Van Cleef & Arpels, Feerie EDP - 2,69 zł/ml - na już - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 14:18   #31
Agnieszka32
Zadomowienie

Dot.: Van Cleef & Arpels, Feerie EDP - 2,69 zł/ml - na już

Cytat:
Napisane przez microsphaera Pokaż wiadomość
Poproszę 10 ml po nowej cenie
Cytat:
Napisane przez lowelana Pokaż wiadomość
Ja tez zostaje po nowej cenie - jak robic zakupy razem, to razem ;-)
Cytat:
Napisane przez free123 Pokaż wiadomość
Zostaję na placu boju Poproszę moją piąteczkę po nowej cenie.
Cytat:
Napisane przez ewalds Pokaż wiadomość
JA nadal prosze 10ml
Dzięki, dziewczyny

Mam dobre wieści - po moim nocnym mailu, facet dzisiaj zadzwonił i zaproponował, żebym coś u nich kupiła, a oni odliczą 24 zł od tego towaru lub żebym im wysłąła flaszkę na ich koszt a oni zwrócą mi pieniądze.
Powiedziałam, że żadno rozwiązanie nie w chodzi w grę, bo kupuję perfumy na spółkę z osobami z Wizażu i jedynie zwrot na konto 24 zł nas satysfakcjonuje. Facet próbował wciskać kit, że może ktoś przez przypadek chciał spróbować perfumy i raz psiknął, dlatego rurka była pełna. Mówił jeszcze, że mieli 5 flaszek i nikt się nie skarżył, dopiero ja Ostatni argument był taki, że za tą cenę marża jest tak mała, że nie mają z czego zwrócić.
No to mu wyjaśniłam, że może 4 flaszki mieli nowe, a naszą flaszkę potraktowali jak tester i wypsikali testując 10 ml. Powiedziałam, że wielkośc i kształt flaszki oraz grubość szkła są podobne do Midnight Poison EDP Diora, a Perfumy Diora są napełniane prawie pod sam atomek. Więc ubytek oceniam na 10 ml. Poza tym, że nie chodzi o cenę tylko o opis aukcji, jak ktoś sprzedaje jako nowe, to rurka atomizera ma być pusta, w takiej sytuacji nie przyczepiłabym się gdyby flaszka była napełniona tylko do połowy nawet.
W końcu facet wymiękł i dał właściciela firmy, a ten po dwóch moich zdaniach powiedział, że poprosi o nr mojego konta i zrobi zwrot w wysokości 24 zł.
Teraz nawet w trakcie pisania przeze mnie tego posta zadzwonił jeszcze raz i potwierdził, że już wysłał przelew.

W tej sytuacji cena pozostaje 1,69 zł za ml i myślę, że poczekamy na przelew od niego. Jak nie dojdzioe w ciągu tygodnia będę interweniować dalej. Ale myślę, że on doskonale wie co mi wysłał i z jakim ubytkiem i na szczęście zależy mu na dobrej opinii, więc jestem dobrej myśli

Jeśli ktoś już zrobił nadpłatę włoże mu ją do koperty razem z odlewką

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

free123, lowelana, marmota - mam już Wasze wpłaty bardzo dziękuję Może z dopłatami wstrzymajcie się do czasu przelewu od sprzedającego na moje konto. Chyba, że zależy Wam na szybkiej przesyłce, to nadpłatę włożę do koperty z odlewką.

Edytowane przez Agnieszka32
Czas edycji: 2010-02-25 o 13:31
Agnieszka32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:30   #32
microsphaera
Raczkowanie

Super to załatwiłaśChylę czoła. I ponawiam swoją prośbę o możliwość wpłaty 1 marca po 16.00
microsphaera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:39   #33
Agnieszka32
Zadomowienie

Cytat:
Super to załatwiłaśChylę czoła. I ponawiam swoją prośbę o możliwość wpłaty 1 marca po 16.00
Sorki, jeśli jeszcze nie odpowiedziałam (w ferworze całej sytuacji) - oczywiście zaczekam na wpłatę

Czas edycji: 2010-02-25 o 14:41
Stary 2010-02-25, 15:41   #34
marmota
Raczkowanie

Dzieki za wiadomość; nie spieszy mi się absolutnie, wobec tego czekam na sygnał -dopłacać czy nie dopłacać. Pzdr
marmota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:58   #35
microsphaera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka32 Pokaż wiadomość
Sorki, jeśli jeszcze nie odpowiedziałam (w ferworze całej sytuacji) - oczywiście zaczekam na wpłatę
Bardzo dziękuję:roza :
Stary 2010-02-25, 18:39   #36
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Dzięki, dziewczyny

Mam dobre wieści - po moim nocnym mailu, facet dzisiaj zadzwonił i zaproponował, żebym coś u nich kupiła, a oni odliczą 24 zł od tego towaru lub żebym im wysłąła flaszkę na ich koszt a oni zwrócą mi pieniądze.
Powiedziałam, że żadno rozwiązanie nie w chodzi w grę, bo kupuję perfumy na spółkę z osobami z Wizażu i jedynie zwrot na konto 24 zł nas satysfakcjonuje. Facet próbował wciskać kit, że może ktoś przez przypadek chciał spróbować perfumy i raz psiknął, dlatego rurka była pełna. Mówił jeszcze, że mieli 5 flaszek i nikt się nie skarżył, dopiero ja Ostatni argument był taki, że za tą cenę marża jest tak mała, że nie mają z czego zwrócić.
No to mu wyjaśniłam, że może 4 flaszki mieli nowe, a naszą flaszkę potraktowali jak tester i wypsikali testując 10 ml. Powiedziałam, że wielkośc i kształt flaszki oraz grubość szkła są podobne do Midnight Poison EDP Diora, a Perfumy Diora są napełniane prawie pod sam atomek. Więc ubytek oceniam na 10 ml. Poza tym, że nie chodzi o cenę tylko o opis aukcji, jak ktoś sprzedaje jako nowe, to rurka atomizera ma być pusta, w takiej sytuacji nie przyczepiłabym się gdyby flaszka była napełniona tylko do połowy nawet.
W końcu facet wymiękł i dał właściciela firmy, a ten po dwóch moich zdaniach powiedział, że poprosi o nr mojego konta i zrobi zwrot w wysokości 24 zł.
Teraz nawet w trakcie pisania przeze mnie tego posta zadzwonił jeszcze raz i potwierdził, że już wysłał przelew.

W tej sytuacji cena pozostaje 1,69 zł za ml i myślę, że poczekamy na przelew od niego. Jak nie dojdzioe w ciągu tygodnia będę interweniować dalej. Ale myślę, że on doskonale wie co mi wysłał i z jakim ubytkiem i na szczęście zależy mu na dobrej opinii, więc jestem dobrej myśli

Jeśli ktoś już zrobił nadpłatę włoże mu ją do koperty razem z odlewką

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

free123, lowelana, marmota - mam już Wasze wpłaty bardzo dziękuję Może z dopłatami wstrzymajcie się do czasu przelewu od sprzedającego na moje konto. Chyba, że zależy Wam na szybkiej przesyłce, to nadpłatę włożę do koperty z odlewką.

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 03:42   #37
Agnieszka32
Zadomowienie

W czwartek dostałam przelew od ewalds - śliecznie dziękuję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 09:56   #38
ukrycior
Zakorzenienie

Aguś, dobre wieści Super! Czyli pozostaje stare rozliczenie - ja wpłacam w poniedziałek.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 11:10   #39
lowelana
Raczkowanie

Super to załatwiłaś. Dla mnie klasa ;-) Ja czekam na sygnał, czy trzeba dopłacać czy nie, nie spieszy mi się aż tak bardzo.
lowelana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 11:20   #40
free123
Raczkowanie

Gratuluję talentu do negocjacji
Ja również poczekam na sygnał, czy trzeba dopłacić czy też nie.
free123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 17:32   #41
Agnieszka32
Zadomowienie

Dzięki Cena pozostaje taka jak w tytule wątku - już poprawiłam rozliczenie w 1 poście. Z moich danych wynika, że tylko ewalds zapłaciła wyższą kwotę - włożę Ci 3 zł do koperty

W sobotę i niedzielę robię odlewki i pakuję, a w poniedziałek na 100% przed 15 nadam je na poczcie. Wtorek, środa powinny u Was już być.
Do microsfery i ukryciora wyślę, jak tylko dostanę przelew (tzn. w ciągu 1 dnia).

Sorki za cały galimatias z w sumie niedużą kwotą, ale przyznam, że nie znoszę sytuacji gdy ktoś w nieuczciwy sposób próbuje coś "utargować".

edit: Zapomniałam o ważnej rzeczy - mam prośbę o potwierdzenie w wątku, jak przesyłki do Was dolecą

Czas edycji: 2010-02-26 o 17:41

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 09:06   #42
marmota
Raczkowanie

Dzięki za wiadomość!
Agnieszko załatwiłaś sprawę genialnie; również dla zasady dobrze, że wyegzekwowałaś pieniądze. Może to oduczy sprzedającego takich praktyk (a robi to:
zobaczcie kolejny nowy tester od niego: http://photos07.allegroimg.pl/photos...9/18/931891814

gdziekolwiek indziej są napełnione tak: http://photos05.allegroimg.pl/photos...7/17/910071702
u niego:http://photos03.allegroimg.pl/photos...8/35/931883571
gdzie indziej tak:http://img04.allegroimg.pl/photos/or...6/29/938562992
i sadzę, że znalazloby się jeszcze gdyby poszukać
Stary 2010-02-27, 10:16   #43
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Napisane przez marmota Pokaż wiadomość
Dzięki za wiadomość!
Agnieszko załatwiłaś sprawę genialnie; również dla zasady dobrze, że wyegzekwowałaś pieniądze. Może to oduczy sprzedającego takich praktyk (a robi to:
zobaczcie kolejny nowy tester od niego: http://photos07.allegroimg.pl/photos...9/18/931891814

gdziekolwiek indziej są napełnione tak: http://photos05.allegroimg.pl/photos...7/17/910071702
u niego:http://photos03.allegroimg.pl/photos...8/35/931883571
gdzie indziej tak:http://img04.allegroimg.pl/photos/or...6/29/938562992
i sadzę, że znalazloby się jeszcze gdyby poszukać
Heh, moja mama używa Amarige Mariage od jakiegoś czasu i ma o połowę mniejszy ubytek w swojej buteleczce niż jest pokazany w buteleczce na jego aukcji

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 13:32   #44
Agnieszka32
Zadomowienie

Wiecie dobrze, że chociaż wstawia zdjęcia rzeczywiste i widać na nich ubytek. Jak go zapytałam o naszą fotkę, to powiedział, że została zrobiona w "technice bezcieniowej" i dlatego nie widać poziomu płynu. Chyba zrozumiał, że jak dalej będzie tak becieniowo próbował wciskać kit, to w końcu ktoś mu walnie negatyw zamiast polubownie prosić o zwrot 20 zł
Dla mnie sprawa skończyła się pozytywnie, więc wystawiłam mu pozytyw, ale nie napisałam w nim zwyczajowego z mojej strony ostatniego słowa komentarza "POLECAM !!!", bo jednak polecić go nie mogę
Wiem tylko, że jak ktoś się natnie i będzie chciał odzyskać przepłacone pieniądze, to facet mu je zwróci, więc jednak na negatyw też nie zasługuje.

edit: przy armanim nie ma opisu, że to nowy tester, więc jest w porządku. Chociaż mi tam brakuje słowa "używany" ;-)

Czas edycji: 2010-02-27 o 23:52
Stary 2010-03-01, 10:11   #45
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Cena pozostaje taka jak w tytule wątku - już poprawiłam rozliczenie w 1 poście. Z moich danych wynika, że tylko ewalds zapłaciła wyższą kwotę - włożę Ci 3 zł do koperty

W sobotę i niedzielę robię odlewki i pakuję, a w poniedziałek na 100% przed 15 nadam je na poczcie. Wtorek, środa powinny u Was już być.
Do microsfery i ukryciora wyślę, jak tylko dostanę przelew (tzn. w ciągu 1 dnia).

Sorki za cały galimatias z w sumie niedużą kwotą, ale przyznam, że nie znoszę sytuacji gdy ktoś w nieuczciwy sposób próbuje coś "utargować".

edit: Zapomniałam o ważnej rzeczy - mam prośbę o potwierdzenie w wątku, jak przesyłki do Was dolecą
Aguś, dziś, najpóźniej jutro kaska leci do Ciebie. I tak się cieszę, że wszystko się szczęśliwie dla nas zakończyło.
Stary 2010-03-01, 11:40   #46
microsphaera
Raczkowanie

Cytat:

Witam serdecznie!! Przelew poleciał na konto a dane do wysyłki na PW!!! Bardzo dziękuję za "poczekanie" na wpłatę
Stary 2010-03-01, 18:20   #47
Agnieszka32
Zadomowienie

Dzisiaj przed 15 nadałam przesyłki do wszystkich, od których miałam wpłaty. Jutro powiniście dostać Wasze perfumy - napiszcie proszę tutaj, jak dojdą

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Aguś, dziś, najpóźniej jutro kaska leci do Ciebie. I tak się cieszę, że wszystko się szczęśliwie dla nas zakończyło.
Cytat:
Witam serdecznie!! Przelew poleciał na konto a dane do wysyłki na PW!!! Bardzo dziękuję za "poczekanie" na wpłatę
Do Was dwóch najwygodniej by mi było wysłać przesyłki w najbliższy czwartek (postaram się przed 15) - mam nadzieję, że termin nie jest za bardzo odległy

Czas edycji: 2010-03-01 o 18:23
Stary 2010-03-01, 18:23   #48
ukrycior
Zakorzenienie

Ago, oczywiście, że nie. To Ty poszłaś nam na rękę, dla mnie jest ok. Zaraz idę zrobić przelewy.
Stary 2010-03-01, 18:40   #49
microsphaera
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj przed 15 nadałam przesyłki do wszystkich, od których miałam wpłaty. Jutro powiniście dostać Wasze perfumy - napiszcie proszę tutaj, jak dojdą

Do Was dwóch najwygodniej by mi było wysłać przesyłki w najbliższy czwartek (postaram się przed 15) - mam nadzieję, że termin nie jest za bardzo odległy
Jest OK. Dzięki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 19:37   #50
Agnieszka32
Zadomowienie

Cytat:
Ago, oczywiście, że nie. To Ty poszłaś nam na rękę, dla mnie jest ok. Zaraz idę zrobić przelewy.
Cytat:
Jest OK. Dzięki
Super, to jesteśmy umówione
Stary 2010-03-01, 20:22   #51
ukrycior
Zakorzenienie

Melduję, że wpłata poleciała. Mąż już nawet nie komentuje, tylko przewraca oczami... hahaha!
Stary 2010-03-02, 11:52   #52
free123
Raczkowanie

Właśnie dostałam paczuszkę. Świetnie zabezpieczona, nie została uroniona ani kropelka
Dziękuję za wspólne zakupy. Udane, bo zapach bardzo ładny. Piękny fiołek z dodatkiem herbaty.
free123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 12:42   #53
jm1103
Rozeznanie

Agnieszko - do mnie też już trafiła paczuszka.
Dziękuję uprzejmie.
jm1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 14:11   #54
Agnieszka32
Zadomowienie

Cytat:
Melduję, że wpłata poleciała. Mąż już nawet nie komentuje, tylko przewraca oczami... hahaha!
Skąd ja to znam Nie mam Twojego adresu - poproszę o PW

Cytat:
Napisane przez free123 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam paczuszkę. Świetnie zabezpieczona, nie została uroniona ani kropelka
Dziękuję za wspólne zakupy. Udane, bo zapach bardzo ładny. Piękny fiołek z dodatkiem herbaty.
Cytat:
Napisane przez jm1103 Pokaż wiadomość
Agnieszko - do mnie też już trafiła paczuszka.
Dziękuję uprzejmie.
Dzięki dziewczyny za dobre wieści - niech się dobrze perfumy noszą
Stary 2010-03-02, 19:02   #55
ukrycior
Zakorzenienie

Aga, pw poszło, przepraszam - przegapiłam adres.
Stary 2010-03-02, 19:58   #56
Agnieszka32
Zadomowienie

Cytat:
Aga, pw poszło, przepraszam - przegapiłam adres.
Nic się nie stało, ważne, że już go mam
Stary 2010-03-03, 14:56   #57
marmota
Raczkowanie

Dzięki wielkie! Szczelna i bezpieczna odleweczka do mnie dotarła dzisiaj! Zaraz zabiorę się za testy. jeszcze raz wielkie dzięki Agnieszko
Stary 2010-03-03, 15:40   #58
ewalds
Raczkowanie

otrzymalam dziekuje
ewalds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 15:54   #59
Agnieszka32
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marmota Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie! Szczelna i bezpieczna odleweczka do mnie dotarła dzisiaj! Zaraz zabiorę się za testy. jeszcze raz wielkie dzięki Agnieszko
Cytat:
Napisane przez ewalds Pokaż wiadomość
otrzymalam dziekuje
Ja również dziękuję za wspólne zakupy
Stary 2010-03-03, 16:06   #60
lowelana
Raczkowanie

Paczucha dzis doszla!!! Juppi!
lowelana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości