|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
a ja dzis nawet obiadku nie musze:P
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item944420734_...lo_60_120.html zobacz tam jest gramatura możesz mi odszyfrować czy to dobre ? pliss bo nadal nie mam materaca he he Wprawdzie nie do mnie to pytanie ale gramatura jest podana dla wierzchniej tkaniny i wg moich wiadomości ze starej pracy jest to bardzo cienka tkanina. Dla porównania to koszule męskie szyje się z tkanin powyżej 140 g/m2
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I jeszcze opcja dostawy - tylko odbiór osobisty? |
|
|
|
|
#4115 |
|
Raczkowanie
|
faktycznie tempo pisania macie niesamowite
ja tak czytam czytam i chce odpisać a tu już następna strona... ja też na każdej wizycie pytałam ginekologa czy dalej 'baba' będzie... bo coraz więcej osób mi mówi że ktoś z ich znajomych miał mieć córkę, a wyszedł chłopiec... a my jeszcze nie wiedzieliśmy co będzie to już kupowaliśmy dziewczęce ciuszki tzn ja i mama... mąż kupił sobie jeden dresik moro... bo stwierdził że jak będzie dziewczynka to z pradziadkiem na ryby będzie w nim jeździć a najlepsze opowiadał nam kuzyn męża... jego koleżanka z pracy chodziła na usg, nawet na trójwymiarowym byli i wszyscy im mówili że będą mieli syna... no i w zasadzie mieli.. ale 2ch... kobieta urodziła jednego i powiedziała że dalej będzie rodzić... w domu wszytko na jednego przygotowane a tu taka niespodzianka no i co do wagi dzieciątek... przestraszyłam się trochę jak usłyszałam że dzieciątko ma 3,6kg.. i nadal rośnie.. termin na piątek a ta nie chce wyjść...tylko mnie wyżera od środka ![]() ale te 3,6 kg to nie jest tak dużo.. jak się ostatnio okazało... córka kolegi z pracy męża urodziła syna który ważył (uwaga) 5,3kg!! byłam w szoku że takie wielkie dzieci się rodzą.. a na usg jej wyszło że syn ma ważyć 4,5kg... więc nie przejmujcie się waga jaką podaje lekarz na podstawie usg.. zawsze może się wahać +/-1kg aaa i jeszcze co do głupich snów... to ostatnio mi sie śniło że chińczyk do mnie strzela... a dziś że moja mama jest na mnie zła że jeszcze nie zaczęliśmy budować swojego domu... (tak naprawdę to ja jestem zła, bo mieszkamy teraz z teściami w jednym domu- oni na górze my na dole- mamy osobne wejścia itd, ale ja wolałabym mieć swój mały domek z ładnym ogrodem...) ja sie rozpisałam, a wy pewnie w tym czasie naprodukowałyście kolejną stronę
|
|
|
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
gmyrałka najpierw musza znalesc z jakims samochodzie, pozniej ukrasc , oddac do pralnii chemicznej i w razie czego dokonac poprawek( to byl zart oczywiscie)
14 dni czy 5 co to za roznica? a w cenie wielka ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- 9-18 waga
|
|
#4118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie pani odpisała (błyskawicznie!!) że w opisie aukcji jest błąd którego nie może zmienić i że to fotelik do 13kg. Ale ta cena!! Toż to jakiś szok Za taką cenę to ja i miesiąc czekac mogę
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
ja album do zdjęć jakiś taki zwykłay planuję, ale chcę kupić moim zdaniem fajne ramki dla dziadków i ewentualnie dla chrzestnych
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=940645258
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, jesli wszystko jest ok i babka o tym zapewnia to pewnie ze tak
|
|
#4121 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edit: Widzę Łaciatą na pasku. Dawaj szczegóły
Edytowane przez catro Czas edycji: 2010-03-03 o 12:27 |
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi, gdzie jest haczyk?? Maxi cosi cabrio nówka za niecałe 300zł??
http://www.allegro.pl/item942175521_...s.html#gallery I czemu tam jest napisane: przedział wagowy 9-18kg ...[/QUOTE] Musiało im się zdjęcie pomylić. Przeczytałam w ostatnim numerze naszej gazecie regionalnej, że bardzo często dochodzi do kradzieży fotelików z samochodów. Trzeba uważac co i za ile się kupuje. Tutaj sprzedającym jest sklep więc chyba nie trzeba się obawiać.
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
a nie ma nr tel zeby tam gmyrałka zadzwonic i normalnie pogadac??
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie niunia urodzi to zrobimy odcisk jak bedzie wieksza to tez odcisk i pojdzie na sciane i dla moich rodzicow tez takie mamy zamowilam 8 sztuk i 2 dostalam gratis i album jeszcze na zdjecia dostalam taki zwykly ale sie przyda
|
|
#4125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeczytałam w ostatnim numerze naszej gazecie regionalnej, że bardzo często dochodzi do kradzieży fotelików z samochodów. Trzeba uważac co i za ile się kupuje. Tutaj sprzedającym jest sklep więc chyba nie trzeba się obawiać.[/QUOTE] Zdjęcie jest dobre, kobitka pomyliła się w opisie aukcji i napisała w mailu że to fotelik do 13kg Odpisuje błyskawicznie i napisała że foteliki są z wyprzedaży ze sklepu w Niemczech (stąd długość dostarczania). Mają daszek chroniący przed wiatrem i gwarancję 24m-ce!! Mam nadzieję że nie daje się oszukać kupując go ... Ale co tam, prawnika w domu mam to będę się awanturować
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy album od narodzin do......... dla jednych dziadkow( michala taty i mamy osobno bo po rozwodzie sa) i dla siebie
i dla prababci jednej i drugiej kupimy ramke i im damy---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- pewnie ze tak, skoro tak to tez bym sie chyba nie zastanawiala. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Łaciata przywolujemy Cię
|
|
#4127 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Isis trzymam kciuki za Waszą dwójeczkę
[QUOTE=ania p;17584228]j A jakim mlekiem dokarmiasz . Idz do apteki sa jakieś takie homeopatyczne leki na laktacje podobno dobre bo kolezanka brała , pij bardzo dużo wody , no i przede wszystkim się nie stresuj . Uda Ci się zobaczysz i młody będzie tylko na cycu trzymam kciuki Ale się najadłam strasznie ..[/QUOTE Ania wlasnie nie wiem jak robic, od wczoraj udalo mi sie odzyskac drugi raz pokarm i nie daje mu butelki tylko cycusia,ale on teraz co pol godniny co godzine chce sie przyssac,i nie wiem czy mu dawac i on wtedy pociumcia troszke i przestaje czy przetrzymac go z godzine i dopiero dac zeby troszke wiecej zjadł,bo mleczko na szczescie juz leci.a mleko dawalam mu Nan 1 bo takie pil w szpitalu.Pije duzo wszystkiego,woda,herbatka laktacyjna,bawarki,karmi i co sie jeszcze da Cytat:
wlasnie na tym sztucznym mleku najgorzej,bo i mial czkawke prawie po kazdym karmieniu i strasznie ulewal,wręcz 2 x nawet chyba to były wymiociny,a na cycu spokoj,tylko chyba sie bidulek nie najada. [QUOTE=mrowak;17586881] Miałam też robione KTG, które wyszło książkowo, a w jego trakcie jeden, malutki skurczyk wyszedł, którego ja w ogóle nie odczułam, a zatem nie są to jeszcze TE skurcze. Poza tym rozwarcia zero! Następna wizyta... 9 marca czyli dokładnie w terminie porodu Natomiast za tę dzisiejszą jak przyszło do płacenia, to nagle lekarz mówi: ale dzisiaj to 20zł. Ja oczy jak 5 złotych, a on że przecież widujemy się teraz co tydzień i bez przesady. Jak się okazało, że nie mam równo 20 tylko 10 to stwierdził "a no to 10" Ale uzbieraliśmy z TZ te 20Pytałam czy przed ew.jazdą do szpitala zadzwonić tam żeby się nie zdziwić, że z braku miejsc mnie odeślą, ale ponoć teraz jest w miarę spokój, ale 2 tygodnie temu musieli zawiesić przyjęcia, bo im się tłok zrobił. A na położnictwie mają 14 miejsc + dwie salki dla mamuś po cc. [/QUOTE super ze wszystko dobrze,rzeczywiscie masz rewelacyjnego lekarza ,z tego co pamietam juz kilka razy Ci darował jakies oplaty min za usg ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie, pisalyscie ile za wizyty placicie, kurde duzo, ja place duuuzo duuuzo mniej, ale tez zadupie mniejsze ... 50 zł z usg- na kazdej wizycie, a 70 zł jesli dochodzi przedluzenie zwolnienia, bo ona sie musi z tego rozliczyc z zusem.
|
|
#4129 |
|
Rozeznanie
|
Madziwnia można się dopisać do pierwszej stronki:
![]() ![]() Sismuerte (Ewelina 27 lat) tp 26.03.2010 Antek
|
#4130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też tylko 50 zł płace... nawet jak mi jakieś zaświadczenia wypisuje... dlatego czasami trzeba czekać w kolejce do niego po 3 godziny... |
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
nie no ja jak zwolnienie to 70 ale za to nie liczy wizyt jak jade z badaniami
|
|
#4132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odpisuje błyskawicznie i napisała że foteliki są z wyprzedaży ze sklepu w Niemczech (stąd długość dostarczania). Mają daszek chroniący przed wiatrem i gwarancję 24m-ce!! Mam nadzieję że nie daje się oszukać kupując go ... Ale co tam, prawnika w domu mam to będę się awanturować [/QUOTE]Cześc Mamusie Gmyrelka - Sama też się napaliłam na ten fotelik, ale po zastanowieniu - nie zalicytuję -sprzedający ma zaledwie kilkanaście zdobytych komentarzy, przy czym większość otrzymał za sprzedaż okularów po 5,99... Boję się jakiegoś kantu. Niby ma na sprzedaż 60 sztuk, ale nie chciałabym być w grupie tych 60 oszukanych osób. Swoją drogą -gdybym miała dostęp do legalnego towaru z zachodu po okazyjnej cenie, to sprowadziłabym go w jednym transporcie do kraju i wystawiła na allegro w rozsądnej - trochę niższej, niż konkurencja cenie. A tak - wysyłka 14 dni - to dobra wymówka- bo w tym czasie żaden z kupujących nie wystawi negatywnego komentarza (każdy będzie czekał na swoją paczkę), a w tym czasie inni mogą zalicytować i przesłać mu kasę Kochane, wiem, że wybory wózków macie juz za sobą. Ale pomóżcie - mnie został jeden dylemat - X-lander XA 2010, czy Mutsy Transporter? Może któraś z Was ma ten model (Transporter)?
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dostałam tego konika morskiego i rany jaki słodki-chyba sama będę z nim spała-cieszę się,że go małej kupiłam.Tylko oczywiście nie dali instrukcji po Polsku i nie wiem jak zmniejszyc głośnośc,a wiem,że się da.
No na szczeście ktos mysli o tym,żeby zrobic ilustracje i juz znalazlam. Eh idę tłuc schabik,a tak mi się nie chcę
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-03-03 o 13:22 |
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
ale się naprasowałam
tyle ręczników, koszulek tżtowych i innych bajerów....wpadła siostra i wyciągnęła mnie do lumpka i zklepu z jedzonkiem i akcesoriami dla dzieci no i nakupiłam za 19 zł ciuszków-nawet fajne i w idealnym stanie, nawet taką jeansową kurteczkę kupiłam ze snoopim![]() Drcron panikaro, pracusiu i nie wiem jak Cię jeszcze nazwać, weźno się połóż i nic nie rób, a nie już o jakimś grabieniu przebąkujesz Ja po biegunce wczorajszej jestem mega obolała, nawet sudocremem musiałam się potraktować A mój tż wyjdzie dziś z pracy godzinkę wcześniej
|
#4135 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj o godz. 8.50 wyjęli mi z brzucha córę - cc. Miała 52 cm i 2850g - czyli znów USG mnie o ok. 1 kg oszukało.
Młoda jest najgłośniejszym dziekiem na oddziale, a mamusia najbardziej upierdliwą pacjentką. Cesarka poszła super, już po południu popierdzielałam w pozycji wyprostowanej po szpitalu, do tego pozakręcałam grzejniki w pokoju (był koszmarny upał, poprzedniczki otwierały drzwi i leżały w przeciągach). Do tego jeszcze mam pokarm i zaraz po cc domagałam się przystawienia malej. W efekcie personel każdej zmiany lata i ogląda wariatkę i zadaje pytanie na wejściu "czy pani nie jest zimno?" Ze szczepionkami nie ma problemu - TŻ wykupił i zaszczepili tą, co przyniósł. Jak wszystko będzie w porządku jutro wychodzimy. Ania p - szczegóły napiszę po powrocie do domu, na normalnym sprzęcie, bo ten mnie dobija.
|
#4136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Otwierasz go z tyłu - możesz wyciągnąć ten biały środek i tam po jednej stronie jest ciszej/gośniej a z drugiej włącz/wyłącz |
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bym tak na to nie patrzyla, zamowilabym ten fotelik, to ze cena nizsza nie znaczy ze od razu kant...
|
|
#4138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wtedy jestem przez allegro chroniona i jak pójdzie kant to allegro ponoć do 500zł zwraca... ale zaraz jeszcze doczytam w regulaminie Niby kto nie ryzykuje, ten nie ma ![]() Łaciata gratulacje dla Ciebie i córci!!
|
|
#4139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje!! |
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale, ale... Serdeczne gratulacje!!! Oby mała pięknie rosła, a mama wracała do zdrowia jeszcze szybciej niż do tej pory!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

ja tak czytam czytam i chce odpisać a tu już następna strona...

Za taką cenę to ja i miesiąc czekac mogę 

Antoni Stanisław 30.03.2010
tyle ręczników, koszulek tżtowych i innych bajerów....wpadła siostra i wyciągnęła mnie do lumpka i zklepu z jedzonkiem i akcesoriami dla dzieci no i nakupiłam za 19 zł ciuszków-nawet fajne i w idealnym stanie, nawet taką jeansową kurteczkę kupiłam ze snoopim
Ja po biegunce wczorajszej jestem mega obolała, nawet sudocremem musiałam się potraktować