|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
no i ja sie zegnam bo seksowna koszulka zadzialala i TZ juz mnie przywoluje do lozka
|
|
#4472 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
magi ciesze sie, ze wyniki wzorowe
Kciuki bedziemy mocno trzymac. Swietnie, ze u Marysi wszystko w porzadku ![]() Zdrowiej i mam nadzieje, ze Zuzia sie nie zarazi Cytat:
![]() Co za zdolne dziecko! Cytat:
Zamiast pieluchy ma swojego misiab ![]() Cytat:
I trzymam kciuki za dzisiejsza noc. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kilka dni odpowiedź ![]() dumam jeszcze ile jej zaproponowac za pokój jako całość, bo za m2 raczej nie może sobie liczyć,a musi brać pod uwagę że ma meline (wiecie co to?), ściany nieogrzewane o ho ho ho, i że to nie jest nowe mieszkanie.Musi tez sobie przekalkulowac, jaka opcja ją urzadza...gotóweczka od ręki i załatanie dziur, czy nadal klępanie biedy Załóżmy że bedzie to pokój ok 20m2-rzucajcie propozycje cenowe. W nocy wstawalam kilka x bo sie panienka na brzuch przewracala i od 2-4Usypianiw wyglada tak ze dostaje buziaka i odkladam ją do łóżeczka i wychodze z pokoju.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-03-03 o 06:49 |
|
|
|
|
#4474 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
mało mnie dzisiaj będzie bo babcia zapowiedziała się z wizytą.. za to małż do pracy już się wybiera ;-) U nas nocka cała przespana pięknie ale mimo to zmęczona jestem.. chyba mnie dopadło przesilenie wiosenne czy jak to tam zwą...zawsze tak mam na koniec zimy, przedwiośnie, spać mi się chce non stop, głowa boli, smęcę się po domu jak zombie...no tylko że w tym roku jest Martynka i skutecznie uniemożliwia mi zaleganie na kanapie ![]() Miłego dnia wam życzę kochane, postaram się wpadać. Unholly jak nocka, lepiej? Svi Marcelek spał? Bo jak nocka u ciebie to nie pytam, pewnie super ![]() Jak reszta dzieciaczków, ząbków i spółki?
|
#4475 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mysle, ze to zapracie- najlepiej zapytac lekarke Cytat:
i zasypia. A w nocy odkladam do lozeczka, nakrywam i Ania sama zasypia. Cytat:
Sylko dobra z Ciebie synowa ![]() Kasiu trzymam kciuki, aby wszystko sie udalo z tym pokojem ![]() Dzieki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie telefonu Gorgulku, Unholy zdrowka dziewczynki Sto lat dla Damianka Angy udala sie impreza? ![]() Dzien dobry! Moge sie pochwalic tak z rana? .....Kupilismy dom!!! ![]() O ten: http://www.funda.nl/koop/voorburg/hu...ntuin-6/fotos/ Alez sie cieszymy! Walka byla do konca, targowalismy sie bardzo o cene i udalo sie!
|
|
#4476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() mala spala dzisiaj tez spokojnie ja juz nie wiem czy ten zebol jej wogole wyjdzie bo takie cyrki byly a zeba ni maide zaraz zrobic pannie sniadanko i musze posprzatac bo chyba bedzie wizytacja ![]() Cytat:
przez jakis czas mala zasypiala sama w lozeczku, a teraz czasem zasnie przy mleku, czasem dam ja do lozeczka to sie wyglupia potem jest zmeczona ale zaczyna plakac i musze ja wziac na rece, a czasem wystarczy ze ja poglaskam po rece i zasypiaCytat:
|
|
#4477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() A jednak to promieniowanie działa Cytat:
Gratulacje , piękne są te duże okna
|
|
|
#4478 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak nocka? Cytat:
Mam nadzieję, że odpoczniesz trochę jak teść pojedzie już do sanatorium. Cytat:
. Może Laurka też polubi?Cytat:
.Wzajemnie Domek ekstra. Te wielkie okna Dzień dobry! Lecę myć głowę bo dziś piękne słonko i chcę iść na długi spacerek bo później znów może padać
|
||||||
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nocka? Hmmm... Kubuś wstał o 0.30 i popłakiwał, zasnął o 1.30, potem wstał o 4.45, potem o 7.25 i teraz czeka na śniadanie Ogólnie - bywało lepiej, kiedyś ![]() U nas też świeci słońce, ale wieje wiatr i my nie wybieramy się na spacer.
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy przeprowadzka?? bo licze na parapetowke
|
|
#4481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
domek piękny, a te ona w sypialni No Martynki tez sobie nie wyobrażam, chyba by mnie wzrokiem zabiła Jestem z kawą Ogarnęłam troszkę, mała chwilowo śpi, muszę jeszcze coś ze sobą zrobić i babcia może nadjeżdżać Ale rozczaruję was - to nie ta od dobrych rad, ta ma inne zalety Martynka z samego rana zrobiła nam niespodziankę i podjęła pierwsze próby przyjmowania pozycji do raczkowania Mam pytanko dziewczyny, mała nie za bardzo chce pić z niekapka, z butelki pije już mleczko zupełnie sama w leżaczku no i tak myślę i pytam- czy któraś z was próbuje uczyć, poi dziecko ze zwykłego kubeczka? A może korzystałyście z czegoś takiego:http://allegro.pl/item943739503_mede...a_wysylka.html
|
|
#4482 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zgadywać nie chcę,żeby głupoty nie szczelić ![]() Nocki nie zazdroszczę Cytat:
![]() dla Martynki,że tak motywuje mamusie do działania![]() Cytat:
Dość przy nich przeszłam ![]() O jacie super ![]() Piękny dom Ciekawe jak te nasze dziewczyneczki dzisiaj:gorgulek ,Unholy? Svinecka nocka owocna? ![]() Dzień dobry mamusie!!! Nocka przespana spokojnie,ale bez wiercenia się nie obyło Marzyło mi się konkretne pranie,a tu słonko ktoś ukradł.A co tam jeszcze bedzie ładnie Mąż pojechał już zawieść teścia do Rabki,chwila spokoju będzie. Swoją drogą ciekawe czy tam tak będą koło niego skakać?Ja to tam jeszcze pal sześć,teściowa miała przekichane:to go podnieść z leżenia,to pomóż mu się wykąpać,to pomóz mu się przebrać-wydaje mi się że on trochę naginał sytuację i ja wykorzystywał,no ale cóż.Ciekawi mnie tylko,czy tam się nie weźmie od nowa za palenie fajek? Damian w szkole,Bartosz przysnął,a ja na śniadanko mykam,bo jeszcze nie jadłam ![]() Miłego dzionka kochane |
||||
|
|
|
#4483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wiesz to promieniowanie działa cuda nocka Svi oby nie za owocna ![]() poczekaj jak teść w tej Rabce się wkręcie...dancingi, kawiarenki, kawki Gorgulku ciesze się bardzo że mała i niania się dogadują Katarzynko fajnie że macie szansę z tym pokojem, nie pomogę niestety z ceną, w ogóle się nie orientuję
|
|
#4484 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O widzisz znakiem tego,że samopoczucie lepsze?![]() Czy to Ty ukradłas słoneczko,które jeszcze rano tak pięknie u mnie świeciło? ![]() Cytat:
U nas też wieje Cytat:
dla MartynkiJa kupiłam niekapka z Aventu z miękkim ustnikiem |
|||
|
|
|
#4485 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli taka sobie. Zuzia też troszkę popłakiwała i wierciła się. U nas chyba wiatru nie ma, chyba . Cytat:
![]() Ja nie mam takiego kubeczka ale słyszałam o nim. Wydaje mi się, że Morska taki ma, ale mogę mylić się. Cytat:
![]() Dziś zdecydowanie lepiej. Nawe zjadłam na śniadanie pół bułeczki z masłem ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Nie ukradłam, mogę wysłać trochę ![]() U nas wczoraj strasznie wiało. |
||||
|
|
|
#4486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,ale masz rację jakby co to niech będzie dziewczynka![]() Teściowa stwierdziła,że juz jej nic nie zdziwi,bo przez całe 42 lata które są razem,nawydziwiał takich głupot,że ksiazkę by napisał i było by mało ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Fridzia co u Was? |
|
|
|
|
#4487 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
pozdrawiam serdecznie i zaraz musze uciekac ![]() Marysia kupki robi raczej codziennie, ale czasem wychodza jej takie ciemne kiełbaski, tez myślę ze to moze być zatwardzenie. Tylko co ją zatwardza? jak się dowiem, dam znać. dziękuję za kciukasy pa pa na razie DAMIANKU - wszystkiego najlepszego, rośnij zdrowo i bądź szczęśliwy! Edytowane przez arinitti Czas edycji: 2010-03-03 o 09:27 |
|
|
|
#4488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze,muszę Damiana umówić na USG brzucha,bo coś ostatnimi czasy się skarży,że go boli .Może to na tle nerwowym,bo w szkole cały czas nerwówka,jak nie sprawdziany to kartkówki,ciężko o chwilę wytchnienia---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Nie życzę im źle,ale nie mogę się doczekać,aż pójdziemy na swoje Cytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-03-03 o 09:35 |
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Noc kaszlaca, ale wstawal (a raczej wybiegal/wyskakiwal z lozka ) maz i podawal syropek. Ja wstalam dopiero o 6 dac mleko, a potem jeszcze spalismy do 8.Tak wiec nie jest zle, ale czuje sie nadal do d... Tulipfever gratuluje nowego domu, niech Wam sie dobrze mieszka Antonio pije z normalnego kubka, bo on chce w ogole wszystko jak mama i tata , ale mojego i jest caly przy tym oblany, jeszcze najlepiej (tak na mierny + ) pije sam (tzn z moja wielka pomoca ) z kapka TT .Zapytaj jak duzy jest ten kubek z Medeli, bo cos wydaje mi sie, ze to jest do karmienia kubkiem noworodkow, a one sa raczej malutkie (ja mam z innej firmy, ale on jest chyba wysoki na 5 cm). moge sie oczywiscie mylic...
|
#4490 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Wpadam na chwilkę bo zaraz spadam do teściów z Majeczką. Powiem Wam że jest trgicznie Mała strasznie płacze, tylko u mnie na rękach jest spokojna a jutro do pracy Serce mi chyba zaraz pęknie. Dobra już Wam nie smucę. Tuli gratuluję zakupu tak pięknego domu ![]() DAMIANKU ROŚNIJ ZDROWO 100 LAT
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Tulip piękny dom, taki duży przestronny, takie lubię
ogólna bryła trochę nie w moim stylu, ale wnęrze swietne ![]() aannuullaa ja nie mam takiego kubeczka, ale akurat wczoraj o nim czytałam w ksiązce zawitkowskiego, on go poleca jako dobry sposób do nauki picia, poleca bardziej takie kubeczki niż niekapki. tyle wyczytałam nie było mnie wczoraj i nawet nie zauważyłyscie ![]() odchorowałam niestety pól dnia. W poniedziałek wieczorem dostałam strasznej migreny i trzymała mnie do południa we wtorek, mąż musiał wziąc urlop zeby zostać z Oliwka, bo ja nie dałam rady sie nią zajmować, na szczescie po poludniu juz mi przeszło. pojechalismy do sklepu, kupilam Oliwce kurtke i buciki. |
|
|
|
#4492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cale 7mc czekalam na nieprzespane noce ![]() u mnie pada snieg, ogromne platy, ciemno sie zrobilo i zapaliłam swiatlo Cytat:
zaraz obejrze domek Tuli tylko dziecko nakarmie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Rośnij zdrowo Damianku!
|
#4494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siemka
Tak Cytat:
![]() Cytat:
Troszke zazdroszcze, ze mieszkasz w Holandii. Zupełnie inne krajobrazy, wszystko inne...No i wyobrazam sobie jak sie cieszycie Cytat:
![]() Niebawem wszystkie nasze wątkowe maluchy będą raczkować ![]() Mamy niekapka z Lovi ale Kuba narazie sie nim bawi, pic jeszcze nie umie.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-03-03 o 09:54 |
|||
|
|
|
#4495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie, ktore nie wyspaly sie w nocy- przytulam i wspolczuje.
Cytat:
wiem, ze jest ciezko, ale maz ma racje- przyzwyczaisz sie. Cytat:
Sama na nie cierpie i wiem jakie sa paskudne ![]() Zakupy bardzo ladne
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
witam
katarzynko, ja bym zaproponowała tyle ile kosztuje metr mieszkania z rynku wtórnego/ do remontu (oczywiście trochę zaniżone, żeby było z czego się targować ) - fajnie, że babcia sfinansuje my jesteśmy chorzy (Tomuś i ja) - bez gorączki, ale bolące gardełko i katar kaszelek dziś od rana jakiś charczący, więc umówilam nas do lekarza na 19 - trochę późno, ale fajnie że jeszcze dziś zamówiłam sobie maseczkę i nawilżacz na biochemiaurody.com - kosmetyki naturalne - będę piękna - zamawiała któraś coś od nich?Svinecko, jak będziesz organizować coś z Abercrombie daj mi proszę znać
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-03-03 o 10:00 |
|
|
|
#4497 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na poczatku napewno bedzie cieżko ale w koncu mała sie przyzwyczai. Ściskam mocno ![]() Cytat:
![]() Śliczne zakupki A kurtka przypadkiem nie z Pepco? Widziałam podobne ![]() Tez musze kupic małemu kurtke, buty, jakas czapke na wiosne. Jutro mam wychodne. Dostałam ze skarbówki zwrot za staż, TŻ dołożył jeszcze pare groszy - portfel pełny- czas zaszaleć moniniteczka - ucałuj Damianka ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
za szybki powrót do zdrowia.Nie zamawiałam z tej stronki Wogole musze troche posmęcić Po tym moim odchudzaniu mam problemy z włosami i cerą Włosy wypadaja garsciami - wszedzie jest ich pełno. Łamią się, są suche, matowe, sianowate ![]() Cera matowa, szostka, pory rozszerzone ![]() Nie wiem juz co robic, musze zainwestowac w jakies dobre kosmetyki, tylko nie wiem jakie kupic Polecicie cos?
|
|
|
#4498 |
|
Ola-Unhola
|
Witajcie Mamusie
Tuli, gratuluję zakupu Wojtusiu, super zakupki Współczuje migreny P4w, kurujcie się Żeby nic więcej się nie rozwinęło ![]() Marysiu, współczuję rozłąki z Małą, ale wierzę, ze wraz z upływem czasu będzie lepiej i dasz radę Aannuullaa, u nas niekapek służy do zabawy i gryzienia ustnika (jak dam na próbę), także zaraz zabieram, zeby nie myślał, ze to zabawka ![]() Kubek madeli ma chyba morska.. Ja już dzisiaj lepiej, przespałam noc bez moich problemów (wstawałam tylko do Antosia). Podejrzewam, że przyczynia się do tego nadchodzący okres, rano jak byłam w toalecie miałam już jakieś plamienia (teraz nic). Także myśle, zę coś sie rozkręca ![]() A tak fajnie było bez... ![]() I Małż mnie ucieszył, bo dzwonił, że nie czekają z dyr na ostatni wykład i juz wracają do domu. Wyjechali parę minut po 9, więc do 15 powinni już być ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Svinecko, robiłaś już zamówienie z new looka? Niezłe wyprzedaże sa teraz
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny o 10.30 na TVP 1 ma byc jakis program o dzieciach
![]() A jak Wam sie podobał "Klub szalonych dziewic"?
|
|
#4500 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja też tak miałam z włosami, dlatego obcięłam, bo inaczej bym wyłysiała całkowicie. Bierz jakieś witaminy (na mnie zawsze najlepiej działa merz special dragees) Z kosmetyków ostatnio z Mamą zamówiłyśmy sobie kosmetyki Clarena W większości zakłądów kosmetycznych ich używają i jesteśmy bardzo zadowolone z ich działania. Ceny ok 70-90 zł za krem, ale o pojemności 200ml (czyli 4xwięcej niż normalny krem o poj., 50ml), do tego maski, serum itp. Na Allegro sprzedają kosmetyczki i udzielają porady co da jakiej cery (bo jest dużo różnych rodzajów i mozna
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

ale nie podgląda mamusi bo zajety jest zabawą balsamami, szamponem itp. 
jak zasypiają Wasze maluchy ? tzn usypiacie je, kołyszecie, śpiewacie? Próbuje Amelę nauczyć żeby sama zasypiała i kiepsko nam to idzie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mała strasznie płacze, tylko u mnie na rękach jest spokojna a jutro do pracy
Zupełnie inne krajobrazy, wszystko inne...