|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Minerałoholiczki- wątek plotkowy nie tylko o minerałach, część IX
Cytat:
![]() Koniecznie się wtedy pokaż ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Wtajemniczenie
|
Ale Kamilka chyba nie ma pasemek.. w kazdym razie nie wyglądają jak typowe pasemka. Sel, przy Twoim kolorze włosów ja bym nie robiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Wtajemniczenie
|
Warszawianki, która chce graty z Naturalisa? WI robi zamówienie, może uda się dobić do darmowej przesyłki
![]()
![]() |
#2645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2646 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny!
![]() Selene- żebyś się nie zdziwiła jak naprawdę przylecę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
ale się obżarłam
![]() Kamila, ciekawy ten kolor ale jaki jasnyyyyy |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2648 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
A zapraszam
![]() ![]()
#2650 | |
Zadomowienie
|
Il
![]() ![]() Wi, to ja też gratuluję w takim wypadku, widzę, że mądra jesteś i ostro stąpasz po ziemi. Jak widać co się odwlecze to nie uciecze, a kości zawsze wczesniej pobolewają zanim zaatakuje ![]() Dostałam dziś mądra i logiczną odp. od Vichy i drugiej apteki od dra. Można uzywać kremu retinolowego ![]() Kami, kolor ładny i ty ![]() Ev, kolejna powariowana odchudzaczka... normalnie nazwę trzeba będzie plotkowego zmienić, albo ja tu zostanę zaraz skreślona lub bana dostanę jako nieuprawniona ![]() ja też obeżarta ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Wtajemniczenie
|
Atoja, mozna w ciazy Retinol HA??? Rany, lece po niego. Bardzo udany krem
![]() Selenko, nie obrazaj sie. Uwazam, ze wszystko, co sztuczne - nie wyglada dobrze. A przy Twoim kolorku nigdy naturalnie nie wyszlyby pasemka. Co innego jasny blond lub taki chlodny brąz jak u Kamilki. Ale kwestia gustu oczywiscie, nie jestem zadną wyrocznią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zadomowienie
|
Kamiluś
![]() Fajny ten kolorek ![]() ![]() Czasem mam ochote zeby zrezygnowac ze swojego blond na rzecz wlasnie czegos takiego Masz sliczne rzesiska ![]() ![]() ![]() Wi ![]() ![]() No co z tymi chlopami sie na wiosne porobilo ![]() O jakich Wy tu zdjeciach rozmawiacie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Zadomowienie
|
Pytałam o krem na dzień, co prawda..
Vichy: porozmawiałam, sens taki - stężenie małe, nie przenika dalej niż do naskórka (stosowanie tylko na twarz - oczywiste ![]() ![]() odp. 2 - Szanowna Pani, myślę, że nie będzie przeciwwskazań do stosowania kremu, jednak przed jego użyciem konieczna będzie konsultacja z pediatrą na rejonie. Z poważaniem-lek.med. Michał xxxxx to jeśli chodzi o wpływ na dzieciąteczko... Edytowane przez atoja Czas edycji: 2010-03-03 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Sel, widzę że humorek dopisuje ![]() Kami, ładny kolor, który jest bardziej prawdziwy na dużym zdjęciu czy na zbliżeniu? Jeżeli na zbliżeniu to rzeczywiście jasny... Ev, nieźle, grunt to motywacja a jak się wdrożysz to będzie łatwiej. Ja się jutro zważę, ciekawe czy coś mi jeszcze spadło ![]() Cytat:
![]() Atoja a czym argumentowali pozwoleństwo na używanie Vichy? Ciekawa jestem, bo przecież wit. A przenika... Edit, widzę, że już odpowiedziałaś, hmm, interesujące. Ciekawe, który pediatra ma niby takie rzeczy wiedzieć ![]() ![]() Co do ich odpowiedzi, to cóż... jak to mówią Pani kupi, reszta nas nie interesuje
65 ![]() 250 ![]() Edytowane przez Hanneke Czas edycji: 2010-03-03 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Organizatorka
|
Pozwolili bo nie ma prawnego zakazu:/ ja bym nie brała
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
Pranie..jasne że się nie gniewam...ciężko mi jest znalesc kolor włosów który chcę uzyskać , ale nie jest to łatwe , szczególnie ze mam juz długie włosy, gdzieś tam jest jeszcze kilka centymetrów kiedyś rozjasnianych , teraz 2 lata bardzo ciemna farba i cięzko jest zejść...ale marzy mi się taki kolor..w sumie taki mam naturalny . Chcę pasemka ale na zasadzie refleksu a nie kontrastu jak na zdjęciu po prawej stronie
![]() Hann nie wiem czemu ale nie potrafię się przestać dziisaj uśmiechać ![]() ![]()
#2657 |
Zakorzenienie
|
WI...strasznie mi przykro, że musiało do tego dojść żebyś stwierdziła, że to nie jest mężczyzna Twojego życia
![]() na pewno jeszcze wszytsko się ułoży i odkryjesz, że miłość potrafi uskrzydlać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zadomowienie
|
Kami, Violl 9,40 zł. Violl ja chyba będę w Kraku za jakieś 2 tygodnie. Poczekasz, czy wysłać?
![]() Kamiwłosy boskie... jesteś taka piękna i tak ładnie na zdjęciach wychodzisz ![]() ![]() ![]() ![]() Czy któraś z Was ma trochę na zbyciu podkładu Lumiere formuła cashmere, kolor light medium neutral, medium neutral? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aaaa i jeszcze na co mi zwrócono uwagę: moja gin i na vichy: wskazane a nie zakazane jest spozywanie wit. a ale mówimy o przekroczeniu zalecanych i dawek uważanych za bezpieczne, po których może istnieć niebezpieczeństwo. W razie czego można to kontrolować Edytowane przez atoja Czas edycji: 2010-03-03 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie też rozkminiam, czy KamiliWu włosy nie są teraz za jasne deko ![]() Cytat:
![]() mam dwa sample Medium Neutral cashmere, jeden mogę Ci odstąpić za fatygę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | ||||
Zakorzenienie
|
Są naprawdę ciemne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wyobrażam sobie ciebie w ciemnych włosach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kamilawu Czas edycji: 2010-03-03 o 17:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zadomowienie
|
WI, trzymaj sie
![]() kamilko, piekne wlosy ![]() Cansado, zobaczylabys czy u ciebie w zarze sa jedne buty? ![]() ![]()
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
![]() Isilindil, wielkie buzi za przesyłkę, właśnie odebrałam ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kamilawu Czas edycji: 2010-03-03 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Zadomowienie
|
Viol, Kamila moze macie racje
![]() Kiedys juz sie przefarbowalam z idealnie bialych na czarne ![]() Ze skrajnosci w skrajnosc normalnie. Dodalo mi to z 10 lat ![]() ![]() Dlatego jak mnie nachodzi na radykalna zmiane przypominam sobie ile ja wtedy lez wylalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Rozeznanie
|
Kami jak na pierwszym to uważam, że bardzo Ci ten kolor pasuje i wyglądasz ślicznie
![]() Cytat:
Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Sprawdzałaś jaka forma wit. A jest w tabletkach A+E? Po Twojej wypowiedzi zakładam, że nie. W tabletkach wit. A występuje właśnie w formie estrowej, która jest niegroźna, ma działanie nawilżające itp. Wit. A występuje od klikudziesięciu lat i jest substancją bardzo dobrze przebadaną, ale tak jak powiedziała Pastereczka nie ma obowiązku przeprowadzania badań kremów. Nikt, podkreślam nikt nie przeprowadzi badań na kobietach w ciąży z użyciem innych form gdyż jest to po prostu potencjalnie niebezpieczne i z założenia nie prowadzi się takich badań. Oczywiście zażywanie wit. A w innej postaci niż estrowa jest bardzo niebezpieczne i np. stosowanie roaccutane jest wręcz wskazaniem do aborcji... Oczywiście użyta w kremie forma wit. A czyli retinol, nie jest aż tak silna i nie rodzi takich niebezpieczeństw. Jednak niewątpliwie przenika do krwiobiegu, a w przypadku matek karmiących również do mleka matki, jest to fakt a nie dywagacje.. Jaki ma to dokładnie wpływ nie wiadomo, potencjalne zagrożenie jest. Chcesz używać, Twój wybór, fakty znasz... Nie zamierzam Cię przekonywać, po prostu uważam, że warto mieć pełną informację, której niestety producent nie udzielił (nie chciał udzielić ![]()
![]() |
#2666 |
Organizatorka
|
Ja jeszcze dodam, ze producenci w kwestiach niepewnych piszą: należy skontaktować się z lekarzem, należy zasięgnąć opini lekarza lub zachować szczególna ostrożność lub Brak danych klinicznych o bezpieczeństwie miejscowego stosowania ...u kobiet w ciąży, tym samym nie odpowiadają za ewentualne szkody, a skarżyć lekarza...
a tu na forum dziewczyna pisze ze farmaceutka jej wlasnie ten krem odradzała: http://www.urwis.pl/forum/viewtopic.php?t=2550 ja w każdym razie jeśli widzę alternatywę, a jest sporo róznych kremów, unikałam takich wynalazków przez ponad 3lata- okres ciąży i karmienia |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że powinnam zapytać gdzie indziej, ale tu pewnie przeczytacie.
Ma ktoś może cień z edm w kolorze Sothern Belle? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 | |
Jestem groszek... ;)
|
Cytat:
![]() Długo szła, wysłałam w czwartek hm... Skromna paczuszka niestety ale spokojnie, mam Cię na celowniku ![]() ![]() Lemirko niestety nie mam... ![]()
![]() |
#2669 |
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam po 6,50
![]() Czilautuję się dziś - wizaż, książka, gazetka, TV, kąpiel antystresowa z musującą kulką i spać ![]() ![]()
(o.o ) (> < ) Edytowane przez fanka_fiorda Czas edycji: 2010-03-03 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zadomowienie
|
Hann, masz rację zgadzam się z tobą, ale również i ty masz niepełne/ niewłaściwe informacje. Bezpieczną w 100% nie jest forma estrowa a postać beta karoten, a takowa nie jest w capivcie i nawet w jej etykiecie jest przeciwwskazanie. I to sprawdzałam zanim używałam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Pastereczko, właśnie zagrożenie pierwszego trymestru ![]() Edytowane przez atoja Czas edycji: 2010-03-03 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.