Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-02, 12:18   #3931
MadCat
Raczkowanie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A ja czekam na listonosza
Nic mi nie mów o listonoszu, właśnie miałam 15 min rozmowę z pocztą. Mimo, że jestem w domu to listonoszka mi awizo do skrzynki wrzuciła (a dzwonek bym usłyszała, nie wychodziłam nawet na minutę). I to już powtórne awizo a pierwszego nawet nie dostałam. Coś mnie kiedyś trafi
Po lekarzu muszę zapierniczać na pocztę, jakbym mało miała atrakcji!

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 12:23   #3932
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
To mnie pocieszyłaś jednym slowem Bo u mnie podobnie. Róznica między glowką a brzuszkiem ok 4 tygodni, ogolnie wszystko bardzo podobnie...

widzisz nie ma co sie zamartwiac....mi jedynie kazal pic duzo wody bo dzidzia troche scisnieta w brzuchu i pewnie dlatego jest on tez taki malutki...ale ilosc wod prawidlowa chyba 7 bylo....

Darusia a czym robilas odrosty?? i jaka farba pozniej na to....??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 12:25   #3933
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Nic mi nie mów o listonoszu, właśnie miałam 15 min rozmowę z pocztą. Mimo, że jestem w domu to listonoszka mi awizo do skrzynki wrzuciła (a dzwonek bym usłyszała, nie wychodziłam nawet na minutę). I to już powtórne awizo a pierwszego nawet nie dostałam. Coś mnie kiedyś trafi

U mnie listonos dostal z***ke i już przynosi .
Stary 2010-03-02, 12:27   #3934
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

w ciazy jeszcze nic nie robilam,ale chyba nie wytrzymam:P

Ale ogolnie robilam tak ze kupowalam rozjasniacz- najtanszy bo najmocniejszy i tym rozjasniaczem cale wlosy i na to farba xxl palette mroźny blond.
A pozniej jak juz mialam takie jasne fajne to nieraz sama farbą , a za jakis czas sam rozjasniacz i na to plukanka....
Ja jestem kombinator straszny, w czarnych w 3 dni rozjasnilam sama bo fryzjer nie chcial do takich bialych, ale rozjasnialam tyle razy ze sie dziwie ze nie wypadly:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 12:33   #3935
mloda1989
Zakorzenienie

no ja tak samo robilam...zamin blond uzyslalam to rozjasniacz potem farba (garnier popielaty blond) znow rozjasniacz i znowu popielaty blond i wyszlo fajnie....ale potem mialam odrosty mi zrobilam juz tylko tym popielatym blondem on ma w sobie troche rozjasniacza i odrosty wyszly mi rude a przy glowie mialam niebieskie wlosy.....teraz juz na glowie mam ladny blond taki 1cm tych rudych i 1 cm moich ciemnych odrostow i nie wiem czym to teraz zrownac....ehh
Stary 2010-03-02, 12:36   #3936
EQusska
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
AniaP siwe spodenki są gwiezdne . Takie rzeczy można kupić w lumpku???
Czy wy też tak macie, że z nudów oglądacie wszystkie seriale? No masakra jakaś. Dzień zaczynam od oglądania DDTVN a potem to już leci powtórka "Na współnej", potem ewentualnie "Plebania" , "Klan", robię obiad czy zakupy potem "Majka", "Pierwsza miłość" następnie "Barwy szczęścia" i "M jak miłość" lub "Dr Hause", którego z resztą uwielbiam i oglądam dla przyjemności a nie konieczności. Nie żebym musiała to wszystko oglądać ale zatrważające jest to, że znam rozkład wszystkich tych seriali i z braku laku przełączam kanały .
ooo to podobny masz dzien do mnie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ehh...dzidzius wazy 2300g wiec chyba nadal drobniutki, ja musze pic duzo wody by bylo wiecej wod choc sa w normie to dzidzia malo miejsca ma....no i mocz mam zakwaszac witamina c....pozatym za 2 tyg mam ktg zrobic, a za 3 tyg kolejna wizyta...

madziwnia jakbys mogla zmienic dane ze strony....termin 6.04.10 i chlopak co do imienia jeszcze sie sprezczamy

no i wyszlo szydlo z worka...:
to Gratuluje..... zaskoczenie mialas niezel....ale wazne ze zdrowy jest...synus...

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Filipek synuś ilkia24 !!
Piekny....tylko w tych aparaturkach jest az sie plakac chce

[QUOTE=Darusiaaaa;17562173

A wkurzylismy sie jak michala siostra powiedziala nam ze na chrzciny to oni chca kase bo chca nad morze jechac, a ja od razu powiedzialam, ze od nas mala dostanie prezent bo nad morze to za wyplate sie jezdzi a nie za pieniadze dziecka.

QUOTE]

Nio niezly pomysl...heheh morze za chrzest...hehe Nie lubei takich ludzi...

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
No to ja fotkę wstawię cobyście wiedziały jak wyglądam z brzucholem.
Nio jaka sex Mamcia

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
To mnie pocieszyłaś jednym slowem Bo u mnie podobnie. Róznica między glowką a brzuszkiem ok 4 tygodni, ogolnie wszystko bardzo podobnie...

Co do wymiotów, to moja kolezanka miala podobnie przed porodem i jak byla już na porodówce to co skurcz to rzygała :/ mam nadzieję, że mnie to ominie...

Dziewczyna ode mnie z sali w szpitalu napisała dziś, że urodziła córeczkę o 5.05. Pocieszyła pisząc, ze poród da się przeżyć Urodziła w 35 tygodniu. Najpierw pisala, ze ma leżeć 2 dni w inkubatorku i że wszystko ok. A teraz pisala, że ma problemy z oddychaniem i wzięli ja na intensywną. Jest pod respiratorem i sie bardzo boi... rozumiem ją... podejrzewam co musi teraz przeżywać... bidulka...

Jesli chodzi o czkawke to moja mała jest chyba mistrzynią Ona ma po kilka razy dziennie. Praktycznie jak tylko coś zjem to zaraz ma czkawkę. Tz się śmieje, że jest łapczywa po mnie i łyka te wody jakby jej ktoś miał zabrac i dlatego wiecznie ma czkawkę
to ja trzyma kciuki za ta twa kolerzane....mocnooo....

To dla Igorka: oklaski:

witajcie

ja dzis spalam do 11.00 heheh jakos tak wyszlo wstalam o 6 wyslam meza do pracy i poszlam spac...

a tak to mala sie rusza....i wierci...
EQusska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 12:37   #3937
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
A do mnie przed chwilą dzwonił kurier,że za pół godziny będzie u mnie z 2 paczkami
A co do listonosza to u nas tez tak frajer robi z tym awizo

A ja robię maleśniczki z nutellą i dżemem truskawkowym-tak mi się chciało,że musiałam

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 12:39   #3938
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
no ja tak samo robilam...zamin blond uzyslalam to rozjasniacz potem farba (garnier popielaty blond) znow rozjasniacz i znowu popielaty blond i wyszlo fajnie....ale potem mialam odrosty mi zrobilam juz tylko tym popielatym blondem on ma w sobie troche rozjasniacza i odrosty wyszly mi rude a przy glowie mialam niebieskie wlosy.....teraz juz na glowie mam ladny blond taki 1cm tych rudych i 1 cm moich ciemnych odrostow i nie wiem czym to teraz zrownac....ehh
ja jak mialam takie odrostu kupowalam rosjasniacz , wtedy wyszly te kolorowe takie kacze zolte- wiec na to palette xxl i gitara
A.Camus
Stary 2010-03-02, 12:40   #3939
mrowak
Zakorzenienie

Ja nie mogę narzekać na naszego listonosza. Odkąd wie, że jestem w ciąży to nawet dłużej za drzwiami czeka, żebym się doturlać mogła A ostatnio jak się pomylił na moją niekorzyść przy wypłacaniu mi chorobowego to aż się speszył biedny. Wczoraj jak był po raz kolejny to chyba z 6 razy liczył

A teraz opiszę Wam coś, bo sama jestem jeszcze bardzo zaskoczona. Tytuł historii: istnieją jeszcze porządni ludzie.
Postaram się streszczać:
Kupiłam torebkę na allegro, przyszła szybko i bardzo dobrze zapakowana i w dodatku podoba mi się nawet bardziej niż na zdjęciach. Radocha pełna!

Pierwszy raz użyłam jej na wyjściu niedzielnym, z którego wstawiałam Wam fotki. Torebka pojemna, w fajnym kolorku, no w ogóle cud-miód.

Wczoraj wyszłam z nią po raz drugi i.... oderwały się ozdobne koraliki Na szczęście zauważyłam w porę i nie zginęły. Wróciłam do domu i jakoś z TZ udało się nam je zamocować z powrotem. ALE dosłownie po chwili zauważyłam, że odpadł taki nit z boku (ćwiek taki, wiecie), który nie jest ozdobą tylko przytrzymuje bok torebki. No to smut i żałość wielka, bo tego sami nie naprawimy.

Piszę maila do allegrowicza z prośbą o wysłanie innego egzemplarza lub zwrot kasy. Odpowiedź: żebym odesłała na koszt pani torebkę, ale niestety nie ma drugiej w tym kolorze więc odda mi kasę.

Smut, bo torebka mi się podoba i zaczęłam żałować, że w ogóle do niej napisałam zamiast iść do jakiegoś kaletnika czy kogoś takiego (nawet nie wiem gdzie jest) No ale trudno, miałam dziś iść na pocztę.
A tu drugi mail rano od pani, że... odesłała mi całą kasę, z przesyłką włącznie, a torebkę mogę zatrzymać. No szok. Aż do niej zadzwoniłam i pani uparcie twierdzi, że jej przykro i że przeprasza za niedogodności, a torebkę mogę zatrzymać-może coś da się naprawić, bo ona i tak by jej dalej nie sprzedała. Sugerowałam jakiś podział kosztów czy coś, ale pani się uparła i już.

No, to mam torebkę... za darmo

(miałam się streszczać)
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 12:41   #3940
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A do mnie przed chwilą dzwonił kurier,że za pół godziny będzie u mnie z 2 paczkami
A co do listonosza to u nas tez tak frajer robi z tym awizo

A ja robię maleśniczki z nutellą i dżemem truskawkowym-tak mi się chciało,że musiałam
u mnie tez dzis nalesniki ale na kolacje
A.Camus
Stary 2010-03-02, 12:43   #3941
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja jak na blond farbowałam to w sumie co 2 tyg. na nowo przez odrosty , a teraz mam fajną fryzjerkę, to na długie i gęste włosy( normalnie 2,5 farby szło) jak mi robi balejagez dwóch kolorków, popielaty blondzik, na zmianę z ciemniejszymi, i troche naturalnych zostawia, do tego podcięcie i ułożenie( prostownica) to jakoś z 3,5 godzinki jej zejdzie, to mnie to kosztujeod 55-65 zł zależy ile jej farby pójdzie. I tak co 2 mc bo odrosty mniej widoczne. Sama nie wiem jak jej się to opłaca bo ja za same farby podobnie płaciłam.
Właśnie też tak myślałam żeby jeszcze z włosami się przed porodem wyrobić.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 12:44   #3942
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ja nie mogę narzekać na naszego listonosza. Odkąd wie, że jestem w ciąży to nawet dłużej za drzwiami czeka, żebym się doturlać mogła A ostatnio jak się pomylił na moją niekorzyść przy wypłacaniu mi chorobowego to aż się speszył biedny. Wczoraj jak był po raz kolejny to chyba z 6 razy liczył

A teraz opiszę Wam coś, bo sama jestem jeszcze bardzo zaskoczona. Tytuł historii: istnieją jeszcze porządni ludzie.
Postaram się streszczać:
Kupiłam torebkę na allegro, przyszła szybko i bardzo dobrze zapakowana i w dodatku podoba mi się nawet bardziej niż na zdjęciach. Radocha pełna!

Pierwszy raz użyłam jej na wyjściu niedzielnym, z którego wstawiałam Wam fotki. Torebka pojemna, w fajnym kolorku, no w ogóle cud-miód.

Wczoraj wyszłam z nią po raz drugi i.... oderwały się ozdobne koraliki Na szczęście zauważyłam w porę i nie zginęły. Wróciłam do domu i jakoś z TZ udało się nam je zamocować z powrotem. ALE dosłownie po chwili zauważyłam, że odpadł taki nit z boku (ćwiek taki, wiecie), który nie jest ozdobą tylko przytrzymuje bok torebki. No to smut i żałość wielka, bo tego sami nie naprawimy.

Piszę maila do allegrowicza z prośbą o wysłanie innego egzemplarza lub zwrot kasy. Odpowiedź: żebym odesłała na koszt pani torebkę, ale niestety nie ma drugiej w tym kolorze więc odda mi kasę.

Smut, bo torebka mi się podoba i zaczęłam żałować, że w ogóle do niej napisałam zamiast iść do jakiegoś kaletnika czy kogoś takiego (nawet nie wiem gdzie jest) No ale trudno, miałam dziś iść na pocztę.
A tu drugi mail rano od pani, że... odesłała mi całą kasę, z przesyłką włącznie, a torebkę mogę zatrzymać. No szok. Aż do niej zadzwoniłam i pani uparcie twierdzi, że jej przykro i że przeprasza za niedogodności, a torebkę mogę zatrzymać-może coś da się naprawić, bo ona i tak by jej dalej nie sprzedała. Sugerowałam jakiś podział kosztów czy coś, ale pani się uparła i już.

No, to mam torebkę... za darmo

(miałam się streszczać)
i takich ludzi spotyka sie raz na 1000
A.Camus
Stary 2010-03-02, 12:44   #3943
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

drcron przeszło Ci?? Bo mi chyba na razie tak...wciągnęłam dres i taka nieumyta i nieumalowana pojechałam do miasta po moje soczewki, bałam się, żeby mi się w drodze nie zachciało ale ufff udało się. Stanełam pod samymi drzwiami optyka na miejscu dla inwalidów i akurat jak wyszłam to straż miejska się czaiła a ja szybko siup i w drogę Cholera zapłaciłam 290zł za soczewki i jeszcze zostawiłam moje okulary żeby mi wymienili szkła na nowe-mocniejsze i facet mi zaczął kita wciskać, że się nie da do moich oprawek zrobiłam awanturę i moment się dało i to nawet szkła tańsze wyłudziłam bo za 100 zł (bo tylko do tv wieczorami) no a tak to mnie chcieli skasować 160 zł za szkła plus nowe oprawki No i podjechałam do apteki po coś na tą biegunkę i nie wolno węgla łykać, kazała mi babka mąkę ziemniaczana łyknąć i popić wodą przegotowaną-chyba zadziałało I jeszcze do siostry pojechałam na wieś bo mi dzwoniła, że ma dla mnie masę ciuszków firmowych okazało się, że jej koleżanka, wysłała dla mnie bo jej dzieć już duży a te ciuszki praktycznie nówki i nie chciała wyrzucać no i tym sposobem mam pełno kolejnych ciuszków-same H&M NEXT i Disney, pajacyki bodziaki- nówencjedobra ta jej koleżanka
Drcron ale dlaczego Ty mówisz że do 9 marca masz wytrzymać??nie będzie jeszcze za wcześnie??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 12:46   #3944
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja jak na blond farbowałam to w sumie co 2 tyg. na nowo przez odrosty , a teraz mam fajną fryzjerkę, to na długie i gęste włosy( normalnie 2,5 farby szło) jak mi robi balejagez dwóch kolorków, popielaty blondzik, na zmianę z ciemniejszymi, i troche naturalnych zostawia, do tego podcięcie i ułożenie( prostownica) to jakoś z 3,5 godzinki jej zejdzie, to mnie to kosztujeod 55-65 zł zależy ile jej farby pójdzie. I tak co 2 mc bo odrosty mniej widoczne. Sama nie wiem jak jej się to opłaca bo ja za same farby podobnie płaciłam.
Właśnie też tak myślałam żeby jeszcze z włosami się przed porodem wyrobić.
ja nie moge balejazu robic bo na moje kudelki to bym wygladala jak krowa-w kropki;D

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
drcron przeszło Ci?? Bo mi chyba na razie tak...wciągnęłam dres i taka nieumyta i nieumalowana pojechałam do miasta po moje soczewki, bałam się, żeby mi się w drodze nie zachciało ale ufff udało się. Stanełam pod samymi drzwiami optyka na miejscu dla inwalidów i akurat jak wyszłam to straż miejska się czaiła a ja szybko siup i w drogę Cholera zapłaciłam 290zł za soczewki i jeszcze zostawiłam moje okulary żeby mi wymienili szkła na nowe-mocniejsze i facet mi zaczął kita wciskać, że się nie da do moich oprawek zrobiłam awanturę i moment się dało i to nawet szkła tańsze wyłudziłam bo za 100 zł (bo tylko do tv wieczorami) no a tak to mnie chcieli skasować 160 zł za szkła plus nowe oprawki No i podjechałam do apteki po coś na tą biegunkę i nie wolno węgla łykać, kazała mi babka mąkę ziemniaczana łyknąć i popić wodą przegotowaną-chyba zadziałało I jeszcze do siostry pojechałam na wieś bo mi dzwoniła, że ma dla mnie masę ciuszków firmowych okazało się, że jej koleżanka, wysłała dla mnie bo jej dzieć już duży a te ciuszki praktycznie nówki i nie chciała wyrzucać no i tym sposobem mam pełno kolejnych ciuszków-same H&M NEXT i Disney, pajacyki bodziaki- nówencjedobra ta jej koleżanka
Drcron ale dlaczego Ty mówisz że do 9 marca masz wytrzymać??nie będzie jeszcze za wcześnie??
mąke i wode? wolalabym w kibelku sidziec caly dzien
A.Camus
Stary 2010-03-02, 12:48   #3945
megi-megi
Zakorzenienie

Dzwoniłam do szpitala i mam jutro rano przyjechać na ktg. Jutro bo czuję bardzo dobrze ruchy dziecka (swoją drogą chyba w końcu rozerwie mi tego brzucha), jakbym słabiej czuła czy coś mnie zaniepokoiło, to dzisiaj od razu.

Mąż kategorycznie odmówił współpracy w kwestii wywołania porodu. Powiedział, że nie może przez ten brzuch i nawet sutki mam jakieś nienaturalnie twarde i on nie może. Czuję się jeszcze bardziej beznadziejnie po jego uwagach - jak jakiś zmutanciały stwór.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 12:53   #3946
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

mąke i wode? wolalabym w kibelku sidziec caly dzien
taaa jasne jakby Cię tak d...pa bolała to wszystko byś łyknęłaa to w sumie nie było takie straszne...ważne, że narazie zdołałam zjeść kanapki i wypić herbatę i jeszcze mnie nie ciągnie

Stary 2010-03-02, 12:53   #3947
mloda1989
Zakorzenienie

z checia poszlabym z tymi moimi odrostami to fryzjera ale kurde tu we wrocku nie wiem gdzie isc....a isc byle gdzie boje sie bo nie wiem czym to sie skonczy i juz chyba wole sama pokombinowac...

heh wczoraj nazekalam na rodzinke a poropo ciuszkow a dzisiaj mama dzwoni ze ciotka (jej siostra) ma dla mnie ciuszki odlozone zebym sobie przyjechala i cos powybierala....w sumie wiedzialam ze na nia moge liczyc bo juz wczesenij mi mowila zebym jeszcze jej rzeczy przebrala zanim ona to sobie na allegro powystawia...ale znowu jej sie nie odwdziecze bo u niej to juz 3 coreczka i to wpadka po 14 latach od ostatniej ciazy....
Stary 2010-03-02, 12:54   #3948
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz fajnie z tymi ciuszkami-zazdraszczam No właśnie drcron co Ty z tym 9 wyskoczyłaś?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-03-02, 12:55   #3949
mloda1989
Zakorzenienie

no i zaraz mnie cholera wezmie z tym moim suwaczkiem....grrr tyg wypisuje wg tego co on mi wskazuje....wczoraj pokazywal 35tydz i 6dzien a dzisiaj 35tydz i 0dni....
Stary 2010-03-02, 12:57   #3950
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
U mnie listonos dostal z***ke i już przynosi .
Rozmawiałam z przełożoną listonoszy a jak sama listonoszkę spotkam to też jej powiem co o niej myślę. Bo jak ma emeryturę dla mojego dziadka to jakoś nigdy awiza nie zostawia. Co prawda dziadka oduczyłam dawania "końcówek" ale na święta zawsze jej z 10 zł odpali (może to i niewiele ale u nas na ulicy i w dzielnicy dużo osób na rentach i emeryturach i jak jej każdy te 5-10 zł da to ma jeszcze ze 2 pensje).
Ostatnio mojej przyjaciółce (piętro wyżej) też tak zrobiła że awizo zostawiła i też dopiero powtórne a ona na ważny list czekała.

Zawsze w dzień wizyty jestem nerwowa a ta **** mi jeszcze ciśnienie podniosła!

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 12:59   #3951
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja 2 tyg temu wymieniałam szkła po wizycie u okulisty hihi

Znalazłam piękne oprawki i chciałam wymienić sobie całość ale Pani u optyka powiedziała żeby sobie poczekała aż skończę karmić bo wada wzroku po porodzie lubi się zmieniać ona sama miała tak przed porodem + a po ma - Przekonała mnie wiec wymianiłam tylko szkła i dałam 160 zł drogo
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 13:05   #3952
Claire9
Raczkowanie

Mrowak, no to mnie szczerze zdziwiłaś, bo jak już się skuszę na jakąś torbę z ALL to jakiś kwas musi się zadziać. A to wysyłają 2 tygodnie, a to nie ten kolor, a to coś odpada. I próbowałam już u różnych sprzedawców. Może nie mam szczęścia.
Zapodaj proszę linka do strony tej cud miód kobiety.
Stary 2010-03-02, 13:06   #3953
Darusiaaaa
Zakorzenienie

hehehehe, no nic ja uciekam sie szykowac i na wizyte . Buziaki
A.Camus
Stary 2010-03-02, 13:07   #3954
aneczkkaa
Zakorzenienie

Daria powodzenia daj nam znać szybko co i jak
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 13:07   #3955
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Witam!

Ja mam taki pomysł szatański nieco odnośnie swoich włosów. Mam włosy raczej krótkie, takie za ucho z grzywką i niestety trudno układające się. Po każdym myciu muszę wariować ze szczotką u suszarką, żeby nadać fryzurze jakiś kształt i wyglądać jak człowiek. A głowę muszę myć często bo co drugi dzień a nawet codziennie nie byłoby za często bo mam tentencję do przetłuszczania. No i tak sobie pomyślałam, że może jakaś delikatna trwała by mnie uratowała, trochę by osuszyła skórę na głowie, włosy by się mniej przetłuszczały i łatwiej byłoby je ułożyć. Co Wy na to? Robi się jeszcze coś takiego? Jest to w modzie czy się po prostu wygłupię?
Poradźcie coś proszę.
.
trwała w ciazy nie mozna....... bo farby juz sa inaczej tworzone niz kiedys a trwała jest szkodliwa.. -moje zdanie.

Przyszedł SMS mod ISIS zaraz pisze

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 13:08   #3956
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do szpitala i mam jutro rano przyjechać na ktg. Jutro bo czuję bardzo dobrze ruchy dziecka (swoją drogą chyba w końcu rozerwie mi tego brzucha), jakbym słabiej czuła czy coś mnie zaniepokoiło, to dzisiaj od razu.

Mąż kategorycznie odmówił współpracy w kwestii wywołania porodu. Powiedział, że nie może przez ten brzuch i nawet sutki mam jakieś nienaturalnie twarde i on nie może. Czuję się jeszcze bardziej beznadziejnie po jego uwagach - jak jakiś zmutanciały stwór.
Jak ostatnio byłam na szkole rodzenia, to położna radziła żeby w terminie tymi ręcznikowymi myjkami w kąpieli czy pod prysznicem piersi masować nawet do 15 min., a jak jakaś chce wywołać poród to wystaczy posiedzieć kilka razy dziennie po kilka minut z laktatorem, podobno lepiej niż kroplówka działa. Koleżanka próbowała, i jednego dnia laktator, a drugiego poród

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 13:09   #3957
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claire9 Pokaż wiadomość
Mrowak, no to mnie szczerze zdziwiłaś, bo jak już się skuszę na jakąś torbę z ALL to jakiś kwas musi się zadziać. A to wysyłają 2 tygodnie, a to nie ten kolor, a to coś odpada. I próbowałam już u różnych sprzedawców. Może nie mam szczęścia.
Zapodaj proszę linka do strony tej cud miód kobiety.
Hmm ja na setki swoich zakupów z ALL nigdy nie miałam żadnego kwasu.

Dziewczyny może pytanie głupie,ale skąd wy macie te suwaczki

Stary 2010-03-02, 13:14   #3958
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

SMS OD ISIS

" Ja sie czuje ok dzis zdjeli mi szwy, jutro prawdopodobnie do domu.
u Norbiego niestety bez zmian ma min. złozoną powazna wade serca że nawet najlepszy kardiolog w Polsce nie wie jak sie zabrać do operacji :-((
nadal leży na intensywnej no i czekamy co będzie dalej
nic innego zrobić nie możemy... niestety"

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

2 SMS OD ISIS

"a jak tam dziewczyny? rozpakowała sie któraś w między czasie?
megi jak tam?
Pozdrów Wszystkie dziewuszki w moim imieniu!"

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 13:14   #3959
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
SMS OD ISIS

" Ja sie czuje ok dzis zdjeli mi szwy, jutro prawdopodobnie do domu.
u Norbiego niestety bez zmian ma min. złozoną powazna wade serca że nawet najlepszy kardiolog w Polsce nie wie jak sie zabrać do operacji :-((
nadal leży na intensywnej no i czekamy co będzie dalej
nic innego zrobić nie możemy... niestety"
Boże...przecież muszą coś zrobić...

Stary 2010-03-02, 13:15   #3960
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
w ciazy jeszcze nic nie robilam,ale chyba nie wytrzymam:P

Ale ogolnie robilam tak ze kupowalam rozjasniacz- najtanszy bo najmocniejszy i tym rozjasniaczem cale wlosy i na to farba xxl palette mroźny blond.
A pozniej jak juz mialam takie jasne fajne to nieraz sama farbą , a za jakis czas sam rozjasniacz i na to plukanka....
Ja jestem kombinator straszny, w czarnych w 3 dni rozjasnilam sama bo fryzjer nie chcial do takich bialych, ale rozjasnialam tyle razy ze sie dziwie ze nie wypadly:P
Widzę, że masz podobne do mnie pomysły Też tak kiedyś zrobiłam. Po pół roku włosy zaczęły się kruszyć i trzeba je było obciąć ale zostały jasne. Teraz też mam ciemne i chciałam przefarbować na blond ale zostawiam to na czas po urodzeniu i to kilka miesięcy po. Tym razem zrobię to u fryzjera. Będziemy miały osłabione włosy (hormony) i tym razem mogą zejść z głowy.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości