|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rocznik '92 cz. XIII :) wątek bossów!
Wiem, uważam. Mówilam, ze jestesmy inaczej wychowani, mamy rozne pogladay na niektore sprawy.
Ale ni byłam zla za to, ze ide na wagary, tak jak NIby nic tam pisałą. On mi wieczorem dzien wczesniej powiedział cos bardzo przykrego, co mnie naprawde zabolało. Nie chce mowic co, zostawie to dla siebie. |
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4383 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEWCZYNO
ale on ma 18 lat i mama nie bedzie mu rano szykowac ubrań do szkoly, zeby mu przypadkiem zimno nie bylo a to ze musi zostawac z siostra to raczej normalne chyba, bo tak sie zdarza wszedzie, dzieci są różne i bywają niesnośne, ale taka ich natura. I raczej nei warto myslec jaka przyszła teściowa będzie, bo chyba chlopaka nie skreślisz bo ma mame taka a nie inną
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
no to idź do jego matki i jej to powiedz :O przecież to nie jego wina że ma taką rodzinę nie inną, ty go ciągle o całe zło na świecie oskarżasz i jeszcze masz pretensje że nie raczy się nad tobą zlitować.
To tak jak on by miał do ciebie pretensje że taka jesteś przez swoją rodzinę (sama kiedyś pisałaś że miałaś/masz problemy rodzinne i dlatego taka jesteś). ODPUŚĆ MU DZIEWCZYNO |
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisalam, ze roznimy sie w wychowaniu. |
|
|
|
|
#4386 |
|
Rozeznanie
|
Thx God, że Mój Przyszły Chłopak (czyli Mój JESZCZE Nie Mój) jest jedynakiem... ;p
Lily, ja zgadzam się z dziewczynami. Bo sama pomyśl, wpadasz do szatni i mówisz "cześć kuba, pa kuba", a potem jak się mijacie to na pytanie o co Ci chodziło odpowiadasz, że gówno, to chłopak ma prawo być zdezorientowany. Myślę, że wina może być tylko po obu stronach
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie wyrobiła w takim związku.
|
|
|
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry- tak to wygląda. |
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, przeszkadza mi to, bo mnie rodzice inaczej wychowuja. U mnie nie ma tak jak u niego rozmow o anty, ja sie mojej matki nie poradze, tak jak on swojej, mnie od malego ojciec wyzywal od tumanow i debili jak zle dodawalam do 10 w Ikl. podstawowki, dostawalam pasem w dupsko jak kopnelam siostre, ktora wczesniej na mnie napluła, w wieku 18 lat ograniczaja mi dostep do neta, codziennie slysze, ze nigdzie sie na studia nie dostane. Codziennie slysze jakim jestem kretynem, debilem, nieukiem. Poprostu zyje w takim gnoju, codzienne wrzaski, bez oparcia w nich, bo poprostu wiem, ze o co nie zapytam to zostane skarcona, okrzyczana i KUR WA ZAZDROSZCZE TZ ZE MA TAKA ZAJE BIS TA RODZINE, ZE MOZE POGADAC Z MATKA I OJCEM O WSZYSTKIM, pomimo, ze sie mieszaja i rozpieszczaja mała siostre!
Kur wa rycze teraz jak poje bana! Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2010-03-03 o 18:29 |
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Lily no dobra nie powiedziałaś, ale to nie z nią jestes w zwiazku tylko z nim. Nie możesz miec do neigo o to pretensji, może jemu też jest ciężko ze ma taką rodzine.
|
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Jemu przynajmniej nikt nie mowi, ze jest debilem.
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak poza tym to myślałam, ze właśnie uważasz ze ma głupią rodzine, ale dobra. |
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4394 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam dobre oceny, na studia nie wiem gdzie chce isc a tata i tak gada ze czeka na mnie miejsce w recepcji,albo za kasa, czy sie tym przejmuje ? nie. Ja nie szukam oparcia w rodzicach, nie rozmawiam z nimi o moich problemach, bo sama sobie z tym radze, poradze przyjaciolki albo chlopaka, z mama moge troche tam pogadac, ale nie uzewnetrzniam sie bo nie mam takiej potrzeby. Ty sie tak bardzo wszystkim przejmujesz, a czasam warto wrzucic na luz, moze pogadaj z rodzicami co ci lezy na sercu ?
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Nie uwazam ze jest glupia. Tylko inna od mojej. Nie wyzywam sie na nim za to, tylko jak juz mowimy o jego rodzinie to napisalam co mi sie niepodoba, a to ze zazdroszce...
Mój ojciec kiedys sie darł na mnie jak przez Skypa gadalam z Tż, ryczał, ze jestem gówiara i zebym byla cicho, bo on rzadzi w tym domu. Albo jak tż naprawiał mi kompa i ojciec nalal zupy, a on zebysmy szli jest, a ja ze zaraz. On na to, zebym zamknela morde, bo mam tutaj gowno do gadania i jazda jesc! |
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
haha ależ to był tylko cytat, lil tak zawsze pisze ;D
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
zacznij brać odpowiedzialność za to co robisz i mówisz, a nie wiecznie zrzucasz winę na innych- to na tż, to na twoją rodzinę, to na jego i tak w kółko, a swojej winy nie widzisz nigdy. |
|
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz kiedys pisalam na wizazu i starsze dzieczyny mi nawet mowily, ze takie zachowanie wobec chlopaka jest spowodowane sytuacja w domu, ze to jaka jestem to odbicie tego, co w domu sie dzieje, jak mnie traktuja, co mowia. Moj ojciec pracuje 5 godz. i sie nudzi ciagle wiec lezy na kanapie, oglada tv, czasem cos poczyta. O tż mowi "koleś" albo "ten", bo nie zna innych określeń. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Nauczylam sie od Kredzi ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Ok, prosze już Was, zamknijmy temat bo im wiecej pisze, im wiecej Wy piszecie tym bardziej jest mi przykro, zle, glupio, nie wiem jak to okreslic. |
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja zawsze mowie swoje zdanie. Nie warto dac rodzica wejsc nam na głowe.Moja mama za to lubi mojego tż,a tata z racji ze mieszka za granica i go nie zna to ma takie podejscie
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Ta... jakos przez 4 tyg. moglo byc dobrze. I wczesniej tez bylo. Dopiero od wakacji sie zaczelo stopniowo psuć. Nie pisze tutaj wszystkiego co sie dzieje, moje kolezanki, ktore np. widza czy slysza jak on zaczyna mowia co innego.
No ale ok, ja jestem zla, najgorsza, wogole nie powinnam sie urodzic... tak tak. |
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lily ja powiem szczerze tez czesto mam nieciekawą sytuacje z ojcem (lubi sobie wypić), ojciec tża też był alkoholikiem (ale teraz się leczy) i nie mamy z tego powodu problemów. u tża panuje często chora atmosfera w domu ale nie przekąłdam tego na zycie uczuciowe, nie mysle o tym, nie płacze przez to. Musisz nauczyc sie cieszyc z tego co masz a nie co chwile plakac bo cos nie wychodzi.
|
|
#4402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobra, jesteś cacy, twój tż to potwór, jak on mógł zapytać o co ci chodzi :/ Jak mógł ci nie dać spisać jak mu odpowiedziałaś "gówno" i przeszłaś dalej. Faktycznie, beznadziejny jest. |
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
lily ale ogarnij sie.. nikt nie ma w domu tak idealnie.. jak masz tak sytuacje i sobie nie radzisz to moze zglos sie do pedagoga szkolnego albo pogadaj z mama, skoro ojciec jest jaki jest..
i nie uzalaj sie nad soba, tylko wez sie w garsc i wyjdz na prosta.. nie win tzta o wszystko, bo wina nie lezy tylko po jego stronie.. mowisz, ze jestes taka przez sytuacje w domu. a probujesz to zmienic? czy juz sobie wpoilas: mam taka sytuacje, ktora wplywa na moje zachowanie, wiec jestem taka i tak byc musi.. a jezeli tak sie nie dogadujecie to zakoncz ten zwiazek, bo i Ty sie meczysz i on.. a zwiazek nie polega tylko na tym, ze jak jest fajnie to sie tylko ciumkamy, a jak niefajnie to wgl nie odzywamy.. naprawde zastanow sie nad soba, bo potem moze byc za pozno na cokolwiek...
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liil powiem tak U mnie w domu jest podobnie Bynajmniej bylo jakis czas temu ... Moj tz jest jedynakiem, ma wspanialych rodzicow, tez moze o wszystkim z nimi pogadac, nie wyklinaja go, nie przezywaja ani nic. Poprostu jak cos chce to to dostaje. W sumie teez mu zazdroszcze, ze tak jest zwiazany z rodzina. Ale tez sie ciesze z tego powodu Kiedy przychodze do niego czuje taka atmosfere rodzinna Moge pogadac z jego rodzicami o wszystkim, nie raz doradza i w ogole Nigdy nie slyszalam jakis niepotrzebnych krzykow, ze naczynia nie pozmywane, ze to, ze tamto ... Lubie przychodzic do tz bo tam czuje sie tak jak bym byla czlonkiem rodziny ![]() Nie narzekam na swoich rodzicow, bylam wychowywana w taki sposob jak Ty A moj tz mozna zec ze w taki sposob jak Twoj tz i wcale mi to nie przeszkadza Wrecz przeciwnie
|
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle odemnie
|
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Mov, rozumiem. Moj ojciec nie umie sie pochamowac nawet przy nim, normalnie na mnie ryczy, a pozniej tż nazywa go "kretynem", "kutasem"... Tez nie jestem zadowolona jak tak mowi, ale widzi to z boku... Kurde, ojciec potrafi sie na mnie wydrzec, bo nie mam kapci na nogach.
Emdz, Czestochowski egoizm wychodzi u mojego taty
|
|
|
|
#4410 |
|
Wtajemniczenie
|
Lily - ja bym na twoim miejscu szukała w tż oparcia, a nie rodziła wieksze problemy.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

ale on ma 18 lat i mama nie bedzie mu rano szykowac ubrań do szkoly, zeby mu przypadkiem zimno nie bylo
Ja bym nie wyrobiła w takim związku.

Tyle odemnie