oszust z czata HELP ! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-03, 17:52   #1
ilonesse
Przyczajenie

Exclamation

oszust z czata HELP !

Witajcie,
czy może któraś z Was słyszał o sprawie oszusta z czata? Dowiedziałam się od koleżanki, że było głośno o tym na jakimś forum, ale ona nie może znaleźć linka, a to jest bardzo ważne!
Przechodzę do setna sprawy: oszust, a raczej oszustka ma na imię Mirosława, ale podaje się za Mariusza. Urodziła się kobietą, ale nie akceptuje własnej płci i teraz kłamiąc, że umiera na raka i potrzebuje na drogie leki wyłudza pieniądze za które robi sobie operacje plastyczne, by upodobnić się do faceta. Musi już nieźle wyglądać, bo spotyka się ze swoimi ofiarami i one niczego nie podejrzewają.. Nie wiem czy każdej kobiecie wkręca to samo. Ja znam taką wersię: SKOŃCZYŁ UNIWERSYTET W CAMBRIDGE, MA 24 LATA, FIRMĘ, PARĘ MIESZKAŃ I UMIERA NA RAKA (widać, że pieniądze szczęścia nie dają).
APELUJĘ DO SZYSTKICH KOBIET, JEŚLI KTÓRAŚ Z WAS ZOSTAŁA NABRANA LUB CZYTAŁA FORUM NA KTÓRYM BYŁA MOWA O TYM OSZUŚCIE TO WKLEJCIE LINKA DO NIEGO !!
ilonesse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 18:02   #2
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Dot.: oszust z czata HELP !

i co one wpłacają pieniądze osobie ktora przedstawia sie ze ma pare mieszkań
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 18:07   #3
Areti
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17606946]i co one wpłacają pieniądze osobie ktora przedstawia sie ze ma pare mieszkań[/QUOTE]

No nie? Dziwne to "trochę". Swoją drogą musi mieć dobry bajer, skoro kobiety tak się wkręcają, że kasę dają. Nie wiem, czy w to wierzyc... Szczególnie w tę wersję z mieszkaniami.
Stary 2010-03-03, 18:08   #4
ilonesse
Przyczajenie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17606946]i co one wpłacają pieniądze osobie ktora przedstawia sie ze ma pare mieszkań[/QUOTE]
no wałśnie też mie to dziwi ;> no, ale on chyba później wszystko odkręca, że ta fura którą po nie przyjchał to była pożyczona od kumple itp i przyznaje się do tego, że jest biedny jak mysz kościelna, a one zakochane po uszy wybaczają kłamstwa. a, że ten typ gustuje w zamożnych nieszczęśliwych mężatkach, więc jego miliony nie są im potrzebne..
Stary 2010-03-03, 18:12   #5
monisia104
Wtajemniczenie

tragedia. ludzie są strasznie naiwni. ma kilka mieszkań? po co?! niech sprzeda któreś, to będzie mieć na leki. proste i logiczne.
when the moment arrives that you know you'll be alright
It's amazing
and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight
monisia104 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 18:12   #6
ilonesse
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Areti Pokaż wiadomość
No nie? Dziwne to "trochę". Swoją drogą musi mieć dobry bajer, skoro kobiety tak się wkręcają, że kasę dają. Nie wiem, czy w to wierzyc... Szczególnie w tę wersję z mieszkaniami.
heheh.. w końcu sam jest kobietą to najlepiej zna się na kobiecych słabościach i umie tak podejść kobiety i owinąć je wokół palca, że te durne baby się nabierają.
mi też jest w to ciężko uwieżyć, ale coś w tym jest. tego forum na kórym była mowa o tej sprawie nie mogę znaleźć :/
Stary 2010-03-03, 18:26   #7
maaddzziiaa
Zakorzenienie

Czytałam o tym tydzień temu na onecie.
maaddzziiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-03, 18:32   #8
ilonesse
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maaddzziiaa Pokaż wiadomość
a podałabyś mi linka?? nie to, że ciężko mi poszukać. szykam tego linka od tygodnia i nie mogę znalźć :/
Stary 2010-03-03, 18:35   #9
kasieńka:)
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maaddzziiaa Pokaż wiadomość
Tez gdzies o tym czytałam, ale nie moge sobie przypomniec gdzie. Jak świat długi i szeroki, oszusci sie zdarzali i beda zdarzac. A i znajda sie osoby którym łatwiej zamydlic oczy i beda sie dawaly nabierac na takie numery

kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 18:37   #10
lilypad
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ilonesse Pokaż wiadomość
no wałśnie też mie to dziwi ;> no, ale on chyba później wszystko odkręca, że ta fura którą po nie przyjchał to była pożyczona od kumple itp i przyznaje się do tego, że jest biedny jak mysz kościelna, a one zakochane po uszy wybaczają kłamstwa. a, że ten typ gustuje w zamożnych nieszczęśliwych mężatkach, więc jego miliony nie są im potrzebne..
Agent Tomasz?
lilypad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 18:48   #11
ilonesse
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lilypad Pokaż wiadomość
Agent Tomasz?
hehe.. gorzej. agent Tomasz zapewne ma w spodniach to co powinien mieć prawdziwy facet z krwi i kości
ale nie powiem ta transseksualna kobieta ma łeb do interesów

Edytowane przez ilonesse
Czas edycji: 2010-03-03 o 18:51

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-03, 19:03   #12
Kasiarzynek
Zadomowienie

Też to czytałam...
ale jeśli wyszło to spod klawiatury onetu, to sama nie wiem co mam o tym myśleć

Link do artykułu:
http://partnerstwo.onet.pl/1599130,4...c,artykul.html

Edytowane przez Kasiarzynek
Czas edycji: 2010-03-03 o 19:06
Kasiarzynek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 20:12   #13
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

jeju jak można się nabrać na to że ktoś kto potrzebuje pomocy w walce z rakiem będzie jej szukał akurat na czacie
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 20:20   #14
ilonesse
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
jeju jak można się nabrać na to że ktoś kto potrzebuje pomocy w walce z rakiem będzie jej szukał akurat na czacie
naiwość ludzka nie zna granic..

dziękuję Kasiarzynek za link

Edytowane przez ilonesse
Czas edycji: 2010-03-03 o 20:25
Stary 2010-03-03, 20:27   #15
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
hehe.. gorzej. agent Tomasz zapewne ma w spodniach to co powinien mieć prawdziwy facet z krwi i kości
ale nie powiem ta transseksualna kobieta ma łeb do interesów
Zlodziej i oszust po prostu.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 20:27   #16
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
oj tak.. wiem to po swojej babci
Stary 2010-03-03, 20:31   #17
Matala
Raczkowanie

Cytat:
oj tak.. wiem to po swojej babci
Po babci?? Moja babcia jedynie kupiła za ogromne pieniądze od jakichś handlarzy mini czajnik bezprzewodowy i mini mikser Fakt, że można by było za te pieniądze kupić jakieś renomowanych firm. Ale mikserek do tej pory służy mi w kuchni (szczególnie do mieszania naleśników)

A wracając do tematu to zastanawiam się, czy coś takiego wogóle miało miejsce. Jeśli tak, to chylę czoła naiwności kobiet.
Matala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 20:34   #18
Kasiarzynek
Zadomowienie

Cytat:

dziękuję Kasiarzynek za link
Ależ proszę bardzo

Mnie tylko zastanawia ile w tym (chodzi o artykuł) jest prawdy. O ile jeszcze mój mały rozumek pojmie że jedna, góra dwie osoby może dadzą się nabrać, ale żeby brnąć w ten teatrzyk tyle czasu i do tego stopnia?
Naprawdę trudno jest mi pojąć jak można być tak naiwnym, a nawet jeśli to jak bezgranicznie ufnym żeby oddawać pieniądze zupełnie komuś obcemu.
Jeśli ten artykuł nie został wymyślony na potrzeby serwisu (a nawet jeśli nie niewymyślony to mocno podkoloryzowany) to zwątpiłam.

Edytowane przez Kasiarzynek
Czas edycji: 2010-03-03 o 20:55
Kasiarzynek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 20:37   #19
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Napisane przez Matala Pokaż wiadomość
Po babci?? Moja babcia jedynie kupiła za ogromne pieniądze od jakichś handlarzy mini czajnik bezprzewodowy i mini mikser Fakt, że można by było za te pieniądze kupić jakieś renomowanych firm. Ale mikserek do tej pory służy mi w kuchni (szczególnie do mieszania naleśników)

A wracając do tematu to zastanawiam się, czy coś takiego wogóle miało miejsce. Jeśli tak, to chylę czoła naiwności kobiet.
Noo babcia mieszka sama i na starość zdziwaczała wogóle.
Raz przyszła do niej jakaś babka i poprosiła o szklanke wody no to babcia poszła do kuchni po tą szklanke wody - przychodzi do drzwi z wodą, a baby nie ma, portwela który stał na widoku na szawce też. Weszła sobie babka i zwineła to co chciała najwidoczniej.
I tak dobrze że jej nie ogłuszuła czy coś i nie obrabowała całego mieszkania.

Edytowane przez gsk
Czas edycji: 2010-03-03 o 20:39
Stary 2010-03-03, 21:02   #20
Matala
Raczkowanie

Cytat:
Noo babcia mieszka sama i na starość zdziwaczała wogóle.
Raz przyszła do niej jakaś babka i poprosiła o szklanke wody no to babcia poszła do kuchni po tą szklanke wody - przychodzi do drzwi z wodą, a baby nie ma, portwela który stał na widoku na szawce też. Weszła sobie babka i zwineła to co chciała najwidoczniej.
I tak dobrze że jej nie ogłuszuła czy coś i nie obrabowała całego mieszkania.
W tym wypadku to starsze kobiety, więc z jednej strony wybaczalne.
Ale artykułowe kobiety, prawdopodobnie młode, wykształcone, wygląda na to, że też nie takie głupie, a jednak... Chociaż nadal nie wiem czy wierzyć w całe zajście, tak jak Kasiarzynek.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat: Komentarz pod tekstem "~Krystyna z Wadowic

19 lut, 18:34

Jestem z Wadowic. Moja znajoma kilka lat temu poznała przez internet super faceta. Trochę korespondowali, potem on przyjechał do niej. Na pierwszym spotkaniu zamordował ją. Znajoma była w granicach 50-tki, mieszkała tylko z matką, zamężna nigdy nie była - nawet nie ciągnęło jej zbytnio żeby kogoś mieć. Raz się zdecydowała i od razu tak nie udanie. Mordercę zatrzymała policja w Katowicach. Umówił się na spotkanie z policjantką, spotkanie było zabezpieczone przez policję. Bandyta chciał zamordować kolejną kobietę, ale tu miał pecha.
Piszę to po to, żeby przestrzec ewentualne chętne do poznawania przez internet super facetów. "

O rany...
Matala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 05:59   #21
ilonesse
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Matala Pokaż wiadomość
W tym wypadku to starsze kobiety, więc z jednej strony wybaczalne.
Ale artykułowe kobiety, prawdopodobnie młode, wykształcone, wygląda na to, że też nie takie głupie, a jednak... Chociaż nadal nie wiem czy wierzyć w całe zajście, tak jak Kasiarzynek.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat: Komentarz pod tekstem "~Krystyna z Wadowic

19 lut, 18:34

Jestem z Wadowic. Moja znajoma kilka lat temu poznała przez internet super faceta. Trochę korespondowali, potem on przyjechał do niej. Na pierwszym spotkaniu zamordował ją. Znajoma była w granicach 50-tki, mieszkała tylko z matką, zamężna nigdy nie była - nawet nie ciągnęło jej zbytnio żeby kogoś mieć. Raz się zdecydowała i od razu tak nie udanie. Mordercę zatrzymała policja w Katowicach. Umówił się na spotkanie z policjantką, spotkanie było zabezpieczone przez policję. Bandyta chciał zamordować kolejną kobietę, ale tu miał pecha.
Piszę to po to, żeby przestrzec ewentualne chętne do poznawania przez internet super facetów. "

O rany...
smutne
Stary 2010-03-04, 06:57   #22
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

przyczytałam ten artykuł o tej oszustce -
naprawde te dziewczny takie naiwne????
coś tu jest mocno naciągane w tym artykule;
uśmiałam się jak nigdy

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2010-03-04 o 07:31
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 07:26   #23
gerda300
Raczkowanie

Jezeli to wszystko prawda - to tylko potwierdzenie powiedzenia - glupich nie trzeba siać sami się rodzą.
gerda300 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 13:44   #24
teleskop86
Rozeznanie

jakoś nie mogę w to uwierzyć moim zdaniem ta historia nie jest prawdziwa...

teleskop86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości