![]() |
#901 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
no ja też, z artykułu wywnioskowałam że to jest ok, bo tam nic nie ma o tym, że tego nie można stosować, ale tu widzę, że dziewczyny mówią ze się jednak tego nie stosuje, więc oczywiście, że kupię takie bez. Och koleżanki, co my byśmy same biedne zrobiły.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zadomowienie
|
A Ty skąd dowiedziałaś się tego wszystkiego o pielęgnacji i wogóle? Jakieś poradniki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zadomowienie
|
Latkoo teraz na szybko sprawdzilam, te butelki ktore Carol chce kupic (ja tez planuje wlasnie te) sa BPA free. Przypominam firme Tommee Tippee
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
ja sie zalogowalam tu to nic nie wiedzialam, nawet co to jest laktator!!
pytalam sie dziewczyn, ludzie doradzaja, w sklepie tez na pewno czy w aptekach po prostu to jakos samo przychodzi, zobaczysz z czasem ![]() Ja nadal wszystkiego nie wiem, jestem ciemna w stosunku do tych niektorych kobiet ale takie czytanie i szukanie artykułów roznych o chorobach to nic dobrego bo zaczniesz wyszukiwac objawy u siebie i bedzie tragedia. Na spokojnie ja polecam stosowac sie do wszystkich zalecen lekarza, jak cos to spokojnie gina zapytaj powie ci na pewno ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- nie wszystkie, zwroccie uwage zeby bylo tak napisane wlasnie, bo niektore sa z BPA jeszcze w skladzie.
![]() |
#905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ale tu zawsze będe mogłą też was spytać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
zgadza sie, przy kupnie albo najlepiej zapytac wprost albo wlasnie szukac napisu
![]()
![]() |
#908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie przeraża was to, ile rzeczy, które teraz wsuwamy ze smakiem za kilka lat okaże się rakotwórczych i Bóg jeden wie jakich jeszcze???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zadomowienie
|
No i chyba dlatego wlasnie lepiej nie dac sie zwariowac. Prawda jest ze cywilizacja nie ma na nas dobrego wplywu i tak naprawde siedzac w domu i jedzac wychodowane przez siebie jedzenie dalej mozna cos zlapac bo zatruta moze byc woda, powietrze i nie widomo co jeszcze. A tak szczerze to te wszystkie koncerny co te rzeczy produkuja patrza na kase a nie na nasze zdrowie. Takie teraz czasy nastaly i nic nie zrobimy
Edytowane przez Kasia_Dublin Czas edycji: 2010-03-02 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Wtajemniczenie
|
Ja z kolei czytam za dużo i potem po nocach przez to nie spię
![]() Firma MAM tez ma buteleczki bez bisfenolu.
#911 |
Zakorzenienie
|
bardzo duzo firm ma butelki bez BPA, takze spokojnie
![]() Ja takich rzeczy nie czytam w ogole bo to zbedne zasmiecanie glowy jest. Ja pilam z butelek nie wiadomo jakich, lazilam po podworku, glaskalam psa, pozniej wkladalam paluszki do buźki,jadlam piasek i nie jednokrotnie wygladalam jak murzynek i co? Zyje, nie mam alergii, nie jestem na nic chora, waze wiecej niz powinnam ![]() ![]() Zabawki swiecace w nocy- w nocy dzidzia spi wystarczy mala lampka zgadza sie? to wlasnie o to chodzi zeby nie dac sie zwariowac ![]()
![]() |
#912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój kupuje sobie modele samochodzików i ściemnia że to dla dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
no dokladnie, ja mam kolezanka ktora sie tak strasznie dziwi ze ja nie kupuje karuzeli z pilotem i wszystkich takich super fajnych rzeczy,a przeciez mam dopiero 22 lata wiec powinny mi sie podobac. Ja nie mowie ze sie nie podobaja, podobnie nie jest to tez super problem piniezny bo gdybym chciala kupilabym to, pytanie tylko po co?
![]() |
#914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zadomowienie
|
takie maleństwo to przecież nie potrzebuje tego typu gadżetów. Potem będzie kłopot jak trochę podrośnie bo ciągle będzie: Mamaaaa, kup mi....!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | |
Zakorzenienie
|
Karolinko, tak jak Kasia Ci powiedziała Tommee Tippe którego butelki kupimy nie mają bisfenolu, ale powiem Wam, ze to znowu jakac nagonka, jak Ola była mała nikt nawet nie słyszał o tym i piła z przezroczystych butli i nic jej nie było. Przeginają. Dlatego ja się tak starsznie buntuje na te wszystkie wymysły na temat karmienia, pielęgnacji i odżywiania. Mam swój rozum i nie dam się ogłupić. Pępuszek dziecku tez bede spirytusem przemywać, tak jak będe używać sudocremu w razie potrzeby i innych rzeczy które podobno już nie zalecają.
A co do wiadomości, to ja kochana przy Oli też nic nie wiedziałam, samo wszystko przyszło, nic się nie martw poradzisz sobie. W razie czego służę pomocą ![]() A co do tej podusi, to słyszałam o neij dużo pozytywnych opinii więc wybrałaś dobrze ![]() ![]() Metropolitan piekny amarylis!! Ja mam 2 w domku, kwitną tez jak szalone, ale teraz maja przerwę. Mam tez z 6 orchidei, ale teraz śpią ![]() A powiedzcie mi jak jest u Was z ruchami maluchów?? Codziennie tak mocno czujecie, czy np w 1 dzień szaleją a potem spokój z 2-3 dni?? Mój 3 dzień jest spokojny, tzn rusza się, przekręca bardziej niż kopie, ale jest grzeczny.Pytam, bo juz zapomniałam jak to było z Olcią ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
moj mi juz spokoju nie daje a co do reszty ktora napisalas zgadzam sie z toba w 100%!!!!
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- ja tez tak mialam raz kopal 3 razy nie, za to odreagowywuje teraz chyba
![]() |
#918 |
Wtajemniczenie
|
Carol u mnie właśnie raz ruchy sa intensywniejsze, ale są też dni spokoju
![]()
#919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=R9rLvxSOZnw Nie ma to jak pomyslowa mama!!! Obysmy wszystkie takie byly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Wtajemniczenie
|
Ello mamuśki i nie mamuśki! Ja tak na chwilke bo zaraz pędzę dziobać obiadek. Dziś kopytka
![]() ![]() Wczoraj byłam u koleżanki, bo ona prowadzi sklep z odzieżą używana i wyobraźcie sobie ze wybrałam u niej całe 2 reklamówki ciuszków dla maluszka!!! Niektóre takie sliczne ze moglabym je oglądac i odlądać. Tak sie obkupiłam że chyba więcej nic nie będzie mi potrzeba. Za te 2 tobry zaplacilam jej.... 100 zl! fakt duzo mi dozucila za free ale gdzie bym tzle zaplacila_ nigdzie! jak znajde chwilke to powrzucam jakies fotki i obiecany brzus ![]() ![]() Carol co to za lady w avatarku hihihi
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-03-02 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#921 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasiu ale sie uśmiałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#922 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Wtajemniczenie
|
No to przed chwilą oberwałam chyba w sam pęcherz.Az myślałam,ze popuszczę z tego wszystkiego
![]()
![]() |
#924 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ruchów dziecka to ja mam tak samo, wczoraj np. był bardzo spokojny, tylko właśnie jakieś przekręcanie, a dziś już czuje że sobie szleje i kopniaczki mi sprzedaje. Ja też się zastanawiałam czy to normalne. Cytat:
![]() Cytat:
A tak po za tym to Ty mie miałaś leżeć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#925 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gosiu ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinko mamy takie samo podejście do wychowania ![]() Powiem Wam, ze jak byłam ostatnio u kuzynki, to jej 2 latek wymarudził, ze chce mydło!! I mu dała i on łaził z tym mydłem i był ryk jak chciała mu je zabrać.........ja bym mu pokazała i mydła by w żadnym wypadku nie dostał, dzieci tak się uczą wymuszania i wiedza, ze jak pomarudza to dostaną to czego chca, a to jest bardzo złe. Ale ja się nie wtrącam, to jej dzidziuś, ja mojemu na wiele takich nuemrów nie pozwolę. Buteleczki sa super, ja już innych nie chcę, kiedys nad aventem się zastanawiałam i dr brown's em, ale te sa najlepsze dla mnie. I ten cały zestawik super, bo już nawet kubka niekapka nie musisz kupowac, wszystko w jednym kompleciku.
![]() |
#926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ten zestaw naprawdę jest świetny, dziś miałam trochę czasu i poszukałam w internecie właśnie jakiś zestawów i powiem Ci że ten jednak jest chyba najlepszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację, nie można pozwolić małemu terroryście zeby nami rządził ![]() Cieszę się, ze przypadl Ci do gustu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Ja na pewno tez kupię takie bodziaki firmy Early Days: http://www.allegro.pl/item927275528_...11_wzorow.html http://www.allegro.pl/item931172151_..._3pac_new.html Pajacyki: http://www.allegro.pl/item939976521_..._0_3m3pac.html
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-03-02 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny
![]() kurcze niesamowicie się uśmiałam z tego pilota i klocka ![]() ![]() co do ruchów dziecka to ja jeszcze nie czuję ![]() ![]() od kilku dni mdłości omijają mnie szerokim łukiem no i poprawił mi się apetyt.wczoraj w pracy naszła mnie taka ochota na kluski śląskie,że nie było mowy o niczym innym i po pracy (czyli po północy) musieliśmy jechać na drugi koniec miasta do całodobowego po kluchy ![]() ![]() a jeśli chodzi o rozpieszczanie bobasa to ja też nie dam się zwariować.ale za to mój mąż stwierdził,że on koniecznie musi kupić stację meteorologiczną do pokoju dziecka z jakimś-tam wyświetlaczem żebyśmy wiedzieli czy bobas ma odpowiednią temperaturę w pokoju ![]() ![]() no i pomimo tego,że jestem dopiero w 14 tc to on już czyta instrukcję montażu fotelika samochodowego ![]() no to dziewuchy miłego dnia.ja lecę pod prysznic i do pracy,a Wy się nie przemęczajcie.buziole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Raczkowanie
|
acha cieszę się,że filmik Wam się spodobał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.