Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-01, 23:29   #3841
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
JAKI BĄBEL SŁODKI JAKA BRÓDKA FAJNA
FILIPEK! Zdrowiej tam! Pozbywaj się szybko zapalenia płucek i do domku Maluchu!!!
... Ale leży sobie rozwalony jak król Hihihi FAjniutki

Przy okazji ... to coś na główce. Położna w SN nam mówiła, że noworodkom krew się z główki pobiera, bo najwygodniej i młode mamy się mają nie dziwić jak zobaczą że dziecko ma np. wenflon w głowie

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Heh... no tak. Wiem o co chodzi . Ja tak miałam jeśli chodziło o mnie i moją rodzinę. Ale jak ktoś tak tż mojego traktuje to nie popuszczę! Nie ma takiej możliwości! Będę wredna, pamiętliwa i mściwa! Ty też się musisz Daria nauczyć, bo nas kiedyś żywcem zjedzą
nauczylam sie na szwagierce, zawsze wszedzie "nie zawiozlabys" "nie pojechalabys" i ja glupia jezdzilam, wstawalam w nocy i tak dalej, a przyzedl sylwester 2008 i prosimy ja( bo nie szla z mezem nigdzie) czy by nas nie zawiozla 10km na bal i po nas przyjechala, powiedziala ze nie i nie pamietam zebym ja gdzies wiozla od tej pory zawsze mowilam tak jak ona-nie..., a przepraszam ze szpitala z dzieckiem ja przywiozlam ale to ze wzgledu na mala a nie na nia

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

u nas michala siostra nie bedzie chrzestną, Michal za to bedzie u niej chrzestnym, srednio nam sie to widzi ale to dla dziecka, a dziecku sie nie odmawia...
My na chrzestnych bierzemy moja przyjaciolke i przyjaciela tż.

A wkurzylismy sie jak michala siostra powiedziala nam ze na chrzciny to oni chca kase bo chca nad morze jechac, a ja od razu powiedzialam, ze od nas mala dostanie prezent bo nad morze to za wyplate sie jezdzi a nie za pieniadze dziecka.

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

aniu ja tez bym wyszla z siebie i stanela obok, co za PIZ*A!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 23:30   #3842
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
A wkurzylismy sie jak michala siostra powiedziala nam ze na chrzciny to oni chca kase bo chca nad morze jechac, a ja od razu powiedzialam, ze od nas mala dostanie prezent bo nad morze to za wyplate sie jezdzi a nie za pieniadze dziecka.

OCZYWIŚCIE ŻE TAK! Boże... ludzie to potrafią być bezmyślni ;[
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 23:33   #3843
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mowie wam, koszmar!! Czasami wlasnie takie rzeczy mowi, tego typu i tylko mnie odpycha od siebie a laska nie jest super mloda zeby zamiast źrenic miec zlotowki bo na 29 lat a zachowuje sie jakby miala 15;/
A.Camus
Stary 2010-03-01, 23:40   #3844
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Izumi - tak już to bywa .. ludzie się chwalą czego to nie mają , a jak przychodzi co do czego to ostatnio do pomocy . Ja mam w rodzinie kuzynkę jędzę ze az szkoda mi słów zadzwonić to nie potrafi ciotka ciągle ją tłumaczy a bo ona zapracowana itp.. no kurna ta druga ma dwoje dzieci i knajpe i potrafi zadzwonić , napisac itp.. ale wracając do jędzy ma 23 lata ostatnio mojej babci gwizdneli emeryture jak wracała z banku . Dzwoni do mnie czy nie mam kaski pożyczyć . ja ze mogę ale to z kredytu odnawialnego wiec tego i tego musze to miec na koncie bo odsetki polecą . Przelałam , babcia dzwoni na drugi dzień że jednak mi odda i jakoś sobie tam poradzi bo nie chce w razie czego odsetek płacic . To ta pipa ( cieota mieszka z babcią a ona raz mieszka raz nie tam ) babcie przekabaciła i pożyczyła od niej tą kase co ja przelałam miała oddać w srode ta co była do tej pory nie oddała i to taka własnie kuzynka za dyche . jak ją spotkam ma szczęscie że mieszka 350 km ode mnie to jej strzele w ryj i tak sie skończy . Bo kontaktu ze mną nie ma ale moje pieniądze od babci potrafiła pożyczyć
Jaka franca wredna Ja bym chyba do niej zadzwoniła i jej sama wygarnęła!!! Co ona sobie w ogóle wyobraża ??? GRRRRR! Nie znoszę takich ludzi!
To mi przypomina u mojej mamy akcję. Koleżanki i koledzy z pracy zrobili zrzutkę na operację mamy. Nawet tej kaski troszkę wyszło. No i w końcu jej powiedzieli, ze udało się im tyle a tyle zebrać, ze mama bezwarunkowo musi te pieniążki przyjąć i ma się nie wygłupiać potem w jakieś oddawanie itd. i powiedzieli która z dziewczyn "przechowuje" tą uzbieraną kwotę. No i moja mama poszła do niej, a ona na to, że sobie te pieniądze pożyczyła, bo akurat miała wydatki!!!! I że postara się jakoś mamie uzbierać i oddać przed mamy operacją . Szczęśliwie dzień przed wyjazdem oddała, ale mama była mocno wkurzona, bo oczywiście ona bez porozumienia z nikim wzięła te pieniądze na pierdoły
i trzeba się jeszcze było prosić żeby oddała

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Czopki też chyba są. Ja nie uznaję takiej formy więc kupiłam maść (coś ponad 20 zł ale wydajna i użyłam jak do tej pory kilka razy i przeszło). I właśnie to jest maść którą wolno używać w ciąży bo wielu nie wolno lub należy konsultować a ta jest polecana.
Z resztą któraś z dziewczyn też pisała kiedyś że używa.

Z ust mojej ginki padło już twierdzenie "dziewczynka na 100%" i ja nie umiem mysleć inaczej, Tż tak samo. Mówimy o niej tylko po imieniu i nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobiła, mega szok, trzeba przestawić myślenie.
Ty przynajmniej chciałaś chłopca i Tż też a my oboje od początku napaleni na córkę to by nam dopiero kopary opadły.
Na każdej wizycie pytam czy nadal córka i mam sprawdzane, jutro też mam wizytę i tak mnie wystrachałaś że będę się domagała kolejnego podglądu i zdjęć na dowód

Dziękuję bardzo za info

Z tymi płciami to właśnie takie "jaja". Niby technologia kosmiczna i w ogóle, a pomyłki dalej częste. Dlatego min. my nie chcieliśmy wiedzieć, ale i tak lekarz świnia powiedział Dla bezpieczeństwa jednak potwierdzaj co wizytę... czort wie tak naprawdę co tam w brzuchu siedzi...
Stary 2010-03-01, 23:43   #3845
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ej Laski zacznijmy inny temat bo jak czytam o takich ******** ******** ********** to mam ochote swiat w kosmos wystrzelic!!!
A.Camus
Stary 2010-03-01, 23:44   #3846
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej Laski zacznijmy inny temat bo jak czytam o takich ******** ******** ********** to mam ochote swiat w kosmos wystrzelic!!!
SORKA

To ja znowu temat czkawki pociągnę ..... Liczyłam...
dziś młody miał czkawkę 8 razy!!! I teraz jest jedne z czkawkowych ataków! Czy wasi brzuszkowi lokatorzy też tak często czkają????
Stary 2010-03-01, 23:47   #3847
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ej dziewczyny a ja wlasnie tak tej czkawki nie czuje;/
A.Camus
Stary 2010-03-01, 23:55   #3848
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
ej dziewczyny a ja wlasnie tak tej czkawki nie czuje;/
Ja wcześniej czułam jak mały cały aż się prostował. Teraz to jest takie bardziej delikatne "trykanie" Jakby mu tylko główka latała przy tym czkawkowaniu. Czasami jeszcze jak tak czka i czka to się chyba flustruje w końcu i zaczyna się wiercić
Stary 2010-03-01, 23:59   #3849
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja wogole nie czuje czkawki mlodego, tylko jak sie ciagle wierci to do tego stopnia ze az sie momentami z bolu zginam jak mi skore naciaga.
A.Camus
Stary 2010-03-02, 00:07   #3850
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wogole nie czuje czkawki mlodego, tylko jak sie ciagle wierci to do tego stopnia ze az sie momentami z bolu zginam jak mi skore naciaga.
Kurcze... to może nie czkawkuje?

To mam nadzieję, że jak już urodzę i pójdę po "odbiór" młodego, to nie będę szła na słuch, nasłuchując miarowego <hik> <hik> <hik> <hik> ..... .

... Idę spróbować zasnąć Dobranoc Kobietki
Stary 2010-03-02, 00:11   #3851
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wlasnie ja tez uciekam , nadzieja na lepsza noc( pewnie bez sensu);/

ISIS odezwij sie( przywoluje cie) czekamy na jakies wiesci o maluszku i o tobie.

Dobranoc babole
A.Camus
Stary 2010-03-02, 07:44   #3852
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry.
A u nas dalej nic
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 08:13   #3853
drcron
Zakorzenienie

Dzien dobry

Filipek przeslodki

Megi to moze dzisiaj Filipek sie pojawi na swiecie zewnetrznym a kiedy do lekarza idziesz sprawdzic co i jak ??

a my po nieprzespanej nocy zasnelam kolo 21 ze zmeczenia obudzilam sie o 1 do 3 juz nie spalam < skonczylam czytac ksiazke > zasnelam o 5 i o 6,30 juz na nogach jestesmy obiadek zrobiony tylko kopytka jeszcze tzreba zrobic zaraz pedzew do fryzjera zmienic kolorek bom znudzona juz swoim moze jakis rudzik albo fiolet a w nocy mialam koszmary snila mi sie moja zmarla tesciowa < zna sie ktos na interpretacji snow ?? > siedzialysmy przy stole i ona abyla bardzo zadowolona a ja jej pytam czy nie przeszkadza jej to ze ja tutaj u niej w domu takich zmian dokonuje ze ciagle jakies remonty nic nie odpowiedziala pokazala mi tylko kregoslup a tam byl caly podzial na miesnie i kregi hehe smieszny sen

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 08:17   #3854
Claire9
Raczkowanie

Dziękuję Lawenda. Z tym trawnikowym tarasem to był skrót myślowy. Czy mam go jakoś dodatkowo odpleśniać jakimś preparatem? Wygląda strasznie, pleśń praktycznie na całej powierzchni.

Izumi, moje dziecię ma czkawkę 6-10 razy dziennie po kilka - kilkanaście minut. Pytałam lekarzy - wszystko w porządku. Może sobie mieć.
Stary 2010-03-02, 08:26   #3855
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Witajcie ponownie
Właśnie wróciłam od gin i z małym Antkiem wszystko ok. Zrobiły mi KTG żeby sprawdzić ten brak aktywności, ale serducho bije jak trzeba
Do tego z usg wynika, że rozwija się prawidłowo i ilość wód płodowych też ok.
Gin stwierdziła, że pcha się na zewnątrz i żeby się jeszcze nie urodził to lepiej leżeć niż łazić Ale jak się teraz urodzi to też spoko
Za to niestety cały czas jest w ułożeniu miednicowym, więc jeśli nie zechce się obrócić to będzie cc a wolałabym poród naturalny, ale co tam najważniejsze, że wszystko jest ok
Czyli jest wszystko ok,tak masz fajnie,dzidzia gotowa do wyjścia
Oh no niech Antoś się szybko przewraca,ja też mam nadzieję,że za tydzień powie mi ginka,że mała się już przewróciła.

A tak w ogóle dzień dobry.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 08:32   #3856
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Dzien dobry.

U nas troszke lepiej przed 2 zasnelam i obudzilam sie teraz w miedzy czasie bylam tylko 4 razy siku ( co nie powiem, jest meczace bo problem z zasnieciem pozniej, ale wczoraj tez po poludniu na 2 godzinki poszlam spac).

Maly tak daje czadu ze juz mnie wszystko boli normalnie....:P

Drcron nie znam sie niestety na snach.
A.Camus
Stary 2010-03-02, 08:37   #3857
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Czesc dziewczyny. Moja dzidzia dopiero w 31 t zmieniła pozycje na nietoperka jutro mam wizyte to zobaczymy co u niej słychac

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 08:40   #3858
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ja wiem jedno jak bym miala wydawac to na bank nie wydam tego po rodzinie...bo od nich ciuszkow zadnych nie dostalam....woleli po znajomych rozdac....
U mnie w rodzinie podobnie, wszystko po znajomych się rozeszło. A po moim pierwszym dziecku to im powydawałam. Najlepiej jak teściowa się dowiedziała że w ciąży jestem, to do mnie z tekstem, żebym na zwrot łóżeczka nie liczyła, bo ona je jeszcze w piwnicy ma, ale już komuś obiecała
No ale drugie dziecko będzie już ostatnim, to może wszystko mieć nowe

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 08:44   #3859
Darusiaaaa
Zakorzenienie

U nas jak sie tesciowa dowiedziala powiedziala "O znowu bede babcia"
ale generalnie po naszym slubie i odkad sie dowiedziala to sie zmienila strasznie, wczesniej byla taka jakby nie ufna wobec mnie, owszem niedzielne obiadki i te sprawy ale raczej tak ...teraz i przyjdzie do nas zajrzec i jest taka mila i w ogole... od slubu zmiana wielka, zobaczymy jak dalej bedzie

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

nie wiedzialam co zrobic na sniadanie i stanelo na bułce z cukrem:P

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

dzis w DDTVN bedzie reportaz o tej kobiecie ktora urodzila niedawno malenstwo ważąc 240 kg.
A.Camus
Stary 2010-03-02, 08:44   #3860
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
.
Mrowak
.... A dlaczemu Ty się ani jednym zdjęciem z sesji ciążowej nie pochwaliłaś nam tu ? To taka była bardziej "intymna" sesja?
Apropo "intymnych" rzeczy ....... Jak tam Twoje hemoroidy ;/ ??? Bo moje wylazły całkiem i chyba kółeczko trzeba będzie kupić jednak ;/ W sumie mam ten problem od dawna, ale .... nieleczony. Coś możesz polecić może? Bo mnie normalnie skręci chyba w końcu ;/ Ani siedzieć... ani leżeć ;/ Grrr
Izumek, ciąża mi ostatnie szare komórki zeżarła i nie mogę wstawić zdjęć, nie wiem czemu. One są wielkie to raz, a dwa, że po zmniejszeniu też nie chcą wleźć. Sesja nie była z tych intymnych ani sztucznie pozowanych, bo takiej bym nie zniosła.

A co do hemoroidów to TFU TFU TFU poszły sobie. Znaczy oczywiście nie zniknęły, bo tak łatwo to nie ma, ale już nie bolą. A pomógł faktycznie posterisan, ALE nie ten zwykły dostępny bez recepty tylko przepisane przez lekarza czopki posterisan H- on ma hydrocortizon i bez recepty ani rusz (choć nade mną pani w aptece w sobotę się zlitowała wtedy, bo inaczej bym wyszła z siebie chyba).
Poza tym zdecydowanie polecam siedzenie na kółku- ja mam od koleżanki i jest różnica na pewno, ponadto podczas prysznica traktować je chłodną wodą, trochę pomaga na te opuchnięcia. I jeszcze ćwiczenia mięśni Kegla. Ja zapobiegawczo wzięłam jeszcze dwie recepty od gina na te czopki, jedną już zrealizowałam i mam pod ręką jakby co. Ale może Tobie pomoże maść bez recepty.

Kciuki wielkie za Filipka, żeby się szybko pozbył wszelkich rureczek i plasterków.

Mam dziś wizytę na 17.30. W końcu będzie ktg. A poza tym cisza, nic się nie dzieje, tylko ta skóra na brzuchu mi się łuszczy- tak jakbym nie posmarowała po kąpieli, a ja smaruję już teraz chyba z 5 razy dziennie. Macie tak też?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 08:48   #3861
Darusiaaaa
Zakorzenienie

co do skory to tak nie mam, ale za to boli mnie jak diabli jak mlody sie wypycha.
Tez dzisiaj ide na wizyte bo w czwartek nie bede mogla, a w weekend szkola.
Sprawdzimy ile klucha wazy
A.Camus
Stary 2010-03-02, 08:55   #3862
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc laseczki
ja dzis do poloznej ide takze trzymac kciuki

DARUSIA napisz mi o ktorej bedzie lecial ten program,z chcecia bym obejrzala...musze jeszcze tylko sprawdzic czy mam taki program

a co do ulozenia sie niuni...mojej kolezance niunia w 30 t ciazy ulozyla sie na nietoperka........... a w ostatnich tygodniach(prawdopodobnie w 36 t )przekrecial sie odwrotnie...takze zrobili jej cesarke

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 08:59   #3863
drcron
Zakorzenienie

Darusia a jak tam twoje swedzenie ?? pomogly toche te preparaty ??

moja siostra jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy < a wiedziala pierwsza wczesniej nawet od mojego meza hihi > to jak byli u nas na wakacje na slubie < ja tydzien przed slubem dowiedzialam sie ze jestem w ciazy > to przywiozla mi mase rzeczy dla dzidziolka i ciuszkow ciazowych < mimo iz sama juz byla w ciazy > wrociwszy do domku kupowala ciuszki i dla chlopca i dla dziewczynki wiec kupowala dla siebie i dla mnie wie cnie moge narzekac ale ja robilam to samo i sie teraz paczuszkami wymieniamy tylko kurcze paczka do niemiec kosztuje fortune dostalam tez sporo ciuszkow po dziecku kuzynki meza < wlasnie ja chcialabym za chrzestna dla naszej corci > wiec tez nie moge narzekac ale na tym koniec `ja to jestem taki dziwak ze jak widze cos ladnego w sklepie z ciuszkow albo z zabawek to odrazu kupuje i wioze dla szwagierki corci ale od kad jestem w ciazy to tylko tej malej dalismy prezent na swieta i mikolaja no i na urodzinki teraz kupuje dla swojej dzidzi a jak cos fajnego widze wieksze to mowie do meza ze fajne dla tej malej ale wole dla naszej kupic bo od szwagierki nic nie dostalam nawet na nic nie liczylam i tak bardzo bylam zaskoczona ze dostalam cos od kuzynki meza bo liczylam tylko na siebie i meza no i na moja siostre i troszke na mamcie ale wiem ze jej teraz tez ciezko

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

mi sie luszczy ale tylko tak troszke z dolu po srodku ale smaruje oliwkami i kremem moze to z powodu ze szybko sie nacaga ?? i wysycha ??

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 09:02   #3864
mrowak
Zakorzenienie

Co do "dostawania" rzeczy różnych to właśnie zdałam sobie sprawę, że poza niewielką paczuszką ciuszków lumpkowych, bardzo fajnych od nie-teściowej, kilku sztuk od siostry TZta oraz wózka-spacerówki od znajomych to nic do nas jakoś nie dociera.
Oddaję tutaj honor mojemu tacie, który mając odwieczny problem "co kupić" "co komu dać" dał nam po prostu pieniądze czym nas bardzo zaskoczył. Daję sobie rękę uciąć, że 100% tej sumy pochodziło od niego, a nie od niego i od mamy. Zresztą po wczorajszym to tym bardziej nic od niej nie chcę i do tej pory niczego nie dostałam. Łaski bez. Całe szczęście, że do nich mamy dwa razy dalej niż do rodziców TZta.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 09:09   #3865
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc laseczki
ja dzis do poloznej ide takze trzymac kciuki

DARUSIA napisz mi o ktorej bedzie lecial ten program,z chcecia bym obejrzala...musze jeszcze tylko sprawdzic czy mam taki program

a co do ulozenia sie niuni...mojej kolezance niunia w 30 t ciazy ulozyla sie na nietoperka........... a w ostatnich tygodniach(prawdopodobnie w 36 t )przekrecial sie odwrotnie...takze zrobili jej cesarke
Dzien Dobry TVN juz leci a ten reportaz o 9-25

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Darusia a jak tam twoje swedzenie ?? pomogly toche te preparaty ??

moja siostra jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy < a wiedziala pierwsza wczesniej nawet od mojego meza hihi > to jak byli u nas na wakacje na slubie < ja tydzien przed slubem dowiedzialam sie ze jestem w ciazy > to przywiozla mi mase rzeczy dla dzidziolka i ciuszkow ciazowych < mimo iz sama juz byla w ciazy > wrociwszy do domku kupowala ciuszki i dla chlopca i dla dziewczynki wiec kupowala dla siebie i dla mnie wie cnie moge narzekac ale ja robilam to samo i sie teraz paczuszkami wymieniamy tylko kurcze paczka do niemiec kosztuje fortune dostalam tez sporo ciuszkow po dziecku kuzynki meza < wlasnie ja chcialabym za chrzestna dla naszej corci > wiec tez nie moge narzekac ale na tym koniec `ja to jestem taki dziwak ze jak widze cos ladnego w sklepie z ciuszkow albo z zabawek to odrazu kupuje i wioze dla szwagierki corci ale od kad jestem w ciazy to tylko tej malej dalismy prezent na swieta i mikolaja no i na urodzinki teraz kupuje dla swojej dzidzi a jak cos fajnego widze wieksze to mowie do meza ze fajne dla tej malej ale wole dla naszej kupic bo od szwagierki nic nie dostalam nawet na nic nie liczylam i tak bardzo bylam zaskoczona ze dostalam cos od kuzynki meza bo liczylam tylko na siebie i meza no i na moja siostre i troszke na mamcie ale wiem ze jej teraz tez ciezko

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

mi sie luszczy ale tylko tak troszke z dolu po srodku ale smaruje oliwkami i kremem moze to z powodu ze szybko sie nacaga ?? i wysycha ??
swedzi mnie jeszcze, ale mam wrazenie jakby mniej troszke, wiec zobaczymy, powiem dzisiaj gin ze uzywam tej masci i zobaczymy co ona mi powie, najbardziej wlasnie w nocy swedzi bo w dzien to nie;/
zobacze co mi powie, ale dzis juz nie bylo takiej tragedii, juz nie boli i mam wrazenie ze nie jest opuchnieta tylko t swedzenie jeszcze.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

my dostalismy tylko pare ciuszkow od szwagierki, a tak to tez nic....
mimo ze lozeczko mislismy dostac, to bez przesady( pisalam wam) wolelismy kupic, ale fotelik i wozek udalo nam sie tanio wiec zaoszczedzilismy sporo.
A.Camus
Stary 2010-03-02, 09:11   #3866
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

heloł Filipek - miodzio-śliczny, przesłodki
Ja miałam tragiczną noc...nie mogłam się przekręcać na boki bo mnie strasnie bolał brzuch i twardy był jak kamień-nigdy takiego nie miałam a jak rano poszłam do kibelka to....masakra BIEGUNKA!!!!ostatnio to ja chyba w przedszkolu miałam strasznie męcząca i ledwo żyję...poty mnie oblewaja, dreszcze przechodzą i co wyjdę z wc to nie zdążam do pokoju wejść bo wracam znowu...zjadłam 4 kanapki z serem żółtym i wypiłam herbatę mocną i miętę i chwila ciszy....ciekawe jak długo...poza tym OPADŁ mi BRZUCH!!!wczoraj!!!i to też boli bo co chwilę mi się sikać chce nie mam już siły a tak się napaliłam, że wreszcie odzyskałam wolność - śnieg stopniał i tż się dał uprosić, żeby mi oddać dokumenty i kluczyki od mjego samochodu i miałam jechać odebrać sobie soczewki, wyrobić nowe okulary i do lumpka skoczyć i co??????są jakieś kible dupoczepne??a zapomnialam dodać że mam chrypę, boli mnie gardło i zawalone zatoki - to po przeciągach szpitalnych

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A do mnie zadzwoniła moja mama. Rozmowa trwała dokładnie 2 minuty i 49 sekund, a ja mam ochotę samymi k.... rzucać i wyć mi się chce ze złości.
Ktoś tu chyba szybko wnuczki nie zobaczy, albo ja wyjdę z domu
chyba ja Cię najlpiej tu rozumiem

Cytat:
Wiem o czym mówisz W niektórych rodzinach to jest niestety typowe. Pomogą każdemu żeby (w moim odczuciu) popisać się jacy to nie są wspaniałomyślni i pomocni, ale jak trzeba w rodzinie właśnie coś pomóc to jest kręcenie nosem ;/. Także spoko Zostaw sobie, albo sprzedaj Ja np. również zamierzam być wredną francą i po Michałku chyba nic nikomu nie oddam

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

No! I apropo! Wszyscy mówili "nie kupujcie dużo ubranek, bo kto do was nie przyjdzie, to na pewno wam naznosi ubranek" .... i co? Dobrze że kupowałam Bo gdyby nie moja kochana babcia to nic by nie było ;]. Chociaż teraz jeszcze siostra tż się zaoferowała że może nam po swojej córce coś pożyczyć ... zobaczymy
no właśnie....ja też nic nie dostałammiałam pełno po siostrzenicy ale oddałam no bo będzie chłopak ale jeszcze nikt mi żadnego ciuszka nie kupił i bez łachy mam wszystkiego aż za dużo, nie będę liczyć na kogoś...tylko trochę mnie boli że jak moja siostra rok temu w ciąży była to ja jej tyle ciuchów nakupowałam, że sama sobie to mało co kupiła dla małej...a ja od niej nic nie dostałamno ale cóż...
ja też po moim małym nikomu ciuchów nie dam, albo wystawię na all albo zaniosę do mojej byłej pracy z zastrzeżeniem dla której rodziny mają być przekazane

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 09:12   #3867
aixa
Rozeznanie

Dzień dobry mamusie.
Od 7 rano nie śpię. Sen miałam, że jakiś gówniarz celował we mnie strzelbą(taką na zwierza) i kazał mi odsłonić brzuch a ja płakałam i prosiłam, żeby mi nie robił krzywdy. Brrrrrr.
Mloda szok . Sama nie jestem teraz pewna, że mam dziewczynkę w brzuchu. Lekarz tylko raz potwierdził płeć i więcej nie pytaliśmy. Ale on twierdził, że 100% córka i też widziałam wargi sromowe. Wszystkie ciuszki różowe !!!! Nawet nie chcę myśleć że to mógłby być syn . Ale przynajmniej nie będziesz miała niespodzianki przy porodzie .
Malutki Filipek słodki, niech zdrowieje szybciutko.
Megi weź ty bo coś zrób w końcu bo już mnie kciuki bolą od tego trzymania za Was
Darusiaaa bułka z cukrem

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 09:16   #3868
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Czopki też chyba są. Ja nie uznaję takiej formy więc kupiłam maść (coś ponad 20 zł ale wydajna i użyłam jak do tej pory kilka razy i przeszło). I właśnie to jest maść którą wolno używać w ciąży bo wielu nie wolno lub należy konsultować a ta jest polecana.
Z resztą któraś z dziewczyn też pisała kiedyś że używa.

Z ust mojej ginki padło już twierdzenie "dziewczynka na 100%" i ja nie umiem mysleć inaczej, Tż tak samo. Mówimy o niej tylko po imieniu i nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobiła, mega szok, trzeba przestawić myślenie.
Ty przynajmniej chciałaś chłopca i Tż też a my oboje od początku napaleni na córkę to by nam dopiero kopary opadły.
Na każdej wizycie pytam czy nadal córka i mam sprawdzane, jutro też mam wizytę i tak mnie wystrachałaś że będę się domagała kolejnego podglądu i zdjęć na dowód
Ja tak samo-jakoś od samego poczatku czułam,że mam dziewczynke,jeszcze płci nie znałam,a juz kupiłam różowe ubranko i innej myśli nie dopuszczałam.Teraz co wizyte pytam czy oby na pewno dziewczynka i zostałam badana przez 4 różnych lekarzy i każdy mówi"dziewczynka bez dwóch zdań,na 100%"nie wiem co bym zrobiła jakby się okazało,że to nie Ninka(tfu,tfu)ja zawsze chciałam miec córeczke.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-03-02, 09:25   #3869
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja tez co wizyte twierdzi ze chlopak:P , ale i tak przymykam oko wole sie tak na "tylko chlopiec" nie nastawiac, tz rowniez jest mi bez roznicy , na poczatku nie chcielismy nawet wiedziec. Okaze sie, mam nadzieje ze niebawem kto tam siedzi
A.Camus
Stary 2010-03-02, 09:29   #3870
anakazar
Zakorzenienie

U nas pół roku temu bratowa urodziła bobaska i od niej dostałam troszke ubranek,no i zaoszczędziłam 3 stówki,bo dostałam od niej prawie nówke huśtwako-bujaczek.Poza tym po 1500 dali nam jedni rodzice i drudzy kupują nam wózek,więc cieszę się bardzo,bo dużo nam pomogli.

No zaraz będzie o tej kobiecie-u mnie codziennie na DDTV tv nastawiony

Kurcze i mnie coś gardło boli,a noc dzisiaj była rewelacyjna-ani razu się nie obudziłam,nie miałam tych okropnych snów dziecięco-wyprawkowych.
Coraz gorzej się czuję,tak mnie dół brzucha boli,nie daje rady chodzic-z dnia na dzień gorzej-muszę więcej leżec ehh;/

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-03-02 o 09:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości