| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-03-02, 20:46 | #961 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Bon Temps 
				 | 

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

| 
|     | 
|  2010-03-02, 20:47 | #962 | 
| never say no to panda | 

aj, jeszcze taka myśl mi po głowie chodzą, się podzielę: (i to w sumie głównie skierowane do Góry, bo Perfumowe Wizażanki chyba to też zauważyły) największe problemy do tej pory byly z Organizatorkami, które robiły "masowe" zakupy czyli akurat pewne restrykcje odnośnie droższych zakupów powinny / mogą (mają uzasadnienie) być wprowadzone (zaoliwkowanie) ale chyba nam się nie zdarzyły jakieś większe problemy przy tych małych zakupach - 1-2 flachonów, więc tutaj raczej jesteśmy bezpieczni  dla takowej Organizatorki nie potrzeba żadnych specjalnych statusów "Oliwkowa Organizatorka", bo to taka bardziej Organizatorka "z doskoku" będzie (masło maślane, ale mam nadzieję, że rozumiecie) jedynym problemem byłoby to, że ktoś odgórnie musiałby czuwać nad ilością i kwotą rozbieranych flachonów przez Organizatorki "z doskoku" (a ja już nie mam serca obciążać Blue, bo to Blue nam króluje na podforum) inna sprawa to osoby, o których wspomniała Polly - Ktośka wpada, rozlewa flachon i wypada - ja bym jednak była za tym, żeby takowa Ktosia trochę pobyła na Wizażu, może też poodlewkowała z innymi, bardziej doświadczonymi, a dopiero potem sama dosiadała do rozlewania flachonika ale to już temat na zupełnie inną dyskusję aj, miejmy litość dla naszej Blue, została tak samo jak i my zaskoczona tymi zmianami (reformami?), nie jest niczemu winna i wie tyle, co i każda z nas poczekajmy spokojnie, aż Góra (ta najgórniejsza) wypowie się w tej sprawie oficjalnie (bo jednak perfumy to trochę inna bajka, niż inne kosmetyki na kosmetykach i modzie zamawia się pakę ciuchów / mazideł, rozdziela każdej wedle zamówienia i już natomiast na perfumach dochodzi kwestia rozlewania - a nikt za bardzo nie chce rozlewać nieswoich flachonów to już taka specyfika Perfumowego) *edit - matko bosko, chaos w mojej wypowiedzi, ale boli mnie łeb i ząb, więc trochę się uwsteczniłam mentalnie 
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-03-02 o 20:51 | 
|     | 
|  2010-03-02, 20:48 | #963 | |
| ʞɐɯǝuɐ Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: powązki 
				 | 

Cytat: 
   Tylko z jakiej przyczyny te moderatorskie uprawnienia dla organizatorek, niech to ktoś wyjaśni, proszę. 
				__________________ "This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR | |
|     | 
|  2010-03-02, 20:50 | #964 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Cytat: 
 Ty akurat rozbierasz i charytatywnie i różne dziwactwa  Ale też kiedyś się nasycisz .... Z drugą częścią Twojej wypowiedzi zgadzam się słowo w słowo. To ja też chcę na listę organizatorek. Tak zebym mogła raz na jakiś czas rozebrać flaszkę taką na jaką mam ochotę. Chcę być ''od czasu do czasu''  Cytat: 
 a co z resztą? z moimi chciejstwami na przykład? Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 chyba żeby stworzyć listę organizarorek do zakupu zagranicznego, bez limitu kasy i one byłyby oliwkowe, a reszta moze np jeden czy dwa flakony na miesiąc rozbroić..jakos tak   Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2010-03-02 o 20:52 | |||||
|     | 
|  2010-03-02, 20:51 | #965 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Łódź 
				 | 

Cytat: 
  z lekka się zdziwiłam   | |
|     | 
|  2010-03-02, 20:52 | #966 | 
| Zakorzenienie | 

mam wielką nadzieję, że przejdą też pojedyńcze zakupy osób niezaoliwoonych..tak by każdy miał szansę i by forum nadal tętniło życiem..a nie bylo tak, że będą tylko zamawiane zapachy Organizatorek, a szaraczki i ich wielkie chęci zostaną tylko w strefie marzeń. CBR, na prezydenta   
				__________________ Dyskretnej troski trzeba mi.. Edytowane przez et-ka Czas edycji: 2010-03-02 o 20:54 | 
|     | 
|  2010-03-02, 20:52 | #967 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  I w sumie początkująca na perfumach jestem, choć mam baterię pięknych odleweczek, za co dziewczynom pięknie dziękuję. | ||
|     | 
|  2010-03-02, 20:52 | #968 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Bon Temps 
				 | 

Ja jestem ciekawa co w końcu z tego wynikinie ...   Wiadomo coś, kiedy zostaną podjęte jakieś decyzje? | 
|     | 
|  2010-03-02, 20:53 | #969 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

łooo, ale się zmiany szykują Ja mam pytanie z innej beczki, ale dotyczące nowych - oliwkowych. Czy takie osoby będą miały tak jak moderatorzy wgląd do prywatnych galerii, profili i wszystkiego co można "chronić" przed niechcianymi userami, a do czego dostęp mają teraz tylko moderatorzy i przyjaciele? 
				__________________ | 
|     | 
|  2010-03-02, 20:55 | #970 | |
| grozi wypollizowaniem Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

ktoś musi zaapelować do góry zeby 1-2 flaszek mozna bylo rozebrac nie będąc oliwą   a do większych zakupów oliwkowanie moze i ma sens  ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat: 
 juz padło ze będą mies dostęp do IP..więc...   
				__________________ Fotografia dziecięca i nie tylko   | |
|     | 
|  2010-03-02, 20:58 | #971 | 
				 | 

ale to wcale nie jest jednoznaczne. Ipik ipikiem, a zdjęcia w prywatnych galeriach czy wpisy w profilach to zupełnie coś innego. Chyba, że nie ma możliwości rozdzielenia "pakietu" moderatorskiego. Choć myślę, że powinna być skoro można oliwkowym wyłączyć opcje przyznawania punktów i banów, to powinna być możliwość wyłączenia im wglądu do prywatnych profili (co jest im do niczego niepotrzebne) 
				__________________ Edytowane przez irkax Czas edycji: 2010-03-02 o 20:59 | 
|     | 
|  2010-03-02, 20:58 | #972 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Cytat: 
   Zgadzam się z każdym słowem Twoim  Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2010-03-02, 21:02 | #973 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

pozwolilam sobie napisac wiadomosc do Szefowej (mam nadzieje, ze perfumowe modki nie wezmą to za wtracanie się  ), aby przyjrzala się temu problemowi. Perfumy to forum bardzo specyficzne, mniej przypomina sklep niz Ciuchowe czy Mineralne. mimo, ze nie bawię sie w organizowanie, smutno robi mi sie na mysl, ze fajne zakupy mnie ominą, bo ktoras wizazanka bedzie zbyt swieza, aby przejsc selekcje   Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2010-03-02 o 21:05 | 
|     | 
|  2010-03-02, 21:04 | #974 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Cytat: 
  edit: Jak już się odezwałam to napiszę, że też nie wiem po co Organizatorkom wgląd do IP i funkcja prawie moderatora. Brałam udział w wielu zamówieniach na Modowym i wystarczyła tylko lista sprawdzonych i zaufanych Organizatorek, nie było żadnych problemów. Jeśli czas na reorganizację to moim zdaniem wystarczyłaby tylko zmiana koloru nazwy użytkownika. Edytowane przez Lili99 Czas edycji: 2010-03-02 o 21:11 | |
|     | 
|  2010-03-02, 21:04 | #975 | |
| never say no to panda | 

Cytat: 

__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] | |
|     | 
|  2010-03-02, 21:05 | #976 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................ 
				 | 

Cytat: 
 - wszystko jak moderatorki poza prawem wlepiania punktów karnych. tak napisał: Cytat: 

__________________  | ||
|     | 
|  2010-03-02, 21:08 | #977 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-03-02, 21:10 | #978 | |
| skacze bryka i wiruje ... Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: 3miasto 
				 | 

Cytat: 

__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony Edytowane przez Dominkab Czas edycji: 2010-03-02 o 21:12 | |
|     | 
|  2010-03-02, 21:11 | #979 | |
				 | 

Cytat: 
  Czytałam to, ale jakoś miałam nadzieję, że jednak prywatne profile zostaną prywatnymi profilami. apel do Złosia - Złosiu czy to tak musi być? (jeśli faktycznie jest tak jak nam się wydaje). Nie bardzo widzę powód/uzasadnienie do tego. Rozumiem, że moderatorzy mają dostęp do naszych profili, ale żeby organizatorzy zakupów? 
				__________________ | |
|     | 
|  2010-03-02, 21:12 | #980 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Cytat: 
  czesto rozbiorka malych ilosci flakonow spowodowana jest wzgledami finansowymi, a nie tym, ze ktos nie jest w stanie udzwignac ciezaru "akcji"... 
				__________________ sure. fine. whatever. | |
|     | 
|  2010-03-02, 21:14 | #981 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-06 
				 | 

Cytat: 
 Zgadzam się z Polly! Myślę, że 1-2 flaszki mogą rozbierać "nieoliwkowe osoby"  A jeśli nie.. to co ja zrobię, jak od czasu do czasu mam ochotę coś rozebrać?   
				__________________ | |
|     | 
|  2010-03-02, 21:15 | #982 | 
| Raczkowanie | 

czy ja dobrze czytam czy tylko oliwkowe dziewczyny beda mogly organizowac rozbiorki? Jest to bardzo nie w porzadku, poniewaz przeciez niecodziennie sie rozbiera zapachy (mam na mysli jedna osoba) poza tym sa przeciez takie rozlegle gusta, ze ja sie nigdy moge nie doczekac moich flaszek, kompletnie mi sie to nie podoba i ja jestem przeciw. Duzo zamawiam i na perfumowym i na zakupowym ciuchowym i chcialam sama zaczac juz dzialac na perfumowym bo marzy mi sie midnight poison diora i aniołek znowu ale widze tu cos nieciekawie sie robi... :/    
				__________________ Kochane zmieniam nick na poison0123  https://wizaz.pl/forum/member.php?u=630022 Prosze abyscie pisaly do mnie prywatne wiadomosci na konto poison0123 powyzszy link jest do tego konta.   | 
|     | 
|  2010-03-02, 21:18 | #983 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Cytat: 
 Zlosiu, przylaczam sie do stanowiska Irax - nie wiedze powodu, dla ktorego organizator zakupow mialby dostep do mojego prywatnego profilu. | |
|     | 
|  2010-03-02, 21:20 | #984 | |
| skacze bryka i wiruje ... Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: 3miasto 
				 | 

Cytat: 

__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony | |
|     | 
|  2010-03-02, 21:20 | #985 | |
| rude jest piękne:) Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: nad jeziorem 
				 | 

Cytat: 
 ja tez nie widze powodu i przylaczam sie do stanowiska Irkax i Coco 
				__________________ Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga  nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW  | |
|     | 
|  2010-03-02, 21:23 | #986 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Cytat: 
  Ja w ostatnim rzucie zamówiłam chyba tonę atomków, żeby wystarczyły mi na kilka rozbiórek, a tu takie zmiany. Co do tematu ograniczenia liczby rozbieranych flakonów, to nie wiem jak inne dziewczyny, ale osobiście, jeśli wyciągam cały ten majdan: atomki, rękawiczki, koperty, bąble itd. to wolę za jednym zamachem rozpiskiać kilka flachonów. Sporo dziewczyn zamawia też po kilka odlewek jednocześnie, które lecą potem w jednej kopercie. Edytowane przez Lili99 Czas edycji: 2010-03-02 o 21:24 | |
|     | 
|  2010-03-02, 21:24 | #987 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

Dokładnie, zgadzam się z dziewczynami wyżej - dobrym pomysłem byłaby Oliwkowa Organizatorka na wielkie zakupy, ale przecież jak niektóre z nas rozbierają mało buteleczek i nie przekracza to np. 5 w miesiącu to po co olwikowy kolor i status Organizatorki.. Z tego co widzę to 90% jest przeciwna nowym zmianom, ale chyba od nas to nie zależy niestety.. 
				__________________ Nowy wątek perfumeryjny (wymienię perfumy Chopard Happy Spirit Bouquet D'Amour + Venezia Laura Biagiotti): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1155971   Specjalistka ds. wymarzonych wakacji   | 
|     | 
|  2010-03-02, 21:28 | #988 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-06 
				 | 

Mam nadzieję, że niebawem wszystko się wyjaśni, bo spać nie będę mogła...   
				__________________ | 
|     | 
|  2010-03-02, 21:32 | #989 | |
				 | 

Cytat: 
  Nie wiem, poczekajmy z tym na Złosia. 
				__________________ | |
|     | 
|  2010-03-02, 21:32 | #990 | |
| ʞɐɯǝuɐ Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: powązki 
				 | 

Cytat: 

__________________ "This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.