![]() |
#1261 |
Raczkowanie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy
Cześć !
Napisze to jeszcze tak. Obawiam się możliwości zajścia w ciąże przez obniżona skuteczność tabletek anty. Od około 2 miesięcy jestem na antybiotyku-tetralysal.Tabletki o działaniu anty Diane 35 zażywam już przez bardzo długi okres czasu. Parę dni temu współżyłam ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia dodatkowo prezerwatywa, skończył we mnie. Niestety po fakcie zdałam sobie sprawę , że tetracyklina może obniżyć działanie tabletek. Bardzo się denerwuje a wiem,że na test ciążowy jest jeszcze za wcześnie. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak jest z ta interakcja antybiotyków z tabletkami. Bo jedni uważają ze nie ma wpływu a drudzy,że ma. Od czego to zależy i w jakim stopniu?
![]() |
#1262 |
Raczkowanie
|
Mnie bolaly jajniki i to bardzo i podbrzusze cale w dodatku tez mialam zgage myslalam ze zwariuje ale okazalo sie ze to skutek uboczny
![]()
![]() |
#1263 |
Konto usunięte
|
Ten antybiotyk wchodzi w reakcje z tabletkami i moglo być pobniżone zabezp.
proponuje test 14 dni po "zdarzeniu" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1264 |
Przyczajenie
|
a po jakim czasie Wam to przeszlo?bo mi sie odechciewa wszystko tylko dotrwac do okresu (ta przerwa) i isc do gina
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 |
Konto usunięte
|
jak zacżęłąm brac to bolal mnie często wieczorem brzuch, dopiero po 2 - 3 miesiacach, jak przestał to zorientowaląm się, że od tab.
Jak kiedyś łączyłąm 3 opakowania( nie polecam) to pod koniec 3 myślałąm, że umrę, brzuch, zgaga, okropna biegunka zawsze kilka minut przed godzinąś o ktorej przyjmowalam tabletkę, biust, brak sil i ogolnie tragedia ![]() od tamtej pory mam bardziej obfite krwawienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1266 |
Przyczajenie
|
ja juz mam tak tydzien i zaczelo sie wsumie po okresie(przerwa) trwa to tydzien, teraz slysze jakies bulgoczenie w brzuchu:Pmoze to tez problemy z trawieniem ale ten bol brzucha i jajniki a ja juz biore rok czasu te tabsy cholirka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1267 |
Raczkowanie
|
Mi np. zapalenie pęcherza "konkretnie" zaczęło się własnie po krwawieniu z odstawienia. Nie wiem dlaczego tak... ale do teh pory mam problem mimo ze brałam antybiotyki cipronex.
A u Ciebie to pewnie zapalenie się zaczyna... albo już jest Najlepsze wyjście- ginekolog ![]() Pozdrawiam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1268 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, więc po co diagnozujesz? Może po prostu nie może już brać tych tabsów, to że ty tak miałąś, nie znaczy, ze wszystkie inne kobieety z takimi objawami będą mieć do samo;./ Nie strasz. Wiesz od czego powstaje zapalenie pęcherza moczowego w ogóle? Bo na pewno nie od brania tabletek ![]() Aida22 idź do lekarza i się nie martw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu objawy nasilily mi sie po tyg przerwy! A co do faktu czy jestem lekarzem, bo rozumiem ze pytasz odpowiedz brzmi : tak. Do zakażenia układu moczowego najczęściej dochodzi drogą wstępującą. Czynnik zakaźny (zwykle bakterie) przedostają się przez cewkę moczową do pęcherza, a czasem nawet poprzez moczowody do nerek. Przyczyną zakażeń w obrębie układu moczowego mogą być również procesy zapalne w narządach sąsiadujących z tym układem.
![]() Edytowane przez malina_ Czas edycji: 2010-02-06 o 22:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1270 |
Przyczajenie
|
kochane no przeszlo mi juz mnie mniej boli brauch i jajniki ...niedlugo powinnam dastac te krwawienie (przerwa)troche sie cykam ale wiem ze dobrze bralam tabsy wiec nic nie powinno byc dziekuje za wsparcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1271 |
Raczkowanie
|
To super
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Piszę bo..jestem przerażona i potrzebuję jakiegoś wsparcia. Przeczytałam już wiele postów,ale dalej nie potrafię się uspokoić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Gdy rozkładam skrzydła..zapada cisza. Zamykam oczy.. aby tylko SŁYSZEĆ. Edytowane przez theiniQuitous Czas edycji: 2010-02-15 o 15:24 Powód: zapomniałam!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Raczkowanie
|
znalazlam dobry temat
![]() ja przez gadanie kolezanki dostalam mega schizow...;/ gdy juz zaufalam tabletkom nagle dowiaduej sie, ze krwawienia z odstawienia nie swiadczy o braku ciazy... teraz czuje sie slaba, nic mi sie nie chce ciagle bym spala...i jakies dziwne zachcianki mam...;/ tlumacze sobie, ze tabletki biore idealnie, biegunka to dodatkowa tabletka...wszystkie leki, ktore chce brac sprawdzam pod katem interacki i nawet jak nie maja to zachowuje odstep.... no ale jakies szanse sa, bo jednak 100% nie ma... chyba jednak shizuje ale kurde no boje sie jednak... ![]()
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
w jaki sposób da się to zaobserwować??
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
Da się zajsc w ciaze biorąc regularnie tabletki dodam bez wytrysku??
Bo zawsze robimy ze moj Tż nie konczy we mnie. Czasem sie schizuje ![]() Glupie pytanie wiem ale..czasem mnie najdzie ![]()
![]() |
#1277 |
Rozeznanie
|
wydaje mi sie ze nie
![]() ![]() a co do schizow.. spoko ja tez tak mam:P i wlasnie jutro chyba kupie test bo cos mnie brzuch boli :P ja prkatycznie kazdy objaw podpisuje pod jedno ...:P
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja zarzywalam tab 4lata potem przerwa 1,5 roku(zmiana partnera) i teraz znow,ale nigdy nie konczyl zaden we mnie wiem ze po to wlasciwie to jest ale ja tego nie znam,nie doswiadczylam ![]() a wy jak macie na zewnatrz czy do srodka?z ciekawosci pytam
![]() |
![]() |
#1279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyyy....hmmm.... ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Przyczajenie
|
ja mimo brania tabletek anty .. ktore niestey sie nie przyjely jestem w ciazy ... moj ginekolog powiedzial ze 3 raz spotkal sie z takim przypdkiem,moj organizm bronil sie przed tabletakim,ktore niestety sie nie przyjeły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co znaczy sie nie przyjęły pigulki to nie przeszczep żeby sie nie przyjmował a dwa organizm sie bronil czyli co robil ? trudno mi uwierzyc ze bralas pigulki a jelsi tak to ze bralas je regularnie ,w maju pytajac na forum czy mozesz byc w ciazy nie wspominasz o pigulach ,wiec chetnie wyslucham twoej historii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 | |
Przyczajenie
|
Mój organizm nie zaakceptowal tabletek ... mimo brania ich nic mi nie pomagaly ani mnie nie chronily przed ciaza .
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1284 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
I na co miały Ci pomagać? Piszesz tylko ogólnikami, żadnych konkretów ![]() ![]() Cytat:
Oj coś to mało o tabletkach wiedziałaś w świetle powyższych informacji. W cale bym się nie dziwiła, gdyby ta Twoja wpadka z tabletkami była spowodowana ich zły zażywaniem.....bo podstawowych rzeczy o hormonach nie wiedziałaś. Edytowane przez 201701251209 Czas edycji: 2010-03-03 o 10:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Raczkowanie
|
moj tez do konca, tym bardziej ,ze stosunek przerywany to zadne zabezpieczenie wiec czemu chlopa stresowac? ;p
Edytowane przez martulla88 Czas edycji: 2010-03-03 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Ja zaszłam na Yasminelle w ciążę. Czułam się tak okropnie, jak w pierwszej ciązy, więc zrobiłam test i był pozytywny. Odstawiłam tabletki. Miałam silne bóle brzucha i piekły mnie sutki. Mdliło mnie i spałabym cały dzien. W 7tc dostałąm krwotoku i było po wszystkim.
Yasminelle było dla mnie za słabe. Podobno nie nadaje się dla kobiet, które juz rodziły, bo gospodarka hormonalna jest inna. Wczesniej brałam rozne anty (a brałam ponad 10 lat!) i nigdy mi sie cos takiego nie przydarzyło. Dodam, że biore tabletki z minutowa precyzją itp itd Obecnie jestem od lipca 2009 na yasmine i mi bardzo odpowiada.
Włosy ![]() Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-03-05 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1287 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=nie wiez w realia;17593339]ja mimo brania tabletek anty .. ktore niestey sie nie przyjely jestem w ciazy ... moj ginekolog powiedzial ze 3 raz spotkal sie z takim przypdkiem,moj organizm bronil sie przed tabletakim,ktore niestety sie nie przyjeły
![]() ![]() Kurcze jakoś ciezko mi w to uwieżyć ze brałas tabletki i zaszłas w ciaże :9 ale jak widac wszystko sie moze zdarzyc ale takim postem strasysz inne dziewczyny do do ich skutecznosci przanalizuj swoja sytuację czy wszystki tabletki brałas regularnie ( o tej samej porze dnia) czy robiłas odpowienie przerwy , czy nie brałas przy nich innych leków, nie wymiotowałaś bo jeżeli to wszystko bylo dobrze to ja nie znamjeszcze takiej osoby ktora podczas brania prawidlowo tabletek zaszła w ciaże chyba cud w medycynie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1288 |
Konto usunięte
|
[/QUOTE]kurcze jakoś ciezko mi w to uwieżyć ze brałas tabletki i zaszłas w ciaże :9 ale jak widac wszystko sie moze zdarzyc ale takim postem strasysz inne dziewczyny do do ich skutecznosci przanalizuj swoja sytuację czy wszystki tabletki brałas regularnie ( o tej samej porze dnia) czy robiłas odpowienie przerwy , czy nie brałas przy nich innych leków, nie wymiotowałaś bo jeżeli to wszystko bylo dobrze to ja nie znamjeszcze takiej osoby ktora podczas brania prawidlowo tabletek zaszła w ciaże chyba cud w medycynie
![]() ![]() dokładnie! Moim zdaniem brałaś je nie tak jak trzeba.:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1289 |
Raczkowanie
|
super, po tym poczytaniu sobie dopiero będe miała schizy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeżeli co miesiąc masz srać żarem i wysikiwać niewiadomo ile testów ciążowych to proponowałabym zastanowić się nad tym, czy jesteś gotowa na współżycie i jego ewentualne konsekwencje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.