|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W nas młodych mamach siła :D (mamusie do 23 roku życia)
on wogóle śpi tylko raz w ciągu dnia. I to jest tak, że jak mu wieczorem dam butlę z kaszą to zjada i jak go odkładam to zasypia sam bardzo ładnie i szybko....i tak do mniej więcej 23-ej to śpi w miarę masakra zaczyna się później...
mam nadzieję, że ten Viburcol coś da |
|
|
|
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
to moze mu cos poczytaj w nocy jak sie obudzi?
|
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
hehe to chyba niemożliwe....bo widzisz problem polega na tym, że on się starsznie drze jak się obudzi...to nie jest tak, że on poprostu nie chce spać...on się w niebogłosy wydziera chwilami....ja przypuszaczam, że to zęby...trójki albo czwórki
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie nie odzywalam bo tak cicho bylo to stweirdzilam ze sama do siebie pisac nie bede
Alkamor nie zazdroszcze tego nie spania.. ja bym chyba nie dala rady bo nadal mi sie ciezkop przestawic na wstawanie w nocy a wstaje raz takze wspolczuje i pokolny dla Ciebie ![]() My mamy dalej problemz oczkiem i probuje sie zapisac do okulisty to niektore terminy na pazdziernik i to PRYWATNIE !!! masakra a my musimy isc do kontroli bo przeciez tak jej ropieje i nic nie pomaga.. aniokady z rumianku ani przemywanie moczem ani sola nawet te kropleki gentamacyna wogole dzis konczymy 3 tygodnie |
|
|
|
|
#785 |
|
Wtajemniczenie
|
NO MOZE ZABKI..SŁYSZAłam ze dzieci sa bardzo niespokojne wtedy..
mam nadzieje ze mu przejdzie bo zwariujesz
|
|
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paranoja ![]() no to poważna panna ![]() no ale narazie ma 8 i nie było takiego meksyku...mam nadzieję, że przejdzie.Albo, że chociaż ten Viburcol coś da... |
|
|
|
|
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
ej jak używam oilatum to nie musze używać oliwki?
albo płyn natłuszczający?oliwka zbedna? bo kupiłam mu na pocztaku te oilatum bo mi w szpitalku kazali bo miał bardzo sucha skóre ale nie uzywałąm tego wogóle i teraz mi sie przypomniało ze mam i szkoda zeby sie zmarnowało bo to drogie...i nie wiem co z ta oliwka... |
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
Się melduję jako rozpakowana
![]() Moje dziecię śpi już od ponad 2 godzin i czaję kiedy się obudzi, bo chciałam jechać do ośrodka, żeby połóżną środowiskową załatwić i witaminy kupić. Ale dzisiaj chyba A tu Młoda ma 9 dni, a witaminy powinno się zacząć dawać od 8 dnia życia...
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaż malutką a to u Was samemu trzeba połozną załatwiać ?? a z witaminami się aż tak bardzo nie przejmuj...masz na myśli D i K ?
|
|
|
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Alkamor, a może małemu po prostu się coś śni. Też mi się coś kojarzy że mała zaczęła nam się budzić w nocy, właśnie z takim płaczem. Może ma za dużo wrażeń w dzień i odreagowuje w nocy. Pamiętam, że u nas to było od tv włączonego wieczoem. I to nie od jakiś filmów dla dorosłych, mordobić czy coś w tym stylu, bo wiadomo, że tego nigdy nie widziała. Ale jej wystarzyło, że bajkę obejrzała wieczorem, albo reklamy.... ale wyrosła z tego dosyć szybko. A może jakiś pluszak obrońca by małemu pomógł.
Zasłona, witamy w końcu tutaj nam lekarka kazała dawać vigantol od ok 3 tygodnia
|
|
#793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie te witaminy mam na myśli ![]() Chwalę się:
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2010-03-01 o 17:19 |
|
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Paprotka jak się ma jakikowliek płyn z oliwką to nie trzeba potem smarować
![]() Zaslona grtuluę i tutaj więc piękne fotki!Alkamor mam te czopki ale jak je zobaczyłam to wymiękłam- takie wielgachne są!!!! A to nowy kumpel mojego synusia
|
|
|
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
Puma "Witamina K kapsułki od 8 dnia życia do końca 3 miesiąca, witamina D kapsułki (400j) od 15 dnia życia Nores DISNE MAR" - ja mam takie podawać. Jak widać co lekarka to inna teoria :P
|
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc zasłona. jeszcze ciebie tu nie było
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- matko jakie e piotrus miny strzela
|
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
zaslona - witamina D w kapsułkach
przeważnie wszyscy dostają Vigantol...czyli normalne kropelki.ciekawe jeszcze ile te twoje kapsułki będą kosztować zebra - miny boskie |
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Alkamor wart swojej ceny
|
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
aż zerknęłam z ciekawości na tą witaminę D w kapsułkach i 30 kapsułek ok.17-18 zł...nie wiem jak Wy ale ja za Vigantol zapłaciłam 4,50 zł a starcza na jakieś pół roku...
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zeberko Piotrusiowe miny boskie wy dodajecie foty to i ja nie bede gorsza |
|
|
|
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
![]() zebra jaka mina na pierwszym zdjęciu alkamor coś koło 18zł. To teraz zgłupiałam W sumie ta baba w szpitalu stara była i może ma jakieś stare zasady mówiła, że witamina D to o takiej nazwie ma być i nie może być zamiennik, że jak mi będą próbowali wcisnąć zamiennik to mam podziękować i iść do innej apteki
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne te Wasze maluszki...a jakie malutkie...a pomyśleć, że ja równo rok temu miałam t.p na 1.03.2009
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- zaslona - nie wiem ja tam nie mówię, która lepsza czy coś..żebyś mnie tak nie zrozumiała ale dla mnie to dziwne...bo daje Ci dość drogi "zamiennik" Vigantolu który stosują praktycznie wszyscy i nie pozwala brać tańszego.Dla mnie to trochę dziwne... ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- albo ma jakąś umowę podpisaną z firmą farmaceutyczną
|
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z usg juz minal 22 a moja niunia dzisiaj koncxzy 3 tygodnie |
|
|
|
|
|
#806 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
co wymówicie z ta witD? ja tez kupuje w kapsułkach 18zł płące
![]() a witamiene K teraz znalzałam w kropelkach bo wczesniej wtez kapsułki jeszcze drozesz |
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam witamine D3 w kropelkach vigantol tyle ze nie wiem ile placilam
wygodne i chyba wychodzi ze tansze niz kapsulki..
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też mam Vigantol i niby cena jest 16 zł ale, że to na receptę to jest chyba refundacja i jak przychodzi do płacenia to 4,50 zł za buteleczkę.Ja daję jedną kroplę raz dziennie i starczyło mi na pół roku.
a moim zdaniem chyba nie może być gorsza witamina więc nie wiem co ona gada ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- zaslona - a ja bym na Twoi miejscu poszła do pediatry w swojej przychodni..powiedziała o co chodzi i przypuszczam, że na Vigantol byś dostała...ale takie jest moje skromne zdanie |
|
|
|
|
#810 |
|
Wtajemniczenie
|
ja przeliczyłąm krop;e w tej wit D w kapsułce i jest 10
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

mam nadzieje ze mu przejdzie bo zwariujesz
paranoja 

A tu Młoda ma 9 dni, a witaminy powinno się zacząć dawać od 8 dnia życia...
a to u Was samemu trzeba połozną załatwiać ?? a z witaminami się aż tak bardzo nie przejmuj...masz na myśli D i K ?

więc nie wiem co ona gada