|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Dzien dobry,
u nas powrót zimy. Śniegu napadalo i mroz jest |
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
o nieeeeee, niech już przyjdzie wiosna
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas narazie piękna pogoda...Ty mnie nie strasz ![]() dzień dobry |
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też
Dzień dobry mimo wszystko
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
witam
A u mnie świeci słońce i pada śnieżek ale taki lajtowy
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
To ja w takim razie wypijam kawę i spadam na spacer. Może zdążę przed powrotem zimy! Umówiłam się z koleżanką z liceum
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
E nie idę. Najpierw jeszcze zbiorę kawę bo znowu mnie obrabują
![]() ![]()
|
#4689 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihi dobre ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Fajne są takie zakpy dla dzieci Ja obkupiłam chłopaków dod tego stopnia żę szafa mi sięnie domyka ale powiedziałam STOP teraz muszę uzupełnić moją szafę ![]() Cytat:
miech sobie każdy mówi co chce po mnie to i tak spływa ![]() Najbardziej mnie jednak denerwuje MODA, to a to jest modne i muszę to mieć g... prawda modne jest to co wygodne ![]() U Nas też. Rano mróz, śnieg ale na szczęście już się ociepla i śnieg topnieje
Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2010-03-03 o 10:00 |
|||
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Ale, że gdzie nie idziesz bo się pogubiłam
idę po kawę i ciacho
|
|
|
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
monix znalazłaś mnie
U Nas nocka średnia. Czuję się ok czyli średnio wyspana ![]() Raczej na spacer śmigać dzisiaj nie będziemy bo chłopcy zasmarkani a na dworze wcale za ciepło nie jest. Nie chcę żeby im się pogorszyło.
|
|
#4692 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
U nas nocka straszna, Nikoś miał 39,5* dałam szybko czopek i godzinę czekałam a to wcale nie schodzi temp., dopiero po półtorej godz zaczął się pocić i temp. zaczęła spadać. O 5rano już nie miał temp. więc go położyłam spać i spał do 9tej, teraz ma trochę ciepłą głowę zaraz mu zmierzę. Idziemy do pediatry po południu prywatnie bo u nas na wiosce tylko zwykły lekarz, ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- tylko najgorsze to że strasznie szybko rośnie ta temp., chwilę ma 37* i za pół godz już 39* wczoraj to go nawet do wanny wrzuciliśmy drugi raz o 12stej w nocy żeby go schłodzić trochę i zbiliśmy pięć kresek, ubrałam w świeże ciuszki bo z tamtych to mozna było wykręcać pot takie mokre. Nikoś bardzo dużo pije i cyca i i łyżeczką, siedzi teraz krasnalek ubrany w szlafroczek
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
sandra - biedny Nikoś
|
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
tak,tak.. u mnie też powrót zimy alkamor tylko 19% odciągają? a z tego co ja się orientuje to na zus też odciągają ![]() monix mi to wygląda niegroźnie kup maść z wit. A i na pewno zejdzie cassie te zdjęcie po prawej to po ciąży?
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
czoornoo - ja pisałam o standardzie umowy zlecenia.A o ZUS to się musisz dowiedzieć bo jak ja pracowałam na umowę zlecenie to ZUS w sensie chorobowe (dobrowolne) odtrącali ale dopiero po ustawowych 180 dniach przepracowanych
|
|
|
|
#4696 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie nic więc ej tylko gorączka. Trzydniówkę już miał Nikoś jak miał 6miesięcy.
|
#4697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
idź z nim do lekarza
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
sandra - śliczny
ja takich bajerów nie kupuje Kubkowi bo ten łobuz zaraz ściąga...a to trzydniówka tylko raz może być ?? bo ja nie wiem może zęby ?? ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- czoornoo - no z tego co ja wiem to nawet jeżeli na umowie zleceniu chcesz się ubezpieczyć to prawo do tego nabywasz dopiero po 180 dniach pracy....a nie jak w przypadku etatu po 30 dniach...także nie wiem...bo tak standardowo to tak jak pisałam 19% zresztą paski powinni wam dawać.A Ty wolne dzisiaj masz
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Sandra biedny Nikoś
Filip kiedyś też miał gorączkę, wieczorem lekką, w nocy się obudził i spać nie chciał, cały mokry był i rozpalony, dałam mu panadol i zasnął, rano gorączki już nie miał ale do dziś nie wiem z czego ta gorączka a już miałam iść do lekarza jakby się znowu podniosła
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie nie wiem czy może być tylko raz, zapytam się dzisiaj pediatry i Wam napisze.
A ten szlafrok to kupiła mu moja mama w lumpeksie za 15zł jeszcze z metką, wyprałam tylko i jest świetny. Ciężko byłoby mi Nikosia utrzymać bez ruchu w owiniętym kocu a tutaj się wierci i jest mu cieplutko.
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
no ja to wolę założyć np. dwie warstwy ubrań chociaż na szczęście Kuba chory to był w sumie raz
|
|
|
|
#4703 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Sandra mam nadzieję, że u Was lepiej U nas się pogorszyło. Ola nie przyjmuje juz mleka. Normalnie siedze i rycze. NIe wiem juz co zrobić bo lekarze to mi nie pomagają. Jedynie co to dzwoniłam do rodzinnej i dała skierowanie na morfologie. Jutro ide na pobieranie krwi. Jak będzie źle to chyba szpital nas czeka. Cały czas gugluje i szukam jakiejs rady. Jedyne co wymóżdżyłam to: w styczniu było ok z wagą jak była na bebiko, przeszłam na nan 3 bo niby treściwsze od bebiko 2 i chyba tego nan nie przyswaja. A od 3 do 6 mies piła nan, potem przeszlam na bebico, bo nan2 nie chciała pić. Karmie Olę na siłe. Ona ryczy i ja ryczę. Może szpital będzie dobrym rozwiązaniem..... |
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może spróbuj przejść z powrotem na bebiko ![]() spadam do pracy
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku Tun1a nie wiem co Ci doradzić.Wyobrażam sobie co czujesz a nie możesz kupić jej Bebiko ?? Ola kompletnie nic nie chce jeść ?? banana czegokolwiek ??---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- a nie możesz iść do innego lekarza ?? znaczy się pediatry ?? |
|
|
|
|
#4706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Banana nie moge jej dać bo to jest owoc, a owoc (kwas) na pusty żołądek powoduje pawia. Dałam jej dzisiaj kleik (wlałam w nią, unieruchamiając ręce i nogi |
|
|
|
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
Biedna Oleńka
![]() Trzymajcie się i Tun1a nie załamuj się musisz być silna Nikoś ma 37,4* teraz śpi ale strasznie mi marudzi. Przyjechała do mnie mama bo sama bym nie dała rady, a przed chwilą taki mnie skurcz brzucha złapał że myślałam że się zaraz poryczę i szybko na kibelek, może to jakaś jelitówka mogę wziąć stoperan jak karmie? Za godzinę muszę jechać do lekarza?
|
#4708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem, że to co jest teraz to jest wynik wirusa i ząbkowania. Ale utrata wagi to juz jest jakis dłuzszy proces, który trzeba powstrzymać. Tylko cholera wie co powstrzymywać.
No na początku zmienie mleko i przestanę ryczeć. Taki mam plan ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
że nie idę dopóki kawy na wyspie nie zbiorę
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Spotkałam się z koleżanką. Po prostu jestem zaszokowana tym jak ją potraktowali w szpitalu (przyjaznym matce i dziecku oraz ma dobre wyniki w akcji rodzić po ludzku). Sluchajcie, przyjechała do szpitala bo miała podejrzenie obumarłej ciąży. Baba się pyta o co chodzi i który tydzień, koleżanka powiedziała że nie ma bicia serca a tydzień 10. A ta ****ziocha do niej z tekstem: no to co ja mam pani cesarkę może zrobić? Po prostu szok jakie chamstwo i brak kultury!
|
|
#4710 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja po kakao i czekoladzie mam rozwolnienie ja biorę w pół szklanki wody łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuszczamCytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

o nieeeeee, niech już przyjdzie wiosna

czy jak faceci czesto mowia "moja baba" na zone
w domu to moja kochana zonka a przy kumplach baba, zeby sie popisac nie wiadomo czym....
niech juz mi nikt nic nie pokazuje i nie przynosi
Ja obkupiłam chłopaków dod tego stopnia żę szafa mi sięnie domyka
aż mnie telepie

może zęby ??
a nie możesz kupić jej Bebiko ?? Ola kompletnie nic nie chce jeść ?? banana czegokolwiek ??