Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-01, 16:55   #4171
eleonoremio
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
a to moj brzuszek - 16 tydz 3 dz wg usg na plusie ok 6kg.
Dziewczyny Wasze brzuszki sa piekne. Co do ruchow to codziennie nasluchuje, ale jeszcze nic nie slychac ani nie czuc.
ładniutki

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny...
wstałam niedawno, zjadłam śniadanie i ... uświadomiłam sobie, że zostało mi niecałe 13 dni panieństwa!
Strasznie mnie to jakoś przygniotło, ze nawet z łóżka mi się nie chce wyłazić.

Halo, mężatki... czy Wy też miałyście takiego stresa i obawy czy dobrze robicie, czy to ten, czy na pewno i w ogóle?
Czy tylko ja panikuje? :P
Ja tez byłam w ciązy ale nie miałam takich strachów ale i tak hardcore był..
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Dobra to i ja wrzucam brzuchol:
1. 18tc i 4dni
2 i 3. z dzisiaj 20tc 6dni

Dzisiejsze zdjęcie robione z zoomem wiec moze sie wydawac ze brzuch urósł bardziej niz rzeczywiscie
śliczny tez taki spiczasty
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a wogóle to zapomniałam napisać hd dzięki wielkie za liste super jest zrobiona a eleonoremio za koment na nk
nie ma za co

Z nami to w ogóle szybko wszystko taka szalona miłość w czerwcu 2006 się poznaliśmy grom z jasnego nieba w serce juz po miesiącu plany slubu i wyjazd nad może na miesiać miodowy: ) ale w grudniu okazało się że jestem w ciąży więc szybciej slub i był już po roku znajomości 23.06.2007
11.09.07 juz mamy dzidzie slicznego Bastusia
No i nam sie teraz zachciało drugiego co by dużej różnicy wieku nie było i jest dzidzia i jak na razie to koniec

Ale szczęśliwa jestem nie cofneła bym czasu i nieczego bym nie zmieniała
Oboje z męzem jstesmy spontaniczni po prostu heh
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 16:56   #4172
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
pyyyyycha a ja mam teraz ochote na taka kanapke, na mlode ziemkniaczki z koperkiem i kefirem i na parowki bo kolezanka jadla a jestem w pracy i wzielam ze soba 2 golabki
to ja mam teraz chęc na gołąbki

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 16:58   #4173
ola_k11
Zadomowienie

własnie sie dowiedzialam ze moja kierowniczka ma ospe !!! i sie zestresowalam bo ja nie przechodzilam i jutro ide do gina to poprosze zwolnienie
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 17:00   #4174
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość

a to mój brzuchol 18 t juz ładnie widać tylko tam wiecej tłuszczu strasznie i sę wylewa od gumki
Ladny maly brzuszek, ja tam nie widze zadnego tluszczu
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

capricia dzidzi... mysle dziewczyny ze to pierwsze ruchy bo ja tez czulam laskotanie...

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
no to mam nadzieje ze ladnie sie zrosnie i kolejna operacja jaka go bedzie czekala to usuwanie pretow...
u mnie moj brat ma wlasnie takie problemy z ta noga przez to ze ma kostke na sruby zrobiona bo mial 3 lata temu wypadek w pracy i zmiazdzylo mu kostke

mam nadzieje ze z tymi uplawami to nic groznego bo mocz tez mam w ciemno zoltym kolorze
Ja tez mam uplawy, od poczatku ciazy, wiecej zawsze ich jest jak duzo chodze, pachna normalnie, a z wygladu taki kremowy budyn
Co do moczu to moze biezesz jakies witaminy? One zawsze powoduja ze mocz ma bardziej intensywny kolor.

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 17:01   #4175
itakasia
Zakorzenienie

a ja mam wielka chec na cos slodkiego, poprosilam meza zeby kupil cos jak bedzie wracal z pracy, ale to prawie godzina jeszcze
ola
no to rzeczywiscie lepiej zostan w domu
Stary 2010-03-01, 17:03   #4176
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
własnie sie dowiedzialam ze moja kierowniczka ma ospe !!! i sie zestresowalam bo ja nie przechodzilam i jutro ide do gina to poprosze zwolnienie
Ola, do domu

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 17:08   #4177
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

anuszka -żelki z lidla
eleonoremio śliczny mały brzusio
Co do stażu to ja z moim jestem 5 lat i na razie hajtać nam się nie chce, jakoś nie zwracamy na to uwagi, najważniejsze, że nam dobrze.
Ja dzisiaj miałam na obiad pieczone ziemniaczki, kurczaka z przyprawą gyros i marchewkę na masełku. A później zjadłam kilogram winogrona, zagryzłam żelkami, a teraz mam ochotę na kapustę kiszoną
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 17:30   #4178
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Wklejam wam nowe ciuszki. Mama kupila tylko jest na dziewczynke nastawiona i stad te kolory ;P, ale 4 zl za sztke to zal nie kupic w Macro;P
Słodkie.Teraz będzie mnie kusić żeby TŻta zaciągnąć do macro

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj miałam na obiad pieczone ziemniaczki, kurczaka z przyprawą gyros i marchewkę na masełku. A później zjadłam kilogram winogrona, zagryzłam żelkami, a teraz mam ochotę na kapustę kiszoną
Wow! co za zestawienie Przeczytałam TŻtowi to stwierdził,że chyba masz żołądek z nierdzewki
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 17:36   #4179
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

farminka sama nie wiem jak mój żołądek to wytrzymał, ale ja zawsze miałam skłonności do mieszania smaków i o dziwo nic mi nie jest
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 17:49   #4180
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Ladny maly brzuszek, ja tam nie widze zadnego tluszczu

Ja tez mam uplawy, od poczatku ciazy, wiecej zawsze ich jest jak duzo chodze, pachna normalnie, a z wygladu taki kremowy budyn
Co do moczu to moze biezesz jakies witaminy? One zawsze powoduja ze mocz ma bardziej intensywny kolor.
caprica ...tadam i to chyba te witaminy właśnie.
Ostatnio jak dawałam mocz do badania to był nieco jasniejszy mimo ze z nocy a wtedy nie brałam witamin tylko sam folik, a dzis byl ciemniejszy niz ostatnio a moje witaminki maja taki pomaranczowy kolor wiec moze faktycznie byle wyniki byly dobre
lilka ja dzis też zjadłam pyszny winogronek to tak jak ja mieszam i nic mnie nie ruszy
farminka ...z nierdzewki...

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 18:02   #4181
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Ja dziś zjadałam rano bułkę z serkiem topionym i pomidorem, a potem trochę zupy jarzynowej... Znowu żołądek mnie napierdziela a już się cieszyłam, bo tak dawno nie bolał!
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 18:02   #4182
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Nie powinien leżeć na poduszce , wystarczy malutka płaska poduszka jaką np dodaja do pościeli ja taka miałam.

Ale dzień dzisiaj masakra wieje słońce chmury ciemne dzisiaj ostatni dzień laby będzie mi brakowało spania do 9.30

zaś na 6 trzeba będzie

|My juz po obiadku dzisiaj pyszny barszcz ukraińskiMmm trzeba mi przyznać że wyszedł heh ale ja dzisiaj skromna , wybaczcie ale mam jakiś taki humor dzisiaj heh

a to mój brzuchol 18 t juz ładnie widać tylko tam wiecej tłuszczu strasznie i sę wylewa od gumki
Załącznik 2911657
Cytat:
moja szwagierka tez tak robila ale siostra z kolei kladla dziecko na podusi wiekszej ale nie tylko pod glówke tylko tak zeby cale cialko bylo w pozycji ukosnej bo pediatra jej powiedziala ze tak trzeba bo jak dziecko sie krztusi czy mu sie ulewa to zeby sie nie udusilo tylko zeby wylecialo boczkiem ale ja tez nie mam dzidzi wiec nie wiem.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

gdzie Ty widzisz tłuszcz?? laska z Ciebie!!

Dzieki za odpowiedz.
Stary 2010-03-01, 18:03   #4183
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Załącznik 2911657
u mnie też boczki się robią.. ale brzuch bardziej do przodu wysadza

a to moje pierwsze w życiu bransoletki
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 18:09   #4184
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ja dziś zjadałam rano bułkę z serkiem topionym i pomidorem, a potem trochę zupy jarzynowej... Znowu żołądek mnie napierdziela a już się cieszyłam, bo tak dawno nie bolał!
Polecam rumianek, mi bardzo pomaga.
Stary 2010-03-01, 18:12   #4185
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

Sliczne

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 18:15   #4186
Abeta
Raczkowanie

witam dziewczyny ja dopiero dziś postanowiłam dołączyć do waszego forum chociaż to już 15 tydzień, ale lepiej późno niż wcale
Abeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 18:17   #4187
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Abeta Pokaż wiadomość
witam dziewczyny ja dopiero dziś postanowiłam dołączyć do waszego forum chociaż to już 15 tydzień, ale lepiej późno niż wcale
Stary 2010-03-01, 18:19   #4188
Abeta
Raczkowanie

dziewczyny nastepna wizyte mam za tydzien i nie wiem czy w koncu dowiem sie czy to Natalka czy Daniel?? Bardzo bym chciała juz wiedzieć
Stary 2010-03-01, 18:23   #4189
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
dziewczyny nastepna wizyte mam za tydzien i nie wiem czy w koncu dowiem sie czy to Natalka czy Daniel?? Bardzo bym chciała juz wiedzieć
Nie wiadomo czy się dowiesz... ja teoretycznie wiem, ale 100% nie ma bo sie kręciło strasznie.
Stary 2010-03-01, 18:25   #4190
Abeta
Raczkowanie

czy któraś z was była przeziębiona bo ja dziś złapałam katar i troszke sie obawiam o dzidzie

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

czy któraś z was była przeziębiona bo ja dziś złapałam katar i troszke sie obawiam o dzidzie
Stary 2010-03-01, 18:25   #4191
jaszczka
Zadomowienie

Ale macie ładne brzuszki

Upławy niestety też mnie nawiedzają... Zaparcia też... Ale to normalka w ciąży i trzeba się z tym pogodzić

Pamiętam, że niektóre z Was się mierzyły. Ja też się zmierzyłam i normalnie jestem w szoku!! W najszerszym (najbardziej wystającym) miejscu brzucha - tak trochę pod pępkiem - mam dokładnie metr obwodu tak samo w biuście - metr obwodu (ale to już jakoś lepiej zaakceptować...) w biodrach bez zmian 99cm - wychodzi na to, że jestem kwadratowa!! heheh dobrze, że jeszcze mam trochę wcięcia w pasie (82cm, przed ciążą miałam 71 w pasie) chociaż i ono maleje z dnia na dzień

Ach no i dziękuję dziewczyny za miłe słowa odnośnie mojego dekoltu

Abeta - witaj!
Stary 2010-03-01, 18:33   #4192
Abeta
Raczkowanie

czyli to czy gin mi powie zależy od pozycji malucha? a w którym tyg ci powiedział i czy to było usg dopochwowe czy przez powłoki brzusia??

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Mój brzuszek od tygodnia tak wystrzelił że aż sie boje co będzie dalej Bius też mam ogromny zawsze był spory ale teraz to już tragedia ale mężuś sie cieszy
Stary 2010-03-01, 18:34   #4193
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
czyli to czy gin mi powie zależy od pozycji malucha? a w którym tyg ci powiedział i czy to było usg dopochwowe czy przez powłoki brzusia??

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Mój brzuszek od tygodnia tak wystrzelił że aż sie boje co będzie dalej Bius też mam ogromny zawsze był spory ale teraz to już tragedia ale mężuś sie cieszy
No pewnie, ze od pozycji ja jestem w 21 tyg i nadal nie wiem ;P

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 18:42   #4194
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Hej Zapraszamy, pisz częściej

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Ale macie ładne brzuszki

Pamiętam, że niektóre z Was się mierzyły. Ja też się zmierzyłam i normalnie jestem w szoku!! W najszerszym (najbardziej wystającym) miejscu brzucha - tak trochę pod pępkiem - mam dokładnie metr obwodu tak samo w biuście - metr obwodu (ale to już jakoś lepiej zaakceptować...) w biodrach bez zmian 99cm - wychodzi na to, że jestem kwadratowa!! heheh dobrze, że jeszcze mam trochę wcięcia w pasie (82cm, przed ciążą miałam 71 w pasie) chociaż i ono maleje z dnia na dzień

Ach no i dziękuję dziewczyny za miłe słowa odnośnie mojego dekoltu

Haha, ja mam podobne wymiary Ale biust to już 109 Przed ciążą miałam 104 I zobaczyłam dziś pierwszy rozstęp na cycuchu!!!

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:

Ja byłam, brałam rutinoscorbin 2xdziennie po 2 tableyki a pod nosem smarowałam maścią majerankową, w nosie na noc miodem i moment przeszło

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Polecam rumianek, mi bardzo pomaga.
Dzięki Już parzę

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
ja bym chciała już wiedzieć czy to Hania/Zosia czy chłopczyk (dla Niego jeszcze nie mam imienia ) ale tylko z ciekawości, na nic się nie nastawiam
Stary 2010-03-01, 18:44   #4195
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Hej Zapraszamy, pisz częściej

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Haha, ja mam podobne wymiary Ale biust to już 109 Przed ciążą miałam 104 I zobaczyłam dziś pierwszy rozstęp na cycuchu!!!

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Ja byłam, brałam rutinoscorbin 2xdziennie po 2 tableyki a pod nosem smarowałam maścią majerankową, w nosie na noc miodem i moment przeszło

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Dzięki Już parzę
to całkiem niezły biust ja przed ciążą miałam tak 95-96...
Rozstępom mówimy stanowcze - nie!!
smaruj czymś to może jeszcze jakoś zniknie trochę i nowych nie będzie....

ja spadam do pracy... ech żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
będę spowrotem po północy to poczytam co naskrobałyście
ciekawe jak tam spotkanie dziewczyn?
Stary 2010-03-01, 18:47   #4196
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

anuszka ten rumianek pij sobie do posiłku albo po. Ja jak jem coś co może być dla mnie ciężko strawne to zawsze z rumiankiem. Dziś jadła śledzie. Lubię, ale czasem mi po nich niedobrze. Ale wypiłam rumianek i nic mi nie jest.
Stary 2010-03-01, 18:49   #4197
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
to całkiem niezły biust ja przed ciążą miałam tak 95-96...
Rozstępom mówimy stanowcze - nie!!
smaruj czymś to może jeszcze jakoś zniknie trochę i nowych nie będzie....

ja spadam do pracy... ech żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
będę spowrotem po północy to poczytam co naskrobałyście
ciekawe jak tam spotkanie dziewczyn?
No, zawsze miałam wieelkie cycki Będę smarować kremem do biustu, tylko najpierw muszę go kupić Współczuję, że tak późno do pracy...Mimo wszystko miłej pracy
Stary 2010-03-01, 18:50   #4198
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
witamy skoro piszesz ze masz wizyte za tydzien czyli w 16 tygodniu to zależy od gina czy się dowiesz jaka płeć. ja byłam w 17 tygodniu i lekarz mówił ze nie było widac ale niektóre dziewczyny juz wiedziały. przez dopochwoew od 16 tygodnia nie widac całej dzidzi tylko główke praktycznie więc jak już to przez brzuch
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 18:52   #4199
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
anuszka ten rumianek pij sobie do posiłku albo po. Ja jak jem coś co może być dla mnie ciężko strawne to zawsze z rumiankiem. Dziś jadła śledzie. Lubię, ale czasem mi po nich niedobrze. Ale wypiłam rumianek i nic mi nie jest.
Ok, tak zrobię Dzięki za radę

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

a ten krem vichy o którym pisałyście to można stosować na piersi? I ile kosztuje? jakoś przeraża mnie myśl o cyckach w czerwone prążki :/
Stary 2010-03-01, 19:26   #4200
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Witaj, ja ostatnio bylam przeziebiona, przeszlo mi po 4 dniach, ale siedzialam w domu i pilam non stop sie kurowalam - herbata z miodem i cytryna, mleko z czosnkiem, syrop Prenalen, pani w aptece polecila tez Oscillococcium. Do gardla do psikania Tymsal. Jak po kilku dniach nie przejdzie to lepiej isc do lekarza, ale sprobuj najpierw sama sie wyleczyc domowymi sposobami. I duzo zdrowka zycze
Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

Ta niebiesko - zielona jest sliczna
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
caprica ...tadam i to chyba te witaminy właśnie.
Ostatnio jak dawałam mocz do badania to był nieco jasniejszy mimo ze z nocy a wtedy nie brałam witamin tylko sam folik, a dzis byl ciemniejszy niz ostatnio a moje witaminki maja taki pomaranczowy kolor wiec moze faktycznie byle wyniki byly dobre
Widzisz, to pewnie witaminki, na pewno bedzie wsyzstko dobrze

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości