekiem przechodzi się ją gorzej...a poza tym ospa (tak jak różyczka) jest bardzo niebezpieczna w ciąży

Maja
Stary 2010-03-01, 15:36   #4527
zanka205
Zakorzenienie

bo właśnie tak czytam co Buziaczekk napisała, że 140 zł na szczepienie pójdzie, chyba że o ospie pisze
ja miałam ospę po komunii i przeszłam łagodnie

Stary 2010-03-01, 15:38   #4528
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
odpowiecie mi?
szczepienie przeciwko ospie jest płatne, a w 13 miesiącu to jeszcze jest mmr2 i to jest bezpłatne. (odra, rozyczka, swinka)
Stary 2010-03-01, 15:38   #4529
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

ja miałam ospę jak miałam 3 lata oczywiście w przedszkolu złapałam....a np. mojej mamy koleżanki córka miała teraz jakiś miesiąc temu w wieku 18 lat i przez tydzień miała cały czas gorączkę 40 stopni...znowu moja nauczycielka ze szkoły z drugim dzieckiem w ciąży miała i było niewesoło...

Maja
Stary 2010-03-01, 15:43   #4530
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam ospę jak miałam 3 lata oczywiście w przedszkolu złapałam....a np. mojej mamy koleżanki córka miała teraz jakiś miesiąc temu w wieku 18 lat i przez tydzień miała cały czas gorączkę 40 stopni...znowu moja nauczycielka ze szkoły z drugim dzieckiem w ciąży miała i było niewesoło...
no właśnie u nas w podstawówce w ósmej klasie przechodzili wszyscy ci którzy do przedszkola nie chodzili . Ja miałam tylko wysypkę, najgorzej było z głową bo swędziała najbardziej.
Mi się z biustem nic nie stało. I oby tak już zostało

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości