Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-01, 18:59   #3511
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Ja dostalam w prezencie od orto m.in wlasnie taka szczoteczke ---> http://www.dib.nas.pl/index.php?p171...ontyczna-ortho
jest okay, ale bede zmieniac na koncowke orto do elektrycznej,

a paste otrzymalam apteczną do apratów http://www.atosmm.com.pl/index2.php?...k1=9&k2=0&k3=0
Stary 2010-03-01, 19:05   #3512
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
Ja dostalam w prezencie od orto m.in wlasnie taka szczoteczke ---> http://www.dib.nas.pl/index.php?p171...ontyczna-ortho
jest okay, ale bede zmieniac na koncowke orto do elektrycznej,

a paste otrzymalam apteczną do apratów http://www.atosmm.com.pl/index2.php?...k1=9&k2=0&k3=0
ja dostałam taką szczoteczkę - http://www.oralb.com/pl/products/pro...id=orthodontic

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:07   #3513
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
Widze, iz podobna w nich zasada ---> V
Stary 2010-03-01, 20:42   #3514
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
rudo-zielona - mi za 2 miesiące stuknie roczek z górą a pokażesz ząbki? bo jakoś sobie nie przypominam, żebyś ostatnio zamieszczała
No bo mi fotograf zastrajkował. I nie chce mi zębów robić. Jak mi nie zrobi fotki w ciągu tygodnia to go rzucę i znajdę innego, bardziej chętnego fotografa
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:48   #3515
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
No bo mi fotograf zastrajkował. I nie chce mi zębów robić. Jak mi nie zrobi fotki w ciągu tygodnia to go rzucę i znajdę innego, bardziej chętnego fotografa
wystarczy, że mu to powiesz, od ręki będziesz miała sesję Twojego życia tak to już jest z tymi fotografami
Stary 2010-03-01, 21:16   #3516
Starlett
Wtajemniczenie

Boli....pół głowy mnie boli

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:17   #3517
moonlight88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
Widze, iz podobna w nich zasada ---> V
A ja tam nie dostałam szczoteczki kupiłam sobie swoja ktora przy moich krzywulcach rozciapała sie w przeciągu 2 miesięcy co było normą i do konca noszenia juz myłam zwykłą szczoteczką i roznicy nie zauważyłam....
moonlight88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:24   #3518
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlight88 Pokaż wiadomość
A ja tam nie dostałam szczoteczki kupiłam sobie swoja ktora przy moich krzywulcach rozciapała sie w przeciągu 2 miesięcy co było normą i do konca noszenia juz myłam zwykłą szczoteczką i roznicy nie zauważyłam....
mi orto kazała kupić zwykła za 2 pln w aptece hehe

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:37   #3519
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez beatataeb Pokaż wiadomość
ja normalnie na uczelni myję zęby w łazience

jeśli o jedzonko chodzi to dziś zjadlam pizzę bez użycia noża i widelca,jestem z siebie dumnabo normalnie też wszystko kroję na małe kawałki i wkladam do buzi daleko z tyłu...

ja chętnie przyjmę kilka kilogramów...ludzie myśla sobie,że jestem anorektyczką albo cos w ten deseń jak mnie widzą,ale nei wiedzą,że jem bardzo dużo i wszystko to na co mam ochotę a mimo to ważę tak normalnie 48 kg(teraz po wyrywaniu i zakladaniu drutów schudlam jakieś 3 kg i ważę 45) a mam 170cm wzrostu...

P.S.czy tylko ja mam obsesję,że jak piję colę to mi się zamki odkleją i dlatego piję przez słomkę?
... ja w pracy mam zapasową szczoteczkę na stałe zostawioną, a poza domem i pracą używam wyciorków, ząbki myje dwa razy dziennie i chyba im to wystarcza.

kupiłam końcówkę do elektrycznej i po dwóch użyciach wróciłam do manualnej - ząbki szczególnie jedynki strasznie zaczeły mnie boleć od tej elektrycznej
Stary 2010-03-01, 21:42   #3520
anusiaa81
Raczkowanie

GG do anusiaa81

Mi moja orto dała szczoteczke, ale i tak dokupiłam sobie wyciorki. Jeden non stop nosze w torebce, jakbym w pracy zgłodniała i abym nie straszyła tymi resztkami jedzonka w złomku. A dziś mam 2 tygodnie z moim złomkiem i męczą mnie po nocach koszmary że mi zamki z 1 poodpadały.....
anusiaa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:45   #3521
moonlight88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
mi orto kazała kupić zwykła za 2 pln w aptece hehe
No moim skromnym zdaniem jest to żerowanie na człowieku jak już wydal te 1600-3000 tys na sam aparat nie mówiac o reszcie ;] to przecież kupi tez szczoteczke za 10 zl, bo juz mu wielkiej roznicy ta "dziesiątka" nie zrobi, wcisniemy mu też 1000 wyciorków, specjalna paste za 1500 zl i wszystko co się da. A ja użyłam wyciorka bo posiadałam 1 dosłownie 3 razy , szczoteczke mialam zwykłą i sie mi nią lepiej myło:P Ale ja jestem może inna ;]
moonlight88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:49   #3522
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlight88 Pokaż wiadomość
No moim skromnym zdaniem jest to żerowanie na człowieku jak już wydal te 1600-3000 tys na sam aparat nie mówiac o reszcie ;] to przecież kupi tez szczoteczke za 10 zl, bo juz mu wielkiej roznicy ta "dziesiątka" nie zrobi, wcisniemy mu też 1000 wyciorków, specjalna paste za 1500 zl i wszystko co się da. A ja użyłam wyciorka bo posiadałam 1 dosłownie 3 razy , szczoteczke mialam zwykłą i sie mi nią lepiej myło:P Ale ja jestem może inna ;]
ja też jestem inna
wyciorków używałam przy pierwszym aparacie i były one sprowadzone z czech ale jak już nauczyłam się jeść i nic nie zostawało z aparacie to i wyciorki wywaliłam Myłam zwykłą szczoteczką zęby, elektryczną mam teraz, bo dostałam za testowanie zwykłej szczoteczki i ankiete na wizażu to sobie czyszcze elektyrczną moje przestrzenie między zębowe, bo nieźle daje po nich, ale już mi się powoli zużywa i nie wiem czy jest sens dokupywania nowej główki- jeszcze to przemyślę
swoją droga orto powinna miec obok gabinetu sklepik z wyciorkami, pastami, szczotkami, płynami do płukania itd. człowiek na wizytę by szedł z tysiącem pln

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2010-03-01, 22:16   #3523
Liiii
Zakorzenienie

boli już trochę mniej ale dalej mam afty i nadżerki i jem a raczej pije bo jeść się nie da
ehh

Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 22:21   #3524
dwi071
Doncia

Ja od swojej orto dostałam:
1. zestaw wosków - ze 3 op. i zawsze moge przyjść po wiecej
2 zestaw Elgydium zawierajacy:
a .szczoteczkę składaną
b.pastę do zębów 100 ml
c. blister z wyciorkami szt. 2 po 3 różne końcówki

.... a o to moje ząbki po 4 tygodniach od założenia aparatu
Stary 2010-03-02, 02:58   #3525
201604190949
Konto usunięte

moonlight88, 88Ekaterina88
Też jestem inna Niedawno z ulgą wywaliłam końcówkę ortodontyczną od szczoteczki elektrycznej i wreszcie założyłam zwykłą. O rany co za ulga! Moim zdaniem dużo lepsza do aparatu jest taka zwykła elektryczna, włókna w kółeczko a w środku pustka, taka wszędzie dobrze dotrze itd. A te orto mają jeszcze w środku taką kępkę włókien, do czego niby? Do czyszczenia zamków? Jakbym miała tak tylko szczotkę przykładać do zęba to bym miała tak brudne, że ho ho. Ale za to zamki by świeciły własnym blaskiem...

Ortodontyczna manualną też szybko wywaliłam i przerzuciłam się na moje ulubione szczotki dziecięce (mają małe główki i mogę sobie nimi nawet szpary wyczyścić ) no i na zwykłe, najprostsze, żadne fiu bździu 'ultra mega bajer do czyszczenia języka a włókna hiper duper 360!'.
Zwykłe najlepiej wszystko zbierają
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 09:04   #3526
Perfekcja
Raczkowanie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

no to popróbuje z pastami wybielającymi.... A łańcuszki są tylko srebrne i estetyczne? Za to jestem pod wrażeniem moich schodzących sie zębów - wczoraj jeszcze wpychałam język pomiędzy 4 a 6 a dzisiaj no way
Perfekcja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 09:43   #3527
Pipi180
Raczkowanie

a ja dostałam od orto szczoteczkę ortodontyczną ale powiedziała ze mogę używać normalnej .

Miałam na 2-ce.. małą plamkę... taką ciemną... tak jakby próchnica, ale orto nic nie mówiła o leczeniu tej dwójki. Teraz gdy mam aparat myje częściej zęby ,o wiele częściej;p i już tej plamki prawie nie mam to możliwe ze małe plamki próchnicy mogą zniknąć? zawsze wydawało mi się ze nie...
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 10:14   #3528
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
boli już trochę mniej ale dalej mam afty i nadżerki i jem a raczej pije bo jeść się nie da
ehh
o ile dobrze sobie przypominam, to orto nie dała Ci wosku, bo uznała że to babranina? no to takie są tego skutki, boli, boli... wosk to jednak dobra sprawa, oczywiście nie można też przesadzać, bo kiedyś ta śluzówka musi się przyzwyczaić do aparatu, ale czasem wosku aż trzeba użyć, żeby dać szanse zagoić się ranom. ja na początku jak mnie aparat obcierał, zakładałam wosk na noc, smarowałam się baikadentem i rano było o niebo lepiej.

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
moonlight88, 88Ekaterina88
Też jestem inna Niedawno z ulgą wywaliłam końcówkę ortodontyczną od szczoteczki elektrycznej i wreszcie założyłam zwykłą. O rany co za ulga! Moim zdaniem dużo lepsza do aparatu jest taka zwykła elektryczna, włókna w kółeczko a w środku pustka, taka wszędzie dobrze dotrze itd. A te orto mają jeszcze w środku taką kępkę włókien, do czego niby? Do czyszczenia zamków? Jakbym miała tak tylko szczotkę przykładać do zęba to bym miała tak brudne, że ho ho. Ale za to zamki by świeciły własnym blaskiem...

Ortodontyczna manualną też szybko wywaliłam i przerzuciłam się na moje ulubione szczotki dziecięce (mają małe główki i mogę sobie nimi nawet szpary wyczyścić ) no i na zwykłe, najprostsze, żadne fiu bździu 'ultra mega bajer do czyszczenia języka a włókna hiper duper 360!'.
Zwykłe najlepiej wszystko zbierają
eh, to ja jestem z was wszystkich najinniejsza ja w ogóle nawet w ręce nie miałam tej ortodontycznej szczoteczki, zawsze myję zwykłą. tzn. niezwykłą bo colgate 360 ale akurat ta najbardziej mi pasuje, bo fajnie dociera w zakątki.

Cytat:
Napisane przez Perfekcja Pokaż wiadomość
no to popróbuje z pastami wybielającymi.... A łańcuszki są tylko srebrne i estetyczne? Za to jestem pod wrażeniem moich schodzących sie zębów - wczoraj jeszcze wpychałam język pomiędzy 4 a 6 a dzisiaj no way
mi orto zakłada różne łańcuszki, niebieskie, różowe, takie jakie akurat mam gumki. a co do zamykania szpar - też mam takie tempo. ból jest super no nie?
Stary 2010-03-02, 10:37   #3529
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
o ile dobrze sobie przypominam, to orto nie dała Ci wosku, bo uznała że to babranina? no to takie są tego skutki, boli, boli... wosk to jednak dobra sprawa, oczywiście nie można też przesadzać, bo kiedyś ta śluzówka musi się przyzwyczaić do aparatu, ale czasem wosku aż trzeba użyć, żeby dać szanse zagoić się ranom. ja na początku jak mnie aparat obcierał, zakładałam wosk na noc, smarowałam się baikadentem i rano było o niebo lepiej.

eh, to ja jestem z was wszystkich najinniejsza ja w ogóle nawet w ręce nie miałam tej ortodontycznej szczoteczki, zawsze myję zwykłą. tzn. niezwykłą bo colgate 360 ale akurat ta najbardziej mi pasuje, bo fajnie dociera w zakątki.

mi orto zakłada różne łańcuszki, niebieskie, różowe, takie jakie akurat mam gumki. a co do zamykania szpar - też mam takie tempo. ból jest super no nie?
ale ja też nie miałam ortodontycznej szczoteczki , nie wiem skąd ta myśl
ja używałam tylko tej zwykłej z apteki za 2 pln ale musiała być medium. Elektryczną teraz używam, po ściągnięciu aparatu ale tylko dlatego, że dostałam z wizażu Ale jak się zużyje to wracam do zwykłej

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2010-03-02, 11:57   #3530
Sternchen_7
Zadomowienie

Ja do swoich zadrutowanych zębów kupiłam specjalne szczoteczkę elektryczną, nie poradziłabym sobie chyba z myciem zwykłą Żadnych specjalnych nakładek nie potrzebowałam. Elektryczna super myje

No a ja się pochwalę, właśnie wróciłam od ortodonty, ściągnęli mi nareszcie mojego druciaka Nie powiem, że nie bolało, wymęczyli mnie trochę, najdłużej trwało ścieranie kleju i przyklejanie retainerów ( przez które teraz troszkę seplenię ). Jejku, moje żeby są tak proste, że aż ciężko się do siebie przyzwyczaić Jak od linijki. W nagrodę za moje cierpienia jadę kupić sobie jakiś "dający po oczach" lakier do paznokci, tak pięknie świeci słońce i moje nowe zębiska
Sternchen_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 12:47   #3531
Perfekcja
Raczkowanie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Cytat:
własnie nie do końca boli.... Bolało fajnie zaraz po wizycie, aż sobie sama dogryzałam zęby. Masochistki jakieś czy co jesteśmy? Teraz "ściągam" trójkę i jestem ciekawa kiedy efekty zobaczę. To następnym razem poproszę o inny kolor, bo jak się na siebie w lustrze patrze to mi się trochę obrzydliwie robi...
Stary 2010-03-02, 13:37   #3532
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Perfekcja Pokaż wiadomość
własnie nie do końca boli.... Bolało fajnie zaraz po wizycie, aż sobie sama dogryzałam zęby. Masochistki jakieś czy co jesteśmy? Teraz "ściągam" trójkę i jestem ciekawa kiedy efekty zobaczę. To następnym razem poproszę o inny kolor, bo jak się na siebie w lustrze patrze to mi się trochę obrzydliwie robi...
ja tak sobie zażartowałam z tym bólem, tak naprawdę to go nie cierpię, bo zęby bolą mnie okropnie, jak tylko opuszczam gabinet, przez kilka dni, do tygodnia. ale się nie dziwię, bo pokonują dosyć duże odległości w krótkim czasie.
Stary 2010-03-02, 14:00   #3533
tyczka15
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Nigdy w życiu!!
max 13 kg. Później przestaniesz być kobietą, będziesz kościotrupem Mówię Ci to ja, 166-centymetrówka

Dokładnie.Ja mam 165cm i 45 kg...i za cholerke nie idzie przytyć.

Wczoraj byłam u orto na wizycie kontrolnej.Załozyła mi aparat na dół.
Boli strasznie,góra mnie nie bolała prawie wcale.I jeszcze podkleiłam mi jakieś "turbo coś tam" od spodu jedynek...MASKARA

Edytowane przez tyczka15
Czas edycji: 2010-03-02 o 14:02
tyczka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 14:29   #3534
Perfekcja
Raczkowanie

Red face Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Cytat:
ja tak sobie zażartowałam z tym bólem, tak naprawdę to go nie cierpię, bo zęby bolą mnie okropnie, jak tylko opuszczam gabinet, przez kilka dni, do tygodnia. ale się nie dziwię, bo pokonują dosyć duże odległości w krótkim czasie.
mnie bolało głównie przez jeden dzień, a potem to już spoko. Ciekawa jestem kiedy zacznie boleć ta nieszczęsna trójka ... ja oddam z 5 cm w biodrach.... kto chce
Stary 2010-03-02, 14:33   #3535
Wenja
Zadomowienie

tyczka moglabym wkleic zdjecie dolnego luku zrobione od gory?

kochane macie moze koty? main coona? albo znacie kogos z takim kotem?
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 14:45   #3536
tyczka15
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
tyczka moglabym wkleic zdjecie dolnego luku zrobione od gory?

kochane macie moze koty? main coona? albo znacie kogos z takim kotem?

Prosze.
A co do kotów...super rasa.Takie pieskie kotyI duuużeSama bym chciała
Stary 2010-03-02, 14:46   #3537
Wenja
Zadomowienie

dobrze zauwazylam ze ta 2 mam w srodu... i jak to bedzie orto wyciagal? musialam zeby ajkies wyrwac?chyba 5 nie masz tak?

Edytowane przez Wenja
Czas edycji: 2010-03-02 o 14:49
Stary 2010-03-02, 14:47   #3538
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tyczka15 Pokaż wiadomość
Prosze.
A co do kotów...super rasa.Takie pieskie kotyI duuużeSama bym chciała
ojeja, a gdzie ci ten ząbek zawędrował ? Widac że sprężynki są, więc tylko czekać aż zrobi się szparka

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2010-03-02, 14:49   #3539
tyczka15
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
dobrze zauwazylam ze ta 2 mam w srodu... i jak to bedzie orto wyciagal? musialam zeby ajkies wyrwac?
Ja nie musialam wyrywac z tego wzgledu ze i tak mam za mało ząbków.
Orto pierw rozsunie mi ząbki a potem wciągnie dwojke do łuku.
Stary 2010-03-02, 14:51   #3540
Wenja
Zadomowienie

jak masz za malo zabkow?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości