|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lista weselnych kiczów
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do buziaka to damy sobie porządnego całusa nie wyobrażam sobie inaczej, np w policzek
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie kiczem jest:
1. śpiewanie "gorzko gorzko" świadkom 2. balony na klatkach schodowych, bramach itp 3. rzucanie ryżem w młodych (znajomej podczas tego zwyczaju ryż powpadał za sukienkę i później napęczniał )4. podziękowania dla rodziców 5. piosenka na pierwszy taniec (jak już tu tysiące razy pisano): "Wielka miłość" 6. beza w postaci panny młodej 7. państwo młodzi spaleni na solarium (nie ma to jak widok dwóch pomarańczy) 8. aha i zapomniałabym jeszcze o wrzuceniu zdjęć ze ślubu , wesela na n-k następnego dnia po uroczystości
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2010-01-18 o 13:38 |
|
|
|
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
Moja kiczowa lista:
1. balony wszelkiego koloru i kształtu 2. plastikowe książki dziękczynne da rodziców, ze zdjęciem pary młodej 3. wywiady przeprowadzane przez kamerzyste z gośćmi podczas zabawy weselnej, poza salą bankietową, podczas których padają pytania: jak się bawicie, powiedzcie coś parze młodej, złóżcie życzenia... 4. wyznania (jakże intymne...) pana młodego przed kamerą do panny młodej i na odwrót... czy oni nie wiedzą, że DVD z wesela ogląda co najmniej 80% rodziny...? 5. gołębie po wyjściu z kościoła... 6. mega mega sztuczna opalenizna panny młodej, a'la spalony kurczak 7. zespoły grające WYŁĄCZNIE z playbacku, a które ogłaszają się jako grające na żywo - żal 8. usilne nakładanie pannie młodej na jej misternie wykonaną fryzurkę czapki konduktora podczas tzw. pociągu po sali... 9. wszelkie aniołki, lizaki, kwiatki sztuczne :0 dawane jako prezenciki gościom 10. suknie ślubne z przezroczystym gorsetem, białe kozaczki do ślubu, tona makijażu na buzi panny młodej, metrowe szklane tipsy z brokatem i gołąbkami akrylowymi, przesada w ubiorze: wielki kwiat, piórka, milion falban i wszystko oklejone koronką wyszytą cekinami i perełkami 11. misie i lalki (moi rodzice mieli, ale chyba była taka moda wtedy?) na samochodzie, klasyka ![]() 12. bielizna widoczna spod sukni ślubnej 13. pan młody upijający się na własnym ślubie i biegający po sali w rozpiętej koszuli, bez krawata/musznika/fulara/itp. 14. zabawy weselne typu: potrzebne sa spodnie, kto najszybciej je dostanie przechodzi do następnego etapu, efekt: kilkuletni chłopcy ściągają spodnie i stoją w samych majktach, żeby tylko wujek przeszedł dae]lej w zabawie... tyczy się to także staników (na własne oczy widziałam, jak jedna z pań ściąga stanik, podaje go zawodnikowi, a potem go ponownie zakłada- każda czynność dzieje się przy stole weselnym, przy reszcie gości...) 15. panie (ciocie, babcie, czasem mamy), które na wesela proszą u fryzjera o sztywny kask na głowę, czyli fryzura tak natapirowana, tak postawiona żelami, piankami, szczotami, że mogłaby dosłownie stać na tych włosach lub bić głową w mur...
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie była zachwycona
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Czytajac te Wasze posty, mozna stwierdzic ze caly slub jak i wesele jest jednym wielkim kiczem/szopka ;]
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
czyli wychodzi na to, że na 99,9% wesel trafi się coś kiczowatego. Nawet jak PM ma wszystko zaplanowane i uzgodnione, za zawsze może coś poza planem wyskoczyć. a to ktoś bramę zrobi, a to orkiestra/dj z czymś wyskoczy, rodzice też miewają różne pomysły.
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
piszecie o różnych "kiczach", robicie listy , a ja pytam ile to kosztuje? balony? ptaki? długie limuzyny, solarki?? etc. Za tą kasę można by w podróż dookoła świata pojechać
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Moja lista
![]() ![]() 1.balony na bramie i na sali-no nie moge tego scierpiec brrrrrrrrrrrrrrrr 2.paskudnie ubrany samochod-czyli wiela kicha na masce ![]() 3.wszelkiego rodzaju maskkkkkotki na samochodzie 4.udawanie ze sie rodzina kocha nie wiadomo jak a widuja sie raz na rok ![]() 5.zastaw sie a postaw sie ![]() 6.bezguscie panny mlodej-co odbija sie na wszystkim ![]() 7.cyrk przy wychodzeniu z domu... chyba wole wesela amerykanskie niz nasze,tam robia co chca a u nas tradycja musi byc;/ Marzy mi sie wesele bez calego cyrku, z normalna muzyka i romantyczne ![]() w koncu to nasz dzien a nie calej rodzinyEdytowane przez Garadiela Czas edycji: 2010-02-01 o 00:39 |
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do gości, to zapraszasz ich, bo chcesz, żeby byli z wami w tym wyjątkowym dniu, UGASZCZASZ, więc jakby nie patrzeć - impreza jest także dla nich. Nie mowię, żeby wszystko dostosowywać pod gości, ale z drugiej strony po prostu wypada o nich pomyśleć. Ja i TŻ nie pijemy alkoholu, ale na weselu wódka będzie, bo po co mamy na jeden dzień wszystkich gości nagle umoralniać?
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ubiłabym ![]() no normalnie obiłabym facetowi japę i kazała wypier**** z mojego wesela ![]() Chyba by mnie młody z drużbą siłą trzymac musieli, zebym takiego debila po jajach nie skopała ![]() fajny wątek co prawda ostatnio na weselichu byłam z 2 lata temu, ale niektóre kicze nigdy nie wychodzą z modyDla mnie to: - przesada i dażenie do przepychu za wszelką cenę - suknia beza z nakićkanymi ciulami, bolerkami, falbankami, trenami i wszystkim naraz - panna młoda po mocnej solarze, z tipsami na 10 cm i jakimiś dziwacznymi pasemkami we włosach o wyglądzie blachary, co złapała frajera na męża - disco polo (ze 2-3 kawałki wytrzymam, potem mogę zacząć gryźć - ciężarne w welonach, wiankach... no comments ![]() - gorzko-gorzko dla starszych - żenujące i upokarzające zabawy oczepinowe - no i oczywiście styl "zastaw się a postaw się" u gości - kreacje panienek z wesel, to istny kicz, aż oczy bolą ![]() W ogóle nie lubie chodzić na wesela - nie leżą mi te kiczowato-biesiadne klimaty
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-02-01 o 16:27 |
|
|
|
|
|
#284 |
|
Przyczajenie
|
zaryzykuję stwierdzenie, że ja nie będę miała nic kiczowatego - sama prostota, żadnych dekoracji na aucie, w ogóle żadnych gadżetów, butów z czubkiem i paseczkiem, związanych kieliszków, balonów.... przyjęcie to uroczysty obiad dla najbliższych, bez specjalnych "ślubnych" dekoracji, tort bez figurek, no może tylko wino musujące zamiast szampana, ale za to dobre
sami też ubrani będziemy elegancko, ale prosto. w ogóle żadnych sztuczności, nawet błogosławieństwa nie będzie... a, i muzykę dobrałam sama, a wśród utworów nie ma "windą do nieba". ale zdobyć się na taki ślub to można chyba tylko przy drugim podejściu , za pierwszym razem było typowe polskie wesele...
|
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
1. Dla mnie strasznie obciachowe są limuzyny, które nie mieszczą się w wąskich uliczkach osiedlowych
2. Tandetny wygląd panny młodej - czyli suknia beza, pomarańczowa twarz, brokatowe tipsy na 3 cm 3. Żenujące zabawy weselne typu macanie po kolanach, tańczenie na krześle.... 4. Obciachowe oczepiny, patrz punkt wyżej. 5. Nagrane sesje ślubne, które w większości przypadków wygladaja strasznie sztucznie i nienaturalnie, a do tego discopolowe piosenki. 6. Ostatnimi czasy spotkałam się także z tym, że jeżeli jedno z rodziców państwa młodych nie żyje to wybieraja się oni z kamerzysta na cmentarz i składają bukiety. Niestety widziałam płytę z takiego wesela i byłam zszokowana, bo uważam, ze było to pod publiczkę "tak żeby ładnie było" 7. Pokazy fajerwerków - niby ok, ale jak dla mnie jest to pokazanie wszystkim a co? nie stać nas?" 8. Na koniec wpisze wypożyczanie fontanny z czekoladą. |
|
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żenada.
|
|
|
#287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja się przyznam, że jako łasuch i wielbicielka domówek-posiadówek zastanawiam się nawet nad zakupem takiej małej, domowej fontanny czekoladowej
|
|
|
#288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do fontanny to w moich stronach teraz jest to strasznie modne i na co drugim weselu fontanna się pojawia. To samo tyczy się pokazów fajerwerków - jak są wakacje to w każdą sobotę słychać wybuchy fajerwerków przed godz. 22.00. Wg mnie cos jest fajne, gdy nie jest zbyt spospoliciałe, bo teraz wśród znajomych są mniej więcej takie rozmowy: "Skarbie musimy mieć na weselu fontannę bo wiesz, sąsiadka miała a ja gorsza będę?" |
|
|
|
|
|
#289 |
|
Przyczajenie
|
Dorzuce coś od siebie, choć zaznacze, że to osobiste wrażenia:
Stanowcze nie dla: -etykiet ze zdjęciem młodych przyklejonych na butelce -kotyliony -ogromne złote obrączki na samochodzie -balon strzelający nad młodymi podczas pierwszego tańca - wypadają baloniki, konfetti i jeszcze inne dzikie węże i mamy jeden wielki bałagan -suknie na których jest wszystko: drapowanie, plisy, szyfon, fałdki kokardki + parasolka rekawiczki diadem i mamy efekt "Wies tańczy i spiewa" ![]() Mniej wiecej tyle
|
|
#290 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiedziałam co o tym myślę, bo przecież to totalna głupota, paranoja, pokazówka w stylu "zobaczcie jaki ze mnie dobry syn" Na szczęście dało to młodym trochę do myslenia i ostatecznie zdjęć na cmentarzu nie było! uff! ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
A my mamy już tego serdecznie dość! Moja siostra też nie cierpi takich typowych wesel, ciągle mnie wspiera i docina rodzicom tekstami w stylu "wieś się bawi" (nie obrażając nikogo ze wsi sama mieszkam ) Ale oczywiście nie uważam że duże wesela są kiczowate, ilość gości nie ma znaczenia, na każdym weselu może być coś obciachowego niestety
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
O matko... Mój i TŻ-a tata też nie żyje. Na pewno po ślubie pójdziemy na cmentarz ale na miłość Boską SAMI... nie wyobrażam sobie tam kamerzysty... To tak jak kiedyś była moda na robienie zdjęć ludziom w trumnie...
|
|
|
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
Tego chyba jeszcze nie było:
OCHRONNA FOLIA NA OBRUSACH! No makabra! Byłam na weselu gdzie najwidoczniej komuś było szkoda obrusów, no i była folia. Wyobrażacie sobie coś takiego u siebie?
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to avek masz bossski
|
|
|
#294 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poroniony pomysł
|
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;17589901]Nie mogę sobie tego wyobrazić... Panna młoda chciała iść na cmentarz w sukni ślubnej czy "po cywilnemu"? I za nimi świadkowie?
Poroniony pomysł [/QUOTE]Jakby nie było można iść dzień wcześniej/dzień po, albo w dniu ślubu z samego rana, przed wszystkimi przygotowaniami... Ja nigdy nie słyszałam o takim zwyczaju, dopóki gdzieś u kogoś nie oglądałam zdjęć Ślub, wesele, pięknie ładnie a nagle myślę, gdzie oni stoją? Wpatruje się w zdjęcie a tam groby
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sesję na cmentarzu uznałabym tylko w jednym przypadku - stylizowaną na starodawny romantyzm, na mrocznym ślubie wielbicieli gotyku i mroku...
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
A ja kojarzę takie zdjęcia przy grobie na ... jednej aukcji sukni na Allegro
Żeby było śmieszniej (straszniej) to sukni wcale wyraźniej na takim ujęciu nie było widać... Poza tym uważam, że każdy w tej kwestii robi jak uważa - jak chce z kamerą to niech idzie z kamerą. Zwłaszcza jeśli kamerzysta ma zacięcie na prawdziwy reportaż (w końcu tak się określa i filmy i zdjęcia z imprez), a nie sztuczny, cukierkowy melodramat. Ale z tego co piszecie, to w takiej sytuacji melodramat w różowe kropki rządzi ![]() A jeszcze jedno - pisałyście o aniołkach potworkach i kiczowatych księgach na podziękowanie - powiem szczerze, że na szczęście na żadnym weselu nie spotkałam się z czymś takim, ale ostatnio na Allegro ciągle mnie w oczy kolą. I właśnie tutaj do tematyki cmentarnej pasują ![]() Dla wizualnej ozdoby wątku, proszę Was bardzo - rozkoszujcie oczęta: |
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#299 |
|
Przyczajenie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;17589901]Nie mogę sobie tego wyobrazić... Panna młoda chciała iść na cmentarz w sukni ślubnej czy "po cywilnemu"? I za nimi świadkowie?
Poroniony pomysł [/QUOTE]Oczywiście że w sukni ślubnej! Efektownie musi być!
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
temat rzeka
Podobnie jak to ma się do kumunii , niefajne gadżety plastikowe . Sztuczność w dekoracji, dużo by mówić. I za ciemna opalenizna pary , uważam że kiepsko to wygląda. Kicz to może nie jest ale fatalnie wyglądają czasem "reportaże" "kamerzystów" począwszy od nieodpowiedniego oświetlenia, np potrafią wziąć halogeny ze sobą , po napastowanie biednych gości , którzy naprawdę nie chcą brać udziału w dziwnych wywiadach Edytowane przez niezapomniane Czas edycji: 2010-04-01 o 03:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

? Jak dla mnie to strasznie sztuczne.

nie wyobrażam sobie inaczej, np w policzek
)
68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57
Nie była zachwycona

w koncu to nasz dzien a nie calej rodziny

Wyobrażacie sobie coś takiego u siebie?