|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Ja na początku kładłam małą w beciku albo w rożku do łóżeczka bo to chłodną porą było ale później tzn jak miało ok 2-3 miesiące to kładłam na takiej cienkiej podusi dostępnej w komplecie pościeli dziecięcej, one za zwyczaj są mniej wypełnione niż dla dorosłych i bardzo mięciutkie.
|
|
|
|
#4202 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Dziewczyny a czy orientujecie sie czy gin bada do końca ciąży ginekologicznie??
Mam jeszcze pytanko odnośnie ciemnych stolców wiem że to od żelaza ale musze je przyjmować bo wyniki mam w dolnej granicy a czy są jakieś sposoby na te ciemne paskudstwa
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi Ci o zmianę koloru stolca? NA to ma wpływ jedzenie. Ale kolor to chyba nie jest problem.
|
|
|
|
#4204 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja przez 5 dni antybiotyk teraz brałam wlasnie dziisaj mi się kończy chorobowe ale oczywiście najlepiej domowymi sposobami się wykurować i jak najszybciej zaczac ![]() Dzięki dziewczyny za komenty co do brzuszka ale na zdjeciu tak tego nie widac mam taką oponke miękką wokół pasa:/ ale co tam heh
|
|
#4205 |
|
Raczkowanie
|
jest ciemny i śmierdzi troche ale tez twardy
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj i pisz często i dużo !!!
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
yyyyyy z mojego doświadczenia wynika że kupa zazwyczaj śmierdzi hehe
a kolor to chyba nie problem przecież nie musisz jej oglądać. a jeżeli twardość wiąże się u ciebie z zatwardzeniem to może sposoby dziewczyn strone wcześniej na zaparcia ci pomogą. a co do pytania o badanie ginekologiczne do konca ciąży nie wiem co masz na myśli ? |
|
|
|
#4208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzeba przeczekać.
|
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Śmierdzi zawsze. Twardy jest też przez żelazo i zatwardzenie, spowodowane ciążą i właśnie przyjmowaniem żelaza.
Moja rada; rób szybko, nie patrz i używaj kostki zapachowej
|
|
|
|
#4210 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Się ciesz, że robisz kupę, a nie oglądaj jej
Ja w porywach robię raz na tydzień... Teraz nie robiłam 2 tygodnie i chyba umrę... Schylac się nie mogę, nie mogę jeść... Domowe sposoby NIC nie dają, wczoraj wzięłam syrop przeczyszczający i też lipa... Wykituję chyba |
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
heh ale macie temat
jak nie jedzenie to kupa ide zjesc po raz kolejny nalesniki ![]() a u nas jedyny temat w domu to londyn teraz
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-03-01 o 20:12 |
|
|
|
#4213 |
|
Zadomowienie
|
Ważne przy przyjmowaniu żelaza:
Należy pamiętać, aby przyjmować go przed posiłkiem z uwagi na lepsze wchłanianie. Jeśli jednak lek jest źle tolerowany na czczo można go zażywać po jedzeniu. Warto w tym czasie zmienić dietę tak, aby było więcej mięsa, warzyw i owoców, a mniej mleka i jego przetworów, produktów mącznych oraz kasz. W czasie terapii żelazem stolce są czarne. Brak tego objawu świadczy, że żelazo nie jest podawane lub jest podawane nieregularnie. |
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Na poczatku chciałam się usprawiedliwić z nieobecności na śląskim spotkaniu ![]() Druga sprawa, jutro mam usg połówkowe i jak zawsze lekki stresik.. tym razem o to czy czasem dzidzi się nie odwidziało bycie dziewczynką i nie pokaże mi sisiola Wieeem, że najważniejsze zdrowie ale to już wiem z genetycznego i jeszcze kolejnego badania. Nastawiłam się już na babeczkę jak mi lekarz przepowiedział i głupio by było gdyby się odmieniło Co do kupki... moja ostatnio bywała.. zielonkawa I też nie wiem skąd ten kolor skoro ani diety ani witamin nie zmieniałam. Jakoś nie przywiązuję uwagi do tego.. posiedzenia A zatwardzenia to ja mam od zawsze.. więc może przy porodzie też wycisnę to co trzeba, bez niespodzianek Teraz sukienka... normalnie stwierdziłam, że chyba tydzień po ślubie jej nie zdejmę bo tak mi się spodobała ![]() Brzuch maskuje - gorset+spódnica - ale za to wydaję się być obszerniejsza w ogóle. Trudno ![]() Eee... chyba tyle.. nie pamiętam
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Łyknij łyżkę albo dwie oleju- już mówiłam. Obrzydliwe w smaku, ale działa.
|
#4216 |
|
Wtajemniczenie
|
Spotkanie bardzo udane
![]() Było zbiorowe sikanie ciężarnych, były pyszne desery i buszowanie po sklepach Basia jutro wstawi zdjęcia. Widzę, że tu jakieś grubsze i śmierdzące tematy się zaczynają :P
|
#4217 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe jak tam spotkanie dziewczyn ze śląska??? .... ja nadal czekam na relację
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propo jedzenia mąż wraca z pracy i kupi mi hot-doga |
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą już pisałam, wczesniej pomagał, a teraz g....o pomaga a raczej nie pomaga haha. Spróbuję z tym olejem, a jak nie to lewatywa ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- haha przez żołądek do serca
|
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Siala zdejmiesz na noc poslubna
![]() lazurowa fajnie ze spotkanie udane
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Noc to my już mieliśmy.. przedślubną :P i to nie jedną ![]() A jak kiece założę to na noc poślubną podciągnę tylko do góry, koło wywinę "na tulipana" i hejas
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja przed ciązą miałam problemy a terac co dziwne narazie nie mam wogóle. a w sobote byłam na basenie i potem mnie brzuch bolał i tak ciągną na dole i już się bałam ze sie przeciążyłam czy coś ale potem w domu skorzystałama z kibelka i ból mina a dziwne bo wcale nie czułąm że mi się chce tylko czułam ten bol hehe ![]() Siala a gdzie zdjęcia ? |
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no my tez mielismy przed ale i poslubna tez byla
|
|
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Też miewałam takie zaparcia- tyle, że nie w ciąży, a jeszcze jakiś czas przed.
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki!!
Tak niesmiało Was podczytuje od jakiegos czasu, niektóre z Was znam z wateczku śląskich mamusiek Też jestem lipcóweczką, termin mam na 17 lipca. Postanowiłam napisać, bo widze, ze macie problemy z kupkami powiem Wam, że ja od zawsze mam takowe, mam zespół jelita drazliwego, a teraz nie mogę moich leków brac i bardzo się męczę.W sobotę dostałam strasznych bóli i skurczy jelit z powodu niewypróżnienia i mój kochany męzus w nocy jechał do apteki. Dowiedział sie o fajnym leku-błonniku który możemy brac z czystym sumieniem, nic nam nie zaszkodzi. Wklejam Wam cały artykuł. Lek nazywa się: DICOMAN, polecam, mnie już pomógł!!!!!!!! ![]() Pozdrowionka!!! Zaparcia w ciąży to bardzo powszechny problem. Wynika on z m.in. ze zmienionej gospodarki hormonalnej, która ma bezpośredni wpływ na zwolnienie perystaltyki jelit. Wraz z upływem czasu dochodzi kolejny czynnik – powiększająca się macica, która uciska na jelita powodując gorsze przemieszczanie się treści pokarmowej. Jak wiadomo, przyszłe mamy mają ograniczoną możliwość korzystania z farmaceutyków. Dotyczy to szczególnie leków przeczyszczających, które działają objawowo i nie są wskazane w ciąży. Dlatego zalecenia lekarzy dotyczą głównie wprowadzania diety bogatej w błonnik, spożywanie dużej ilości płynów i wzmożenie aktywności fizycznej. Takie zalecenia mogą być jednak trudne do realizacji, np. z powodu odmiennego apetytu ciężarnej oraz zmniejszonej aktywności fizycznej wynikającej z zaleceń lekarskich. Jak dowodzą badania kliniczne, skutecznym sposobem na zaparcia w ciąży i alternatywą dla przyszłych mam jest Błonnik GNN (glukomannan) zawarty w preparacie DICOMAN. W naturalny sposób przywraca on równowagę fizjologiczną wypróżnień. Dodatkowo, dzięki zwiększaniu objętości aż o 200 razy, wypełnia żołądek zmniejszając uczucie głodu i - co za tym idzie - pozwala na kontrolę masy ciała w ciąży. Badanie kliniczne zastosowania połączenia glukomannanu i laktulozy w zaparciach ciężarnych - opis W badaniu wzielo udział 50 kobiet w ciąży. Leczenie trwało średnio 87 dni i polegało na stosowaniu preparatu zawierającego glukomannan (1,45 g) i laktulozę (4,2 g) w saszetkach. Początkowa dawka - 2 razy na dobę, przed trzema głównymi posiłkami. Jeśli wynik leczenia uznano za zadowalający, dawkę redukowano do 1 saszetki bądź leczenie odstawiano. Po 2 tygodniach leczenia 6/50 kobiet zwiększyło dawkę do 3 lub 4 saszetek na dobę, 15/50 zaś zmniejszyło do 1 szaszetki. Liczba wypróżnień zwiększyła się z 2,9/tydzień do 5,8/tydzień. Łączna liczba objawów towarzyszących została zredukowana ze 144 zgłaszanych przez 32/50 kobiet w tygodniu przed leczeniem do 42, zgłaszanych przez 12/50 kobiet przy zakończeniu leczenia. Przyrost masy ciała w żadnym przypadku nie przekroczył 20% wagi zarejestrowanej na początku ciąży. Parametry biochemiczne pozostawały na odpowiednich poziomach, a nawet w sytuacjach gdy początkowo przekraczały normy, tak jak w przypadku poziomu cholesterolu i glukozy, przy końcu leczenia wykazywały korzystny trend w kierunku wartości prawidłowych. Wniosek Wyniki badania wykazują jednoznacznie bardzo korzystny efekt połączenia glukomannanu i laktulozy w redukcji zaparć u kobiet ciężarnych i objawów im towarzyszących, redukcji apetytu i tym samym kontroli masy ciała, a także dobrą tolerancję preparatu. Dicoman to jedyny preparat w Polsce zawierający błonnik glukomannan: Dicoman (dla dorosłych) 10 saszetek = 24.90 Pln Dicoman (dla dorosłych) 45 kapsułek = 21.60 Pln
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-03-01 o 20:36 |
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
aaa ale sie objadlam...
brzuch mi chyba rozerwie zaraz a jeszcze dzidziol kopie no normalnie masakra |
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Ale łykanie sztucznego błonnika z czasem wiąże się z uzależnieniem organizmu- nie lepiej po prosty jeść więcej rzeczy pełnoziarnistych i warzyw zielonych?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

Witaj i pisz często i dużo !!!

trzeba przeczekać.