![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Cytat:
![]() zresztą co ja tu plete każdy idzie jak sam uważa za potrzebne. a ja jadę na badanko toxoplazmozy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
na razie ok wynik w środę ok.9
![]() Ishka i jak po wizycie?masz fotczke bąbelka? a jeszcze spytam kobitki macie sluz bo ja mam tak mokro taki białawy jakby ![]() Edytowane przez bela14 Czas edycji: 2010-03-01 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze miałam raczej skąpy śluz i teraz jest normalny, może trochę zmieniony zapach na bardziej mleczny ale może to wynika z pokarmu?
Jutro idę na rozmowę kwalifikacyjną więc trzymajcie kciuki! Oczywiście o ciąży nie zamierzam wspominać, trochę to oszukaństwo ale tyle się słyszy o traktowaniu kobiet w ciąży w pracy (nie przedłużanie umów, zwolnienia itp) więc i ja nie zamierzam mieć skrupułów. Strasznie dzisiaj mnie boli głowa i trochę mnie mdli. Kupiłam sobie dzisiaj witaminki Falvit Mama. |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w pracy tak bylo - dziewczyna przyszla juz w ciazy(na poczatku), dzien po podpsianiu umowy powiedziala,ze jest w ciazy myslac,ze jej nic nie grozi- ale niestety jest jakas luka w prawie, ktora sprawia,ze pracodawca w takiej sytaucji nie musi "trzymac" kobiety w ciazy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Alee ja sie dziś nalatałam i wkurzałam... ![]() ![]() Irsin a jak u Ciebie betka? nie pochwaliłaś sie? ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Bela14 z tym śluzem to ma chyba tak być nie pamietam gdzie ale na forum o tym było....przynajmniej w moim przypadku tez tak jest...mam tak mokro czasem ze sie rozpływam w przenośni i dosłownie heh ![]() ![]() ![]()
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba tak musi byc,ze musze zyc w niepewnosci - chociaz cos czuje,ze chyba jednak ktos tam rosnie ![]() Dzisiaj jakos strasznie przerazilam sie tym wszystkim - naprawde az mam jakies ataki panicznego strachu ![]() Ja zacyznam miec awersje do lekarzy, naprawde - jestem zdania ze kazdy z nich w swoim prywatnym gabinecie powienien miec kase fiskalna i rozliczac sie z kazdego pacjenta/ki. Wziyty 5 minutowe za 100 zl to nie jest w porzadku ![]() Edytowane przez irsin Czas edycji: 2010-03-01 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i tez długo sie czeka ![]() a za wizyte u swojej ginki płace 70zł. a co do paniki to nachodzi mnie taka ze szok juz tłumacze sobie na rózne sposoby ale pomału opadam z sił. ![]() Edytowane przez bela14 Czas edycji: 2010-03-02 o 05:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do ginekolozki - ja zaplacilam 80 zl za ostatnia wizyte z usg,ale bylo na niej strasznie i nigdy wiecej nie pojde do tej kobiety, ba! zrobie nawet akcje protestacyjna wsrod znajomych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Irsin a masz jakies objawy?
ja kazdego ranka wstaje i panikuje ale na szczęście w ciągu dnia pojawiaja się leciutkie objawy ale tak sobie wkręcam i sie uspokajam,jako-tako. |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
We czwartek pojde do ginekologa - zobaczymy co powie - moze juz bedzie mogl cos stwierdzic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chyba na razie jest 5mamuś listopadowych nie wiem czy Weronisia też czy jednak została na pażdzierniku? hej mamuśki co u was? a za gryze suchary i popijam gorącym kubkiem (krem z kury) jakoś na nic ochoty nie mam. a mówicie juz swoim rodzinkom czy jeszcze nie? Edytowane przez bela14 Czas edycji: 2010-03-02 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi nie wiem jak zareaguja - nie jestesmy malzenstwem, tż -t jest za granica na razie, w razie czego wroci za jakies 3-4 miesiace bo wczesniej nie da rady zrezygnowac z pracy. Wsumie i tak jestem pewna,ze jakos to sie ulozy wszystko,a dziadkowie nawet jesli beda na poczatku zaskoczeni i beda sie bali o moja przyszlosc i stabilizacje to w koncu zaczna sie cieszyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Rozeznanie
|
[
Cytat:
![]() a jestem żonką od 9lat. ![]() a rodzice jak zobacza maluszka to oszaleją na jego punkcie. Edytowane przez bela14 Czas edycji: 2010-03-02 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A M. juz wie o maluszku? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() jako pierwszy.teraz się przymierzam do powiedzenia mamie ale jakoś stara baba a się wstydzi,nie wiem jak to zacząć. ![]() więcej nikt się nie dowie az zauważą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
U mnie wszystko ok, troszkę mnie mdli od wczoraj ale nie za bardzo, da się wytrzymać. Dostałam tą pracę, zaczynam w przyszłym tyg. Czy badania- morfologia i mocz wykryję ciążę? Czytałam w necie, ze nie ale wolę jeszcze zapytać. Oczywiście do póki nie będzie widać nie zamierzam się w pracy chwalić, do 3 m-ca można zwolnić kobietę, potem już nie, mam nadzieje, że się uda. Źle się z tym czuję ale muszę myśleć przede wszystkim o sobie i swoim maleństwie. A w ciążę mogłam zajść później albo nie wiedzieć w tym momencie. Także mam podwójna radość i podwójny stresik.... U nas już parę osób wie- ci którzy akurat dzwonili do teściowej i zadali to pytanie to wiedzą. Moi rodzice jeszcze nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moga poniewaz utailas prawde. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Wolę zaryzykować bo jak powiem to na pewno mnie nie przyjmą. Jak niby mieli by się dowiedzieć????
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje,ze nie bedziesz tego potrzebowala i ze ci sie uda |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Witam !!
Ja zobaczyłam dwie kreski w piątek i jestem najszczęśliwszą osobą na świecie ![]() ![]() Napiszę później - teraz lecę na zajęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
![]()
miskowa22 gratuluję dwóch kresek i witam wśród nas
![]() Beata_Batumi myślę, że nikt się nie skapnie, bo jesteś w bardzo wczesnej ciąży. Jeśli morfologię robisz poza zakładem pracy (niektóre mają swoje gabinety), to nikt nie będzie się bawił w sprawdzanie czy jesteś w ciąży. A potem gdy kiedyś się wyda, to przecież powiesz, że nic jeszcze nie wiedziałaś. Nie każdy wie od razu ![]() irsin idziesz w czwartek od razu na USG czy tylko na badanie? Sama jestem ciekawa co u ciebie będzie widać. Mam nadzieję, że fasolkę ![]() ![]() Cytat:
U mnie nikt jeszcze nie wie o ciąży. Wie tylko moja przyjaciółka. We wtorek idę do gina, więc jak będzie wszystko dobrze i zobaczę fasolkę, to powiem mężowi i może mojej mamie. A ja od wczoraj mam mdłości. W trzech ciążach strasznie mnie mdliło, rzadziej wymiotowałam. Tylko napinało mnie okropnie ![]() Dziś na dodatek bardzo słabo się czuję, nawet siedzenie sprawia mi trudność. Idę zaraz się z powrotem położyć. Głowę mam ciężką. Jest mi zimno, mam dreszcze, a twarz rozpalona jak burak. Nie mam apetytu na nic, mdli mnie. A piersi nadal bolą, ale troszkę mniej niż na poczatku. Już ponad tydzień biorę Luteinę dopochwowo i może ten hormon pogłębia te niepożądane objawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
No jestem już znowu.
To się może troszkę przedstawię jak mamy ze sobą spędzić najbliższe miesiące ![]() Mam na imię Gosia i jestem studentką (sic!) dzinną ale na szczęście na ostatnim roku, co oznacza jednak że jeśli wszystko dobrze pójdzie bronić magistra będę w 9tym miesiącu, wow! Mam 23 lata i jest to moje pierwsze podejście. Mam na wstępie prośbę, a właściwie grę zgadywankę - kiedy było poczęcie, może mi pomożecie bo i mój ginekolog nie potrafimy dojść do ładu.. Więc tak, cykle mam regularne 30 dniowe, ale raz w ubiegłym roku zdarzyło się tygodniowe opóźnienie (stresik). Ostatnia @ zaczęła się 3 stycznia, ale współżyłam dopiero 28 stycznia (fasolka nieplanowana, myślałam że lada dzień będzie @). @ się spóźniała zrobiłam teścik około 10 lutego w środku dnia i był negatywny . U Gina byłam w piątek 26 luty i tego dnia dwa testy były dwukreseczkowe ![]() W którym jestem tyg? A tak poza tym to jestem całkiem zielona i bedę często pytać nawet o błahe sprawy.. I tu pytanie pierwsze: o co kaman z tą toksoplazmozą? tzn wiem ze pasożyty i od kotów ale to gino daje skierowanie? kiedy się robi to badanie? ja mam odkąd pamiętam w domu 3 koty:// pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki żebyśmy w tym gronie dotarły do mety, ja odetchnę troszkę przy 16 tyg jak łożysko będzie grzecznie już działać, a póki co lekko się boję.. To do jutra! |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie pomoge, bo sama jestem zielona i obliczenia moje sa kiepskie, pochwalilas sie juz nowina?Rodzice wiedza juz?Jak reakcja? Ja ide na usg we czwartek - mam nadzieje,ze wszystko sie wyjasni w koncu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny dawno tu nie zaglądałam. Weszłam na ten wątek bo mam nadzieję że jak wy bede listopadową mamą
![]() ![]() co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale własnie mam swój wynik i jest dobry ![]() ![]() ![]() ale zeby nie było za dobrze to odczówam pieczenie okolic intymnych kurcze nie wiem co moge zastosować no. jak nie przejdzie bede musiała iśc do gina ![]() Renatko-witaj ja myślę ze trzeba się jeszce upewnic i zatestowac z porannego moczu w dniu spodziewanej @. Ishka-kochana i jak po usg?odezwij się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki!
U mnie wszystko ok, ja też (tak jak Weroniczka) mam termin na koniec października ale zostaje u Was, na właściwym forum ciężko się porozumieć. Na TVN materiał o ciele kobiet o ciąży. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Dziewczyny sprawdzałyscie czy macie konflikt serologiczny z mężem? Ja zawsze myslałam że my nie mamy ale dzisiaj okazalo się że jednak tak! Ja mam grupę krwi 0+ a mąż A+ i jakimś cudem dwa plusy dają minus (prawdopodobieństwo 50%). Jestem załamana. Chcę mieć więcej dzieci niż jedno...Może coś wiecie na ten temat, może ktoś z rodziny/ znajomych miał podobnie? Za tydzień idę na usg dowcipne, w sumie to już się zacznie 7 tydzień i marzę żeby były już paluszki... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam AB+ a moj M 0+ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
bela14 dziękuję bardzo za odp. zrobię test dziewiątego chyba ze miesiączka przyjdzie..
życze wam zdrowych i udanych miesięcy!a później pomyślnego rozwiązania ![]() a cichutko sobie pielęgnuję nadzieję że jednak ![]() pozdrawiam ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() To i ja dołączę do Waszego grona ![]() Byłam wczoraj u lekarza. Najpierw w nfz, ale doktor mnie wkurzył i poszłam prywatnie. Koleś nie zbadał mnie wogóle (to była druga wizyta już w ciąży), usg powiedział, że dopiero w 12 tc. Nie wiem, czy wytrzymałabym do tego czasu. Do tego olał zupełnie moje zapalenie pęcherza i nic mi na nie nie przepisał. Potem poszłam prywatnie i było super. Na usg jeszcze nie było widać Fistaszka, ale było widać, że ciąża jest ![]() Ja niby jestem w 7tc, ale owulację miałam jakieś 10 dni później niż standardowo (czyli w 23dc a nie w 14). Z bety i usg też raczej wnioskuję, że to 5tc. Ale zobaczymy. Jutro robię kolejną betę, żeby zobaczyć, czy ładnie rośnie nasz Fistaszek ![]() Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.