Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wiosny :) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-02, 09:50   #1891
Renia90
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios

dzień dobry nie umiałam się dziś z łóżka wygrzebać..
Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam zbyt wielu koleżnek, w sumie mam tylko taką jedną bliską, ale nie przeszkadza mi to zbytnio - wolę jedną prawdziwą koleżankę niż cały tłum "przyjaciólek", które obgadują sie nwzajem za plecami.
Rozumiem Ci bardzo dobrze. Też niedawno straciłam brata i nie mogę jakoś sie odnaleźć. Tęsknie za nim strszliwie.
A na wymarzone studia naewno się dostaniesz. Trzymam kciuki

A co do paznokci to moje też ostatnio są w straszliwym stanie. Rozdwajają sie ostatnio jak nigdy. Musze sobie kupić niebawem tą odżywkę z Rimmela. Miałam kiedyś tą z Herba studio - zadbał o skórki, ale paznokci szczególnie nie wzmocnił.
ja też tęsknie cholernie, tak pusto, cicho i smutno bez niego

moje paznokcie to w ogóle jest porażka, całe porozdwajane, o zapuszczeniu choć trochę nie mam co nawet marzyć

musze ogarnąć trochę pokój bo same ciuchy się walają wszędzie

mi też się @ spóźnia, co prawda 2 dzień dopiero, ale nie lubię tego

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!

Edytowane przez Renia90
Czas edycji: 2010-03-02 o 09:51
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 09:55   #1892
Bejjka
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
Bejjka a robilas test ciazowy?
dwa razy i dwukrotnie byl negatywny
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 10:01   #1893
ania128
Raczkowanie

Też mam długie włosy, nie suszę itd...
Mam pytanko- co robicie z włosami na noc? Warkocz, rozpuszczone?
ania128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 10:32   #1894
Asia19x
Zakorzenienie

heeeeeeej
no dziś juz ta pogoda nieco lepsza, choć wieje i jest zimno

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
a zastanawiałam się nad miodowym Kallosem na all jakiś czas temu
jest śmiesznie tani jak i całą reszta Kallosów

Kallos miodowy = zło kiedyś zamówiłam male opakowanie, pamiętasz? Myślalam, że umrę od samego zapachu, który miałam na głwoie trzy dni i go wyrzuciłam, nawet miodu nie miał w składzie

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Ale tu cicho gdzie się podziałyście??

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kochaneczka Pokaż wiadomość
co myslicie o tych butkach:
http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...079_black.html
tam w komentarzach sa tez zdjecia dziewczyn i widac ze faktycznie super sie te buty prezentuja, ja chyba kupie!!! p.s. nie wiem dlaczego ale uwielbiam czarne buty.. chyba tylko 1 pare mam w innym kolorze..

boskie
nie widziałam ich wczoraj, są naprawdę piękne, ja brałabym czerwone, komentarze rzeczywście bardzo dobre pewnie cudnie wyglądają na nóżce

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 10:37   #1895
astra85
Zakorzenienie

tez niemile wspominam kallsa miodowego,znioslabym ten paskudny zapach bez gadania,gdyby dzialanie bylo tego warte,a tu jaki zapach takie dzialanie,czyli paskudne,nie zauwazylam nawilzenia ani nic dobrego.za male opakowanie zaplacilam okolo 6zl wiec nie majatek

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ania128 Pokaż wiadomość
ja czasem rozpuszczam,a czasem spie w kucyku wyzej zwiazanym,wlosy mam sredniej dlugosci
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 10:46   #1896
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
tez niemile wspominam kallsa miodowego,znioslabym ten paskudny zapach bez gadania,gdyby dzialanie bylo tego warte,a tu jaki zapach takie dzialanie,czyli paskudne,nie zauwazylam nawilzenia ani nic dobrego.za male opakowanie zaplacilam okolo 6zl wiec nie majatek

Ja zapłaciłam z przesyłką 14
ale byłam zła na tego śmierdziucha, coś okropnego.

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-03-02, 10:58   #1897
201607180946
Konto usunięte

Dzień Dobry
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 11:05   #1898
Asia19x
Zakorzenienie

Bry
Ale tu cichooo....

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-03-02, 11:06   #1899
201607040946
Konto usunięte

to może ja się wpiszę
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 11:10   #1900
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Warkocz

Dzień dobry Ale pospałam dzisiaj Zaraz zjem śniadanie, jajka na miękko i robię zamówienie dzisiaj pójdę i wpłacę pieniądze bo i tak muszę wyjść po zakupy

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 11:14   #1901
Renia90
Zakorzenienie

ja zawsze śpię w rozpuszczonych faktycznie cicho coś.. ale poczekajmy do wieczora mnie niestety nie będzie bo idę do pracy.. na 1h szef mnie zastąpi bo chcę iść do kościoła na nauki dla młodzieży

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

i jeszcze tutaj!
Stary 2010-03-02, 11:15   #1902
Asia19x
Zakorzenienie

Miki
torebeczkę zamawiasz

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-03-02, 11:15   #1903
All_that_jazz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja noszę rozpuszczone i w takich też śpię bo wszelkie związywanie łamie i przeciera włos na długości. I odradzam plastikowe spinki do banana. Ja nosiłam i tak połamały mi włosy z tyłu przy karku ,że mnie fryzjerka ochrzaniła co ja z włosami wyrabiam. Także na długie włosy to gumki aksamitki albo nic i najlepiej długim włosom kiedy są rozpuszczone.
Naprawdę kallos miodowy to takie zło? Dobrze,że po odkryciu crema al latte inne Kallosy mnie nie kusiły bo czytając forum widzę,że srodze bym się rozczarowała.
A i mam pytanie włosowe: co myślicie o tunningowaniu kallosa al latte i masek wax kilkoma kroplami olejku rycynowego? Bo nie chciałabym przedobrzyć a olejek rycynowy mnie kusi bo moim kudłom przydałoby się wygładzenie łusek. I nie wiem czy dawać osobno sam olej raz w tygodniu na parę godzin czy może mogę go spokojnie łączyć z maskami, które trzymam na głowie jakieś pół godziny do godziny 2-3 razy w tygodniu. Co o tym myślicie?

Edytowane przez All_that_jazz
Czas edycji: 2010-03-02 o 11:16
All_that_jazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 11:20   #1904
201607180946
Konto usunięte

Moim zdaniem najlepiej związywać włosy w luźny koczek lub warkocz, wtedy nie ocierają się o poduszkę, TŻ ich nie przygniata łokciem nie plączą się, nie są uszkadzane mechanicznie

Zajadam sobie koktajl ze świeżego ananasa, banana i jabłka
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 11:23   #1905
Asia19x
Zakorzenienie

Ja z olejem rycynowym to bym się bała nałożyć tę maske i po jakimś czasie spłukać... Kup sobie glicerynę ja dodaje po myciu do Kallosa parę kropli, trzymak pół h i spłukuję, albo daje 3, 4kropelki olejku kokosowego i jest gutek

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
Moim zdaniem najlepiej związywać włosy w luźny koczek lub warkocz, wtedy nie ocierają się o poduszkę, TŻ ich nie przygniata łokciem nie plączą się, nie są uszkadzane mechanicznie

Ja zawsze warkoczyka sobie robię

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-03-02, 11:24   #1906
All_that_jazz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Warkocz

Dzień dobry Ale pospałam dzisiaj Zaraz zjem śniadanie, jajka na miękko i robię zamówienie dzisiaj pójdę i wpłacę pieniądze bo i tak muszę wyjść po zakupy
O cześć Miki. To smacznego i udanych zakupów. Wstyd się przyznać ale ja też dopiero teraz jem śniadanie. Swoją droga TŻ obudził mnie dziś tekstem : " czy wiesz ,że śpisz już 10 godzin? " No ale on zawsze wstaje o 7 jak w zegarku, ja różnie a wczoraj okres mnie tak wymęczył,że byłam ledwo żywa więc poszliśmy spać wcześniej a mimo to spałam długo jak zabita. No ale dzięki temu dziś czuję się o niebo lepiej.
I muszę iść na pocztę po paczkę z Yves Rocher. Miałam pójść wczoraj ale u mnie są takie kolejki,że wczoraj naprawdę nie czułam się na siłach,żeby w nich stać.
Stary 2010-03-02, 11:26   #1907
Renia90
Zakorzenienie

ja śpię w rozpuszczonych, bo w dzień chodzę w spiętych-warkocz, koczek i muszę im dać odpocząć od gumek ;p

http://moda.allegro.pl/item937051853...9.html#gallery

http://moda.allegro.pl/item940820824...8.html#gallery

i jeszcze tutaj!

Edytowane przez Renia90
Czas edycji: 2010-03-02 o 11:30
Stary 2010-03-02, 11:28   #1908
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
W kafejsce internetowej to sądzę, że nie więcej jak 3 zł/stronę. Oczywiście o ile chodzi o druk czarno-biały. Ale nie wiem. Wiele lat temu w drogiej kafejce z mojej okolicy chcieli 1zł/stronę, ale od tamtego czasu wszystko podrożało, tak dla odmiany :P

No to na moich terenach ok 20 gr za stronę w normalnej kafejce, a w kafejce sponsorowanej przez UE do 5 stron za darmo a reszta 20 gr. No i oczywiście net za darmo. Do oporu. można siedzieć cały dzień.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 11:31   #1909
All_that_jazz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Ja z olejem rycynowym to bym się bała nałożyć tę maske i po jakimś czasie spłukać... Kup sobie glicerynę ja dodaje po myciu do Kallosa parę kropli, trzymak pół h i spłukuję, albo daje 3, 4kropelki olejku kokosowego i jest gutek
O to fajnie. Olejek kokosowy akurat mam. Vatika Dabur Może się nada. Mam też olejek Monoi,może ten też spróbuję? Na skórę był bardzo fajny więc skóry głowy nie powinien podrażniać. Ponoć na haiti dają go na włosy.
A glicerynę gdzie kupić? W aptece?
Ja warkocze robię ale do uprawiania sportu, pod kask rowerowy albo narciarski ale warkocze jednak łamią mi włosy (po rozczesaniu warkocza więcej ich wypada i na długości widać,że włos się załamuje) więc na co dzień unikam. No ale ja mam cienkie i delikatne i proste z natury włosy. Kręcą mi się po deszczówce i wodzie morskiej (mam wtedy takie loczki,że byście mnie nie poznały) ale na co dzień to żadnego kręcenia ani załamywania one nie lubią.
Stary 2010-03-02, 11:36   #1910
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Miki
torebeczkę zamawiasz
może nawet dzisiaj mi się uda, muszę obczaić najlepszego i najtańszego użytkownika

Stary 2010-03-02, 11:40   #1911
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez All_that_jazz Pokaż wiadomość
O to fajnie. Olejek kokosowy akurat mam. Vatika Dabur Może się nada. Mam też olejek Monoi,może ten też spróbuję? Na skórę był bardzo fajny więc skóry głowy nie powinien podrażniać. Ponoć na haiti dają go na włosy.
A glicerynę gdzie kupić? W aptece?
Ja warkocze robię ale do uprawiania sportu, pod kask rowerowy albo narciarski ale warkocze jednak łamią mi włosy (po rozczesaniu warkocza więcej ich wypada i na długości widać,że włos się załamuje) więc na co dzień unikam. No ale ja mam cienkie i delikatne i proste z natury włosy. Kręcą mi się po deszczówce i wodzie morskiej (mam wtedy takie loczki,że byście mnie nie poznały) ale na co dzień to żadnego kręcenia ani załamywania one nie lubią.
Vatika jak najbardziej!! Wystarczy dać 4 -5 kropli do porcji maski, ja mam długie kudełki, wiec daje właśnie w takich proporcjach. Glicerynę w aptece kupisz kosztuje ok.2zl i jest bardzo wydajna, mam kilka m/cy już, bardzo ją lubię moje włosy tak samo, po deszczu wygladam jak baranek, po wyjściu z morza - jak podwójny baran strasznie mi się wtedy kręcą.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
może nawet dzisiaj mi się uda, muszę obczaić najlepszego i najtańszego użytkownika

No i gutek ja dziś wpłaciłam pieniadze, bo wczoraj już nie zdążyłam, nie mogę sie doczekać mojej ślicznotki

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-03-02, 11:41   #1912
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość

Zajadam sobie koktajl ze świeżego ananasa, banana i jabłka
Ale pyszności

Cytat:
O cześć Miki. To smacznego i udanych zakupów. Wstyd się przyznać ale ja też dopiero teraz jem śniadanie. Swoją droga TŻ obudził mnie dziś tekstem : " czy wiesz ,że śpisz już 10 godzin? " No ale on zawsze wstaje o 7 jak w zegarku, ja różnie a wczoraj okres mnie tak wymęczył,że byłam ledwo żywa więc poszliśmy spać wcześniej a mimo to spałam długo jak zabita. No ale dzięki temu dziś czuję się o niebo lepiej.
I muszę iść na pocztę po paczkę z Yves Rocher. Miałam pójść wczoraj ale u mnie są takie kolejki,że wczoraj naprawdę nie czułam się na siłach,żeby w nich stać.
Ja zawsze tak późno jem śniadanie bo późno też wstaję Nikt dzisiaj nie zakłócał mi spokoju z rana więc też spałam jak zabita Też muszę iść na pocztę i na miejscu wypełniać przelew, ehh muszę zawinąć kilka poleceń przelewu żebym mogła wypełnić sobie w spokoju w domu

Stary 2010-03-02, 11:43   #1913
All_that_jazz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
ja śpię w rozpuszczonych, bo w dzień chodzę w spiętych-warkocz, koczek i muszę im dać odpocząć od gumek ;p

http://moda.allegro.pl/item937051853...9.html#gallery

http://moda.allegro.pl/item940820824...8.html#gallery
Jak dla mnie ta druga wersja kolorystyczna ładniejsza.
Ale serio ty lubisz tak niewygodne buty? Przecież to halluksy murowane.
Ja bym czegoś takiego za darmo na nogi nie założyła.
Noszę różne rodzaje obuwia ale jak dla mnie nawet szpilki muszą mieć anatomiczną budowę.
Mam fajne sandałki na szpilce bodajże Sally O'hara, wygodne czułenka Ryłko, But S. A to to nie wiem co to jest. I w dodatku coś mi się wydaje ,że ten but może być sztywny czyli może jeszcze mocno obcierać i zwiększać rogowacenie skóry na pięcie. Ja to jednak nie dam sobie wmówić,że dla urody trzeba cierpieć.
Stary 2010-03-02, 11:44   #1914
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

No i gutek ja dziś wpłaciłam pieniadze, bo wczoraj już nie zdążyłam, nie mogę sie doczekać mojej ślicznotki
Też zawsze nie mogę doczekać się przesyłki

Stary 2010-03-02, 11:45   #1915
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
dwa razy i dwukrotnie byl negatywny
Nie martw się. Ja zwykle na wiosnę nie mam @ przez 3 miesiące taka już moja uroda. I moja siostra ma identycznie. Różnica między nami jest taka że ja mam minimalnie rozjechane cykle a ona ma jak w zegarku. Poza tymi przerwami. 3 miesiące na wiosnę i 2 miesiące na jesień. Zwykle miałam @ koniec stycznia/początek lutego a potem MAJ.

Znaczy się teraz mam zawsze bo od lat na tabsach jadę.
Cytat:
Ja noszę rozpuszczone i w takich też śpię bo wszelkie związywanie łamie i przeciera włos na długości. I odradzam plastikowe spinki do banana. Ja nosiłam i tak połamały mi włosy z tyłu przy karku ,że mnie fryzjerka ochrzaniła co ja z włosami wyrabiam. Także na długie włosy to gumki aksamitki albo nic i najlepiej długim włosom kiedy są rozpuszczone.
No to co fryzjerka to opinia. Moja znajoma fryzjerka kazała mi włosy związywać kiedy to tylko możliwe bo są mniej narażone na uszkodzenia. To jest właśnie jeden z sekretów pięknych włosów naszych babć i hindusek które zawsze nosiły warkocz.
Każda hinduska (taka mniej nowoczesna) śpi w warkoczu. One do tego jeszcze wierzą,że włosy w warkoczu szybciej rosną ale to to już bzdura. A te nowoczesne to już nie mają ładnych włosów

Oczywiście włosy trzeba spinać umiejętnie i odpowiednimi gumkami czy spinkami.

A jaka to jest spinka do banana??
Cytat:
A i mam pytanie włosowe: co myślicie o tunningowaniu kallosa al latte i masek wax kilkoma kroplami olejku rycynowego? Bo nie chciałabym przedobrzyć a olejek rycynowy mnie kusi bo moim kudłom przydałoby się wygładzenie łusek. I nie wiem czy dawać osobno sam olej raz w tygodniu na parę godzin czy może mogę go spokojnie łączyć z maskami, które trzymam na głowie jakieś pół godziny do godziny 2-3 razy w tygodniu. Co o tym myślicie?
Ja nakładam sam albo zmiksowany z migdałowym albo oliwą, na całą noc podczepek i wełnianą czapkę.
TŻ już nie może na mnie patrzeć jak w tak seksownym stroju pcham się do łóżka.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 11:47   #1916
All_that_jazz
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pyszności

Ja zawsze tak późno jem śniadanie bo późno też wstaję Nikt dzisiaj nie zakłócał mi spokoju z rana więc też spałam jak zabita Też muszę iść na pocztę i na miejscu wypełniać przelew, ehh muszę zawinąć kilka poleceń przelewu żebym mogła wypełnić sobie w spokoju w domu
No dobry pomysł. Mnie to wkurza (choć tego nie okazuję bo ogólnie kłótliwa nie jestem) jak ktoś wypełnia jakieś druczki czy blankiety czy adresuje koperty dopiero w okienku bo to kolejkę wydłuża. Sama tak nie robię i zawsze biorę do domu plik druczków, których czasem używam ,żeby móc wypisać w domu.
Stary 2010-03-02, 11:54   #1917
Asia19x
Zakorzenienie

Renia, buty cudowne
ta druga wersja kolorów bardziej mi się podoba

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Też zawsze nie mogę doczekać się przesyłki

Daj znać póżniej jaką zamówiłaś channelkę

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-03-02, 11:59   #1918
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
No dobry pomysł. Mnie to wkurza (choć tego nie okazuję bo ogólnie kłótliwa nie jestem) jak ktoś wypełnia jakieś druczki czy blankiety czy adresuje koperty dopiero w okienku bo to kolejkę wydłuża. Sama tak nie robię i zawsze biorę do domu plik druczków, których czasem używam ,żeby móc wypisać w domu.
Ja zawsze biorę druczek i siadam przy stoliku, nigdy przy okienku nie wypełniam i nie widziałam żeby ktoś tak robił

Asiu ok, pewnie taką jak Ty tylko czarną też Atmosphere bo te najtańsze

Stary 2010-03-02, 12:04   #1919
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze biorę druczek i siadam przy stoliku, nigdy przy okienku nie wypełniam i nie widziałam żeby ktoś tak robił

Ja zawsze wypełniam albo w domu, w pracy jak sobie nabiorę druczków, a jak nie to przy stoliku w banku, w sumie tez nigdy nie widziałam, aby ktoś to robił przy okienku

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-03-02, 12:11   #1920
All_that_jazz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Nie martw się. Ja zwykle na wiosnę nie mam @ przez 3 miesiące taka już moja uroda. I moja siostra ma identycznie. Różnica między nami jest taka że ja mam minimalnie rozjechane cykle a ona ma jak w zegarku. Poza tymi przerwami. 3 miesiące na wiosnę i 2 miesiące na jesień. Zwykle miałam @ koniec stycznia/początek lutego a potem MAJ.

Znaczy się teraz mam zawsze bo od lat na tabsach jadę.

No to co fryzjerka to opinia. Moja znajoma fryzjerka kazała mi włosy związywać kiedy to tylko możliwe bo są mniej narażone na uszkodzenia. To jest właśnie jeden z sekretów pięknych włosów naszych babć i hindusek które zawsze nosiły warkocz.
Każda hinduska (taka mniej nowoczesna) śpi w warkoczu. One do tego jeszcze wierzą,że włosy w warkoczu szybciej rosną ale to to już bzdura. A te nowoczesne to już nie mają ładnych włosów

Oczywiście włosy trzeba spinać umiejętnie i odpowiednimi gumkami czy spinkami.

A jaka to jest spinka do banana??

Ja nakładam sam albo zmiksowany z migdałowym albo oliwą, na całą noc podczepek i wełnianą czapkę.
TŻ już nie może na mnie patrzeć jak w tak seksownym stroju pcham się do łóżka.
Spinka do banana to np. takie coś, takie szczęki.
http://www.allegro.pl/item928553019_...do_wlosow.html
Tak się ją potocznie nazywa bo kiedyś koka banana się tym robiło.
Co do seksownego stroju do snu, ja mojemu takich widoków staram się oszczędzać więc zabiegi urodowe robię będąc sam na sam w łazience.A co do Hindusek to ich piękne włosy to zasługa genów, to włos inny niż europejski i na splatanie bardziej odporny niż nasz bo bardziej elastyczny. Olejowanie jest dobre dla włosów bo oleje mają dużo witamin i mikroelementów ale nie czarujmy się, nasze włosy a włos Murzynki czy Hinduski to zupełnie inna bajka. Typowe włosy Słowiańskie są bardzo miękkie i mało odporne na uszkodzenia w wyniku tarcia czy zaginania.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości