|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zakupy na strawberrynet.com - kolorówka część IX
Pani odpisała
![]() Za pół miesiąca to ja sobie kliknę drugie na tru ![]() A teraz idę klikać to ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Któraś tu się chwaliła Parure Extreme ![]() Pomóżcie proszę z odcieniem. Zastanawiam się między 01 a 23. Mam jasną cerę - obecnie kończę EL Double Wear light najjaśniejszy. Oby nie był różowy. Ten 23 wydaje się naturalny niby.... Hmm ...
|
|
|
|
#2582 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z pompka jest Perfectionist i Idealist a z pipeta Night Repair. |
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;17569756]Przepraszam. Moja pomylka
Z pompka jest Perfectionist i Idealist a z pipeta Night Repair.[/QUOTE] Jamestown u Ciebie wszystko ok? martwie sie... |
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Dostała może już któraś z Was Biotherm różowy z topów?http://pl.strawberrynet.com/skincare.../40853/#DETAIL
Ciekawa jestem jak z jego świeżością Bo kliknęłam dwa z rozpędu. A do tego krem Decleor pod oczy, też z topów (powiedzcie, że jest dobry...? )Czyli będzie do tego kosmetyczka truskawkowa i Max Factor "powiększacz ust"
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Latisse i Lumigan mają ten sam skład, ale co z RapidLash? Też ma ten sam skład? Co najlepiej brać i czy Latisse lub RapidLash występują na Tru?
|
|
|
|
#2586 | |
|
Konto usunięte
|
U mnie dobrze, dziekuje
Cytat:
RapidLash to zupelnie inny produkt. |
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet dla mnie (używałam w lecie DW light 3, teraz parure 32) jest duuużo za ciemny i za pomarańczowy ![]() wiem, bo kiedyś z ciekawości wzięłam sobie próbkę z seph
|
|
#2588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;17570928]
Latisse i Lumigan to te same preparaty. Latisse jest nie do kupienia poza USA. RapidLash to zupelnie inny produkt.[/QUOTE] Wiem, że te same, sama to napisałam. Latisse można kupić w Polsce, w niektórych drogeriach, bez recepty, koszt ok. 400 zł Ktoś zna odpowiedź na moje pytanie? Czy Latisse lub RapidLash występują na Tru? |
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś Pani w Sephorze doradzała mi właśnie 02. Ale na tru nie ma... Może wybiorę się w najbliższym czasie do Sep. i potestuję Tak najbezpieczniej.Dostałam paczuszkę z perfumami bez laurki A w niej Dior dla Mężusia, baza Guerlain (8W02 - świeża czy nie bo coś datecalculator szwankuje), maseczka dr.Brandt z czarną zakrętką (kod 8094H - też nie wiem czy w miarę świeża)... ![]() A no i kremik gratisowy Lancome z 2005 r!!!!! ![]() Dziwi mnie tylko gdzie jest moja wcześniejsza paczusia perfumkowa.... Na stronie statusu zamówienia po długim leżakowaniu w Urzędzie niby wyleciała do mnie - ale ani widu ani słychu na razie, pewnie z laurką.... Nie wiem czy ich ochrzaniać za ten "gratis" przeterminowany... I po jakiemu?? Muszę po ang czy "panimają" po polsku? Baza jakaś taka twarda... Nie wiem czy się polubimy
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak ciezko wlaczyc Truskawke i samej zobaczyc czy jets tam RapidLash? Trzeba az post pisac, zeby ktos inny sprawdzil? Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków dopuscila Latisse tylko w Stanach i Kanadzie (kilka punktow LAtisse) narazie. Jesli ktos sprzedaje w Polsce to nielegalnie. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2010-03-02 o 15:47 |
|
|
|
|
#2594 |
|
Wtajemniczenie
|
przyleciały dziś moje dwójki diora
ale dzieć mnie znowu tak zaraził że nawet nie mam siły sie nimi pomalować ![]() wyglądają ładnie aczkolwiek napigmentowanie mnie nie oszałamia - także po drugiej paletce diorowej chyba się z diorem już nie pokochamy ![]() po ysl i diorze czas na eksperymentowanie z nową firmą ![]() co polecacie ( o cienie mi chodzi ![]() ??
|
|
#2595 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnio zachwycily mnie mineralne cienie Mac (takie okragle; polowe cienia mam szara a polowe fioletowa - fiolet troche zgaszony, ale szarosc jest cudowna). |
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;17576616]Nie poddawaj sie. Dior ma naprawde doskonala pigmentacje. Ja mam kilka nowych piatek Diora i nasycenie jest swietne.
Ostatnio zachwycily mnie mineralne cienie Mac (takie okragle; polowe cienia mam szara a polowe fioletowa - fiolet troche zgaszony, ale szarosc jest cudowna).[/QUOTE] podpisuję się pod diorem ![]() moje ulubione cienie, żadne mnie nie zachwyciły tak jak diorkowe, więc polecam więcej testów ![]() swoją drogą, to ja tu przyszłam się wyżalić baza rzęskowa Lancome chyba mnie uczula mam strasznie podrażnione spojówki i nie mam chyba na co innego zrzucić
|
|
#2597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja go właśnie w ten sposób nabyłam |
|
|
|
|
#2598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Efektu "chorej" nie zauwazyłam![]() Chętnie bym przetestowała jeszcze Parure Extreme ale narazie nie po drodze mi do stolicy ![]() Cytat:
![]() ![]() :pro si:![]()
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ona też z 2006? Czy jaką ma datę? Jak Cię podrażnia to trochę kicha..
|
|
|
#2600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podejrzewam, że to cień MAC lub krem pod oczy Biotherm
|
|
#2601 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;17576616]Nie poddawaj sie. Dior ma naprawde doskonala pigmentacje. Ja mam kilka nowych piatek Diora i nasycenie jest swietne.
Ostatnio zachwycily mnie mineralne cienie Mac (takie okragle; polowe cienia mam szara a polowe fioletowa - fiolet troche zgaszony, ale szarosc jest cudowna).[/QUOTE] no malnęłam sie tymi cieniami i sprawa wygląda tak że one są fatycznie cudne do takiego delikatnego makijażu - ostatnio nawet taki delikatny polubiłam - tylko wkurza mnie to że one nie dają się nawet warstwami zrobić naprawde mocne; teraz wyglądam bosko - mam wycieniowane oczy + walnęłam sobie kreche linerkiem + mega czerwony nochal i reszta twarzy schorowana bez niczego ( podkładu pydru itp ) Cytat:
![]() w takim razie sie nie poddam - może jeszcze kiedyś kupie jakąś piąteczke czu cuś ![]() do MAC`a sie przymierzam ( choć pigmenty mnie uczulają ) - ale jakoś nie mogę się zdecydować co kupić - za duży wybór
|
|
|
#2602 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;17579239]Ja uzywam praktycznie tylko wersji Iridescent i wszystkie sa mocno napigmentowane. Zawsze mam szarosci, fiolet bo lubie mocne kolory i wszystkie sa dobrze nasycone.[/QUOTE]
Potwierdzam, ze Iridescent są ładnie napigmentowane, ale właśnie to Iridescent przestało mi jakoś pasować i pozbyłam się Earth Reflectrion z wielkim bólem Dziewczyny potrzebuję na gwałt pomocy osoby z Warszawy
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/originalslikestyle/ Edytowane przez Mariola13 Czas edycji: 2010-03-02 o 19:09 Powód: poprawka pomyłki |
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Co do cieni, to u mnie numerem jeden są bezapelacyjnie Diorki
Robiłam x podejść do Chanel, ale zawsze były za jasne (nawet czarne), za słabo napigmentowane, taka mgiełka koloru, a nie kolor. Guerlain są fajne i niektóre lubię bardzo, ale w sumie pospolite ![]() MAC jest świetnie napigmentowany, pigmenty są boskie, ale przyznam się, że już mi się nie chce bawić z sypkimi cieniami (więc swoją odsypkową kolekcję puściłam w świat). Paletki mają fajne, ale rzadko faktycznie mi się podobają wszystkie kolory z paletki, więc zostawiłam jedną ulubioną ![]() YSL cieni nie miałam nigdy, więc nie wiem. Lancome też jakoś mi nie wpadły do kufra do tej pory
|
|
|
|
#2605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
i w sumie nic innego nowego do oczek nie próbowałam ostatnio
|
|
|
#2606 |
|
Raczkowanie
|
Ja też zawsze jestem rozczarowana pigmentacją Diora, chociaż kocham je za trwałość i pięknie opalizują. Ostatnio kolejny raz uległam cieniom Clarinsa. Poprawili coś w formule, bo jakość nieporównywalna z tą co jeszcze kilka lat temu. Mój najświeższy nabytek to Midnight Blue - na to jak połączenie matowej czerni z opalizującym granatem. Piękny!!! Cieszę się, że nie jestem jedyna w klubie cieniomaniaczek. Zachwyciły mnie też ostatnio cienie Bobbi Brown (tam też jest taki czarno-granatowy. Tylko cena w Douglasie nieprzyjemna, a na Truskawie jedynie stara wersja.
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chanel i Mac nie znam . Guerlain mi nie odpowiadają bo ślepia mi łzawią , a w Lancome swojego czasu tak się kochalam, że w swojej kosmetyczce miałam niemalże wszystko co potrzebne kobiecie tej marki. Cienie mają niezłe ale uważam, że paletka barw jak dla mnie nieco uboga i nie można ograniczyć się powiedzmy do 2, a ja nie lubię mieć za dużo . Od kilku lat lubuję się w pielęgnacji Estee Lauder ale są droższe więc do przeżycia. ale się rozpisałam...
|
|
|
|
|
#2608 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
guerlainem kiedyś malowałam klientkę ( bo sobie życzyła żeby malować ją jej cieniami) i sie namachałam jak głupia ( też przez słabe napigmentowanie) więc też nie kupowałam jeszcze - choć nie powiem - kuszą mnie ... Ysl to już wiecie że jestem maniaczka choć od cudnej limitowanej paletki która ma super pigmentację, poprzez dwójki które mają super ciemniejszy kolor a kiepskawy jasny, miłość nieco słabnie przy piątce ![]() ale jak tyko sie trafi w promo to wiem że będę brać dalej ![]() MACa muszę w końcu coś kupić ... Cytat:
ja jestem chora dziś dostałam dwójeczki i skoro już nic nie leci to od razu mnie rączki swedzą żeby szukać następnych cieni - nie wiem czemu, ja po prostu KOCHAM cienie - mogę mieć jeden puder, ale cieni tony ![]() i tak jestem niezła bo pozbyłam się prawie wszystkic cieni stila - oprócz paletki z różą reszta mi jakoś nie podchodzi i tak buszuję i myślę... coby tu sobie łyknąć ![]() ale ale przecież nowe kanapy stoją w pokoju obok nie mam za co Cytat:
|
|
|
#2609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek ja już jestem mniejsza maniaczka niż ze dwa lata temu i powoli zmniejszam kolekcję ![]() Zgadzam się, że Clarins super Miałam stare wersje paletek, mam nową (znaczy roczną i super O Midnight Blue nic nie wiem, ale czuję, że zaraz sprawdzę co to, bo czern z granatem wielbię ![]() Z Bobbi mam paletkę linerów i jestem zadowolona, bo fajnie się rozprowadzają i trzymają ![]() Cytat:
![]() A YSL-owe paletki limitowanki faktycznie fajne, ale wszystkie poleciały w świat, bo rzadko stosowałam ![]() Cytat:
![]() MACa kup, fajny jest Niektóre cienie mają naprawdę super, takie wielokolorowe (one się jakoś tam nazywają po macowemu ale zawsze zapominam
|
|||
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
znacie ten zapach
:ALLEGORIA PIVOINE MAGNIFICA ? fajny jest? miałam kiedyś pampelune i nie za bardzo: czułam się jakbym prysnęła się odświeżaczem do kibelka małż mi wiezie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

Nawet dla mnie (używałam w lecie DW light 3, teraz parure 32) jest duuużo za ciemny i za pomarańczowy 

a 02 faktycznie truposzkowaty 
Rzeczywiście jest super 

, a w Lancome swojego czasu tak się kochalam, że w swojej kosmetyczce miałam niemalże wszystko co potrzebne kobiecie tej marki. Cienie mają niezłe ale uważam, że paletka barw jak dla mnie nieco uboga i nie można ograniczyć się powiedzmy do 2, a ja nie lubię mieć za dużo
. Od kilku lat lubuję się w pielęgnacji Estee Lauder