|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Elcia zgadzam się z Kretencją wózek ma superowy kolorek
Lindsley jak bedziesz karmić to szybko wrócisz do figury, nie wiem z własnego doświadczenia lecz widzę po siostrze i bratowej ( siostra przytyła około 23 kg i 3 tyg po porodzie zmieściła sie w spodnie dżinsowe sprzed porodu), przy karmieniu trzyma się dietę a poza tym dzidzia "wysysa" z Ciebie wszystko
|
|
|
|
#2162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj też kiedyś byłam grzeczną dziewczynką ale teraz jestem wredną czarownicą i jestem z tego dumna ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Scio zmień mi datą ostatniej @ na 1 marzec 2010
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, ja również poproszę @ 1.03.2010. Weronia, idziemy łeb w łeb
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zmęczona jakaś jestem , senna strasznie chyba dojazdy tramwajami tak działają , wracałam 1,5 godziny
zjadłam kanapkę , wypiłam kawę i zaraz z psem idę...elcia za ślicznego synusia i figurę poporodową ile kg ubyło ?sloneczko to modlic się trzeba żeby można było piersią karmić
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
a moje pazurki nadal nie pomalowane
jakoś brakło chęci i czasuAwenturyn za zęby młodegoScio proszę wszelakie dołki zakopać w dołek wiosna idzie (coprawda u mnie pada i wieje) i nastroje mają być również lepsze! Czy to jest jasne? Cytat:
Straszne to jest, ale chyba jak się wyładuję i poprzeklinam to mi lepiej.virginia to w sumie szybko udało ci sie zapisać do gina ![]() elcia miło, że się odezwałaś i pokazałaś. Figurkę masz do pozazdroszczenia, mały jest słodki i ma wózek w fajnym kolorze Nie chcę się wymądrzać, ale w mamusiowych gazetkach czytałam ostatnio, ze dzieciątka mają chłodne rączki i nóżki, bo ich krążenie jeszcze nie jest ustabilizowane, także nie wiem czy mu łapki pomogą, no na pewno nie zaszkodzą
|
|
#2166 |
|
Rozeznanie
|
Ściagasz odemnie
|
#2167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powtórzyć podobno nie można, bo tylko raz w roku mozna, ale idę do endkrynologa, po skierowanie na krew, hormonki to zobaczmy, ale to dopiero 22 marca ![]() Mnie kidyś kumpela powiedziała, zeby się druga (taka grzeczna i uczynna, chłopak ją wykorzystała), zeby się do mnie zapisała na kurs wrednych suk Cytat:
Elcia, wyglądasz pięknie, synuś uroczy Ja też jestem choleryczką, szczerą, nie dam sobie w kaszę dmuchać. Podobno jestem zołzowata
|
|||
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Staraczki planujące:
Aliczka88 (21) - początek starań - marzec 2010 Anessa (29 lat) - początek starań - PRZESUNIĘTE Awenturyn - początek starań - marzec/kwiecień 2010 BordAna (Anna, 24 lata)- początek starań - maj 2010 Gusia.. (27 lat)- początek starań - druga połowa 2010 Jasiulek (Joanna, 23 lata) - początek starań - marzec 2010 MAGiALENA - początek starań - styczeń/luty 2010 m.a.r.t.a. - początek starań - druga połowa 2010 Mike87(Michał, 22lata) - początek starań - PRZESUNIĘTE Ollliwka (Ewa)- początek starań - wrzesień 2010 Słoneczko555xxx - początek starań - wrzesień 2009 PRZESUNIĘTE Starlett - początek starań -PRZESUNIĘTE Tity(26 lat) - początek starań - druga połowa 2010@ 27/12 PRZESUNIĘTE Weruczek (Weronika 24 lata)- początek starań - grudzień 2010 Staraczki aktywne: Agata1971 (Agata) Agness813 (28 lat) @ 12/01 Celasa Danika (Ewa, 27 lat) @ 14/1 Ewurka (Ewa, 30 lat) @ 19/2 gimiks (Dagmara, 25 lat) @ 13/2 Ishka (24 lata) @ 19/1 Kotekk81 (Justyna 29 lat) Kretencja(Katarzyna, 26 lat) @ 1/3 Lolota ( 25lat ) @ 29/11 marthinisa (Marta, lat 27), @ 5/1 monia9980- Nanucha (Natala, 27 lat) @ 15/2 Pamela86 @ 5/2 Scio (Paulina 23 lata) @ 19/2 serduszkowata @ 10/12 weronia83 (Jowita, 26 at) @ 1/3 virginia (27 lat) @ 19/1 MAMY JUŻ 22 PRZYSZŁE MAMUSIE!!! ![]() Agagmm23 - termin porodu - Mysia1234 -termin porodu - marzec 2010pysiamn (29 lat) -termin porodu - 7 luty 2010 Sensuel - termin porodu - 23 luty 2010 Mama Zuzy - termin porodu - Evitka21 - termin porodu - 4 marzec 2010 Dogisia - termin porodu - 12 marzec 2010 ita83 -termin porodu - 4 kwiecień 2010 301185(23 lata) -termin porodu - 2 maj 2010 zgadnij_MS(23 lata) - termin porodu - 9 maj 2010 KBKatarynka(25 lat) - termin porodu - maj 2010 Lindsley (Ewelina, 26 lat) - termin porodu - 16 maja 2010 bydgoszczanka - termin porodu - Kakusia - termin porodu - 29 maja 2010 Olayya (27 lat) - - termin porodu - kwiatuszekk88 - termin porodu - mlmFM - termin porodu - 4 sierpnia 2010 Gabisun - termin porodu - 1 września 2010 Lenka* (Magdalena, 25 lat) - termin porodu - 6 września 2010 Pomidora (Katarzyna, 26 lat) - termin porodu-7 września 2010 Mpik82 (Madzia)- termin porodu - 9 września 2010 Falbala(26 lat)- termin porodu - Abz - termin porodu - 1 października 2010 *Aniołki* BordAna - aniołek (*) bela14(27 lat) - aniołek (*) Mike87(Michał, 22lata) - aniołek (*) Mamy i ich dzieci ![]() Maria2008 - Córka Domi7ks 22.12.2009 Pola Malga19 06.01.2010 Jowita Małgorzata Aldii 18.01.2010, Lukrecja elcia0787(Ela, 22 lata) 5.02.2010 Szymon Proszę o zasynalizowanie zmian, jeśli coś przeczyłam
|
|
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Elcia słodki Twój synuś... Lindsley chciałam zobaczyć Twoje fotki ale.... nie wiem gdzie, nie widzę i nie wiem No cóż zdąża się ...
|
#2170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w Twoją strone.
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Wtajemniczenie
|
Elcia - potwierdzę za dziewczynami, super figura po porodzie...tak niedyskretnie zapytam ile kg udało Ci sie zrzucić? Maleństwo słodkie i fajnie, że taki spokojny...
i ma świetny wózeczek.
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Wow! I synuś, i figurka - super!!!
![]() Hej laseczki Myślę, że mogę już się pochwalić, bo dostałam dziś maila od firmy (która btw. prowadzi usługi HR), że są zainteresowani współpracą ze mną i na początek (!) proponują mi poprowadzenie kursów w Suwałkach i Sejnach (!). Jutro wysyłam mailem lub faksem dane do umowy, czyli wpis do ewidencji działalności gospodarczej, regon, nip, pesel itp. Kursy w S-kach zaczynają się już w następny poniedziałek i w sumie będzie 15 4-ro godzinnych spotkań (w poniedziałki i środy). Odbywać się będą popołudniami a poprzedzone będą lunchem dla uczestników i dla mnie . Dostałam już materiały szkoleniowe. Rekrutacja na kursy w Sejnach jeszcze trwa. Brzmi to aż nazbyt pięknie, wspomnę jeszcze tylko, że również od strony finansowej .Zmykam,
|
#2173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam nadzieję, że zamknę się w 15kg na + w tej ciąży. Muszę się zważyć bo nie mam pojęcia ile przytyłam... Pewnie już z 10kg![]() Cytat:
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2010-03-01 o 22:30 |
||
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
OLIWIA,STARLET juz dwa dni po porodzie ubylo mi 7 kg a po tyg kolejne dwa brakuje mi 3 kg zeby wrocic do wagi z przed ciazy
|
|
|
|
#2175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przepraszam za taki grad pytań, ale sama chciałabym 'zostać' trainerem..
|
|
|
#2176 |
|
Rozeznanie
|
Lindsley Dzięki
Zdjęcia masz śliczne. Piekny brzusio Dobranoc wszystkim słodkich snów.
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
ja poproszę o zmianę:
MAGiALENA (Magdalena, 23 lata) - początek starań - PRZESUNIĘTE |
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, laski, piszę w totalnym biegu, bo już jestem do roboty spóźniona
Ciśnienie atmosferyczne chyba rośnie, ja jestem na Bromergonie - dawce gigant, strasznie źle spałam i do tego mam okres. Życzcie mi, żebym przeżyła ten dzień w miarę spokojnie. Wam też dobrego!
|
#2179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
. Tylko pozazdrościć!!Cytat:
![]() Dzień dobry wszystkim! U nas znowu śnieg . Zerwałam się dziś razem z TŻetem (o 6), trochę poczytałam, zjadłam śniadanko, teraz wizażuję/sprawdzam pocztę/facebooka/allegro itp. , a o 10 jadę z koleżanką na kawkę. Potem korkuję . Muszę dziś też skoczyć do biura rachunkowego i na pocztę. I to chyba tyle u mnie. Jak Wasz dzionek?
|
|
#2180 | |||
|
Zakorzenienie
|
virginia to wspaniale !! Gratuluję
Będziesz mogła sobie więcej fajnych zakupków robić, hihi ![]() Cytat:
Zazdroszczę Ci Elciu, wagi też, ale najbardziej tego małego skarbu ![]() Cytat:
Cytat:
Napisz potem jak samopoczucie.A ja potem jadę z mężem oglądać meble do biura, bo się przenosimy. Biuro już wybudowane, drzwi dobrałam, oświetlenie, łazienka mojego pomysłu, tylko majster mi troszkę efekt w 2 miejscach zepsuł, ale i tak jest ładnie, no i zostały meble i można pracować I jeszcze czeka mnie dzisiaj trochę pracy, bo muszę projekt zrobić, albo chociaż zacząć. A pogoda senna, wieje strasznie, słońce tylko prześwituje i mróz jest.
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-03-02 o 09:16 |
|||
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
a ja jadę na drugi koniec świata czyli na praktyki nie wiem czy zdążę bo póki co to siedzę z mokrymi włosami i kawą.
|
#2182 | |||||||
|
Raczkowanie
|
scio...przypominam się i poprawiam-28.02
![]() Cytat:
Cytat:
Wyobrażasz sobie co by było gdyby i on był taki porywczy? ![]() Cytat:
Suuuper a Szymuś-słodziak ![]() Cytat:
Cytat:
Ja przytyłam w obu ciążach ponad 25 kg i w obu przypadkach dość szybko wróciłam do formy a karmiłam obu (jednego 15 m-cy,drugiego-21 m-cy) moje późniejsze problemy z wagą wynikały ze słabości do słodości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z całego serducha ![]() A ja zaraz po młodego do kościoła (mają rekolekcje) i jadę do Szczecina do kuzynki na kawkę,potrzebuję się wygadać,tak dawno mnie nikt nie odwiedzał że zaczyna mi brakować towarzystwa dorosłych Miłeo dnia wszystkim
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
Agness ja też chciałabym 3 dzieci, ale nie wiem czy zdążę w takim tempie przed menopauzą ![]() Virginia to Ci się należą za znalezienie pracy ![]() Kretencja trzymam za dzisiejszy dzieńLindsley ja właśnie jestem na etapie zrzucania kg przed ewentualną ciążą... jest ciężko i małe rezultaty a katuję się niemiłosiernie chodź nie wiem po co się tak męczę bo z TZ nadal kiepsko |
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
virginia
![]() kretencja przeżyjesz ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny no nie daję rady z tym pęcherzem, ja wiem, ze niby dla fasolki wszystko, ale kurde tak mnie ciśnie jakbym już nie mogła wytrzymac no to ide w końcu do kibelka, wysikam kroplę lub dwie, wychodzę z kibelka i znów to samo. No-spy dziś nie brałam, bo mówie sobie wytrzymam, ale chyba muszę iść do apteki kupić, bo długo tak nie wysiedze.
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
nasze plany rozwiązania problemów pracowo-finansowych jakoś się nie realizują. smutno mi i ciągle ryczę, bo jest beznadziejnie. musimy poczekać na staraniami. tyle.
![]() ale koniec tematu. |
|
|
|
#2186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dobry dzieńCytat:
Np byłam o północy przed snem, w nocy ok 5 i potem o 9 po przebudzeniu... A w dzień to czasami co chwilkę na kropelkę... Np jak gdzieś wychodzę idę do WC ale jak usłyszę, że Tz też korzysta to muszę iść jeszcze raz...Poukłada Ci się zobaczysz... Pewnie Cię tu nie było jak ja w zeszłym roku pisałam, że nie możemy się starać bo nie mam pracy, Tz zarabia mało i trzeba by remont zrobić... I zobacz, w sierpniu skończyliśmy remont łazienki, "zbroiliśmy" malucha (zupełnie nie planowane), 16.09 test i II, 05.10 początek mojej pracy (fuksem)... Widocznie tak miało być, los zdecydował za nas... W końcu nadejdzie i Twój odpowiedni czas...
|
|
#2187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas piękne słoneczko świeci, jadę na basen póżniej do Was zaglądne Miłego popołudnia lindslay urocza historia o Waszej fasolce jednak czasami dzieciaczki pojawiaja się niespodziewanie
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Agness
Tity kochana nie martw sie na zaps,moze nie jest tak zle Virginia ![]() Scio chyba trzeba uaktualnic nasza liste,bo pare dziewczyn od daaaaawna sie nie pokazuje |
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
moj maly wczoraj mial przez 3 godz kolke i sie meczyl wyprobowalam wszystkie sposoby i w koncu podzialala ciepla pielucha na brzuszek
|
|
|
|
#2190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobrze, że w końcu coś pomogło. Moja przyjaciółka miała dla małej uszyty taki płaski woreczek (z pieluchy albo z jakiejś poszewki) z kaszką w środku chyba, podgrzewała troszę w mikrofali i to przynajmniej dłuzej trzymało ciepło, bo ja znam stary sposób, ze przykładało sie rozgrzaną żelazkiem pieluszke, ale to szybciej stygnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

zjadłam kanapkę , wypiłam kawę i zaraz z psem idę...
za ślicznego synusia i figurę poporodową
ile kg ubyło ?
za zęby młodego
Nie chcę się wymądrzać, ale w mamusiowych gazetkach czytałam ostatnio, ze dzieciątka mają chłodne rączki i nóżki, bo ich krążenie jeszcze nie jest ustabilizowane, także nie wiem czy mu łapki pomogą, no na pewno nie zaszkodzą

nie wiem gdzie, nie widzę i nie wiem 

.
. Zerwałam się dziś razem z TŻetem (o 6), trochę poczytałam, zjadłam śniadanko, teraz wizażuję/sprawdzam pocztę/facebooka/allegro itp. 

Napisz potem jak samopoczucie.