|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
cześc panienki.
Motylku, kurde no, tak mi przykro, wiesz że ci zawsze kibicuję, ale tak jak Kasia napisała, to na pewno jest problem w twojej głowie, bo na pewno wszystko jest w porządku. Wiem, że nawet jeśli zdajesz sobie z tego sprawę, to niewiele daje, bo podświadomość jest tak silna, że nie da się tego wyłączyć.... i bądź tu człowieku mądry.... jak wiadomo, zostałyśmy gdzieś określone jako szczęściary, że tak szybko zaszłyśmy, ale to motylku wcale nie oznacza że to już nie jest nasz problem i my to naprawdę bardzo dobrze rozumiemy, bo ja np. chcę mieć drugie dziecko i nie wiadomo czy mi się uda znów tak szybko, czytając historie dziewczyn, które mają już jedno dziecko a z drugiego nici mimo że ciągle próbują też nas w jakiś sposób dotykają i nie wiadomo czy też tego jeszcze nie będziemy przechodzić w przyszłości. Dlatego też często zastanawiam się jak to jest i dlaczego..... ale chyba się nigdy nie dowiemy. I musimy wierzyć, że na każdego przyjdzie czas. Oby jak najszybciej Motylku! |
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mine na pewno mial piękną nie spodziewał się takiego szlagu
|
|
#873 | |
|
Zadomowienie
|
Carol, cieszę się że cię zainspirowałam moimi placuchami
dzisiaj nie gotuję, do mamusi po obiadek pójdę, a co, trzeba odpoczywać.---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- aha, i oglądałam wczoraj pierwszą część tego filmu na national geographic, który wrzycuła któraś z dziewczyn, przepraszam z góry, że nie pamiętam która z was. Ten ilm jest świetny, naprawdę, wielu rzeczy nawet nie wiedziałam, luknijcie sobie. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Ale też już się szybciej najadam, chyba mi się żołądek skurczył, w ogóle schudłąm 2 kilo, mimo że przecież ani razu nie wymiotowałam w ciąży. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Carol, w pracy jak mówię ,że jestem w 13 tygodniu, to kobity patrzą na mnie ze zdziwieniem, bo jestem taka chudzina, że szok
|
|
|
|
|
#874 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale wszystko dla dzidzi. Jeszcze teraz znowu mi wyszła opryszczka i gin. powiedziałą że nie ma co bo to już mniej więcej 5 raz w ciąży i dała mi lek na to. Powiedziałą że to wszystko łapie się mnie przez tą niską hemoglobinę. Teraz w środę idę na to usg i to jest u takiego specjalisty i to nie jest na kartę ale mogę wziąść paragon i mi zwrócą za to. Więc ogólnie bardzo jestem zadowolona. I polecam w 100% ![]() Cytat:
no na dziś jeszcze mamy obiadek ale coś czuje że jutro będą placki ![]() Cytat:
![]() A rodzice może na początku trochę się przejmą że coś im się nie podoba ale jestem pewna że później się ucieszą i będą Cię wspierać i będą pomagać ![]() Cytat:
Cytat:
Co do spania to pwiem wam że znowu przez tą hemoglobinę śpię i śpię, dżemki, w dzień a w nocy i tak śpie normalnie, po prostu mogła bym spać non stop ale to podobno normalne. Ahh Karolinko co do bóli kręgosłupa i stawów to polecam Ci profesjonalnego masażystę zaproś, mnie tak strasznie bolał kręgosłup i stawy i był u mnie masażysta z 3 razy i powiem Ci że jak ręką odjął jestem bardzo zadowolona. No i kupiłam sobie taką specjalną poduszeczkę do spania w Selenie ukształtowaną specjalnie pod głowę i jest bardzo wygodna ![]() Chciałam też jeszcze powiedzieć że paranoja z tymi cenami to łóżeczko całkiem fajne ale nigdy w życiu bym nie zapłaciła za nie tyle. Szok!!! Dziś pierwszy dzień leżenia W sumie będe miała trochę czasu i po necie popatrzę za wózkami, i innymi rzeczami dla maluszka
Edytowane przez latko0 Czas edycji: 2010-03-02 o 10:40 |
|||||
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
moja gin bierze 50 zł za wizyte z usg razem, na badania skierowanie wypisuje mi inny gin( moja bierze ksiazeczke i idzie do niego on wypisuje i dzieki temu badania mam za free) a jak ide po przedluzenie zwolnienia to wizyta ( badanie ginekologiczne, usg - mam na kazdej wizycie i zwolnienie20 zł bo musi sie z zusem rozliczyc to razem z wizyta koszt 70zł)
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Metropolitan ja od razu te filmiki obejrzałam i mężuś ze mną są cudowne!!!Kurde ja tyje na potege,ale jem malutko, pije dużo więcej i pewnie tak jak było z Ola będe miała strasznie dużo wód,ale to dobrze, bo wypłyną i od razu będe lżejsza Wiesz jak ja mówię, ze kończe 20 tydzień, to tez sie dziwia, ze brzuś mały.....dla mnie jest bardzo duży, może dlatego, ze był totalnie płaski ![]() Karolinko Ty dobrze z tym ubezpieczeniem zrobiłać, ja już teraz nie będe w to wchodzić, bo jak liczyłam, witaminy i magnez, potas i na serce mam już kupione do końca ciąży, jedynie probiotyki będziemy musieli dokupić. Ja też łykam garść tabletek każdego ranka, jak jakis lekoman ![]() Co do masaży , to mój mężuś jest po kursie, ale na razie nie jest tak źle i wytrzymuje, a szczerze nie chce żeby mnie teraz masował ![]() A do spania mam ten kojec: http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html dostałam na świeta od teściowej super sprawa, polecam, szczególnie jak boli krzyz, jak brzus przeszkadza , wygodne niesamowicie a jak urodze, to dzidzi posłuży
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-03-02 o 10:54 |
|
|
|
|
#877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie, ja też się zastanawiałam co moi rodzice powiedzą, mimo, że jestem mężatką już od półtora roku, ale oni się czują tacy młodzi i chyba mieli nadzieję, że jeszcze parę lat minie zanim zostaną dziadkami. No to naprawdę byłam zaskoczona reakcją, było mega szczeęście a teraz moja szalona mama już by najchętniej chrzciny planowała i już się zastanawia, w której restauracji będzie najlepiej zrobić i ile osób zaprosić. Rodzicom zazwyczaj pozytywnie odbija na punkcie wnuków. Będzie dobrze! Kochana, a powiedz, o jakim mówisz ubezpieczeniu? bo ja chciałam się dodatkowo ubezpieczyć, ale czy to można w każdym momencie ciąży? bo koleżanka np. dostała dodatkowo ok 1000 zł za poród z takiego ubezpieczenia, i za każdy dzień pobytu w szpitalu dostawała coś chyba koło 50 zł, co ogólnie jej się opłaciło, bo kobita miała problem z nerką w ciąży i musiała sporo leżeć. Oprócz podstawowego ubezpieczenia z ZUSU to dostawała oczywiście. |
|
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#879 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
taaaa! to bardzo dużo. U nas w Częstochowie ceny są normalniejsze. Ja płacę 80 zł z USG, ale większość ginów bierze chyba stówę |
||
|
|
|
#880 |
|
Wtajemniczenie
|
Fakt takie ubezpieczenie dobra rzecz.Ja na początku poszłam do gina prywatnie 100 zł wizyta, potem do laboratorium sie wybrałam zapytac o cenę badań i zdębiałam.na szczęście znalazłam super lekarza na nfz i badania ma za darmo.Tylko za usg place, ale do tej pory mialam tylko 2, a trzecie bedzie juz za 2 dni
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
jak za 1 razem pojechalam to wziela 60 potem poprosilam zeby nas prowadzila to brala nieraz 30zl nieraz 40- za kazdym razem z usg.
A jak jade z wynikami badan to nie chce ani grosika a i tak robi usg - mowi ze z wynikami t nie wizyta a ze jestem to zawsze podgladamy co tam u miśka w brzuszku
|
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, muszę się wam pochwalić moim amarylisem, bo zakwitł mi jak szalony!!!!
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#884 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.selene.pl/product/pl/podg...mofit,121.html Cytat:
http://www.signal-iduna.pl/Indywidua...zdrowotne.html Tu jest link do tego ubezpieczenia. A mąż jest ubezpieczony w PZU mama go ubezpieczyła ze swojej pracy taki jakiś pakiet rodzinny i za mój poród on dostanie 1800zł
|
||
|
|
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
a ubezpieczyła go już jak byłaś w ciąży?
|
|
|
|
#886 |
|
Zadomowienie
|
Nie, ony już jest tam ubezpieczony od paru lat.
|
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
pewnie już dla nas jest za późno na to, ale dowiem się, bo może jeszcze się jakieś ubezpieczenie wykupi. Ze też wcześniej nie pomyśleliśmy....
|
|
|
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
Tak Carol jestem w pracy, prosze mnie nie bic
![]() Kochane ja tez juz nie moge wcinac duzych porcji bo boli mnie brzuch jak za duzo zjem i mam problemy z oddychaniem. A w piatek to juz wogole przesadzilam bo zamowilismy z tz-em pizze i z lakomstwa czystego zjadlam tyle ze ledwo moglam sie ruszac i bardzo zle sie poczulam. Skonczylo sie wymiotami wiec to jest tylko dowod na to ze musimy teraz jesc mniej a czesciej... Metropolitan piekne kwiatuszki!!!! Ja uwielbiam storczyki, mam ich pelno i jak kwitna to po prostu szaleje ze szczescia
|
|
|
|
#889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze tez moglam sie ubezpieczyc eh,ale jesli sie okaze ze jestem w ciazy i tak sie ubezpiecze na wypadek smierci itp. Wiem,ze to strasznie zabrzmialo, ale powiem Wam, ze warto chyba ubezpieczac sie - chcialam opisac pewna historie, ale chyba jednak to nie jest miejsce
|
|
|
|
#891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to się chociaż nie przemęczaj tam! ja też czasem się tak najem że aż wstyd... trzeba zmienić trochę tryb odżywiania, nie ma co... cieszę się, że ci się podoba mój kwiatunio |
|
|
|
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
Widziałyście ten artykuł.
http://www.we-dwoje.pl/szkodliwe;but...ykul,6998.html Myślicie że to prawda? ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- http://polskalokalna.pl/wiadomosci/p...mowlat,1054783 a tu jeszcze jeden |
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
kwiat boski
co do ubezpieczenia to oczywiscie ze warto. Ja za pobyt w szpitalu i zabieg na rozlany wyrostek dostalam 1400 zł odszkodowania. Bo placili za kazdy dzien pobytu i jeszcze zabieg.
|
|
#894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dośc tych smutów... Mój małż się śmieje, że musi uważać, bo on mnie ubezpieczył na ogromną kwotę w razie swojej śmierci, także jakby coś to mam motyw
|
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
przy kupnie butelek zwroc uwage zeby bylo 0%BPA
|
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
Latkoo z tym bisfenolem to prawda, ale teraz sa informacje na buteleczkach, ze tego nie maja w swoim składzie.Większość jest bezpieczna
|
#897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
No własnie dla tego czuje się zupełnie zielona, ja wogóle nie wiedziałam o czymś takim teraz zaczęłam szukać buteleczek i znalazłam te artykuły. Oj coś czuje że dużo jeszcze musze poczytać
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
nie czytaj za duzo w necie bo tylko od tego zglupiejesz
|
|
#900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

nie spodziewał się takiego szlagu
dzisiaj nie gotuję, do mamusi po obiadek pójdę, a co, trzeba odpoczywać.

no na dziś jeszcze mamy obiadek ale coś czuje że jutro będą placki