|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
a co trzeba wykozystac drugi dzien wolnego, wczoraj odpoczelam a dzis pracusiam :P
|
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
nie było mnie 2 godziny a Wy napisalyście 3 strony!!! <foch>
zaraz kończę prace i ide do ginka, usg mi pewnie nie zrobi ale oby dał zwolnienie, bo musze odpocząć... trzymajcie kciukasy żeby było ok |
|
|
|
#4444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już postanowiłam, że ja swojemu dziecku będę co rusz jakieś zabawy ruchowe podsuwała i zajęcia. Może dzięki temu będzie miało więcej zapału niż Mama, a przy tym może lepszy metabolizm? ![]() Cytat:
i ślady zostawia.Do porodu będę dojna krowa. Jak się zabieram za kucharzenie i zakupy, to gilgotek coraz więcej .Jeju jak ja bym chciała wiedzieć, czy to na pewno maluszek
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-03-02 o 16:52 |
||
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie mi po oliwce pryszcze na piersiach wyskakiwały
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcześniej bawiłam się innymi formami
Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-03-02 o 16:52 |
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam go. Mój mi co wieczór moje wyrośnięte 85 E smaruje- a rosną z tygodnia na tydzień. 3 tyg temu kupiłam o rozmiar za duży stanik i już mnie gniecie i ślady zostawia.Do porodu będę dojna krowa.[/QUOTE] Ja też będę jak dojna krowa mam 80F, więc wielkościowo tak samo jak Ty A powiedz jak ten krem?
|
|
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie
ja bez tego mam w ciazy problem z dekoldem w kropki a co dopiero po oliwceA wogole to przez skore mi juz naczynka przeswituja ola
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-02 o 16:54 |
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość, że rosną, mam jakieś żyły na nich to jeszcze sutki takie duże i ciemne
|
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja mam 163 i w tej chwili 76,5 kilo.Krem, cóż- ja na piersiach nigdy rozstępów nie miałam (zresztą na pozostałych częściach ciała mam przezroczyste- nie wiem co to czerwone rozstępy na szczęście ), bo ciągną w dół i nie widać w każdym razie, ale ładnie i szybko się wchłania. Do tego wydajny. A czy skuteczny- to się okaże za kilka tygodni, jak już zapomnę gdzie mój brzuch, bo mi piersi przesłonią
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czerwonych rozstępów też nigdy nie miałam, ale wczoraj zobaczyłam jeden, długości ok. 0,5 cm na prawej piersi i dlatego ten krem
|
|
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anuszka moje to samo
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-02 o 17:04 |
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
lilka ja mam 10.6, mi gin kazal brac witaminy i jesc buraczki ito i sprawdzic poziom, jesli bedzie spadalo wlaczymy zelazo papeteria nigdy nie mialam takiej hgb pyszne deserki i ladne mamusie
|
#4454 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie, a ja nie wiedzialam skad te chrostki na dekolcie. U mnie na dekolcie widac niebieskie zyly.
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Idę do sklepu, kupię sobie coś słodkiego i coś pikantnego na kolację
|
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mały głód się domaga ![]() sprawdzilam i ostatnim razem mialam 12,9 czyli troszke wzrosło Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-02 o 17:17 |
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
oj cos slodkiego tez bym zjadla. ide do szafki wafelkowo-ciasteczkowej
ola trzymam kciuki ja mam dwa czy trzy rozstepy na biodrze. nawet nie wiem kiedy mi sie zrobily i nie pamietam zeby byly czerwone. sa prawie niewidoczne i na szczescie cieniutkie my chyba juz mamy typy na imie dla synka: Filip (niestety nasz przyjaciel ma tak na imie a jest gejem i nam jakos tak sie dziwnie kojazy) lub Fabian
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-03-02 o 17:09 |
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Mi to na brzuchu nawet te żyły niebieskie teraz widac, szczególnie z jednej strony.Bylo widac na zdjeciu brzucha
ania moje też cieńkie ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Gdy już powstaną… Początkowo rozstępy wyglądają jak różowe lub fioletowe pręgi, z czasem jednak przybierają kolor perłowy lub białawy. Zwykle też nieco się zmniejszają. Trudno, niestety, całkowicie usunąć te nieestetyczne zmiany. Można je zmniejszyć, rozjaśnić i sprawić, by przybrały kolor otaczającego je naskórka. Wtedy staną się niemal niewidoczne (struktura skóry w tym miejscu będzie jednak inna). Kiedy rozstępy są jeszcze świeże, poddaj je terapii „kremowej” i sięgnij po specjalne kosmetyki przeznaczone do walki z już istniejącymi bliznami. Wiele z tych preparatów jednocześnie zapobiega powstawaniu kolejnych zmian. Mają one głównie działanie rozjaśniające, wygładzające i pobudzające powstawanie włókien kolagenu oraz elastyny. Preparaty te zawierają zwykle ekstrakty z dyni, bambusa czy alg morskich. Najlepsze rezultaty osiągniesz, wmasowując je w skórę codziennie przez kilka minut, rano i wieczorem. Jasne rozstępy, w drugiej fazie „rozwoju”, oprócz smarowania kremami wymagają profesjonalnej kuracji dermatologicznej i kosmetycznej. Taka terapia jest jednak dość długa i kosztowna. Zwykle potrzeba kilku, czasem kilkunastu zabiegów, aby blizny przestały być widoczne. Potem należy wykonywać tzw. zabiegi przypominające, które podtrzymają efekty kuracji. Tak gadacie o słodkim ze TŻ poleciał po draże ![]() ania tez mam taka szafke ale w niej to przewaznie pusto
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-02 o 17:15 |
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie ja dbam zeby dna nie bylo widac
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie przy tej szafce wieczny przeciąg
|
|
|
|
#4461 |
|
Rozeznanie
|
itakasia ja witaminy też jem już chyba drugie miesiąc, a ciągle mi spada, zaczęłam od 12.6 i już tyle mi spadło, masakra. Chociaż z drugiej strony się nie dziwię bo nie mam za bardzo apetytu, ale do końca ciąży jeszcze daleko więc muszę zacząć coś robić, bo nie chcę mieć anemii buuuuuuuuu
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
my na zmiane z mezem do niej kursujemy
no ale ja codziennie jak jade po pieczywo to robie zapas owocow i slodkosci
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
lilka, papeteria
no wlasnie ja przez 2 mies nie jadlam miesa. zobaczymy czy wyniki sie poprawia teraz
|
#4464 |
|
Rozeznanie
|
papeteria a jakie jesz mięso, bo ja to tylko z kurczaka toleruję jakoś nie przepadam za innym. Nie znoszę wątróbki, a ponoć w niej najwięcej żelaza jest.
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze miałam obsesję na punkcie swojego wyglądu i nigdy przenigdy żaden nie był czerwony ani różowy. Zresztą mam ich tak dużo na pupie i nogach, że pewnie nowych nie zauważę. Jedynie na brzuchu mimo nadwagi nie mam. Może tam je kiedyś dostrzegę.
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przewaznie schabowe lub piers z kurczaka, ale nie jem miecha codziennie, ale z dwa razy w tygodniu napewno.U mamy na niedzielnym obiedzie karczek lub udka. Ostatnio (chyba z rok nie jadłam) w niedziele golonko a wczoraj(pierwszy raz w ciazy) watróbka. Teraz patrze na wyniki z listopada i wtedy mialam 13,1 a to byl sam poczatek i tak sie miechem wtedy nie zajadalam.Takze chyba caly czas mam w normie niezaleznie ile tego miecha zjem. |
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie kurier nam przywiozl kolejny zakup dla dzidzi
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
he he mały "dresik"
|
|
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
tez widzialam ale jestem pozytywnie nastawiona az tak mnie nie przeraził oby tylko maluch szybko wyskoczył
|
|
|
|
#4470 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A deser owocowy czyj byl? Najpyszniejszynjak dla mnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i zaraz sie pochwale zakupami![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Wczorajsze zakupy pierwsze zdjecie i reszta to Ikea, jeszcze wanienke kupilam w Ikea zwykla z antyposlizgami tania byla w razie czego kupi sie inna i szkoda nie bedzie jak dzidzi nie bedzie pasowac lub nam Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-03-02 o 18:59 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

ide malego kapac, zrobic mu pazurki i siebie zrobic bo na 17 musimy byc cudo :P

i ślady zostawia.

ja bez tego mam w ciazy problem z dekoldem w kropki a co dopiero po oliwce

bo mały głód się domaga