Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-01, 17:58   #3751
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Moje maleństwo tak skakało do piątku, kiedy to wpadłam na mądry pomysł wizyty u dentysty i zemdlałam na fotelu kretyn ze mnie i tyle
A teraz się martwie
ło matuchno a bylas po tym omdleniu u gina sprawdzic czy wszystko jest ok ?? ty sie dziwisz ze dzieciak sie nie rusza jak mu takiego stresa zapodalas ??
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
mój dzisjeiszy obiadek
- pomidorowa z makaronem ........
- placuszki ziemniacane..- babcia utarłą całe szczęscie!! mniam
podziel sie plackami
ja mialam pierogi z kapucha i grzybami pychotka i paczusie :P
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
drcron cos sie nie odzywa...
hehe bo mnie nie bylo rano jak o 7 wyjechalam z domku tak przed dluzasza chwilka wrocilam padnieta zrobilam wszystkie badania z krewki i z siuskow bylam u poloznej ale jej nie bylo i tylko winda sobie pojezdzilam odwiedzilam mamusie bylam w lumpku i kupilam sobie nowiutki sweterek jeszcze z metkami funkielnowka nie smigany z vero moda za jedyne 12 zlotych brazowy byl jeszcze szary ale laska mi zwilela jak mi spadl na ziemie a jak zauwazylam ze mam pusty wieszak to ona juz za niego placila zlodziejka ale za to dostalam od Pana rozowy kapelusik z LV dla niuni przesliczny to w ramach rekompensaty za ten swetr i Pani kazala mi przyjechac w czwartek kolo 8 zanim otworza to mnie wpuszcza i na spokojnie < nie w tlumie 100 bab > ogladne sobie nowe dzieciowe rzeczy
Cytat:
to sprzatanie i sex w niczym nie pomoze, dzieciaczki i tak wyjda wtedy kiedy beda chcialy
zgadzam sie moja siostra to wyprobowala i co tylko sie narobila a nic sie nie ruszylo nasze dzieciaczki wiedza kiedy wyjsc same
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
a to mój dzisiejszy lumpek
sliczne ciuszki

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 18:06   #3752
Claire9
Raczkowanie

Ależ ja zazdroszczę tym już rozpakowanym!!!
Serdeczne gratulacje dziewczyny!

U nas sinusoida schiz pikuje. W ciąu tygodnia dwa razy byliśmy na izbie przyjęć. Pierwszy raz jak się naczytałam o wspomnianej tu hipotrofii i nie mogłam się dodzwonić do swojego lekarza. Brzuszek mojej małej też jakiś mniejszy był i jak się naczytałam to schiza i IP. Lekarz uspokajał i doradził jeszcze jedno kontrolne usg, bo musiałam mieć panikę w oczach. Na to USG wcisnęlam się do jedego z najlepszych specjalistów i co? I wszystko OK. Brzuch mniejszy ale tylko trochę. Ale żadnej asymetrii się nie dopatrzył. Jedynie co to super stare już łożysko z licznymi zwapnieniami ale przepływy w porządku więc też OK. Schiza hipotroficzna zaleczona.
Mineły dwa dni, budzę się rano, brzuch masuję i nic. Zero ruchów. CZekam pół godziny, godzinę i nic. Budzę męża i mówię, że jesli mnie nie zawiezie na ktg to zwariuję. To jedziemy, w niedzielę o 6 rano. Masakra. Ledwie się ułożyłam na szpitalnym łóżku dostałam nasilniejszego chyba kopniaka ever. Dziecko pulsuje w rytmie wzorcowym. Schiza ruchowa zaleczona.
Teraz kolejna, bo mi chyba czop odszedł, właściwie to wciąż ochodzi. Stąd pytanie do Was. Czy to jest zdarzenie jednorazowe. Odchodzi i już. Czy się może ciągnąć przy każdej wizycie w toalecie? Taki gęsty śluz mleczno-przezroczysty o konsystencji nieco gęstszej niż białko kurze.
I jak długo odchodzi przed porodem. Bo ja niedługo to samowolnie wybłagam oksytocynę przy następnej wizycie.
Aha, i straszną mam biegunkę od wczoraj - może mi się organizm oczyszcza?
Co za tydzień.....
Stary 2010-03-01, 18:11   #3753
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

"Co za tydzień"................. .??

Kobieto sama sobie i tej biednej dzidzi taki wlasnie tydzien stresu bez sensu zafundowalas. Czy wy na prawde te wszystkie glupoty musicie czytac i brac tak do siebie ze na pewno was to dotyczy?
Zobacz ile sie nameczylas przez tydzien warto? Jak dostaniesz skurczy to bedziesz na pewno o tym wiedziala, bez rznicy czy czop odszedl czy bez i na pewno bedziesz wiedziala ze rodzisz.. nic sie nie martw, ale nie zasiewaj sama w sobie i w tym malutkim serduszku bezpodstawnie paniki
aaa..kochane musimy pamietac ze dzieci tez czasami spia
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 18:18   #3754
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
"Co za tydzień"................. .??

Kobieto sama sobie i tej biednej dzidzi taki wlasnie tydzien stresu bez sensu zafundowalas. Czy wy na prawde te wszystkie glupoty musicie czytac i brac tak do siebie ze na pewno was to dotyczy?
Zobacz ile sie nameczylas przez tydzien warto? Jak dostaniesz skurczy to bedziesz na pewno o tym wiedziala, bez rznicy czy czop odszedl czy bez i na pewno bedziesz wiedziala ze rodzisz.. nic sie nie martw, ale nie zasiewaj sama w sobie i w tym malutkim serduszku bezpodstawnie paniki
aaa..kochane musimy pamietac ze dzieci tez czasami spia
Święte słowa...nasze dzieci też śpią

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 18:20   #3755
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
moja tez zawsze zwraca szczegolna uwage na glowke, dokladnie nawet bardzo dokladnie patrzy, tak jak na sg genetycznym i rowniez mowi ze od glowki pomiary najwazniejsze...

Bylismy u ksiedza, sprawa zalatwiona koscielny o 15(skrocony) chrzciny od 15:30

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

drcron ja wlasnie zaluje bo moglam pisac na kartce ile wydajemy i bym teraz wiedziala a nie zapisywalam, ale 6 tys???????kobieto, my to nie liczac wozka ( bo to koszt wiadomo jaki) mysle ze 2000 wydalismy, wiecej nie.
fajnie ze udalo wam sie zalatwic dwa w jednym
ja namawiam tescia by przekonal szwagierke i szwagra bysmy zrobili jedne wspolne chrzciny zeby oni poczekali do maja ich dziec bedzie mial 4 miesiace nasz niunia miesiac i zrobimy razem chrzciny w jednym lokalu mniej kasy pojdzie i mniej roboty
Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Drcron no nie mogę w to uwierzyć!!!!!! W końcu znalazł się na ciebie sposób, żebyś zwolniła trochę tempo . Cieszę się, tylko szkoda, że to musiała być taka straszna historia. Ogromnie współczuję tej dziewczynie .
no czasem najdrastyczniejsze rzeczy dzialaja na mnie i to tak doslownie dzialaja bo ja jestem taki bojca i jak czytam na necie ze cos tam sie komus stalo to mnie to pikus ale jak pisze to jedna z nas ze widziala to to mnie bardzo udeza bardzo wspolczuje tej dziewczynie i boje sie zeby nie zrobic glupstwa wiec wole zwolnic tepa a sprzatanie nie zajac nie ucieknie hehe najwyzej pozniej sie zajade ale to juz bede miala dzidziulka hehe narazie i tak remont na calego na korytarzu hehe jada ostro z koksem i nie kurzy sie o dziwo
Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dobra....wstawiam zdjecia sprzed 2 min...czy ktoras z Was moze mi powiedziec czy ten brzuch to juz nisko??? stoje przed lustrem od 10 min i sie doszukuje jakis 'oznak' ...;/
PS. sorry za moj stroj, ale to TZ pizamowe spodziany i podomowe koszulki :P
jakos slabiutka bo robione ze znacznej odleglosci, przyblizone w aparacie...
bunio slodki ale faktycznie nisko osadzony ja sie boje wstwiac swoj bo ja mam brzuszek i odrazu kolana nawet przed lusterkiem stojac nie widze swojego bujnego owlosienia

Stary 2010-03-01, 18:25   #3756
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no my robimy 12 czerwca a michala siostra w roczek swojego dziecka - 4 lipca, ale my razem raczej nieeee:P
Ale jesli wy macie super fajny kontakt ze soba to calkiem niezle

a co do bialej sukienki ( ktoras z was pytala) to nie nie bede miala typowo bialej sukienki ślubnej.
Z jednej strony troszke zaluje, ale z drugiej cos kosztem czegos...
Uszyje sobie taka na ramiączka ecru lub wlasnie biala ale taka skromniutka z jakims szerokim paskiem pod biustem i bolerkiem, bo chyba nie wypada zebym w bialej sukni... tak jakos dziwnie:P
A.Camus
Stary 2010-03-01, 18:32   #3757
drcron
Zakorzenienie

jej ciazowa demencja mi sie wlaczyla nastawilam pralke i cos buczy i buczy wyjelam polowe prania bo uznalam ze zaduzo napakowalam ale dalej buczy wkoncu zalamana wolam tescia i z przerazeniem w oczach mowie ze popsulam pralke a on patrzy na mnie i z usmiechem mowi na sucho to ona nie pierze wode odkrec hehehe rozbroil mnie
ja jak nie czuje ruchow maluszka to podrapie w brzuszek i wtedy dostaje kopniaka a jak nie to wypijam cos

ale u nas masakra sie zrobila wieje i sniegiem sypie strasznie

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Darusia nie mamy super kontaktu ale tak jakos wydaje mi sie ze bedzie lepiej prosciej taniej bez komplikacji i w ogole

dlaczego nie w bialej ?? ja bym poszla w bialej skromniejszej ale bialej
moja kolezanka brala koscielny i chrzciny robili i byla w bialej sukni jedyne co ksiadz powiedzial zeby nie miala welonu bo on zarezerwowany dla panienek jest

Stary 2010-03-01, 18:33   #3758
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Dusiaka idź rodzic do CZMP wiem,ze sie zastanawialas,ale jest dobra opieka,duzo dodatkowych badan tylko za wypelnienie jakiejs ankiety,dodatkowe mial badania słuchu,badania na mukowiscytoze i jeszcze cos odnosnie ukladu trawienia(nie pamietam jak sie nazywalo)usg przeciemiączkowe.Jakby na izbie sie pytali na izbie na ktory blok porodowy chcesz isc(a pytaja) to mow ze na 1,bardzo fajne polozne tam sa,tam mnie specjalnie polozyla moja gin.
No i galanta wyprawka na wyjscie
Tylkooliwka- fajnie, że o mnie pamiętałaś
TŻ też uważa, że powinnam rodzić CZMP. Dobrzy specjaliści, najlepszy sprzęt. Zwłaszcza, że kilka tygodni temu, z nieznanych mi dotąd powodów, w szpitalu, o którym wcześniej myślałam, po trzech tygodniach życia w inkubatorku, odeszła córcia mojej koleżanki (urodzona w 30 tc). A w historii tego szpitala pojawiały sie już parę razy tematy bakterii na oddziałach noworodkowych itp. Nie wiadomo, czy tym razem też coś ma się na rzeczy

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 18:42   #3759
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja welonu i tak bym nie miala, bo nigdy nie chcialam, nie wiem ja myslalam o czyms takim jak gorsety sa to tak szyte wlasnie z bialego materialu lub ecru, pod biustem szeroki zloty pas i tak na polowe kolan, buciki tez zlote sandaleczki szpilki jakies i do tego bolerko... nie mam pojecia, tak na razie tylko sobie myslalam... ale w takiej typowo slubnej nie bardzo bedzie mi wygodnie z maluszkiem 2 miesiecznym...

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

uciekam sie polozyc bo cos sie czuje dziwnie;/ zajrze pozniej do was kobietki

IGOR ZOSTAW TĄ MAME NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A.Camus
Stary 2010-03-01, 18:52   #3760
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

dlaczego nie w bialej ?? ja bym poszla w bialej skromniejszej ale bialej
moja kolezanka brala koscielny i chrzciny robili i byla w bialej sukni jedyne co ksiadz powiedzial zeby nie miala welonu bo on zarezerwowany dla panienek jest
Ja też uważam, że w białej lub ecru czy cappucino czy jaką tam sobie wymarzysz jak najbardziej pasuje do ślubu pójść.Co z tego, że będzie już synuś na rękach. Ślub kościelny ma się raz w życiu i szkoda by było taką okazję przepuścić i pójść w zwykłej kiecce. Oczywiście welony, wianuszki, diademy i takie inne bym sobie odpuściła no i bez trenu raczej bym suknię wybrała ale czemu nie miałabyś się czuć wyjątkowo pięknie w ten dzień.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 19:01   #3761
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

Fajna ta lista tylko te fragmenty coś mi tu się kłócą...
chyba chodzi o to że mozna ale obserowaac dziecie bo reakcje wywołuje
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Co do dietki to jam absolwentka żywienia człowieka i cała śmietanka dietetyków śmiała się z tych "diet matek karmiących". Teraz odchodzi się od unikania jakiś pokarmów. Wprowadza się te mogące alergizować stopniowo i sprawdza czy nie ma reakcji u dziecka. Ja np karmiąc Hanię nie jadłam smażonego i jak powiedziałam o tym na dietetyce pediatrycznej to babka spojrzała na mnie jak na wariatkę A swoją drogą takie uskutecznienie bardziej restrykcyjnej dietki wychodzi na dobre mamie bo super się odżywia i w mig gubi kg
Ale tu jest tak napisane ... nie ma NIE JEDZ.. tylko UWAŻAJ NA .. bo moga np. alergizowac bądź inne itp...
truskawek nie mozna bo uczulaja tak słyszałam a tu napisane tylko UWAŻAJ NA truskawki bo mogą .. ale nie muszą...
i dlatgeo to wkleiłam bo włąsnie mi sie podoba że jest wszytsko spisane a tylko wyszczególnione co moze spowodowac alergie...

Cytat:
Dziewczyny, dobra....wstawiam zdjecia sprzed 2 min...czy ktoras z Was moze mi powiedziec czy ten brzuch to juz nisko??? stoje przed lustrem od 10 min i sie doszukuje jakis 'oznak' ...;/
PS. sorry za moj stroj, ale to TZ pizamowe spodziany i podomowe koszulki :P
jakos slabiutka bo robione ze znacznej odleglosci, przyblizone w aparacie...
ależ bardzo ci opadł!! oj bardziej niz mi... juz niżej to tylko zobaczysz wychodzaca dzidzie...

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Ja też uważam, że w białej lub ecru czy cappucino czy jaką tam sobie wymarzysz jak najbardziej pasuje do ślubu pójść.Co z tego, że będzie już synuś na rękach. Ślub kościelny ma się raz w życiu i szkoda by było taką okazję przepuścić i pójść w zwykłej kiecce. Oczywiście welony, wianuszki, diademy i takie inne bym sobie odpuściła no i bez trenu raczej bym suknię wybrała ale czemu nie miałabyś się czuć wyjątkowo pięknie w ten dzień.
masz rację!!!!
ale powiem szczerze że coraz częściej dziewczyny zakładają białe i nawet welony i super!!! Trudno czasami sie zdrazy dziecko wczesnierj ale niestety nawet w tej kwestii postęp jest XXI wiek.. i ja tez bym nie słuchała że masz dziecko to ci biała nie pasuje gó...no prawda!!!

u mnie tzn na pomorzu... masakra z wiatrem na morzu 10 w skali Beuforta <szok> piździ okropnie buuuuuuuuuuuuu

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 19:06   #3762
la_wenda
Raczkowanie

Dołączam się do GRATULACJI dla nowych MAM!!!

Trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki, żeby wszystko było dobrze...

Natalala no twój brzuszek już całkiem nisko.

A ja na obiadek miałam dzisiaj barszczyk i knedle ze śliwkami mniam.....
Stary 2010-03-01, 19:08   #3763
megi-megi
Zakorzenienie

Ciekawe, jak tam nasze mamusie i ich maluszki - mam nadzieję, że coś się wyjaśniło i że będzie dobrze - tak bardzo bym chciała, żeby dzieciaczki były zdrowe.

A u nas cały czas skurcze - może mniej przyjemne, ale dalej bez rewelacji, więc sobie czekam. Tak strasznie już bym chciała zobaczyć jego buzię i już się nie martwić o to, co dzieje się w brzuszku.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 19:10   #3764
la_wenda
Raczkowanie

U nas też nieźle wieje, w dzień też wiało ale mam wrażenie że teraz mocniej.
Ja zaczęłam poniedziałek od rozbicia termometru i wydania duuuużej sumy pieniędzy. Ciekawe jaka to wróżba na resztę tygodnia.

Acha! czytałąm dzisiaj swój horoskop na ten miesiąc i tam było tak: najpierw powolny wzrost a pod koniec spore wyzwanie. Może jednak urodzę w marcu?
Stary 2010-03-01, 19:18   #3765
Claire9
Raczkowanie

Jaaasne... Łatwo mówić się nie stresuj.
Jak się leży całą ciążę i każdego miesiąca podejrzewają coś innego snując mgliste wizje apokalipsy to naprawdę można być wyczulonym.

Zazdroszczę ciąż książkowo wzorcowych i radość każdego dnia przynoszących.

Wiecie jak to jest z tym czopem?
Stary 2010-03-01, 19:20   #3766
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ciekawe, jak tam nasze mamusie i ich maluszki - mam nadzieję, że coś się wyjaśniło i że będzie dobrze - tak bardzo bym chciała, żeby dzieciaczki były zdrowe.

A u nas cały czas skurcze - może mniej przyjemne, ale dalej bez rewelacji, więc sobie czekam. Tak strasznie już bym chciała zobaczyć jego buzię i już się nie martwić o to, co dzieje się w brzuszku.
Wierzę. To już 41tc. Jeszcze żadna z wątku nie dotrwała do tak zaawansowanego tygodnia ciąży. Kibicuję Tobie i Igorkowi z całych sił.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-03-01, 19:21   #3767
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claire9 Pokaż wiadomość
Jaaasne... Łatwo mówić się nie stresuj.
Jak się leży całą ciążę i każdego miesiąca podejrzewają coś innego snując mgliste wizje apokalipsy to naprawdę można być wyczulonym.

Zazdroszczę ciąż książkowo wzorcowych i radość każdego dnia przynoszących.

moze wypasc od razu albo wychodzic pomalutku

Stary 2010-03-01, 19:22   #3768
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
U nas też nieźle wieje, w dzień też wiało ale mam wrażenie że teraz mocniej.
Ja zaczęłam poniedziałek od rozbicia termometru i wydania duuuużej sumy pieniędzy. Ciekawe jaka to wróżba na resztę tygodnia.

Acha! czytałąm dzisiaj swój horoskop na ten miesiąc i tam było tak: najpierw powolny wzrost a pod koniec spore wyzwanie. Może jednak urodzę w marcu?
Powiedz, że ten termometr nie był rtęciowy .

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-03-01, 19:22   #3769
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
wierzę. To już 41tc. Jeszcze żadna z wątku nie dotrwała do tak zaawansowanego tygodnia ciąży. Kibicuję tobie i igorkowi z całych sił.

megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 19:23   #3770
NaTaLaLa
BAN stały

Dzieki dziewczynki.... ulzylo mi, bo juz myslalam ze na glowe mi pada bo ze wzrokiem to od dawna mam problemy :P
Czyli co...sprzatanko cala para :P

Megi.... czyli wychodzi na to ze jestes nastepna (W KONCU)
czekamy na wiadomosc ze lecisz do szpitala
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 19:31   #3771
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
czy ten brzuch to juz nisko???
Eee tam nisko Ja mam niżej w 32tc.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 19:37   #3772
aixa
Rozeznanie

He he chwilka dobrego humoru dla naszych biednych zmęczonych wyczekiwaniem główek
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko
ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.
_________________________ _________________________ ___
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły
żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8 miesiącu ciąży.
_________________________ _________________________ ____
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90
stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w
kosteczkę
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz
ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Placz:
Pierwsze dziecko: Wyciagasz dziecko z lozeczka jak tylko pisnie.
Drugie dziecko: Wyciagasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje
niebezpieczenstwo, ze jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakrecac grajace
zabawki w lozeczku.
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy
brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od
potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie
poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek,
do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni
chemicznej.
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz
do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, ze ma dzwonic tylko jeśli pojawi
się krew.
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz sie na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spogladasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że
starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz sie przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz sie prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkow

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-03-01, 19:56   #3773
sismuerte
Rozeznanie

Witajcie ponownie
Właśnie wróciłam od gin i z małym Antkiem wszystko ok. Zrobiły mi KTG żeby sprawdzić ten brak aktywności, ale serducho bije jak trzeba
Do tego z usg wynika, że rozwija się prawidłowo i ilość wód płodowych też ok.
Gin stwierdziła, że pcha się na zewnątrz i żeby się jeszcze nie urodził to lepiej leżeć niż łazić Ale jak się teraz urodzi to też spoko
Za to niestety cały czas jest w ułożeniu miednicowym, więc jeśli nie zechce się obrócić to będzie cc a wolałabym poród naturalny, ale co tam najważniejsze, że wszystko jest ok
Stary 2010-03-01, 19:59   #3774
mrowak
Zakorzenienie

A do mnie zadzwoniła moja mama. Rozmowa trwała dokładnie 2 minuty i 49 sekund, a ja mam ochotę samymi k.... rzucać i wyć mi się chce ze złości.
Ktoś tu chyba szybko wnuczki nie zobaczy, albo ja wyjdę z domu
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:01   #3775
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Claire9 Pokaż wiadomość

Czasem nie wychodzi wcale, dopiero na porodówce
Stary 2010-03-01, 20:06   #3776
Asiuulka89
Zakorzenienie

dzien dobry
wpadlam pogratulowac kolejnym mamusion jak ten czas leci i juz tyle mam rozpakowanych

slicznie dzidziusie sie rodza oby takich wiecej !!
chciala,m rowniez napisac ze 3mam kciuki za Isis mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze!!! tak samo Ilikia..

ciagle was podczytuje i czekam nareszte mamusiek
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:09   #3777
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Witajcie ponownie
Właśnie wróciłam od gin i z małym Antkiem wszystko ok. Zrobiły mi KTG żeby sprawdzić ten brak aktywności, ale serducho bije jak trzeba
Do tego z usg wynika, że rozwija się prawidłowo i ilość wód płodowych też ok.
Gin stwierdziła, że pcha się na zewnątrz i żeby się jeszcze nie urodził to lepiej leżeć niż łazić Ale jak się teraz urodzi to też spoko
Za to niestety cały czas jest w ułożeniu miednicowym, więc jeśli nie zechce się obrócić to będzie cc a wolałabym poród naturalny, ale co tam najważniejsze, że wszystko jest ok
to fajnie ze z malym wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A do mnie zadzwoniła moja mama. Rozmowa trwała dokładnie 2 minuty i 49 sekund, a ja mam ochotę samymi k.... rzucać i wyć mi się chce ze złości.
Ktoś tu chyba szybko wnuczki nie zobaczy, albo ja wyjdę z domu
slonko nie denerwuj sie bo szkodzisz sobie i maluszkowi jedyne co moge to wspolczuc ale moze bedzie lepiej

Stary 2010-03-01, 20:11   #3778
mrowak
Zakorzenienie

Kolejnego telefonu na pewno nie odbiorę.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:18   #3779
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Jak tak podczytuję, to większość z nas oczekujących, ma problem ze skurczami . Ja niestety też od połowy stycznia, czasem nic, a czasem to leżę i sprawdzam co ile żeby w razie co do szpitala. To w najgorszym przypadku miałam co 7 min przez godzinkę, a potem już odpuszczały. Mój lekarz powiedział że to albo ze stresu, albo z wysiłku. Ale jak człowiek ma się nie denerwować jak ma chęć np na winogronko, lub pyszną bezunie , a mąż to ignoruje. Jakoś mało odporna jestem na wszystko wokoło te hormony

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:26   #3780
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Jak tak podczytuję, to większość z nas oczekujących, ma problem ze skurczami . Ja niestety też od połowy stycznia, czasem nic, a czasem to leżę i sprawdzam co ile żeby w razie co do szpitala. To w najgorszym przypadku miałam co 7 min przez godzinkę, a potem już odpuszczały. Mój lekarz powiedział że to albo ze stresu, albo z wysiłku. Ale jak człowiek ma się nie denerwować jak ma chęć np na winogronko, lub pyszną bezunie , a mąż to ignoruje. Jakoś mało odporna jestem na wszystko wokoło te hormony
Mój przeważnie nie lekceważy moich dziwnych zachcanek kulinarnych ALe też się denerwuje byle czym
Co do skurczy to dziś gin powiedziała, że teraz to już normalne, ale lepiej się oszczędzać...dosłownie leżeć w łóżku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości